ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.11.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2021
DURATA: 1 zile
Prieteni
29 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Plaja Vatsa, Vatsa Club și Spiaggia, trei într-un golf, tăcute, liniștite, superbe

TIPĂREȘTE URM de aici

Vă invit acum să descoperim împreună o plajă minunată, nu-i perfectă dar... ce e perfect pe lumea asta?

Plaja Vatsa este pitită într-un golf liniștit, inedit în Kefalonia din punctul meu de vedere. Vin cu recomandarea aceasta pentru cei dornici de o vacanță altfel, departe de lumea dezlănțuită, sau pentru îndrăgostiții care vor clipe liniștite la malul mării dar și pentru familii care vor să petreacă zgomotos alături de prieteni. Aaa, să nu uit de pescari: locul e ideal și pentru ei.

La vreo 15 minute distanță de Lixouri, la 5 km (pe șosea) de la vilele Xi sau 2.5 km prin livada cu măslini, Vatsa a fost ochită de mine încă de acasă, citisem câteva idei răzlețe despre ea dar, recunosc sincer, cel mai tare m-a atras poza cu indicatorul care ne arăta direcția de mers către cangur și crocodil. Ideea în sine m-a amuzat teribil, cineva, un om glumeț, a avut o idee haioasă și a pus-o în practică, e de admirat dar și de lăudat. Știam că nu găsesc crocodili și canguri dar speram să fie ceva inedit și așa a fost.

GPS-ul ne-a băgat prin livadă, drumul era îngust și plin de țărână, un pic anevoios, praful era aproape insuportabil dar am supraviețuit. Sincer, Vatsa a meritat toată prăfuiala aia, mi-am clătit ochii cu ce-am găsit la capăt de drum.

La indicatorul cu animăluțe am urmat calea spre golf, pe o uliță nelocuită, liniștea era regină, domnea peste tot. Am parcat gratuit la singura tavernă de pe plajă, Spiaggia, parcarea e asfaltată, generoasă.

Tăcere. Pustiu. Era dimi, perfect pentru mine, puteam admira în voie, fără să deranjez.

Plaja Vatsa e acoperită cu nisip, nu-i nici lată, nici îngustă, este mărginită de pietre și copaci, adică are culoare și parfum.

În stânga plajei am zărit plaja Vrahinari, a nu se confunda cele două pentru că sunt diferite, nu se poate ajunge la Vrahinari decât pe niște ulițe, pe cale terestră, cele două sunt despărțite de stânci. Bine, se poate înota de la una la alta, dar cu papornițele estivale ce facem?

Vatsa are un brâu de pietre la intrarea în apă, intrarea e lină, se adâncește nu după mult timp, în apă sunt pietre sau/și stănci pe alocuri dar sunt și suprafețe mari cu nisip pe fundul apei. Sunt necesari șoșonii de apă.

Caracteristica acestei ape este temperatura scăzută a mării, din cauza unui râu verzuliu care se varsă în golf.

Culorile mării sunt ireal de frumoase, apa-i limpede și bună de bălăceală, de distracție, de înotat sau de snorkeling. Golful Vatsa mi-a amintit de Croația și de Muntenegru, țări care m-au găzduit în vacanțe estivale, încântarea mea a fost maximă.

În golf sau în râu se poate pescui, apele sunt liniștite și curate, n-am auzit plescăit de valuri.

La intrarea pe plajă, în buza nisipului erau așezate cutii lemnoase pe post de vestiare.

Baldachine fără acoperiș flocos, șezlonguri, perne uriașe dar și umbrele de plajă, spații pentru prosopiști, toate-s acolo, în golf.

Din partea casei, nimic, totul se plătea. Baldachinele 20 euro, șezlongurile 15, pernele la fel. Singurul inconvenient pentru noi a fost distanțarea dintre piesele estivale, mult, mult prea departe erau așezate una de alta, ne-am întins pe toată lungimea plajei, ne întâneam în apă sau la tavernă.

Nisipul plajei nu e foarte fin, era cam răvășit de pietricele colorate și de ierburi marine, pentru mine a fost perfect pentru că m-am putut juca în voie, am avut pârghiile necesare pentru ceea ce aveam de gând să fac în timp ce prietenii se răsfățau la o bere, o să atașez poză cu îndeletnicirea mea. Puteam face și-un castel drăguț sau niște cozonaci dar n-am avut niciun ajutor, oamenii erau prea ocupați cu socializarea lichidă.

M-am jucat volei în apă cu copiii, m-am plimbat singurică până la râu, am vrut să traversez apa verde dar n-am îndrăznit să mă urc singură pe plută, nu stiu dacă aveam putere să trag de lanțul care era pe post de... cârmă.

Râul verde, așa l-am botezat eu, nu-i cunosc numele, este foarte des folosit de pescari dar și de ambarcațiuni sportive. De unde le închiriați? Păi, cei de la plaja Vatsa au construit pe malul râușorului câteva viluțe adorabile, se pot închiria și căsuțele dar și bărcuțele deținute de Vatsa Club.

