GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
După lungi cautări și povețe demne de luat în seamă dar și din dorința de a descoperi teritori noi necălcate de prea mulți iubitori ai netului și drumețiilor, oferind locații noi, demne de vizitat dar și de odihnă, am ales Dărmănesti, Valea Uzului.
Pensiunea se află într-un peisaj de poveste, în apropierea barajului Poiana Uzului, la marginea unei paduri de foioase care acum își dezbracă haina ruginie și o aștene pe carări pentru a face loc alteia noi în primăvară.
La pensiune se ajunge dacă veniți dinspre Târgu Ocna spre Miercurea Ciuc sau Bacău trecînd prin localitățile Bogata – Dofteana și Dărmănești.
La circa 500-700 metri după ce intrați în Dărmănești întîlniți o barieră, după barieră în prima curbă la dreapta o să găsiți indicator cu Pensiunea Uzu aici trebuie să virați la stînga. De aici drumul pînă la pensiune este numai înainte, pe partea dreaptă o să observați răposata rafinărie Dărmănești pe care o lăsați în urmă. De la rafinarie nu mai aveți mult tot înante circa 1 km. Întîlnim ultimul indicator care ne îndrumă la stînga pe marginea păduri pe un drum forestier cu o singură bandă de mers, nu intrați în panica acesta este drumul.
De aici drumul mai are circa 700 m și se termină în poarta pensiuni.
Pensiunea ca și drumul pe care îl străbați este de vis, nu credeam că la capătul acelui drum forestier și în spatele acelor porti imense pazite de un veritabil ciobănesc caucazian, prietenos din fire, se poate găsi un loc așa de frumos și o gazda primitoare.
Pensiunea are un etaj cu patru camere cu pat matrimonial, fiecare cu baie, o mansardă cu o cameră cu două paturi de adulți si două paturi pentru copii.
La mansardă se mai află o masa de biliard, bar, tv și un balcon.
La parter se mai află o cameră cu pat matrimonial, o bucatarie utilată la dispoziția turistilor, o toaletă de serviciu și un living foarte generos, un bar care este învecinat cu bucătăria și un spațiu cu o masă de 10-12 persoane unde se poate sevi masa.
Livingul are pe lîngă tv un dvd și o stație Sony, în stare foarte bună de funcționare.
Bucătăria are doua frigidere, mașină de spalat vase, cuptor cu microunde, filtru de cafea, ca un mic minus nu există cuptor la aragaz. Aragazul este compus numai din plită și este alimentat la butelie.
Pensiunea are apă caldă în pemanență și căldură din abundență, încălzirea realizîndu-se cu o centrală pe lemne.
Cred totuși că iernile sunt mai aspre pe aici pentru că în fiecare cameră se mai află o sobă de teracotă dar nu de decor, funcționabilă probată în prima seară.
În camere mobilierul este din lemn îngrijit și funcțional, baia este o cameră superbă dotată cu mobilier de calitate iar punctul forte este cada cu jacuzi (se pare ca numai camera de la parter și cea de la mansarda au jacuzi, restul cabină de dus), într-un dulap am dat și de un feon în stare de funcționare. În camere se mai găsește și un telefon fix cu ajutorul căruia se poate lua legătura în celelalte camere.
Pensiunea în interior abundă de flori și arbuști de toate culorile și dimensinile.
Curtea, să încep cu cele trei lacuri frumos amenajate în cascadă.
Acestea sunt formate de propietar prin acumularea apei unui pîrîiaș ce vine din munte și se scurge prin curte la vale.
Primele doua lacuri sunt mai micute acestea fiind populate cu rațe sălbatice dar din plastic, al treilea fiind mai mare are se pare (din spusele propietarului) și ceva pește în el, iar pe mal se află o mică barcă din fibră pentru cei care știu să tragă la rame și să recite poezi.
Lîngă lacul cel mare se află iubitul grătar, care mai are în continuare o plita unde se poate prepara mîncare. Grătarul este acoperit, întrun colt este dotat cu chiuvetă, un dulap și butucul unde se sparg lemnele de foc.
Lîngă gratar se află foisorul care este foarte mare, populat cu mese și scaune ideal pentru a servi masa la aer, numai că acum este cam frig, se întunecă devreme și nu este ideal, dar merge foarte bine un vin fiert.
Curtea oferă copiilor un imens spațiu de joacă, o mini casuța pentru pitici, un balansoar și mult spațiu unde pot alerga în voie.
Iubitori de sport nu au fost uitați nici ei, tot în curte mai este un teren de mini fotbal dotat cu nocturnă.
Pensiunea mai dispune de rachete de badminton, rumy, carti de joc și table.
Cu toate că toate camerele au balcoane în pensiune nu se fumează, dar în ajutorul fumătorilor este amenajată o cameră unde se poate fuma sau se poate opta pentru aer liber da cu condiția să protejăm natura.
Sper ca fotografiile să completeze cele spuse de mine și să vă poată convinge să îi treceți pragul, pentru că nu o sa regretați.
Trimis de dannek in 05.11.10 00:21:49
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dannek); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte interesanta aceasta locatie, o trec la favorite doar citind descrierea ta. Astept cu nerabdare si validarea pozelor.
Am onoarea de acorda SB-ul pt un review foarte bine structurat cu o descriere pe masura. Super locatia!
M-ai fermecat cu aceasta pensiune care are aspectul unei case de vacanta!
Este superba si pensiunea si zona in care este amplasata!
Cum in Moldova merg in fiecare an, chiar si de doua ori, in mod sigur voi ajunge si aici macar pentru un week-end!
Si pe mine m-ai fermecat cu lectura, dar si cu pozle tale. Am vazut si cele de pe site-ul lor. Super.
O locatie interesanta pe care o pun la favorite... cat a fost camera pe noapte?
noi am negociat putin la pret pentru ca era in cursul saptamîni si nu avea nimic ocupat, am scos 700 ron 2 camere 4 nopti 5 zile, am inteles ca pe wekeend o inchiriaza numai pe toata.
am uita sa scriu in rev ca domnul Lungu (adminstratorul) este o persoana discreta ne întilneam cu el numai dimineata cind ne urcam in masina sa plecam prin imprejurimi.
In rest se ocupa sa aimenteze cu lemne centrala termica si gratarul.
am fost in aceasta pensiune in iulie 2008. am fost gasca, am ocupat toata vila. chiar a fost cel mai reusit sfarsit de saptamana. recomand aceasta pensiune si ca sa vafaceti o imagine: la mijlocul lunii iulie anul acesta am sunat pentru o rezervare. primul week-end liber era 15 septembrie!!!
@dannek: Care este starea drumului forestier care duce la pensiune? Se poate ajunge fara probleme chiar si in conditii de vreme umeda, cu o masina cu garda la sol mai joasa?
@catalin072007: da se poate ajunge, nu mai stiu de acum 3 ani care mai este starea drumului dar cel mai bine este sa sunati
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2011 Cea mai potrivita locatie pentru un grup de prieteni — scris în 06.07.11 de MERGEANU din GALATI - RECOMANDĂ