ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.08.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Mărăşeşti [VN]
ÎNSCRIS: 30.04.09
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2021
DURATA: 5 zile
Familie
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Despre Marea Neagră cu bucurie și dor!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Despre mare voi scrie, oricând, cu plăcere! Îmi place marea din toate pozițiile, indiferent de condiții de climă sau fitosanitare. Și cu capul în apă dacă mă țineți, tot îmi place Marea, n-aveți ce-mi face!

Marea Neagră din România îmi place cu atât mai mult! Prima oară am ajuns la mare prin 1974, dus de părinți. Se mergea cu trenul, însăși plecarea la mare era un concediu în sine. Eram copil și orice mi se întâmpla la mare, mie-mi plăcea, mai ales că-nvățasem să ies ușor din sacul în care mă tot aruncau ai mei, de-aia am și învățat să-nnot! :p

Mai târziu, ai mei mă trimiteau în tabăra de la Năvodari, iar pentru asta trebuia să-nvăț bine, ceea ce îmi cam ieșea, mai puțin matematica, pe care o știu și astăzi cât să iau restul, dar nu la cumpărături mari. Cât n-ați crede, până printr-a 10-a am fost premiant la școală. Îmi plăcea în tabără, seara jucam jocul ăla” Hai Rim-Jim-Jim” în care te pupai. Cu fetele era ideal... Să nu spuneți că voi n-ați jucat jocul ăsta c-ar însemna să mințiți de se crapă falia!

În tabără se mergea tot cu trenul dar, deja eram mari, aveam 15-16 ani, Podul de la Cernavodă nu mă mai impresiona ca atunci când eram copil.

Apoi, tânăr căsătorit, am abandonat trenul, am venit la mare cu mașina, chiar dacă la început era” Oltcit” . Mergeam la Eforie Sud, în mod constant, la gazdă, pe lângă Teatrul de Vară. Apoi, am ajuns la Neptun, adică după cum aveam bilete pe care le lua Adriana, de la unitatea de învățământ unde lucra. Așa, cu biletele ei, am ajuns de-am fost cazați la Venus, Saturn și, din nou, Eforie Sud. Pe urmă nu s-au mai dat bilete, dar am luat eu, de la Poliție. La Mamaia, la hotel” Meridian” și” Diana” de la Saturn. Înaintasem în grad, aveam și funcții și acuma aveam acces la hotelurile astea, despre care, prin 2010 s-a scris că se stătea pe bani puțini. Nu, nu se stătea pe bani puțini, doar prețurile de la mâncare și de la bar erau cumva subvenționate din banii Ministerului, dar pentru care bani, cotizam tot anul.

În acea perioadă nu-mi plăcea Mamaia, alegeam mai des Saturnul, asta și pentru că era lângă Mangalia, orașul de care mă leagă nostalgii. Mamaia, prin anii 2003-2004 însemna Satul de vacanță, una din cele mai mari țigăneli de le știu pe litoralul românesc, de aici și faptul că nu voiam aici.

După 2005 am ajuns, mai des, la Eforie Nord, care era, parcă, mai aproape de inima noastră, a mea și a Adrianei, până s-au îngustat plajele de nu se mai putea. După 2010 devenisem deja martalog și de atunci, am ales Mamaia, pentru vacanțele noastre la mare. Știu că sună ca naiba, Mamaia Nord e cunoscută mai ales pentru baruri și zbânțuială dar, nouă ne plăceau hotelurile de acolo și zonele aferente.

Anul acesta am spart zidul, am fost la mare ori de câte ori am vrut, din iunie până acum câteva zile. Cu excepția stațiunii Costinești, nici nu știu dacă se poate numi stațiune, am fost peste tot, inclusiv la Vama Veche și 2 Mai. Bine, 2 Mai nu-mi va spune, niciodată, nimic, iar Vama Veche rămâne o ciudățenie. Atunci când eram tineri călcam cu grijă, să nu ne-nțepăm prin seringi abandonate, acuma este o aglomerație de nedescris, mai ales că s-au și asfaltat drumurile ce duc spre mare, yeac!

O să vă povestesc, câte ceva despre stațiunile pe unde-am fost, anul ăsta, fără pretenția de-a da sfaturi, efectiv, dacă vreți, a fost o călătorie retrospectivă prin locurile pe unde-am fost când eram tineri. Urăsc formularea asta” când eram tineri” , mi se pare că mult prea devreme am ajuns la ea, dar, asta e!

Mamaia

Numită și” perla litoralului românesc” . Sanchi, perlă! Mai ales anul ăsta când cineva a avut năprasnica idee cu lățirea plajelor, prilej de glume pe WhatsApp, cu beduini mergând călare pe cămile, printre dune, spre mare. Adevărul este că nu s-a explicat îndeajuns de ce s-a procedat astfel. Dezamăgirea este mare, plaja foarte lată este acoperită, lângă apă de scoici. În plus, intrarea-n apă nu mai este la fel de lină și, acum, la circa 10-15 m de mal apa devine adâncă, nu te mai joci ca înainte.

Dar, chiar și așa, plaja de la Mamaia, plecând de la” La buruieni” din Năvodari până la plaja de la” Malibu” are ceva al ei, pe care nu-l regăsești la celelalte plaje, motiv pentru care va fi cea mai căutată stațiune de pe litoralul nostru.

Lumea este nemulțumită de prețuri, care sunt mari, la cazare și la șezlongurile de pe plajă. Nu este vina Mării pentru asta, de fapt, peste tot în România, anul ăsta, prețurile au fost exagerate, fie c-a fost vorba de mare sau de munte. Culmea este că, deși mari, prețurile n-au speriat turiștii, aglomerația a fost permanentă.

Cine vrea plaja ca pe vremuri la Mamaia, poate înainta, cu curaj, spre Nord, spre Năvodari. Datorită construcțiilor, plajele se dezvoltă mereu și, da, sunt ca pe vremuri, nisip fin, apă calmă. Cazările își păstrează prețurile mari, dar, măcar, ești mulțumit că nisipul și apa sunt cele pe care le știai.

