ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.09.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Hostel Pericle 3* - Corabia

TIPĂREȘTE

Dacă în urmă cu o săptămână Zimnicea ne dezamăgise profund cel puțin în privința cazării (vezi La Zimnicea, în cel mai sudic punct al României secțiunea "Despre cazarea la Zimnicea") făcându-ne să ne întrerupem weekend-ul și să ne întoarcem la București pentru noapte, la explorarea orașelor de la Dunăre nu am renunțat. Așadar, pentru weekend-ul care urma am făcut noi cercetări pe internet, am reconsiderat obiective, priorități, mai pe scurt ne-am făcut alte planuri.

Desigur, înainte de toate aveam nevoie de o cazare. Hotel Sucidava din Corabia, cu recenzii pozitive, amplasat pe malul Dunării, lângă portul turistic, ni s-a părut cea mai atractivă locație din punctul nostru de vedere. Din păcate, pentru noaptea de sâmbătă spre duminică (2-3 septembrie 2017) nu mai aveau nici o cameră disponibilă. Întrebând dacă ne-ar putea recomanda altceva în Corabia, răspunsul a fost "Pericle". Alte căutări… "Pericle" nu are un site propriu, totuși internetul ne-a lămurit în privința amplasării sale și chiar ne-a furnizat adresa exactă și un număr de telefon. Întrebările care rămâneau erau: "Ce este și ce oferă Pericle?" Hotel, hostel, pensiune… Pe rând, pe internet am găsit toți acești termeni asociați cu "Pericle" din Corabia.

Cred că acum este momentul să spun că eu însămi nu aveam clar definit în minte termenul de hostel. Nu am mai fost niciodată cazată într-un hostel. Care să fie deosebirea dintre un hotel și un hostel?

DEX - Decționarul explicativ al limbii române - răspunde lapidar: "Cuvântul hostel nu este în dicționar", în schimb wikipedia oferă un răspuns mai generos: "Un hostel, cunoscut și ca hotel pentru tineret este o unitate de cazare pentru turiștii cu buget restrâns, în general tineret, având dormitoare și băi comune. Acest tip de turism oferă cazarea în dormitoare comune cu mai multe paturi simple sau paturi etajate, cu plata per pat ocupat.

Ministerul Turismului din România definește hostel-ul ca fiind structura de primire turistică cu o capacitate minimă de 3 camere, garsoniere sau apartamente dispuse pe un nivel sau pe mai multe niveluri, în spații amenajate, de regulă, în clădiri cu altă destinație inițială decât cea de cazare turistică."

Dacă țin cont de faptul că serviciile hostel-urilor înseamnă de fapt autogospodărire, adică îți gătești singur și îți păstrezi hrana în bucătării comune, îți speli singur rufele în spălătorii de asemenea comune, plus toate cele arătate mai sus, personal nu mi se pare că "Pericle" din Corabia este un hostel. Fără prea multă filizofie, trec la lucruri practice lăsându-vă pe voi - eventualii cititori - să vă faceți propria părere.

Așa cum procedăm de obicei și de această dată, de cum am intrat în posesia numărului de telefon, am sunat pentru rezervare, apoi ne-am liniștit așteptând ziua de sâmbătă când puteam pleca la drum.

Amplasare

Hostel Pericle 3* este situat în Corabia, pe Str. C. A. Rosetti, nr. 54, central, foarte aproape de parc și de primărie. Acum, când am foarte clar în minte atât amplasamentul Hotelului Sucidava 3* - cu mai multe informații pe internet, cel pentru care optaserăm și noi în prima fază și Hostel Pericle tot de 3* la care am ajuns întâmplător, pot spune că norocul a fost de partea noastră. Izolarea prea mare nu ne-ar fi fost tocmai pe plac mai ales pentru plimbarea de seară. Cât despre plimbările pe malul Dunării - motivul principal al deplasării noastre în zona de sud a țării - ele aveau rezervat suficient timp a doua zi, pe lumină.

Ar trebui poate să spun câteva cuvinte despre modul în care am intrat - vremelnic - în posesia camerei și a cheilor. În primul rând trebuie să știți că la Hostel Pericle 3* nu veți găsi o recepție. Cel puțin nu în înțelesul știut al cuvântului. Primirea oaspeților și formalitățile de cazare (completarea formularului, plata, precum și detaliile privind check-in, check-out) se fac la bar. Am primit o legătură cu două chei - una pentru intrarea principală, adică cea din stradă, cealaltă pentru ușa de la cameră - cu indicația de a lăsa cheia în ușa camerei (intrarea principală se încuie singură la ieșire) fără a mai încerca să contactăm pe cineva în cazul în care plecarea noastră de dimineață ar fi prea matinală (înainte de ora 7.00).

