GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Frumusetea si splendoarea unui traseu de o singura zi
In acest review as vrea sa dau o idee de parcurgere a unui traseu intr-o singura zi pentru cei care vin cu masina pana la Piatra Arsa (Piatra Arsa-Babele-Crucea de pe Caraiman-Cabana Caraiman-Piatra Arsa) pe noul drum semiasfaltat. Am plecat dimineata din Targoviste pe dj 71 Targoviste-Sinaia iar dupa ce am trecut de cota 1000 se face un drum la stanga dj 713 catre Cabana Cuibul Dorului (si bineinteles la dreapta daca veniti dinspre Sinaia) iar de aici porneste drumul asfaltat prin munti (o priveliste superba de altfel) sunt 18 km pana la Piatra Arsa dintre care 12 km sunt asfaltati si 6 km se parcurg pe un drum forestier pe care s-a turnat pietris deci se circula destul de bine dar la viteza mai mica bineinteles_30-40 km/h.
De la Cabana Cuibul Dorului drumul serpuieste prin padurea de brazi bineinteles urcand iar in unele locuri dispare padurea si raman golurile prapastiei care iti dau fiori, in fine ajungem la Saua Dichiului intersectia la dreapta catre Piatra Arsa-Babele iar inainte catre Bolboci-Padina-Pestera un drum acceptabil pana la Bolboci dar destul de enervant pana la Padina cu multe hopuri (santuri formate de scurgerile de apa de pe versantii muntelui) dar foarte circulat. Am facut dreapta catre Piatra Arsa si la un moment dat se face intersectia: dreapta catre cabana Piatra Arsa iar inainte catre cabana Babele un drum foarte rau, doar pentru jeep-uri si interzis circulatiei auto dar neluat in seama de nimeni. Se poate parca chiar la intersectie iar drumul catre Babele se poate face pe drumul forestier, dar eu am parcat chiar langa Cabana Piatra Arsa (este un fel de poiana) iar de aici traseul catre cabana Babele urmeaza marcajul banda galbena 1h-1h1/4 la inceput printr-o padurice de jnepeni (jepi) iar apoi pe platou bineinteles urcand.
Cand am ajuns la Babele am inceput urcarea catre Cruce urmand marcajul cruce rosie, un drum superb cum de altfel este tot traseul, se face intr-o ora, am facut poze (tine-ti cont ca am prins o zi cu vant foarte puternic si rece si cu multi nori) iar de la Cruce (monument al eroilor neamului construit in 1928) la intoarcere am urmat poteca la stanga nemarcata pe Brana Mare a Caraimanului pana la Cabana Caraiman, o poteca ce serpuieste pe marginea Caraimanului care iti da fiori deoarece este o poteca ingusta iar in stanga ta cum cobori este haul, drumul a durat 30-40 de minute. De la Cabana Caraiman am urmat poteca nemarcata la stanga catre Piatra Arsa dar marcata mai tarziu cu punct albastru facandu-l in aproximativ 1h. In final a fost un traseu superb de maxim 4 h pentru noi sa tineti cont ca nu am avut copii cu noi, am fost un grup restrans de prieteni si fiind vreme urata noi ne-am grabit putin.
Trimis de draglucturbo in 16.08.12 10:44:38
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (draglucturbo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Citind reviewul tau, am retrait experienta proprie pe acelasi traseu din urma cu 3 saptamani.
Cum adica poteca nemarcata pe Brana Mare a Caraimanului pana la Cabana Caraiman? Eu stiam ca la intrarea in traseu exista o sageata cu detalii (marcaj, timp de mers, avertizari/restrictii) si ca poteca era marcata cu punct albastru. E drept ca datorita conditiilor, marcajul era destul de rar dar asta nu inseamna ca el nu exista. De altfel, pe o astfel de carare nici nu trebuie ca marcajele sa fie dese caci nu ai cum sa deviezi, orice abatere insemnand... !!!
Din cate se pare, cunostintele mele sunt inca de actualitate, acest marcaj existand si in prezent, el fiind vizibil chiar intr-una din fotografiile pe care le-ati postat -P07.
La fel, si de la cabana Caraiman catre intersectia cu traseul ce face legatura intre Babele si Piatra Arsa. Marcajul este mai rar deoarece poteca este cat se poate de vizibila. Acest fapt insa nu o include la categoria "poteca nemarcata".
@urjanclaudiu: Scuze, probabil m-am exprimat gresit, m-am referit la poteca nemarcata datorita faptului ca la inceputul traseului nu are marcaj de orientare nici la plecarea de la Cruce nici de la Cabana Caraiman catre Piatra Arsa iar acest punct albastru apare undeva pe la jumatatea traseului. Numai bine
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 Primăvară cu zăpadă pe Vârful Grecului — scris în 31.03.24 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 O zi de Decembrie la Sfinx... — scris în 05.12.23 de AlexandruA din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Bucegii mai puțin cunoscuți - Valea Albă — scris în 30.11.23 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2023 Importantă este călătoria, nu destinația — scris în 30.05.23 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 In vizită la balaurul din Bucegi — scris în 28.01.23 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 O zi pe traseul Cabana Piatra Arsa - Babele - Sfinxul - Crucea Eroilor — scris în 08.08.22 de crismcl313 din BUZăU - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Predeal - Bușteni pe sub Bucșoiu — scris în 23.07.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