Ca să vorbești despre locuri de servit masa în Mamaia, e inutil, sunt o sumedenie, cu prețuri și oferte pentru toate gusturile și portofelele, e imposibil să nu găsești ceva să-ți placă! Nouă ne-a plăcut și restaurantul de la Zenith, excelent platoul cu fructe de mare, am fost și” La proțap” , unde porțiile sunt imense, chiar prea mari aș spune, am mâncat și” La Butoaie” , la autoservire, pentru că, mie cel puțin, îmi place să mănânc la” plimbă tava” . O fi de pe vremea de când eram în școala militară și, cine ghicea ce este în farfurie, era avansat înainte de termen. Plus că, la fiecare plajă, veți găsi tarabe de unde să poți să-ți iei o bere, un suc, ceva de ronțăit, cu prețuri decente.

Shoppingul se face mai ales în partea veche a stațiunii, ceva cam înainte și imediat după stația de telegondolă, dar, nimic de speriat. Aceleași produse pe care le vezi vara, în oricare stațiune. Aaa, un banc: O femeie foarte corpolentă intră într-un magazin care vindea costume de baie. -Vreau să văd un costum de baie pentru mine, cere ea vânzătorului. - Și eu, răspunde acesta.

Dacă mă întrebați pe mine, Mamaia este și va rămâne, cel puțin o perioadă, cea mai căutată stațiune de la noi, de pe litoral mă refer.

Eforie Nord

Umblă vorba-n sat că Eforie Nord va depăși Mamaia! La ce? La lățimea plajei, probabil, pentru că și aici s-au lățit, cred eu mai mult decât trebuia. Altfel, anul acesta, așa cum am văzut eu Eforie Nord la Rusalii și acum, săptămâna trecută, mie mi se pare mai ponosită. Bine, au reparat Str. Dorobanților, pe care-au pavat-o și au asfaltat strada principală, cea care traversează Eforie Nord. Dar de spațiile verzi nu s-a ocupat nimeni, prin zona Teatrul de Vară e dezastru! Salvează faleza, una dintre cele mai frumoase de pe litoralul românesc, loc de promenadă și de bellevue, ce pleacă de la Acapulco până la Belona.

Plaja de la Steaua de Mare a rămas îngustă, dar, imediat după dig, până la Belona și după, este lată și frumoasă. Mă rog, cui îi plac drumețiile pe plajă...

De mâncat se găsește, la fel ca la Mamaia, după gusturi și bani, restaurante, pizzerii și terase, mai mult sau mai puțin celebre, cum ar fi celebra” Pescăria lui Matei” , dar care are dezavantajul că e mai mult la Agigea decât în Eforie Nord, la fel ca și” Golful pescarilor” . În Eforie Nord este celebra pizzerie” Corner” , cu două locații” Central” și” Belona” , plus multe restaurante și terase sau autoserviri.

Shoppingul, mă rog, firav, cu magazine pentru sezon, răsfirate de-a lungul Bulevardului Republicii, sau, ceva mai rău, în bazarul din centrul stațiunii. Dar, mă rog, cui îi place!

Eforie Sud

Anul acesta am ajuns în Eforie Sud prima dată după vreo 18 ani. În ultima perioadă despre Sud se vorbea de rău, că e vai mama ei de stațiune, că se dărâmă peste oameni și alta nu! Ei, ca de fiecare dată, aceste afirmații nu sunt absolut reale. Eforie Sud a beneficiat din partea-mi și de bunăvoința legată de amintirile noastre. Am căutat și-am mai găsit locuri de care ne legau amintiri frumoase. Mai mult decât orice, Eforie Sud câștigă o frumoasă faleză, atât de frumoasă încât au dat și numele străzii,” Strada Faleza” .

Plajele sunt în schimb mici, înguste adică iar la intrarea-n apă găsești, mai mereu, bolovani. Din păcate îi găsești cu degetul mic de la picior, o bucurie fără seamăn. Sunt acele mici golfulețe menite probabil să spargă valurile și să nu (mai) mănânce plaja dar, aici, la Eforie Sud este imperios necesar să se lățească partea de nisip. Când am fost noi, apa mării era caldă, dar, la mal, era plin de alge. În general, oamenii care vin la Eforie Sud nu vor să epateze, sunt din aceia care vin chiar pentru mare și care, ca și noi, au bucuria acestei stațiuni.

Orașul este curățel, parcul era îngrijit, iarba tunsă și aleile drepte și frumoase.

De mâncat se poate face la terasele din zonă, noi am abuzat de Autoservirea” Orizont” , o plimbă tava decentă, mâncarea era bună, cum, dealtfel, e mai mereu la aceste locații. Seara, târziu, am intrat și la Taverna Petre Pescarul, cumva vis a vis de Orizont, dar, nimic notabil.

În stațiune am stat doar o noapte, deci, n-am cum să vorbesc mai mult decât deja am făcut-o. Cred că pentru Eforie Sud vor veni ani mult mai buni, cum, de fapt, această stațiune și merită.

Neptun

Pe vremuri avea o legendă wow, probabil pentru că Ceaușescu venea vara acolo iar lumea-și închipuia cine știe ce splendori. Este o stațiune mai verde, parcă, decât celelalte, poate Eforie Sud să încerce s-o concureze. Apoi, nici hotelurile nu sunt atât de stridente, ca prezență, cam toate au un spațiu verde între ele.

Ultima oară când am venit să stau la Neptun a fost în anul 1999 sau, poate 2000. Am fost cazați, atunci, la hotel” Clăbucet” , multă vreme apoi închis. Anul ăsta am văzut că fațada era renovată, nu se mai chema” Clăbucet” , dar puteți să mă tăiați și tot nu vă pot spune cum și nici dacă era deschis publicului sau nu.

