ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.12.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Pestera Polovragi - bucurati-va daca o puteti vizita!

TIPĂREȘTE

Nu puteam sa ratam vizitarea Pesterii Polovragi, situata in Cheile Oltetului.

In vara aceasta am ajuns in aceasta zona si multe lucruri le-am aflat de pe AFA. Nu stiam prea multe amanunte despre zona aceasta si am cautat informatii. Unele ne-au facut sa credem ca nu vom putea vizita pestera, altele ne dadeau sperante. Dupa ce am ajuns acolo si am facut cateva “cercetari” la “fata locului”, ne-am mai linistit… se parea ca vom avea sansa de a vizita aceasta pestera, pe de o parte datorita faptului ca am ajuns in zona aceea intr-o luna de vara, iar pe de alta parte datorita faptului ca acolo exista un program de vizitare si un ghid.

Dupa ce vizitasem Pestera Muierii, despre care am postat un review aici, dupa-amiaza am hotarat sa mergem sa vizitam si Pestera Polovragi, despre al carei program de vizitare ne informasem deja.

De la Pensiunea Castania click aici am mers pe un drum forestier care trece pe langa Manastirea Polovragi, pe partea dreapta avand o padure de castani comestibili si ne-am indreptat spre Cheile Oltetului. Dupa aproximativ 1000 de metri, am ajuns in apropierea intrarii in pestera, peisajul il stiam pentru ca il parcursesem cu cateva zile inainte.

Ne-am grabit pentru ca doream sa “prindem” ultima intrare cu ghid si am reusit. Totul s-a desfasurat conform unui "plan dinainte stabilit", am platit intrarea de 5 lei/persoana, apoi am incercat sa ne tinem dupa doamna ce era ghid si care am inteles ca desfasoara acolo o munca voluntara.

Despre ghid as putea spune un singur lucru – parea o caprioara intr-o padure cunoscuta de ea si mai putin cunoscuta de noi, se misca rapid, tinuta pe care o avea se parea ca ii este favorabila si special “desenata” si “construita”, asa ca noi ne-am “supus” acelor reguli si am incercat sa ne concentram asupra celor ce ne erau relatate. Totul a parut ca o adevarata “incursiune” intr-o lume demult disparuta si pe care noi am fi dorit sa o “atingem” sau macar sa o “zarim”. Vizitarea acelei pesteri a fost ca si cum am fi patruns intr-o poveste, ne simteam partasi si intrusi in acelasi timp, insa faptul ca ni se explica fiecare formatiune ne-a facut sa credem ca suntem mai mult partasi sau oaspeti si mai putin intrusi.

Este foarte dificil de descris toata “pledoaria” ghidului pesterii, cel mai bine ar fi sa va congingeti singuri de faptul ca pestera merita a fi vizitata, iar ghidul este unic prin ceea ce spune si prin ceea ce doreste sa transmita!


[fb]
---
Trimis de ascent in 09.12.10 22:07:26
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în POLOVRAGI / NOVACI.

VIZUALIZĂRI: 4290 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ascent); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pestera Polovragi - peisaj calcaros din Cheile Oltetului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 7600 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

dannek
[09.12.10 22:12:36]
»

Sper ca o sa ne încînţi și cu ceva fotografii!

georgiana
[10.12.10 07:35:49]
»

Eu am vazut numai intrarea in pestera, ca era inchisa, am fost intr-o zi de marti, in luna aprilie, dar macar m-am bucurat de frumusetile Cheilor Oltetului si de o zi petrecuta in mijlocul naturii.

Poate voi avea mai mult noroc, data viitoare.

Un review foarte util!

sandu.53
[10.12.10 08:31:39]
»

un review foarte util pentru cei ce vor vizita pentru prima oara pestera, iar fotografiile te lasa de-a deptul fara replica, cele din interior sunt uluitoare! mi-a placut, asa ca felicitari!

webmaster20*
[10.12.10 09:39:51]
»

Retras PMA standard conform regulamentului, depasindu-se limita de 5 reviewuri punctabile pentru luna de vacanta respectiva.

biancuta
[10.12.10 10:08:25]
»

Foarte frumoase sunt fotografiile! E o pestera care merita vizitata. Se intra la anumite ore si e necesar un numar minim de persoane? Un vot cu SB!

ninaa
[10.12.10 11:26:28]
»

Este uimitor ce minuni poate crea natura, ce comori ascunde pamantul. Suntem binecuvantati ca unele sunt pe pamant romanesc.

anadragusin
[10.12.10 11:48:16]
»

Eii, uite ca eu am ratat-o cand am fost prin zona, timpul nu ne-a permis! Data viitoare cu siguranta voi trece pe aici, pana atunci ma multumesc cu review-ul tau si cu pozele. Felicitari!

ascentAUTOR REVIEW
[10.12.10 13:35:21]
»

@dannek - rezolvat!

@georgiana - ai un motiv in plus sa mai ajungi odata in Cheile Oltetului!

@sandu53 - multumesc si ma bucur ca ti-au placut pozele. Din pacate ele nu au primit nici un punct...

@web20 - ok, dar cu pozele cum ramane? Sunt si ele incluse in aceasta "penalizare"?