N-am făcut poze, erau turiști cazați și nu-i frumos să le invadezi intimitatea. Din câte am observat erau trei vile, fiecare cu piscină proprie, din curiozitate le-am căutat pe net și-am aflat că au câte două dormitoare, un living, o bucătărie, baie, ideale pentru cei compatibili cu astfel de cazări. Saitul lor este vatsa. gr, eu o recomand celor interesați.

Taverna Spiaggia a fost pentru mine cel mai spectaculos loc în care am mâncat în Kefalonia, pentru mine contează enorm peisajul, decorul și aroma unei taverne, după preparate sau la egalitate cu acestea trebuie să fie acel ceva, acea unicitate care îți face pielea de găină și-ți oferă relaxare totală de te face să uiți de bani, de prețuri mari.

Construită pe plajă, la doi pași de vilele Vatsa Club, pe nisip, taverna asta m-a fermecat, are mobilierul așezat în nisipul rece din interiorul foișorului. Așa arată terasa Spiaggia, ca un foișor uriaș, umbros, răcoros. Lustrele mi-au pus imaginația la încercare, unele aveau abajururi croșetate, altele erau flocoase (din frunze uscate). La îmbinarea grinzilor, sus, era un cuib mare pentru păsărele, câțiva puișori zgribuliți țipau de foame, își strigau mama. De remarcat în Kefalonia, sunt multe... „flocoșenii” . Știu, termenul se utilizează pentru pentru firele lungi, blănoase și bogate, eu am coafat un pic exprimarea mea, nu pot spune public, pe sait, termenul folosit de mine zilnic, dar sigur vă imaginați voi la ce cuvânt apelam când vedeam acoperișuri cu f...

Mâncarea de la Spiaggia a fost un adevărat regal, fiecare a comandat altceva, poze am uitat să fac, trebuie să mă credeți pe cuvânt că porția de calamari era uriașă, aceștia erau excelent pregătiți, peștișorii prăjiți umpleau farfuria cu vârf, salatele erau mari și sățioase, dovleceii excelenți, caracatița fragedă, fripturicile minunate, toată lumea a fost încântată, inclusiv copiii.

Prețurile-s mai ridicate decât în alte locuri grecești de pe insulă dar preparate-s excelente, porțiile generoase, cafeluțele delicioase, personalul este tânăr și zglobiu, se mișcau rapid.

Cică vodca și vinul erau super, au curs lichide-astea în paharele unora, nimeni n-a ținut cont de „scor” , fiecare comanda ce-i trecea prin cap, a fost un răsfăț total pentru toată lumea.

Cred că aveau și wi-fi, n-am dat importanță, aveam semnal maxim la telefon.

Se putea achita și cu cardul.

Toaletele erau curate, aveau consumabile, dușuri n-am observat deși s-ar putea să existe pe undeva prin jurul tavernei, ei administrează plaja Vatsa.

Dincolo de tavernă, pe malul râului, liniștea verde mi-a acaparat atenția. Micuțele grădini ale vilelor și turiști răsfățați de soartă, floricelele cactușilor uriași, bărcuțele albe odihnindu-se la mal, ancora ruginită prinsă de un copac uscat, floarea soarelui care râdea la mumă-sa, crabul urâțel ce-ncerca să escaladeze o stâncă, stufărișul bogat de pe malul celălalt al râușorului, peretele pictat al unei căsuțe, toate mi-au hrănit ochii pofticioși de frumusețile astea simple în care timpul părea că a încremenit, imaginile și liniștea din jurul meu erau hipnotizante, greu de uitat.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Vatsa e minunată, golful e liniștit și frumos „decorat”


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Ambele, distracție și relaxare, intimitate, pescuit, snorkelinkg, mâncare bună

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 26.11.21 17:05:52
Validat / Publicat: 26.11.21 17:58:02

VIZUALIZĂRI: 1548 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Taverna plajei Vatsa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[26.11.21 18:13:01]
»

@krisstinna: Foarte frumos, foarte pitoresc. Cum n-am fost în Croația sau Muntenegru, mie golful Vatsa mi-a amintit un pic de Ammoudia, în Grecia, pe coasta Mării Ionice, relativ aproape de Parga.

crismisPHONE
[26.11.21 18:17:36]
»

Fain! N-am ajuns, de notat pt data viitoare! Merci!

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[26.11.21 19:44:21]
»

@Carmen Ion: Trebuie să ajungeți in Croatia și in Muntenegru, nu o să regretați.

De multe ori in Kefalonia mi-am amintit de cele două țări, in Ammoudia nu am ajuns încă dar te cred pe cuvânt.

O seară minunată vă doresc, mulțumesc de vizită

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[26.11.21 19:49:44]
»

@crismis: Da, la plaja asta m-am gândit la voi, sigur v-ar plăcea. Și dacă intri pe saitul menționat de mine in articol o să vezi și vilele, sunt foarte frumoase.

Stiu că îți place să ai o apă in fața sau pe lângă cazare, plus că vilele pot găzdui mai multe persoane.

Dar, lumea asta e mare și abia ce-ați fost in Kefalonia, poate peste câțiva ani să "mai dați o fugă"

O seară minunată vă doresc! Mulțumesc de vizită

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis
Alte impresii din această RUBRICĂPlaje în #Kefalonia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085832834243774 sec
    ecranul dvs: 1 x 1