Neptunul anului 2021 este decent ca stațiune. Străzile curate, însuflețite de oameni. Populația simte cel mai bine deverul, dacă este aglomerat înseamnă că oamenii sunt mulțumiți. Am fost cazat la” Hotel Miorița” și era destul de aglomerat hotelul, iar locurile de parcare de la celelalte hoteluri erau la fel de abuzate.

Plaja din Neptun este cumva depărtișoară de stațiune și nu este nici cine știe ce lățime, plus că, natural, intrarea în apă nu e foarte lină. Dar, acum, când am fost, apa era atât de curată și de limpede! Lângă plajă, mai ales în zona” La steaguri” multe terase, una după alta, până la intrarea pe plaja Jupiterului. Terasele destul de aglomerate, semn că mâncarea e bunicică și berea rece.

Dacă nu vrei să mănânci la acele terase, o poți face la restaurantele din stațiune. Noi, sâmbătă seara am fost la” Mediterraneo” și am fost mulțumiți: de aspectul restaurantului, de servire, de mâncarea în sine și de preț. Am văzut că și alte restaurante erau la fel de aglomerate deci, se pare că binele se extinde. A doua zi am mâncat, știți boala mea, la autoservirea” Springtime” , mâncarea nici prea-prea, nici foarte-foarte, prețuri cuminți.

Shoppingul, la fel ca și-n celelalte stațiuni, tarabe cu mărfuri de sezon: colaci de înnecat copiii-n mare, costume de baie, prosoape și alte alea.

De distrat te puteai distra de nu mai știai de tine la Teatrul de vară, urmărindu-i pe ăia de se călcau unii pe alții pentru bilete la concertul lui Jador manelistul. Acuma-s rău, fiecare cu muzica de-i place!

Olimp

Despre Olimp se spune că vine tare-tare din urmă! Cred c-a venit prea tare de-a și ieșit din raza noastră vizuală, pentru că, atunci când am fost noi, în iunie, era cea mai bătrâncioasă stațiune. Am încercat, stânga-dreapta, să vedem ce e pe-acolo dar, fără să fiu mai rău decât o durere de burtă, n-am văzut nimic să mă inspire în a mai veni aici.

La plajă am coborât prin fața complexului” Novum by the Sea” până am ajuns la malul mării, la un golfuleț destul de larg. Nisipul era chiar plăcut, apa caldă și lină. Sunt sigur că n-am nimerit eu în partea care trebuie a stațiunii, deci, nu sunt autoritar în evalua Olimpul, ca stațiune.

Mangalia

Orașul care-mi place cel mai mult, m-a întâmpinat de fiecare dată anul acesta, cu soare și căldură, chiar și-n iunie, de Rusalii, când pe litoral a plouat. Rămâne un oraș stațiune frumos, plimbarea pe digul spre Far ce înaintează în mare rămânând bucuria și plăcerea mea.

Plaja este destul de ordonată, mie-mi place cum se coboară prin fața fostului hotel” President” care nu mai știu acum cum se cheamă.

În dimineața aia târzie în care am fost acolo, ne-am oprit să ne tragem sufletul după plimbarea prin port și pe dig la” Breeze” o terasă amplasată, undeva, imediat lângă aleea spre port. Vedeai tot portul și partea de mare aferentă, ceea ce e frumos!

Mangalia îți oferă și șansa unor plimbări prin oraș, de văzut Esmahan Sultan, am înțeles că e cea mai veche moschee din Românica.

*

* *

Cam asta a fost preumblarea mea, din anul acesta de la Marea Neagră, a noastră. Am mai trecut prin Saturn, Jupiter și Venus, dar am stat foarte puțin în fiecare.

Toată lumea spune că litoralul românesc este scump și că nu e la fel de frumos ca-n Grecia, Italia sau Turcia. Că e scump. Că nu merită! Sincer, eu am părerea mea, care nu marșează pe afirmațiile astea. Tot vara asta am fost și la bulgari, la Nessebar. A fost frumos dar, în inima mea, aici, în România e acasă, marea parcă miroase mai a mare, nisipul e mai cald și soarele mai rotund. De aceea litoralul românesc va fi, mereu, preferatul meu!

Știu că o să mi-o iau peste bot de la web, pentru că acest review nu s-a referit, strict, la o anume stațiune de pe litoralul Mării Negre, cum ar fi normal. Bine, pentru mine cuvântul” normal” e ca o ecuație de matematică, nu-l înțeleg, așa că n-avea cum să-mi iasă ceva cum trebuie, dar, feriți-vă să mă persecutați din cauza asta, tocmai ce s-a terminat un marș al celor care se cred și ei normali, adunați sub semnul curcubeului. Am învățat de la ei că trebuie să ai tupeu așa că, dacă mă ponegriți, pot să vă dau în judecată, nu înainte de-a înființa un ONG care să primească finanțări și servicii gratuite din partea celor care vor să mă apere, juridic vorbind, așa încât, la sfârșit, voi și bogat și cu nasul pe sus!

V-am promis că, pe anul 2021, ăsta e ultimul review. Dacă la toamnă, când merg în Bulgaria, nu găsesc ceva frumos mă voi ține de cuvânt, promit! Așa că vă salut politicos, haidi, pa!

Web, te rog eu, ca să fie în ton cu ce-am scris: https://www.youtube.com/watch?v=tC5ryFPKXvM&ab_channel=AlexFalcos


[fb]
---
Trimis de Yersinia Pestis in 20.08.21 17:11:36
Validat / Publicat: 20.08.21 17:50:59

VIZUALIZĂRI: 1665 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

39 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia Pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Plaja la Eforie Nord
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

39 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 39
webmasterX
[20.08.21 17:50:20]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[20.08.21 18:00:04]
»

@webmasterX: Iar m-ai păcălit, știu că Daniel Iordăchioaie nu e un must have, dar melodia e frumoasă!

maryka
[20.08.21 18:04:59]
»

Haios ca întotdeauna! Mi-a plăcut foarte mult articolul despre marea noastră! Mă bucur să aud și lucruri bune despre ea. Recunosc, eu n-am mai fost aici de mulți ani, iar ultima oară a fost la Jupiter, unde mi-a plăcut tare mult. Am amintiri frumoase, copilul era mic, s-a simțit bine și el, ce mai... a fost o plăcere! De atunci însă am fost prin alte țări și pe la alte mări.

