ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.11.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Baia Mare
ÎNSCRIS: 12.04.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
OCT-2010
DURATA: 4 nopți
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 27 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 9 MIN

Plusuri si minusuri

TIPĂREȘTE

Pentru a putea sa-ti faci o imagine reala asupra unei locatii si pentru a-ti forma o parere, e bine sa vezi cu ochii tai locul respectiv.

Dupa o analiza amanuntita si dupa ce am studiat despre probabil cea mai discutata locatie de pe AFA, gratie premiului oferit de acest site, pentru care sunt profund recunoscatoare, am pornit intr-o frumoasa zi de toamna, “de unde se agata harta in cui” spre o adevarata statiune montana, inca in devenire…RANCA. De la Baia Mare sunt aproximativ 490km, depinde ce traseu alegi. Noi am ales varianta Baia Mare – Cavnic (pentru ca de aici trebuia sa-I luam pe prietenii nostril care ne-au insotit) – Tg. Lapus – Cluj Napoca – Alba Iulia – Sebes – Hateg – Petrosani – Novaci – Ranca. Am pornit la ora 8.30 dimineata si am ajuns inainte de inserat, in jurul orei 18.00. Pe drum am oprit doar la Cluj sa mancam. Eram nerabdatori sa ajungem, asa ca intre Alba Iulia si Sebes ni s-au pus putin nervii la incercare pentru ca drumul era inchis, iar indicatoarele de ocolire aproape ca nici nu se vad. In fine…ajungem la Valea Mariei tocmai bine pentru a lua cina.

Am gasit usor pensiunea pentru ca se vede inca inainte sa intri in Ranca. E verde, iar aspectul cladirii este recunoscut dupa pozele de pe site-ul pensiunii. Am recunoscut-o imediat. In dreptul intrarii spre receptia foarte mica, este amenajata parcarea suficienta pentru a gazdui cate o masina pentru fiecare camera, daca intreaga pensiune ar fi ocupata. Am coborat amortiti si am intrat. La receptie…nimeni. Am intrat in restaurant si ne-a intampinat o doamna draguta si zambitoare. Ne-a intrebat cate camera avem rezervate. Doua…Ne-a dat cheile fara macar sa ne intrebe numele si am rugat-o sa ne conduca pentru ca nu stiam pe unde sa o luam.

Si asa, am inceput analiza (sa ma scuze d-nul Adelin, daca uneori am fost prea severa in acordarea calificativelor):

Camera

Majoritatea descrierilor si pozelor celor care au vizitat inaintea noastra pensiunea sunt cat se poate de reale.

Plusuri

- in primul rand mi-a placut lenjeria de pe pat, care va fi sursa mea de inspiratie pe viitor pentru propriul dormitor

- in fiecare camera exista televizor LCD si cablu TV care merge foarte bine (fara pureci sau interferente)

- terasa/balconul camerelor ofera o priveliste deosebita, mai ales daca vremea este buna. Era o placere, dimineata, primul lucru dupa ce ma ridicam din pat, sa ies sa respir aerul proaspat si sa admir peisajul, chiar daca uneori ma zgribuleam de frig. De asemenea, hamacul a fost un punct de relaxare zilnic, mai putin cand a nins si s-a udat.

- toate baile au cabina de dus cu hidromasaj, ceea ce nici acasa nu am. Si banuiesc ca nu a fost tocmai ieftin sa faca o asemenea investitie, mai ales ca nu era obligatoriu. Plus, suporti de sapun cu sensor…wow. Pana acum, ceva unic pentru noi.

- in baie, pe langa prosoape, hartie igienica, geluri de dus, am gasit betisoare de urechi si dischete cosmetice din bumbac, lucruri pe care nu le luasem cu mine, dar care mi-au fost de un real folos cat am stat acolo.

- atat in camera cat si pe holurile pensiunii, un miros placut ne-a insotit in permanenta, semn ca se face curatenie zilnic.

- faptul ca exista acel sistem de aspirare direct prin perete este un mare avantaj pentru ca scoate praful afara din incapere. Sincer, inca nu am mai intalnit ceva asemanator in niciuna din locatiile de cazare vizitate de mine.

- in camera a fost caldura tot timpul. Si vreau sa spun caldura, nu gluma. Nici apa calda nu ne-a lipsit cat timp am stat aici.