Holul

Direct din trotuar am pătruns în clădire, mai exact la scara către primul etaj. Lucind de curățenie, cu balustradă de inox și cu luminițe la fiecare treaptă, scara ne-a condus la primul nivel unde se află camera care ne-a fost repartizată. Pe scara care duce la etajul următor nu am urcat, în schimb am remarcat cele două fotolii și măsuța, tapetul care acoperă pereții, precum și corpul de iluminat din fața camerei noastre.

Camera

Nu știu câte camere are per total Hostel Pericle 3* și nici dacă există vreo deosebire între ele. Probabil că da, din cel puțin două motive. Mai întăi pentru că soțul meu - un fumător înrăit - a rugat să ni se repartizeze o cameră cu balcon și i s-a răspuns "Să vedem dacă mai avem" și apoi pentru că am văzut un afiș pe hol care informa că tariful de cazare este de 100 lei pentru o cameră dublă și 150 lei pentru o cameră triplă.

Camera 9 care ne-a fost repartizată este o dublă destul de mică, dar foarte curată și atent mobilată. Paturile alăturate mai lasă doar atâta loc în jur cât trebuie pentru a încăpea un șifonier mic cu un cuier tot mic și două noptiere minuscule, dar foarte necesare. Pe peretele de lângă cuier este fixată o oglindă mare, pe cel de la capul patului sunt două aplice, fiecare cu întrerupătorul ei, la îndemână, în dreapta și în stânga patului, pe peretele opus este televizorul, iar pe cel dinspre baie, deasupra caloriferului, este montată o minusculă etajeră pe care așteptau două pahare curate și… un aparat cu pastilă contra țânțarilor. Lăudabilă inițiativă, deși - știind că venim la Dunăre - noi eram bine dotați la acest capitol.

Fereastra și deschiderea pentru balcon - acoperite cu perdea și cu draperie - au în partea superioară aparatul de aer condiționat. De menționat este și faptul că în cameră veți găsi suficient de multe prize, deci în privința posibilităților de încărcare a acumulatorilor aparatelor foto și a telefoanelor mobile nu trebuie să vă faceți griji.

Camera este pardosită cu mochetă, iar pereții sunt parțial acoperiți cu tapet imitând pielea de șarpe. Paturile au fost confortabile, cu saltele moi și lenjerie curată. În schimb, prosoapele - câte două de persoană - nu erau tocmai albe.

În camera nu se fumează, interdicția în acest sens fiind afișată pe ușă, în interior. În tavan, alături de corpul de iluminat, este montat un senzor de fum.

Baia

Și ea cu spațiul la limită, baia - capitonată cu gresie și faianță - este curată și asigură tot ceea ce este necesar. Deasupra chiuvetei, pe o etajeră cu oglindă așteptau consumabilele cosmetice (două săpunele tip turist și două plicuri cu gel de duș), precum și rezerva de hârtie igienică. Toaleta și suportul pentru prosoape se află imediat lângă ușă, iar în stânga, pe perete, boilerul și uscătorul de păr. Dușul se află într-un mic separeu închis cu perdeluță. Dacă mai adaug faptul că baia are un mic gemuleț pentru aerisire și suficiente mici facilități atât de necesare într-o baie de hotel (priză, savonieră și agățători pentru prosoape lângă chiuvetă, suport pentru cosmetice la duș), nu cred că mai pot adăuga ceva despre baia camerei 9 de la Hostel Pericle 3*.

Balcon

Știind că în camerele de hotel nu se poate fuma, singura pretenție a soțului meu privind camera a fost ca aceasta să aibă balcon. Pentru ceea ce-i trebuia, balconul a fost minunat deoarece l-a scutit de ieșirea din clădire pentru fiecare țigară. Balconul tip logie, foarte mic, dând înspre spatele clădirii, spre un peisaj doar cu câțiva arbori frumoși care se văd în depărtare, pe mine nu m-a încântat. În imediata apropiere este un centru de optică medicală, un depozit de materiale de construcție, e drept frumos ambulate și aliniate, precum și spatele clădirii vecine în care se află Terasa Pericle.

De menționat că ușa de la balcon era dotată cu plasă contra insectelor.

Terasa Pericle

Terasa - locul unde am fost primiți, unde ni s-au întocmit formalitățile de cazare, dar unde am și petrecut ceva timp atât în seara de sâmbătă, cât și a doua zi înainte de plecare, este în opinia noastră unul dintre punctele forte ale locației. Am fost surprinși plăcut în această privință.