Adevărul este că aș reveni, dar mă gândesc să nu fiu dezamăgită. Poate e o prostie, dar dacă aș fi... cu siguranță mă voi gândi de două ori la o dată viitoare!

Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[20.08.21 18:17:51]
»

@maryka: Sărut mâna!

cred că totul ține de atitudine, de faptul că trebuie să ne bucurăm de concediu.

De fapt, în România nu marea sau plajele nu sunt frumoase ci felul în care sunt administrate! Aici e nemulțumirea, că plătim mult pe servicii proaste! Dar, e vina noastră, noi le dăm banii, așa, la întrecere!

webmaster
[20.08.21 18:41:10]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[20.08.21 18:46:58]
»

@webmaster: Mersi, voiam, dacă se poate, melodia!

webmasterX
[20.08.21 18:57:39]
»

@Yersinia pestis: gata, rezolvat!

k-lator
[20.08.21 19:20:33]
»

@Yersinia pestis: Ai dreptate, melodia e superbă!

Nici mie nu-mi place expresia” când eram tineri” așa că eu zic” când eram rebeli” , că tânăr poți să fii toată viața, dacă sufletul tău simte așa. Rebel, nu prea îți mai permiți că vin responsabilitățile... parcă din ce în ce mai multe.

Mulțumesc pentru radiografia asta a stațiunilor... Chiar mi-am amintit, printre altele, ce bună era mancarea la împinge-tava de la SpringTime prin anii 90 și ceva... sau poate o fi din cauză că am ajuns acasă de la birou și m-a cam pălit foamea

Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[20.08.21 19:59:53]
»

@webmasterX:

Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[20.08.21 20:09:21]
»

@k-lator: Sincer, nu prea am fost rebel că nu prea înțelegea cuvântul taică-meu, atunci când eram adolescent iar apoi, cu învățământul militar, în cei 3 ani te "toceai". Apoi, ca ofițer de poliție, iar îți trebuia DEX-ul să vezi ce e cu termenul ăsta.

Dar, da, "Springtime" era atunci un concept nou, ieftin și bun, mergeam acolo mereu. Dacă mai ții minte, prin ' 90, după Springtime era o plăcintărie care făcea niște "dobrogene" de mureai! Din alea, cu brânză sărată, o nebunie! Veneam dis de dimineață să cumpăr, luam câte șase, două pentru fiecare, Adi mânca una, Luminița o jumătate, restul le răzbeam eu. ????Da, pe atunci nu eram rebel, doar gras!

ANILUPHONE
[20.08.21 21:22:52]
»

Wow... ce retrospectivă a mării... sau mai exact a vacanțelor tale la marea noastră!

Nu am să încep cu "pe vremea mea! "că avem aceleași vremuri și trebuie să recunosc că era frumos și ce amintiri frumoase avem (mai făcut să caut în albumele foto!!!).

În 76 am fost și eu la mare prima dată cu ai mei cu Skoda 1000MB, la gazdă în Mangalia... după treizeci de ani nu am mai recunoscut strada Oituz...

O bună perioadă am mers la Eforie Nord cu trenul, aveam permis CFR și stăteam la căsuțe lângă gară... nu mai există acum...

Și câte... și câte amintiri...

Eu nu zic că nu este frumos la noi la mare... dar tot de noi oamenii depinde să fie curat, să fim educați și să ne purtăm civilizat...

Am fost la început de iulie în Eforie Nord, acum aflu că nu au terminat de asfaltat... a plouat când am fost noi, îți dai seama ce plăcut este să mergi prin noroi în șlapi...

În rest numai de bine!

veraalexe*PHONE
[20.08.21 22:41:28]
»

Ce frumos ai scris despre marea noastră cea frumoasa!

Eu daca nu merg câteva zile la marea noastră, simt că nu am avut concediu. Îmi aduc aminte cu oroare de primul an în care nu am fost in concediu, nu la marea noastră, ci la bulgari, in luna de miere. Și ei tot marea Neagră au, dar parca la noi e mai neagră decât la ei ???? Nu pot explica sentimentul de dor pe care l-am avut până anul următor.

Stațiunea mea de suflet este Mamaia. Avea tata o pila la hotel Select????, apoi rămâneam în continuare cu unchiul meu la hotel Meridian (aici am mâncat cel mai bun profiterol ever din viața mea). Apoi mai reveneam (dar nu în fiecare an) la sfârșit de august sa vedem Festivalul de la Mamaia.

Am avut câțiva ani buni în care am mers in Eforie Sud. Stăteam la gazda. Doamne ce spectacole frumoase am văzut la teatrul de vară din Eforie Sud.

De când am devenit mamă, am descoperit Jupiterul. Prima cazare cu copil, am avut-o la Onix (acum este Mera). M-a luat groaza de cum arata camera, dar ne-am simțit extraordinar de bine.

Apoi am tot fost, ba în Mamaia, Eforie Sud, Olimp, sau Jupiter... Fetița mea a plâns anul acesta că de ce nu mai mergem la Olimp, efectiv s-a îndrăgostit de hotel și de plaja de acolo, iar acum suntem proaspăt întorși din Jupiter, unde a trebuit să prelungim sejurul cu doua zile (in data de 16 august, in ziua plecării, căutam cazari in Jupiter), pentru că mandra noastră nu a vrut să plecăm sub nicio formă.

Precizez că nu am ieșit din țară decât până la vecinii bulgari, iar la ultimul concediu la ei, mi-am jurat că nu mai calc pe acolo.