Minusuri

- salteaua de pe patul camerei in care am stat noi (camera nr 4) a fost prea moale pentru a ma putea bucura de un somn adanc. Atat eu, cat si sotul meu suntem obisnuiti sa dormim pe un pat mai tare, iar asta a fost in dezavantajul nostru, pentru ca nu ne-am odihnit cum trebuie. Este totusi un minus strict personal. Probabil ca multi altii inaintea noastra s-au simtit excelent si au dormit cum nu se poate mai bine, in acelasi pat. Deci pentru asta, nu am sa descalific punctajul acordat la capitolul cazare.

- sub pat nu fusese aspirat de ceva vreme. M-am aplecat intr-una din zile sa culeg capacul de la o sticla de suc, care-mi cazuse. Am fost foarte uimita cand am vazut o punga si o bota de lemn sub pat. M-as fi intins dupa ele, dar nu ajungeam, iar pana sa pun mana pe ele, m-as fi prafuit toata. A fost doar cazul camerei in care am stat eu si sotul meu. Camera prietenilor mei a fost curata bec. Nu stiu cum a scapat atata vreme neaspirat locul ala. Si chiar m-am mirat, pentru ca asa cum v-am spus, se simtea aerul curat in permanenta peste tot.

- cabina de dus, odata fixata la locul ei, nu a mai fost finisata pe margini. Montarea ei s-a facut probabil mai recent, iar spuma de fixare a ramas neacoperita.

- de asemenea, siliconul de la scurgerea cabinei de dus a prezentat un grad oarecum mai ridicat de uzura. Se vede si in pozele care insotesc review-ul meu.

- una din veiozele de langa pat nu functiona. Motivul a fost faptul ca un turist dragut cazat inaintea noastra a “avut grija” sa o strice. Am anuntat defectul imediat dupa cazare, cand l-am constatat. In camera prietenilor nostri, nici una dintre veioze nu functiona. Probabil ca becurile erau arse.

Restaurantul, bucataria si masa

In mare parte, mancarea pe care am servit-o acolo se poate numi ca fiind “ca la mama acasa”, adica au fost mancaruri pe care le-am savurat cu foarte mare placere si altele care le-am impartit cu prietenii mei, pentru ca nu au fost pe gustul meu. In general insa, farfuriile noastre s-au cam golit. Totusi, am sa fiu probabil rea cand am sa zic ca nu este o “bucatarie traditionala”. Pentru mine, asta inseamna altceva. Mai multe preparate gatite dupa retete traditionale si mai putine preparate la gratar, cum am intalnit.

Plusuri

- sucurile facute din siropurile proprii, gemurile de casa si muraturile au fost in permanenta preferatele noastre

- mancarea, cum am spus este in general buna. Depinde si de gusturile fiecaruia

- daca in pensiune sunt cazate minim 10 persoane, mic-dejunul este bufet suedez, costa 15 lei si isi merita banii. Daca nu…din punctual meu de vedere este un minus, pentru ca are acelasi pret, iar cantitativ este mai putin.

Minusuri

- Acel bazin cu pastravi din restaurant este foarte galagios, dupa parerea mea inestetic si uda in permanenta gresia din jur. Locul pastravilor ar fi mai degraba afara, intr-un spatiu special amenajat care am inteles ca este deja in lista urmatoarelor investitii ale familiei – o mini pastravarie proprie.

- daca se comanda “a la carte”, am intalnit multe cazuri in care gramajul notat in meniu nu este acelasi cu cel din farfurie. Totusi, nu pot sa spun ca m-am ridicat nesatula de la masa. A fost suficient cat a fost, dar sotul meu, lucrand in domeniu, si-a format un defect profesional in situatii din astea. Si pe de alta parte, mi se pare corect, daca treci 150gr preparat, in farfurie tot atata trebuie sa ai, indiferent cata materie prima i-a trebuit bucataresei sa-l pregateasca.

- carnati cabanos, rosii, crap cu legume…sunt doar cateva din preparatele trecute in meniu, dar care nu le aveau “pe stoc”

- in 2 din cele 4 dimineti in care am luat micul dejun, am primit unt congelat aproape. Era imposibil sa-l ungem pe paine, asa ca am renuntat.

- am cerut intr-o seara visinata si mi s-a parut ca este facuta dintr-o bautura spirtoasa peste care s-a adaugat sirop de visine. Nicidecum acea visinata inchisa la culoare cum stiam ca este si cum am baut-o oriunde am mers.

- papanasii, in ciuda faptului ca aratau foarte bine, nu prea aveau branza in lista de ingrediente. Sau daca aveau, asta nu s-a simtit. Au fost totusi niste papanasi mai deosebiti si i-am mancat cu placere. Mai ales ca au fost facuti la cererea noastra.

