GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De data aceasta am ales un traseu de 2 zile foarte frumos.
Ziua 1: Busteni-Jepii Mici-Babele-Pestera Ialomitei- cabana Padina
Timp total: 8 ore (cu pauze)
Lungime traseu: aproximativ 9km
Plecam din Brasov cu personalul de 6 dimineata si ajungem la Busteni la 7:10, iar pe traseu intram la 7:30 din dreptul hotelului Silva.
Vremea pare sa nu tina cu noi, e frig, innorat, mohorat, dar totusi inaintam. Urcand pe Jepii Mici, constatam ca aici nu a mai plouat de foarte mult timp iar asta se observa in lipsa completa a apei. Toate cascadele erau seci. Noi nu luasem prea multa apa de acasa stiind ca avem de unde alimenta, dar din pacate nu am mai avut de unde lua si a trebuit sa ne descurcam 8 ore cu 1 litru de apa... asta mi-a fost invatatura de minte si nu mai plec fara apa nici daca stiu ca exista izvoare din 5 in 5 metri :)... prefer sa car 2 litri de apa in plus decat sa mor de sete.
Pe Jepii Mici am avut acelasi nenoroc de a merge prin ceata ca si prima data si incep sa cred ca nu voi vedea niciodata Busteniul sau peisajul de pe Caraiman:(
Urcarea mi s-a parut mai usoara decat prima data, probabil ca incep sa prind experienta sau stiam ce ma asteapta :)
Am ajuns la Babele unde era senin si cald, parca traversasem dintr-o data intr-o alta lume. Mergem sa salutam babele si apoi coboram pe Piciorul Babelor spre Pestera.
La Pestera ne-am cam ratacit putin cautand Pestera Ialomitei, dar pana la urma a fost totul bine.
Pestera Ialomitei chiar merita vizitata. Biserica de la intrarea in grota e micuta si frumoasa, iar traseul de 400m prin pestera este superb... Se ajunge mai intai la o cascada si apoi la Altarul din Pestera.
La Pestera se poate ajunge si cu masina asa ca daca vreodata aveti drum pe acolo sa nu ratati vizitarea grotei.
Taxa de vizitare este 10lei -adulti si 5lei- copii/studenti, iar programul este de la 8-17.
Plecam de la grota si in 15 minute ajungem la cabana Padina unde ne cazam, mancam la restaruantul cabanei o ciorba foarte gustoasa si apoi ne mai plimbam putin prin poienita si mergem la somn.
Ziua 2: Cabana Padina-Cabana Bolboci (lacul Bolboci) -cabana Varfu cu Dor-Cota 2000-Cota 1400-Sinaia
Timp total: 8 ore
Lungime traseu: aproximativ 15km
Dupa o noapte in care nu am dormit decat 3 ore din cauza unui grup care toata noaptea a cantat si a baut, apoi alergau si cadeau pe hol de beti ce erau, plecam spre casa.
Plecam de la cabana Padina la 7:30 spre cabana Bolboci pe drumul forestier care parca nu se mai termina. Trecem prin cheile Coteanului si Cheile Tatarului apoi inconjuram lacul Bolboci.
Lacul a scazut mult datorita secetei, dar tot super este datorita culorii de smarald... Luam o pauza pe malul lacului dar din cauza vantului suntem nevoiti sa plecam ca ne lua frigul.
Urcam pe baraj, traversam in partea cealalta a lacului si mergem pe langa el inca 1km pana la urcarea prin padurea.
Prin padure mergem aproximativ 30minute intr-un urcus continuu apoi iesim la "lumina" pe o pajiste uscata pe care urmeaza sa mergem urmatoarele ore... urcam muntele de unde vedem tot lacul Bolboci, analizam cat de mult am mers pana aici si apoi incepem sa cobotam pana la intersectia cu drumul auto care duce la Babele si apoi incepem iar sa urcam pana la Cota 2000, trecand pe langa cabana Valea Dorului.
Pe o culme, putin sub telecabina, ne oprim sa luam pranzul. Deasupra noastra erau norii care isi facuse aparitia destul de bine, aproape ca se lasau peste noi, iar la picioare aveam Sinaia... totul era superb :)... eram deasupra lumii :))
Coboram la Cota 1400 (hotel Alpin) pe drumul de vara iar din fata hotelului luam maxi-taxi pana in Sinaia ca nu mai rezistau picioarele mele la inca o ora de coborare.
Maxi-taxi costa 8lei/pers si circula din 20 in 20min.
A fost un traseu lung, obositor pentru picioare dar frumos, din care am invatat in primul rand sa ma asigur cu apa :)
Trimis de kata0587 in 27.01.13 15:20:47
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kata0587); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 Primăvară cu zăpadă pe Vârful Grecului — scris în 31.03.24 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 O zi de Decembrie la Sfinx... — scris în 05.12.23 de AlexandruA din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Bucegii mai puțin cunoscuți - Valea Albă — scris în 30.11.23 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2023 Importantă este călătoria, nu destinația — scris în 30.05.23 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 In vizită la balaurul din Bucegi — scris în 28.01.23 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 O zi pe traseul Cabana Piatra Arsa - Babele - Sfinxul - Crucea Eroilor — scris în 08.08.22 de crismcl313 din BUZăU - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Predeal - Bușteni pe sub Bucșoiu — scris în 23.07.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