Așa că, și eu împărtășesc același sentiment de iubire față de marea noastră. Incerc să mă bucur de ea cat de mult pot, chiar daca de multe ori, bucuria îți este întreruptă de un Jadorel... un "ia porumbu' neamule! "... "zmeurica dulce"... s. a. m. d

Îți doresc toate cele bune!

diana2015PHONE
[21.08.21 10:14:08]
»

@Yersinia pestis: vaaaaaai, ce m-am distrat lecturând review-ul am citit atentă detaliile despre fiecare stațiune în parte, pe unele le știu, sau știam că n-am mai călcat pe acolo din tinerețe , Doamne nu pot crede că am scris asta , dar... trecut-au ani și ani d' atunci pe altele nici nu le-am "călcat"

Anul acesta am fost și eu de două ori , pe 2 ianuarie pentru două ore să o salutăm în 2021 și a doua oară de ziua mamei pe 15 aprilie pentru 4 ore. Ambele în Mamaia

Votat cu tot dragul

crismisPHONE
[21.08.21 10:20:53]
»

Fain articol! M-am distrat (ca de obicei) adesea, uneori mi-am șters o lacrimă nostalgică în colțul ochiului, alteori m-am încruntat ușor a "Gică Contra"...

Mi-ai amintit de copilărie, așa e, plecarea la mare era ea însăși o vacanță, mama ne culca devreme, dar cine să poată adormi de emoție?! Pe la miezul nopții ne urneam de acasă, pe la 1 ne urcam în acceleratul de Constanța/ Mangalia, iar dimineața, odată cu răsăritul, eram la mare! Peste câțiva ani, când ne-am luat mașină mică, s-a schimbat kalimera. Plecam dis de dimineață, pe la jumătatea drumului făceam musai popas, pe marginea drumului, la umbra vreunui copac. Picnic cu ce pregătise mama de acasă, de obicei pâine, brânză, pate de ficat și roșii de-alea bune-bune!! La întoarcere, opream neapărat în piață la Slobozia sau Urziceni; se apropia toamna, începea vremea de făcut zacuscă și bulion...

Aș putea povesti o zi întreagă și poate chiar mai mult...

Despre starea actuală a litoralului românesc s-a tooot vorbit și nu vreau să mai bat și eu apa în piuă. În general e dezastru, pe ici-colo încep să se mai aranjeze lucrurile (mult prea timid), dar ceea ce mă reține maxim sunt prețurile nesimțite, aglomerația și cocălăreala. În ultimii ani, am identificat totuși mici oaze pe placul meu: plajele sălbatice Vadu și Corbu, Golful Pescarilor, Gura Portiței. Pentru 2-3 zile e ok de tras o fugă și relaxat. Cu adevărat, relaxat. Altfel, Bulgaria. Mie nu mi se pare defel că marea e mai puțin spectaculoasă sau soarele mai puțin rotund la sud de graniță. (Da, da, te combat! Dar am voie, nu te superi, nu?! Până la urmă, asemenea păreri nu pot fi decât subiective.) Și te combat cu argumente. Mă gândesc - nu mai departe decât la plajă sălbatică de la Ezeretz; ce culori, ce nuanțe de turcoaz! ; Maldive, ce mai! Sau la stâncile de la Tyulenovo, sau spectacolul mării la Kaliacra, ca să nu mai zic de micul golb Bolata, juri că ești pe undeva, prin Mediterana! Sau mai la sud un pic, plaja aurie de la Kabakum sau cea de la Obzor, lungă și lată, cu nisip fin, cu porțiuni amenajate și altele ne-... De plajele din sudul extrem nu zic nimic, am văzut doar poze, încă nu le-am aprofundat.

Știu ce zici, și eu am conceptul de "marea noastră, românească". Dar implică foarte, foarte puține locuri care într-adevăr îndeplinesc criteriile mele de relaxare. În rest, nu mă mai oftic demult că de ce la alții se poate și la noi nu se poate. Iau lucrurile ca atare și mă duc la alții, unde știu că riscul să am surprize neplăcute e mult mai mic.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][11 voturi]
Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[21.08.21 13:10:15]
»

@ANILU: Tata era CFR-ist, avea permise de călătorie gratuită, cât am fost copil mergeam cu trenul. Prima destinație a fost Mangalia, am fost cazați la hotelul care acum se numește "President". Biletele erau lungi, 18 zile! Doamne, îți dai seama, 18 zile?!

Viața a vrut și am văzut Marea Neagră la Sulina, Gura Portiței și apoi tot lanțul de planete, plus Vama Veche și 2 Mai. Aparte, pentru mine sunt Sulina și Gura Portiței. De ce? Tocmai pentru că nu ajung acolo cocalarii să-ți scuipe coji de semințe în față, boxele nu bubuie manele, plaja e liniștită, parcă mai aproape de începutul de lume, când nu am apucat să stricăm atâta.

Opusul, pentru mine: Satul de vacanță din Mamaia și Bazarul din Eforie Nord.

În rest, ca-n România: cei ce administrează turismul nu știu decât să jăpcuiască, toți sunt niște zapcii ce ne speculează concediile!

Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[21.08.21 13:21:29]
»

@veraalexe: Am exact același sentiment, Marea Neagră e frumoasă peste tot dar, eu, trebuie să vin aici, în România, altfel a trecut vara degeaba!

cât despre bulgari, sincer, mie-mi place la ei, îți oferă confortul sperat la achitarea sumelor pentru sejur. Prima oară am fost la bulgari în 2007, la Sv. Konstantin y Elena și aveam ochii cât nasturii de palton de uimire. Apoi, în 2009 am luat sejur la Duni, altă poveste! De atunci, mai în fiece an, am ajuns, macar pentru o zi la Nisipuri, la Albena, Balcik și, iată, la Nesebar. Bulgaria e frumoasă, mai ales dacă ai curaj și treci pe la Veliko Tărnovo, Tryavna și ce mai e pe-acolo.