Servicii

Ei, aici mi-e imposibil sa dau plusuri si minusuri. Nu ar fi corect fata de oamenii aceia care practic traiesc acolo si isi dedica intreg timpul pentru ca noi, vizitatorii sa plecam cat mai multumiti.

In camera, prosoapele murdare s-au schimbat si cosurile de gunoi au fost golite tot timpul. De aspirat sau sters praful, niciodata, cat am stat acolo. Dar poate ca exact cand doamna de la curatenie ar fi vrut sa intre sa-si faca datoria, noi ne faceam bine mersi siesta de la amiaza. Asa ca, am apreciat mai degraba faptul ca nu am fost deranjati.

In restaurant exista intr-adevar un telescop, dar nu am reusit sa ne uitam prin el decat ziua. Noaptea nu am stiut cum functioneaza, iar luna – singurul astru cat de cat mai mare care se putea vedea, era de cealalta parte a cladirii. Dupa doua seri de incercari, am renuntat.

S-a intamplat, la masa sa comandam ochiuri si sa ni se aduca omleta, dar pe de alta parte, ni s-a oferit siropul mult apreciat “din partea casei” de vreo doua ori. Am fost placut surprinsi pentru ca nu am mai intalnit asemenea servicii pana acum in Romania.

Au fost zambete pe fetele personalului tot timpul cat am stat acolo. Indiferent de mofturile noastre. Imi pare rau ca bucatareasa, d-na Ani nu a iesit nici macar o data din bucatarie si nu am putut sa-i transitem felicitarile noastre pentru munca depusa. De asemenea, nici cu d-nul Adelin n-am avut placerea sa facem cunostinta si sa-i multumim personal pentru oportunitatea de a fi oaspetii dansului.

Cadrul natural

Nici nu stiam ca avem o tara atat de frumoasa! Peisajele care le-am vazut acolo, nu le-am mai vazut nicaieri. Nici chiar pe Valea Prahovei, atat de vizitata de majoritatea turistilor care prefera muntele. Macar o data in viata, merita sa vizitati Ranca. Iar la Valea Mariei, gasiti peisajele chiar in balconul camerei.

Daca vremea insa este capricioasa, veti constata cu dezamagire ca in afara de o ceata care ai impresia ca nu o sa se mai ridice niciodata, nu se vede nimic altceva. Cum spuneam…plusuri si minusuri.

Distractie si relaxare

In seara sosirii noastre nu am mers nicaieri. Am preferat sa exploram pensiunea si imprejurimile ei. A doua zi, fiind mai mult senin, am urcat Transalpina pana la un punct in care se lucra la sosea si am hotarat sa ne intoarcem. Din cate am vazut ulterior pe Google Earth, eram aproape de Pasul Urdele cand fortati si de imprejurari, am hotarat sa facem cale intoarsa.

Marti am coborat in Novaci si de aici am vizitat Pestera Muierii, Manastirea Polovragi, Pestera Polovragi, iar dupa-masa am mers pana in Tg. Jiu sa vedem si noi Coloana Infinitului a lui Brancusi…daca tot am venit pana aici, era pacat sa trecem fara sa o vedem.

A urmat apoi ceata care ne-a tinut in camera, iar joi dimineata cand ne-am trezit, speriati de zapada proaspat cazuta si de faptul ca noi aveam cauciucuri de vara pe masina, am hotarat cu parere de rau sa scurtam sejurul nostru cu o zi. Asa ca, am pornit spre casa.

Pentru ca am citit cam tot ce s-a scris despre aceasta pensiune si pentru ca majoritatea review-urilor au fost cu punctaj maxim, ma asteptam sa gasesc acel 100% mult laudat. Din pacate, pentru noi nu a fost asa, dar asta nu inseamna ca Valea Mariei nu este un loc demn de lauda. Din contra. Intr-o vreme de criza, faptul ca acolo inca se investeste intens pentru ca viitorii turisti sa se simta cat mai bine, iar patronii se straduiesc sa acopere marea majoritate a timpului petrecut acolo prin amenajarea imprejurimilor, este un lucru rar intalnit. De obicei, in Romania se merge pe principiul “e bine si asa”, cu o cheltuiala cat mai mica si obtinerea unui profit cat mai mare. Si mai ales…unde mai intalnesti un patron care sa ofere atatea sejururi gratuite... asa... pur si simplu pentru ca cineva - oricine a fost apreciat prin ceea ce a scris pe un site. Pentru toate astea, felicit familia Maria, pentru ca se vede implicarea lor si totodata daruirea cu care muncesc pentru noi, vizitatorii.