Frumos amenajată, cu mese și scaune împletite (unele tip fotoliu), cu un separeu în mijloc posibil de închis doar cu niște draperii, cu ventilatoare în tavan, cu lumini discrete atât la interior cât și la exterior, pe pereții din piatră și zugrăveală roz, cu două ecrane imense pe care rulau niște retrospective de fotbal, cu multe plante ornamentale, dar mai ales cu un personal agreabil, Terasa Pericle și-a făcut un binemeritat loc în amintirile noastre legate de orașul Corabia. De pe terasă, conexiunea la internet, free, este foarte bună. În cameră însă nu ne-am putut conecta la internet.

Am remarcat și aș vrea să menționez că de îndată ce se elibera o masă, după debarasare, aceasta se curăța cu soluție dezinfectantă și nu doar printr-o simplă ștergere cu o lavetă umedă.

Concluzii

Hostel Pericle 3* oferă un spațiu restrâns de cazare însă fără a te face să simți lipsa de ceva. E adevărat, în cameră nu există un scaun și un birou, dar măsuța și fotoliile din hol suplinesc cu succes această carență. Pentru amplasarea sa ultracentrală, pentru terasa unde îți poți petrece timpul și poți servi ceva în condiții excelente, consider că această locație poate fi în atenția celor ce tranzitează orașul Corabia.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de iulianic in 04.09.17 14:16:22
Validat / Publicat: 04.09.17 15:09:34
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CORABIA [OT].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4576 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Hostel Pericle - Terasa Pericle, dimineața, la o cafea reconfortantă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33200 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[04.09.17 15:08:55]
»

@iulianic: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

===

Mutat în rubrica "Pericle Hostel [Corabia,OT], CARACAL" (nou-creată pe sait)

iulianicAUTOR REVIEW
[04.09.17 15:15:12]
»

@webmaster26: Da, este OK!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
tata123 🔱
[04.09.17 15:17:39]
»

@iulianic: Condițiile par ok pentru o cazare de tipul „hostel” și ai notat-o ca atare. Privind acum poziționarea pe hartă a unității de cazare îmi dau seama că am văzut în această primăvară această latură a Pieții Eroilor în această primăvară - mai central decât atât nici că se putea. Toate punctele de interes (sau aproape toate) se află în acea zonă. Aștept și articolul despre cetate.

P. S. În august au stat niște rude la Hotel Sucidava - condițiile de cazare au fost ok.

webmaster
[04.09.17 16:19:10]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

iulianicAUTOR REVIEW
[04.09.17 16:34:03]
»

@tata123: Da, amplasarea a fost "nici că se putea mai bună" din punctul nostru de vedere. Iar dacă mă gândesc la pățania de la Zimnicea când nici măcar după ce am rezervat n-am avut parte de cazare, Hostel Pericle a fost o surpriză plăcută în adevăratul sens al cuvântului. Și asta… numai cu 100 lei/noapte.

Aștepți și articolul despre cetate? Cred că telepatic am comunicat foarte mult între noi în aceste zile. Mai întâi trebuie să-ți spun că am recitit articolul tău despre cetate înainte de a pleca spre Corabia. Să-ți spun că mi-a plăcut, că mi-a stârnit interesul… știi deja. Ceea ce nu știi este că acolo, la cetate, după ce am terminat circuitul ghidat, am povestit despre tine și despre articolul tău domnului care ne-a însoțit, ne-a vorbit și ne-a arătat totul. S-a arătat foarte interesat de faptul că Cetatea Sucidava se bucură de un plus de publicitate, de atractivitate. L-a interesat și site-ul AmFostAcolo.

Sincer, inițial eu nu aveam de gând să scriu despre Cetatea Sucidava, dar… cine știe ce voi face până la final? Am foarte multe poze și uneori cred că despre Cetatea Sucidava merită să scriu ceva oricât de modest (pentru că știu că nu voi reuși un articol atât de bun ca al tău). Oricum, pentru mine Cetatea Sucidava din Corabia este un fel de recompensă pentru că m-am străduit în zadar să găsesc ceva din rămășițele arheologice de la Zimnicea și de la Turnu Măgurele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[05.09.17 12:31:37]
»

@iulianic: Cetatea Sucidava este cel mai important obiectiv turistic al orașului Corabia, peste „portul turistic” inaugurat în ultimii ani și chiar peste Muzeul de Arheologie și Etnografie (închis pentru reabilitare). Fiecare călător percepe altfel un obiectiv turistic, părerile și impresiile tuturor ne ajută să luăm o decizie și să ne schițăm o părere proprie până la vizitarea respectivului loc. Mulțumesc pentru cuvintele frumoase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulianic, tata123 🔱

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.8970339298248 sec
    ecranul dvs: 1 x 1