Revenind la mare, asta., a noastră, vacanța aici îmi induce o stare de confort pe care nu o am altundeva, mai presus de cazare și eventualele servicii.

Sper să nu te fi plictisit cu ceea ce am scris, mersi de vot, vorbe și răbdarea de a mă citi! ????

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[21.08.21 13:46:54]
»

@diana2015: Mulțumesc pentru cuvintele frumoase!

Să înțeleg că n-ai ajuns la mare în vara asta? Vremea în septembrie se anunță tot frumoasă, deci condiții ar fi, așa că nu-i timpul sfârșit! Până și eu cred c-o să mai ajung la mare în septembrie, măcar un week end, dac-or să fie, toate, bune în viața noastră!

Ai mare dreptate, de la o vârstă melancolia devine principalul motiv pentru care vrei să revezi anumite locuri, asta am simțit, mai accentuat decât aș fi zis, atunci când am stat în Eforie Sud. Și astăzi este tot o stațiune liniștită, cu multă verdeață, are, așa, ștaiful ei! Acum este prăfuit, dar, ștaiful spun, va fi iarăși ce a fost și mai mult decât atât! Merită!

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[21.08.21 14:20:37]
»

@crismis: Ha, ai uitat de farul de la Șabla! Doamne, ce-mi faci, am vrut să scriu un review despre ce să vezi în Bulgaria de la Durankulak pînă la Balcik. Când m-am dus la Nesebar am intrat la Krapets și la Ezerets, de s-a supărat Adriana că o hurducăi pe drumuri grele ca să-i arăt campinguri. Când ne-am întors, mi-am mai forțat încă o dată norocul pentru Tyulenovo și Farul de Șabla. Cel puțin stîncile dela Tyulenovo merită review aparte, măcar legat de legenda focilor dăruite Reginei Maria și eliberate apoi acolo. Ideea este c-am fost numai pe fugă, așa că am decis că, la prima ocazie voi sta să le văd așa, pe-ndelete. Am în plan Cap Kaliakra și Dălboca, restaurantul.

Apropierea mea față de litoralul românesc are legătură, evident, cu melancolia legată de faptul că, atunci când ajungi la mare constați, cel mai ușor c-a mai trecut un an. De unde? Ei, asta e nasol, trece din viețile noastre.

Îmi aduc aminte când eram tineri, banii nu erau așa de mulți și atunci Adriana începea să facă ea niște calcule și punea bani de concediu, iar eu trebuia să fac economie la carburant, să nu mai ard benzina aiurea, s-avem de mers la mare. Mai țin minte că nu prea voia lumea bilete de odihnă, așa că n-aveam concurență cum mai știu și-acum hotelurile unde am fost cazați :” Mureș” ,” Tosca” ,” Siret” , prin Saturn,” Clăbucet” , la Neptun,” Carmen” , la Venus...

Mai țin minte că-ntr-un an am fost la mare cu cortul, la campingul de lângă Mamaia, stai așa, era 2006. Aveam un coleg de serviciu care era ultra încântat de acest tip de concediu și am pus și eu botul, scuză-mi expresia. Doamne, am stat 3 zile, apoi Luminița, era mare, a început să plângă că, dacă nu plecăm de-acolo, ea se duce la gară, singură, și pleacă acasă! Ne-am jurat că nu vom mai asocia, niciodată, cuvintele” cort” cu” Marea Neagră” și” concediu” și ne-am ținut de cuvânt!

Apoi, țin minte concediul din 2008, când, la Mamaia fiind, aveam bilet la” Meridian” 7 zile. După 5 zile de ploaie necontenită, am plecat acasă. 5 zile a plouat neîntrerupt, a rămas mai departe un coleg cu familia lui, mai departe. După sejur a venit și-a spus că a plouat și celelalte două zile. Tu știi ce frumoasă e marea când plouă ? Sincer !

Bine, nu te mai plictisesc cu amintirile mele! Da, ai mare dreptate, turismul românesc suferă pentru japca instituționalizată. Puțini știu că, prin anii 1990, germanii cu resortuurile din Bulgaria au oferit României acest concept iar noi am refuzat.” Nu ne vindem țara!” , ții minte. (Hm, ce ciudat, litoralul românesc a fost inițiat, prin 1962 de cehi și acum aveam ocazia să-l salvăm cu nemții, unde-o fi inițiativa neaoșă?!) Nu, n-am vândut-o, am dat-o, gratis, pe bucăți, funcție de interesele fiecăruia din politrucii de au fost la guvernare. Problema noastră este că japca a fost instituționalizată, indiferent de partid și că noi acceptăm, mai departe, orice: prețuri imense pentru servicii proaste, programe școlare aberante, bugete pe” minus” la sănătate și câte și mai câte. Mă opresc, web-ul o să mă certe că deviez discuția spre teme care nu fac obiectul acestui sait.

Mă bucur mult, ca întotdeauna, când îți faci timp și -mi citești inepțiile și, mai ales, când mă și bagi în seamă cu comentarii. Nu, n-am cum să mă supăr că mă combați, mai ales că n-o faci contondent, au, mă doare!!!

Alex_Macedo
[21.08.21 21:02:42]
»

Sunt review-uri destul de rare... din păcate, care aduc în lumină, pozitivitatea, mentalitatea corectă și punctuală și nu în ultimul rând doza de patriotism veridic. Acest review este unul din cele puține, care face asta.

Sigur... are o seringă ce introduce partea de haios cu, Hai că vreau să zâmbiți când veți citi. Nu numai că o face bine dar chiar este nevoie să vedem/citim, cu zâmbetul pe buze. De fapt, - lăsând la o parte joaca de cuvinte șugubeață al autorului, - este un review serios cu rădăcini reale. Spun asta pentru că am văzut/simțit/palpat, aceleași perindari de imagini ale litoralului autohton.