[fb]
---
Trimis de deliutza27 in 01.11.10 22:29:21
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2512 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (deliutza27); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Camera, patul si lenjeria de pat care mi-a placut
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 27.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    18 ecouri scrise, până acum

    david
    [01.11.10 22:47:16]
    »

    Si asa, am inceput analiza (sa ma scuze d-nul Adelin, daca uneori am fost prea severa in acordarea calificativelor):

    Nu trebuie sa se supere, din contra sa-ti multumeasca pentru semnalarea minusurilor constatate de tine.

    Felicitari pentru acuratetea si obiectivitatea de care ai dat dovada in prezentarea pensiunii.

    In cazul in care voi merge vreodata la acesta pensiune, voi lua in considerare reviewul scris de tine, pe care il consider cel mai ancorat in realitate, dintre toate impresile scrise pe acest site ,despre aceasta locatie.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    any*
    [01.11.10 23:33:55]
    »

    @deliutza, felicitarile mele pentru acest review minunat, si eu am castigat doua premii la Ranca la aceasta pensiune, cred ca voi ajunge cat de curand acolo, si cu siguranta parerile tale ne vor fi de folos...

    De la Herculane un vot...

    Cris
    [02.11.10 05:36:01]
    »

    În sfârşit un review echilibrat şi extrem de bine scris. Felicitările mele sincere. Un review ca al tău m-ar convinge mai mult să aleg Valea Mariei decât multe din cele care sunt scrise înaintea să scrii tu. Pare o pensiune bună pe care cu siguranţă aş alege-o dacă aş ajunge prin zonă. Iar prin semnalarea unor minusuri, aşa cum le-ai văzut tu, nu ai făcut decât să le faci un serviciu proprietarilor, care mi se par nişte oameni minunaţi şi deosebit de implicaţi.

    valimi
    [02.11.10 08:32:59]
    »

    Te felicit pentru review, ai fost si mama buna si sfetnic, sunt sigur ca cine trebuie sa citeasca a citit si se va conforma, e prea ambitios sa lase lucrurile asa.

    sandu.53
    [02.11.10 08:37:14]
    »

    felicitari ai scris un review echilibrat, cu mult bun simt si cred ca proprietarii pensiunii il vor aprecia si vor tine cont de micile observatii facute de tine. astept si fotografiile!

    cosminp
    [02.11.10 09:11:58]
    »

    ce-ti place tie nu-i place altuia, de exemplu tie ti-a placut mirosul din camera si nu nu ti-a placut 'pastravaria'.

    altuia, din contra. nu i-a placut mirosul din camera pentru ca nu este der acord sau nu suporta astfel de mirosuri, dar i-a placut pastravaria.

    chestie de 'placeri'.

    pe de alta parte, minusurile pe care le-ai acordat la mancare si eu le-as acorda oriunde m-as duce, daca sunt reale.

    dar nu trebuie sa uitam ca orice pensiune, indiferent de locatie sau sezon, lucreaza pe principii comerciale. adica trebuie sa aiba si un profit cat de mic, sau daca nu, macar sa scoata cheltuielile.

    daca toate preparatele ar fi 100% naturale, ca acasa, sau ar corespunde perfect gramajului, atunci ori nu te atingi din cauza pretului ori proprietarul da faliment.

    cel mai important in astfel de situatii este ca asa numitele smecherii sa nu bata prea tare la ochi.

    nu cunosc cum este la Valea Mariei, sa ma ierte Adelin daca l-au deranjat cele scrise de mine, dar nu-l vizeaza in mod direct. pur si simplu sunt perceptiile mele din lumea reala.