@biancuta - din ceea ce am vazut eu pot sa-ti spun ca exista acolo un orar, dar usa nu se inchide ca la Pestera Muierilor, poate si pentru faptul ca doamna care este si ghid nu are unde sa plece, sta in pestera Ghidul de la Pestera Muierilor avea prin jur niste terase pe unde mai putea sta, dar Pestera Polovragi este chiar in Cheile Oltetului, este cale lunga pana la vreo terasa, ceva...

@ninaa, @anadragusin - multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
webmaster20*
[10.12.10 14:29:42]
»

@ascent, punctele standard (1.000 de PMA) se retrag doar de la review. Vom analiza problema pozelor si vom reveni cu un raspuns.

magdalena
[10.12.10 14:42:05]
»

Mie imi pare rau ca nu am reusit sa o vizitez, desi am fost la portile ei... Se arsese instalatia electrica din cauza unui bec si am inteles de la doamna de acolo ca urma sa coste "milioane", ca sa poata fi reparata...

deliutza27
[10.12.10 15:15:30]
»

Am avut si eu placerea sa vizitez aceasta pestera, despre care am scris aici

Din pacate, se intampla deseori ca portile pesterii sa fie inchise deoarece, in perioade ploioase mare parte din pestera se inunda si este imposibil accesul vizitatorilor. Sa nu va mirati daca nu este un program batut in cuie al vizitarii, pentru ca e greu acestu lucru daca este conditionat de starea vremii.

Ne povestea si noua, aceeasi ghida pe care a descris-o foarte bine ascent

o caprioara intr-o padure cunoscuta de ea si mai putin cunoscuta de noi, se misca rapid, tinuta pe care o avea se parea ca ii este favorabila si special “desenata” si “construita”, asa ca noi ne-am “supus” acelor reguli si am incercat sa ne concentram asupra celor ce ne erau relatate

ca inclusiv vara, daca ploua mai multe zile, zona de vizitare a pesterii se injumatateste din cauza apei infiltrate care inunda galeriile.

Problema cu becurile era si la sfarsitul lui octombrie, cand am fost noi. Chiar daca o parte din lampi au fost inlocuite, era picata o faza de curent si au fost zone in care ne bazam mai mult pe lanterna ghidei pentru ca nu se vedea nimic. Am descoperit multe frumuseti pe langa care am trecut, vazand pozele facute la nimereala pe intuneric.

Pe de alta parte, este o pestera minunata care nu trebuie ratata sub nici o forma. Felicitari pt descriere!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
ascentAUTOR REVIEW
[10.12.10 15:37:04]
»

@webmaster20 - multumesc pentru raspuns, astept

@magdalena - pacat ca ai ajuns pana acolo si nu si nu ai reusit sa vizitezi pestera!

@deliuta27 - am citit ce ai scris si mi-a placut!

luciaoradea
[10.12.10 18:36:17]
»

Foarte frumoase pozele! De ce e numit in poza 16 "izvorul minunilor"? A explicat cumva ghidul?

ascentAUTOR REVIEW
[11.12.10 00:06:32]
»

@luciaoradea - se numeste de fapt "Izvorul sperantei". Eu mi-am permis sa-l numesc "Izvorul minunilor" pentru ca apa nu seaca niciodata, chiar pe timp de seceta si este foarte curata. In pozele 19 si 20 poti vedea cateva formatiuni ce par a fi icoane, se distinge chiar si chipul Maicii Domnului. Pestera a fost mult timp in administrarea Manastirii Polovragi, maicutele de acolo venind sa se roage la acest izvor.

luciaoradea
[11.12.10 11:14:58]
»

Aaaa, asa mai merge! Avem si noi, oradenii, un "izvor al minunilor" la Stana de Vale din care imbuteliaza apa o cunoscuta firma de bauturi racoritoare. Nu ii fac reclama, cred ca stie toata lumea la cine ma refer. Si nu prea face multe minuni apa asta, asa ca ma gandeam ca celalalt izvor o fi mai bun la asta... )

dorgo
[11.12.10 13:34:01]
»

Am auzit de acea super-ghida, asa ar trebui sa fie mai toti ghizii din tara asta, sa stea ore intregi si sa caute prin biblioteci, cam tot ce e legat de acel obiectiv, nu doar sa-ti faca un rezumat in 3 minute, precum la Scarisoara, si-apoi sa te lase sa te descurci singur.

Nu cred ca poate sa existe 2 izvoare ale "minunilor", cred ca unul din ele este al "minciunilor"...

ascentAUTOR REVIEW
[12.12.10 10:30:38]
»

@luciaoradea - anul trecut am fost la Arieseni, iar de acolo am facut o plimbare si la Stana de Vale, inclusiv la Izvorul Minunilor - postat review si poze click aici

@dorgo - mai ales ca face si munca voluntara...

luciaoradea
[12.12.10 11:45:40]
»

@dorgo

Asta vroiam si eu sa subliniez-ca apa de la noi de la Stana nu prea a facut nici un fel de minuni pana acum, in afara de "minunea" de a imbogati pe cineva... Poate alte izvoare sunt intr-adevar minunate.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
anadragusin, ascent, biancuta, dannek, deliutza27, dorgo, georgiana, luciaoradea, magdalena, ninaa, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂPeștera Polovragi [GJ]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.095018863677979 sec
    ecranul dvs: 1 x 1