Dacă un sfert... numai un sfert... din acest popor ar aduce cuvinte puse în scriere despre plaiul mioritic, acolo unde mama...respectivilor/respectivelor, ... ehm... a urlat: Nasc! , ... am trăi într-o lume mult mai decentă, corectă si de ce nu, cu un progres mult mai vizibil.

Ar trebui să ne luăm țara de mână... să ne uitam în ochii ei și iubind-o din toate încheieturile, să-i spunem: TE RESPECT.

Mi-a plăcut,

BRAVO!!!

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[22.08.21 10:14:38]
»

@Alex_Macedo:” Sunt review-uri destul de rare... din păcate, care aduc în lumină, pozitivitatea, mentalitatea corectă și punctuală și nu în ultimul rând doza de patriotism veridic.”

Exclus, frate, n-am scris eu un asemenea review, în primul rând pentru că nu știu ce-nseamnă termenii ăștia! Hai,” punctuală” cred că se referă să vii la timp, dar restul???!!!

Acuma, pe bune, discutând despre turism nu trebuie, neaparat, să-l apreciem din punct de vedere patriotic! Am mai spus-o, pe acest sait, nu e România cea mai frumoasă țară din lume, dar, nici cea mai urâtă. Cred că analizând cu obiectivitate ne putem forma o părere de ansamablu.

Cei care spun că preferă locațiile din străinătate o fac, marea lor majoritate, pentru faptul că știu că raportul preț-calitate servicii oferite e mai aproape de standardul lor. Plus, din dorința de a vedea locuri noi, inedite. N-am văzut, pe saitul ăsta, să spună cineva că s-a dus în concediu în Grecia pentru că România este o țară urâtă ci, pentru că acolo este o altă abordarea a activității turistice, pe lângă statul la plajă grecii (spun așa, aleatoriu) oferă și alte activități: excursii, muzee, mai știu eu ce. Adică, îți umpli timpul altfel. Eu, când am fost în Thassos, am avut ocazia ca, pe lângă statul la plajă să pot să merg într-o mică plimbare de o zi cu vapoarșul în jurul insulei, ceea ce era total nou pentru mine, atunci, apoi, în altă zi, să văd templul nu mai știu cărei zeițe. De fapt, niște simpli bolovani, puși unul peste altul, acum vreo 2000 de ani.

De ce nu se poate ca, în România, atunci cînd mergi la mare cu rezervarea făcută prin agenție, să primești și-un tur al ruinelor grecești, să vizitezi Adamaclisi și alte alea?! Îți spun tot eu, că azi mă simt deștept: din lipsă de clienți! Ce crezi că vor prefera turiștii noștri, în proporție covârșitoare, dacă ar avea de ales: concertul lui Jador sau turul muzeelor de pe litoral? Trist este faptul că cei ce aleg Jador se consideră câștigați!

Gata, nu-ți mai stric duminica, mulțumesc mult pentru vizită, vot și vorbe!

Sper ca răspunsul meu să nu te ofenseze, la fel cum te mai asigur de ceva: sunt patriot, am fost educat în patriotism, am jurat să-mi apăr țara,26 de ani am fost polițist în Poliția Română, acum sunt ofițer superior al Armatei Române, chiar dacă în rezervă, și-mi iubesc și respect, necondiționat, țara!

nrs †
[22.08.21 12:24:38]
»

excelent punctat!

nu e vorba numai de raportul pret calitate, e vorba si de petrecerea timpului in afara plajei, de muntii de buruieni din jurul hotelurilor si restaurantelor.

cat despre patriotism... in concediu vreau sa ma odihnesc, sa ma relaxez si daca nu pot face asta in Romania oricat de patriot as fi plec afara. nu ma feresc sa arat nicaieri ca sunt roman, am tricouri cu Romania care le port numai in concediu

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[22.08.21 14:07:20]
»

@nrs: Cum spuneam, nu-nseamnă că nu-s patriot dacă spun că-mi place Bulgaria! Sau, că, vorba ta, văd mizeria din stațiunile care ne găzduiesc în concediu.

Pân” la urmă, pe banul lui, fiecare alege ce muzică vrea. Bine, nu-s de acord nici cu ăia de la pute România, indiferent de subiect, de fapt trebuie să fim, întotdeauna, obiectivi și corecți, mai ales când emitem judecăți de valoare.

Iar patriotismul se educă, de la vârste fragede, exact cum se întâmplă acum în învățământul românesc, când istoria a fost trecută la materii secundare.

zapacituPHONE
[22.08.21 16:48:26]
»

Ce vrem noi când alegem litoralul ca destinație de concediu? Lucruri atât de simple și decente cum ar fi: plaja și marea curate; spații de cazare puse la dispoziție civilizat care să ofere căldura unui cămin-casă; parcări îndestulătoare, implicit lume cât mai puțină; stațiunile-orășele cu alei, spații verzi, locuri de joacă, iluminat stradal să fie întreținute gospodărește de administrațiile locale; apoi prețuri competitive, pe care să le poți înțelege, trecându-le prin filtrele economiei în care suntem și noi parte tot anul și nu doar 3-4 luni cât durează estivalul.

Lucruri banale toate cele enumerate mai sus, care ar trebui să fie citite, împreună cu review și ecourile aferente de cei cu "pâinile și cuțitele" în mânuțe.

Și eu îmi doresc să merg pe litoralul nostru, unde marea ne iubește, ne dojenește și ne iartă românește, dar frenezia asta de vară iscată aidoma unui stup roit hiperactiv, mă ține departe. Poate spre toamnă-iarnă litoralul nostru să devină vizitabil în condiții de decență, civilizație, când contractările sezonului rece vor conduce la normalitatea comportamentală și a prețurilor.

Marea e acolo și atunci...

Alex_Macedo
[22.08.21 18:59:29]
»

Cred că nu m-am făcut înteles cum trebuie! . Am spus doar că review-ul reflectă patriotism... fiind o laudă apreciativă, ... dar dacă ai înțeles altceva, asta e!... Chiar și așa în situația nefericită al unui litoral care nu are justificări ale prețului mult prea ridicat față de alte întinderi plajale, România are veleitățiile ei. Sunt patriot dar concediile sunt cu predilecție, Grecia. Sigur... aparte de ce simt eu pentru locul unde am fost născut. Nu există variante ale patriotismului. Ori e, ori nu!