    @deliutza27, daca sotul lucreaza in domeniu, stie ca nu prea exista bucataria ideala din punct de vedere al gramajului si al ingredientelor 100% naturale. doar acasa.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    deliutza27AUTOR REVIEW
    [02.11.10 09:39:54]
    »

    @cosminp - nimeni nu zice ca trebuie bucatarie 100% naturala. Cum am spus, mancarea a fost buna asa cum a fost. Dar pe de alta parte, daca in meniu scrie un gramaj, cand comand acel lucru, ma astept ca asta sa primesc. Altfel, ce rost mai are notarea gramajului? Plus ca, din cate stiu eu, e obligatorie trecerea in meniu a cantitatii preparatului si ma refer la preparatul finit. Nu la cantitatea materiei prime inainte de preparare. Spun asta in cunostinta de cauza. (un exemplu off-topic: la restaurantul unde lucreaza sotul meu, au fost oarecum nevoiti sa scoata scarita de porc la cuptor pentru ca era nevoie de cel putin 350 gr preparat finit pentru a nu avea in farfurie decat oasele, iar pentru asta, se punea la facut peste 600g de produs crud, nefiind deloc rentabil, daca doreau sa pastreze cat de cat un pret decent. Si crede-ma ca daca nu din respect pentru client, atunci de frica eventualelor controale inopinate, gramajul se respecta.)

    Sa ma fac insa inteleasa, la Valea Mariei s-a intamplat - de mai multe ori, e drept - ca gramajul primit sa nu fie tocmai cel din meniu, dar portiile, pentru pretul pe care il au, eu zic ca isi merita banii. Eu ma refeream la corectitudinea informatiei.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    OvidiuH
    [02.11.10 10:23:29]
    »

    Felicitari pentru prezentare, deliutza. Foarte buna.

    dorgo
    [02.11.10 15:20:14]
    »

    @ deliutza, felicitari si multumesc pentru aceasta "avanpremiera" caci urmeaza si la mine "premiera" la Ranca... cand am dat telefon in primavara, cabana era f. aglomerata deci am sa reincep cu telefoanele. Asa cum mi-ai descris-o este tocmai pe placul meu.

    adynutza26
    [02.11.10 16:59:01]
    »

    Felicitari, acum chiar ca m-ai facut curioasa sa vizitez si eu pensiunea asta asa de mediatizata...

    Visan125
    [03.11.10 01:15:17]
    »

    Se pare ca am fost cam in aceeasi perioada la VM. Din pacate dorinta de a vedea cat mai multe intr-un timp scurt ne-a impiedicat sa prelungim conversatia in afara saluturilor de rigoare.

    Felicitari pentru review asezonate cu binemeritatele puncte!

    Intr-adevar acvariul cu pastravi nu-si avea locul acolo, oricat se straduiau gazdele sa opreasca zgomotul atunci cand ne faceam simtita prezenta in restaurant. Intr-o dimineata am gasit chiar si un pastrav mort jos, pe gresie. Am trecut peste acest amanunt intelegand ca este doar un provizorat pana la amenajarea pastravariei.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Visan125
    [03.11.10 01:22:41]
    »

    @cosminp

    altuia, din contra. nu i-a placut mirosul...

    Touche! Ai atins un punct sensibil pe care eu am uitat sa-l accentuez in review-ul meu. Desi in toata vila era un miros placut, atunci cand se gatea un miros persistent de mancare umplea holurile. In restaurant era si mai persistent, asa incat la revenirea in camera hainele necesitau aerisirea pe terasa.

    elena123
    [03.11.10 14:44:10]
    »

    Fotografia cu papanasii e chiar sadica, nu am apucat inca sa mananc.

    deliutza27AUTOR REVIEW
    [03.11.10 18:18:17]
    »

    @elena123 - sa inteleg ca esti acolo acum? Daca da, atunci iti doresc distractie placuta.

    Poza a fost facuta cu Nikon-ul nostru, setat pe MACRO. De asta arata asa de bine Adevarul e ca si asa, nefotografiati, papanasii chiar te indemnau sa-i mananci la cat de bine aratau.

    @savin512 - intr-adevar, in afara de saluturile si ele putine, nu am avut ocazia sa povestim. Ne-am intalnit mai mult cu scumpa dumneavoastra sotie care mi s-a parut foarte draguta. Va felicit pentru proaspata aniversare si va doresc inca 100 de ani fericiti impreuna de acum inainte!

    Referitor la mirosul de mancare, noi nu l-am simtit. Sau daca l-am simtit, nu ne-a deranjat, deci nu l-am luat in seama. In schimb, ne-am amuzat cand am luat prima masa in restaurant pentru ca pe site-ul pensiunii scrie

    pensiunea a fost construita astfel incat clientii nostri sa poata vedea din restaurant cat de curat se gateste in bucatarie

    iar la fata locului am gasit doua usi batante intre bucatarie si restaurant care aveau sticla tip "oglinda". Adica nu vedeai nimic inauntru, ci doar pe tine insuti. Probabil daca era intuneric in restaurant, si lumina in bucatarie, s-ar fi vazut ceva.