Chiar dacă preferăm concediile prin alte părți, care clar, au un litoral mult mai diversificat, nu văd nimic ciudat dacă pot spune ceva bun de țara mea. Ne lăsăm banii munciți pe alte meleaguri pentru că cei mulți dintre noi, nu aderă la mentalitatea... jador.

Evident, în momentul în care jador este ceva de văzut, în loc de Adamclisi, este o problemă de viziune sau de lipsa ei în rândul semenilor care traiesc în spațiul mioritic, nu de locul în sine. Ideea era că vorbeam de țară, nu de un personaj de hârtie.

Titlul reviewului este despre Marea Neagră cu bucurie și dor. Poate am înțeles greșit....

S-auzim de bine.

zapacituPHONE
[22.08.21 19:43:25]
»

Eu am citit întreaga postare a colegului @Yersi și am interpretat-o ca o adevărată lecție de curaj pe care mi-a predat-o, iar în subsidiar i-am citit nostalgia față de locurile litoralului nostru. Curajul vine și dintr-un patriotism peste medie, explicabil având în vedere formarea profesională de o viață. Nu-i nici o rușine să te duci pe litoralul nost' chiar din pur patriotism (De dimineață, / Pe vârf de munte/Când soarele nu a răsărit, /Treceau... Ducând în lume/ Mesajul lor spre infinit/ Avem o țară, / Avem un nume/ Ș-o datorie de veacuri de îndeplinit/ etc.), eu recunosc că din punctul ăsta de vedere sunt nițel corijent. Sper să-mi dau corijența la toamnă sau la iarnă.

Noi stăm și ne minunăm de exacerbările și "dilatațiile" afișate pe-al nostru mirific litoral, comparativ cu anii nostalgici ai acestuia, când explicația e simplă. Înainte de ' 89 pe litoralul nost' într-o vară se "bălăceau" 150.000 spre 200.000 de oameni (așa citeam în articolele cu statistici din zicerile presei), iar acum doar într-un week-end sunt 300.000. Unde să încăpem cu toți, că spațiile sunt cam aceleași, iar grăunțele de nisip pe cap de om furajat și cazat sunt tot cam alea.

Cred că @Alex_Macedo a venit și a întărit impresiile descrise, în termenii trăiți pe propria piele, definitorii spațiului mioritico-pontic. Eu așa l-am perceput...

Alex_Macedo
[22.08.21 20:13:18]
»

@zapacitu:

Respectele mele, stimate domn!!!

????????????.

Vă mulțumesc, pentru întelegere și aprecieri.

Să auzim numai de bine!!

Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[22.08.21 21:08:05]
»

@zapacitu: Toți vrem ce ai spus tu, nu te alinta, n-ai descoperit America!

Spuneam că, în România se văd tentative de așa ceva, probabil că, în vreo 10 ani vor fi predominante, deie Domnul să le prindem!

Altfel, eu cred că și acum putem avea concedii frumoase pe litoralul nostru, nu trebuie să dăm cu piatra, măcar pentru exemplul biblic.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[22.08.21 21:14:58]
»

@Alex_Macedo: Oups, cred că tu m-ai înțeles greșit dar e numai vina mea, că așa-s eu, mă exprim greu și-ncurc lumea!

Să fie clar, îmi iubesc țara, o apreciez, nu e vina țării că e guvernată greșit. E numai vina noastră c-am acceptat asta timp de 31 de ani! Am acceptat ajutorul social, dărâmarea fabricilor, ruinarea agriculturii, căderea în ridicol a învățământului și toate alea ale unor iliești, băsești și werneri. Acum culegem rezultatele care strălucesc prin absență!

zapacituPHONE
[22.08.21 21:21:23]
»

@Yersinia pestis: eu am zis dezideratele așa ca un simplu consumator, numa' că orizontul de timp preconizat de 10 ani e cam lung. Dacă ăia care ar trebui să citească ce ai scris și tu și noi ăștelalți plebei, nu vor schimba peisajul, mă tem că vom contempla lecțiile de curaj date de inimoși, iar mălaiul îl vom vărsa în pungile străinătățurilor, fie ele bulgare, grecești sau turcești, iar patriotismul va fi "tradus" și etalat ca "patriotism regional", doar suntem în Balcani, pe aproape?

zapacituPHONE
[22.08.21 22:14:09]
»

@Yersinia pestis: "E numai vina noastră c-am acceptat asta timp de 31 de ani! Am acceptat ajutorul social, dărâmarea fabricilor, ruinarea agriculturii, căderea în ridicol a învățământului și toate alea ale unor iliești, băsești și werneri."

Și noi (tu, eu și marea de concetățeni) ce vină avem? Sunt convins că nici tu nici ceilalți nu am fost de acord cu toate racilele enumerate. Ce puteam să facem, în afară de dat cu sita la 4 ani? N-ai văzut cum se jucau cu sufragiile la sect. 1, e vina noastră?Ăia curajoși au făcut aripi peste mări și țări. Asta cu petrecerea vacanței pe litoralul nostru drag e la libera alegere a compatrioților noștri. Eu recunosc că doar dacă se mai închid granițele, mai merg vara la marea noastră, altfel nu. Am pătimit destul, am observat îndeajuns, ca să nu recunosc că ceea ce e la noi la mare acum, nu e potrivit dezideratelor mele de acum și nu peste 10 ani.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, ANILU, crismis, diana2015, elenaadina, Flaviu, k-lator, maryka, veraalexe*, Yersinia Pestis, zapacitu
Alte impresii din această RUBRICĂ[Re]Descoperă Litoralul românesc:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.082178115844727 sec
    ecranul dvs: 1 x 1