    O alta mica observatie pe care as vrea sa o mai fac - poate vede si d-nul Adelin; in review am uitat sa trec - este referitor la distantele trecute tot pe site-ul pensiunii:

    Obiective turistice in zona, accesibile cu autoturismul:

    Pestera Muierilor - 8km

    Pestera Polovragi -13km

    Manastirea Polovragi -13km

    Cheile Oltetului - 13km

    Cheile Galbenului - 13km

    Va asigur ca Pestera Muierilor e mai departe de Novaci. Pana in Novaci sunt 18 km. Acelasi lucru este valabil si pentru celelalte obiective. Deci distantele mentionate, cel mai probabil ca sunt luand ca punct de plecare Novaciul si nu din Ranca.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    kmy
    [09.11.10 12:59:44]
    »

    Felicitari pentru acuratetea si obiectivitatea de care ai dat dovada in prezentarea pensiunii. Si eu am stat acolo si m-am simtit destul de bine.

    lavylus
    [30.11.10 16:27:17]
    »

    Nu doresc sa fiu rautacioasa insa am ceva de argumentat la postarea d-voastra:

    daca se comanda “a la carte”, am intalnit multe cazuri in care gramajul notat in meniu nu este acelasi cu cel din farfurie. Totusi, nu pot sa spun ca m-am ridicat nesatula de la masa. A fost suficient cat a fost, dar sotul meu, lucrand in domeniu, si-a format un defect profesional in situatii din astea. Si pe de alta parte, mi se pare corect, daca treci 150gr preparat, in farfurie tot atata trebuie sa ai, indiferent cata materie prima i-a trebuit bucataresei sa-l pregateasca.

    Ati spus ca sotul e in domeniu, eu nu sunt insa dar am parintii cu o mica afacere deschisa in domeniul culinar! 1. daca in meniu este scris 150 de grame iar pieptul din farfurie are 160, clar bucatareasa nu poate arunca bucatica aia de 10gr; 2. Plata se face exact pe cat este consumul, intr-adevar e un dezavantaj ca poti avea banii numarati (atunci nu prea mai ai ce cauta la restaurant sau nu comanzi asa ce-ti vine ci in functie de buget) dar e logic si normal in opinia mea 3. Ca si la o sticla de suc cum se pun caloriile de ex 800 klorii/1l, daca sticla are 2l e normal k va avea 1600 de klorii, asa si cu ce comandam se pune pretul pentru gramaj... deci daca 150 grame fac 10 lei 300 vor face 20 de lei... nu poate sa puna 180 grame atata timp cat in farfurie poate fi mai putin. Cam atat

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    deliutza27AUTOR REVIEW
    [30.11.10 16:53:56]
    »

    @ lavylus - nu prea am inteles ce anume v-a deranjat in paragraful citat... Am sa incerc totusi sa va raspund, cu scuzele de rigoare, daca raspunsul meu nu este suficient de clar.

    1. Cat gramaj ajunge in farfurie este strict meritul bucataresei sau al bucatarului, dupa parerea mea. Nu cred ca e problema clientului. Ar fi chiar culmea sa trebuiasca sa urmarim asta de fiecare data cand mancam la un restaurant. Dar, scrie undeva in Legea Consumatorului ca daca s-a declarat 150g portia, asta trebuie sa ajunga in farfurie. Iar de obicei, nemultumirile apar cand gramajul din fata clientului e mai mic, nu mai mare

    2. Nu inteleg ce legatura are cu pensiunea Valea Mariei, unde pretul e foarte clar trecut in meniu. Cat comanzi, atata platesti.

    3. Cred ca aici va refereati la restaurantele care au trecut pretul in meniu pe 100 de grame produs, iar portiile intotdeauna depasesc 100 g. Dar nici aici nu putem face referire la Valea Mariei, unde era trecut pret/portie.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    lavylus
    [30.11.10 16:57:07]
    »

    Am inteles insa de la inceput nu era nevoie de explicatii duble oricum apreciez ca ati incercat sa ma lamuriti! Insa defectele astea si la 10 stele apar... sau practic nu le pot numi defecte ci mai degraba lucruri obisnuite can orice domeniu

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    15 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adynutza26, any*, chelie_d, cosminp, Cris, david, deliutza27, dorgo, elena123, kmy, lavylus, OvidiuH, sandu.53, valimi, Visan125
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Valea Mariei [Rânca]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069869995117188 sec
    ecranul dvs: 1 x 1