ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.08.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 1 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 30 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Prin muntii Apuseni (III). Pensiunea Steaua Ariesului

TIPĂREȘTE

Fiind in mijlocul saptamanii si valea Ariesului oferind multe posibilitati de cazare, am folosit o rezervare de pe saitul www.fieceofi.ro, adica m-am dus “la plezneala”. Pentru ca am dorit sa vizitam si casa si monumentul lui Horia din Albac, am cautat o cazare in zona. N-am asteptat mult si-n cale mi-a aparut “Steaua Ariesului” din Albac si-atunci n-am mai ezitat, pentru ca sunt si "fan" Steaua si mare iubitor de Aries. Oricum, cand plec la drum spre aceasta vale, am intotdeuna si o varianta de cazare "de rezerva", o pensiune unde am mai dormit si stiu ca e mai mereu pe jumatate goala. E langa Cheile Turzii. Acolo, daca te cazezi la etaj, e bine sa dormi cu geamurile inchise, caci daca-l deschizi pe cel din dreapta, miroase a grajd de vaci iar daca-l deschizi pe cel din stanga, miroase a grajd de porci iar daca ai curajul sa le deschizi pe amandoua deodata, nu mai simti nici un miros pentru ca adormi instant. Recomand cu caldura aceasta locatie tuturor celor care sufera de insomnie, camere libere gasiti, mai ales ca “lumea s-a prins” ca pensiunea e 100% ecologica si ca pana si parfumul ce-o invaluie, e natural.

Steaua Ariesului

E-o pensiune mare cu doua etaje si mansarda, pe la pranz cand am ajuns noi, mai erau locuri doar la mansarda, vreo 3 camere libere. Am ales-o pe cea mai buna, cea al carei balcon dadea spre parcare, spre raul Aries si spre soseaua principala. Pretul la oricare din camere era de 40 de lei patul sau 80 de lei camera dubla, la care se mai adauga si posibilitatea de a avea mic dejun in regim de “self service”, daca mai puneai 10 lei de caciula. Si merita, pentru ca a doua zi dimineata am vazut acolo in restaurantul pensiunii, un adevarat “all inclusiv” bulgaresc (asa cum era el pe vremea cand litoralul bulgaresc era gestionat de nemti). Imi pare rau ca n-am luat si noi mic dejun dar aveam o groaza de mancare "de acasa”. Frigiderul era pe hol si era gol. Camera de la mansarda nu era mare dar avea cam tot ceea ce e necesar, dulap, televizor, baie curata, pat mare, balcon cu 2 scaune de rachita si mai ales o priveliste, adica un “mountain view" superb. Dezavantajul mansardei e intotdeauna baia. Un perete e oblic, asa ca eu cel putin, dimineata, cand m-am sculat buimac din cauza aerul tare de la munte, pana sa nimeresc intrerupatorul de lumina, am nimerit cu capul in acel plan inclinat, care m-a trezit de-a binelea. Nici de cafea nu mai aveam nevoie, eram deja dezmeticit si apt pentru excursie. Asa ca recomand cu caldura camerele de la mansarda acestei pensiuni, tuturor celor care n-au voie sa bea cafea dimineata sau care vor sa se trezeasca brusc. Aceasta baie stramta si inclinata mi-a produs o inegalabila sastisfatie, pentru ca mi-a adus aminte de cabina de toaleta mult mai ingusta si mica a unui Wizzair.

Era primul meu zbor spre Paris. Era dupa anii ’90, puteam circula in sfarsit, liberi, prin lume si zau nu mi-a pasat deloc cand toate privirile cozburatorilor mei, s-au indreptat brusc spre mine, pline de repros si compasiune, cand am luat-o spre toaleta... ”vai, ce tanar e si ce vezica slaba are baiatu’ asta, nu se poate abtine nici macar o ora, de ce nu-si ia niste pampersi cu el?”. Nu mi-a pasat nici ca exact cand am intrat eu in cabina de toaleta au inceput turbulentele (zburam desupra Alpilor) si ca acestea s-au terminat exact cand am iesit eu de-acolo. Cunosteam bine legea lui Murphy. Si ca uneori avionul cadea vreo 10 metri in gol si eu trebuia sa ma descurc in acea stare de imponderabilitate cand iti simti stomacul in gat si vezica in stomac. Nu-mi pasa nici de ogeacul de la toaleta care mi se parea minuscul, si care, in caz de turbulente, e pus acolo cam degeaba, caci e nimeribil doar intr-o proportie ce oscileaza intre “foarte rar” si “aproape deloc”. Dar mie, mi se “je m’en ficha” de totul... zburam doar spre orasul viselor mele.

Dar sa revenim in tara. Pensiunea (Hai) “Steaua” din Albac, are 13 camere, cu 1, 2, 3 paturi si 96 de locuri. Are si 4 stele, exact cate penaltiuri a aparat Ducadam atunci cand Steaua a devenit campioana Europei. In fata pensiunii e o parcare destul de mare si o terasa de vara cu multe flori. Dimineata, la plecare, ne-am intalnit cu patronul pensiunii, cu domnul Popa, i-am inmanat cheia, i-am zis ca ne grabim si ca poate verifica camera. Ne-a raspuns ca daca nu ne vede cu televizorul sub brat, putem pleca linistiti.

Pensiunea e bine situata, fiind in Albac, nu e departe de casa memoriala, statuia si izvorul lui Horia, de Groapa Ruginoasa, e aproape si de cheile Ordancusei si pestera lui Ionele sau Scarisoara si de partia de schi de la Arieseni sau ghetarul Vartop. La intrarea in pensiune se gasesc doua afise cu excursii ce se fac cu mocanita, de la Campeni la Abrud si cu trenul de la Criscior la Brad.

Steaua Ariesului, e-o pensiune pe care v-o recomand din mai multe motive... E situata la 100 de Km de Turda, ajungeti acolo in 2 ore si are camere cu un pat, cu doua paturi si cu trei paturi. Preturile cazarii sunt mici. “All-inclusiv”-ul matinal e ieftin, variat, consistent si mult.. Restaurantul e incapator (100 de locuri), daca v-ati gasit jumatatea, sa ma rog, procentul vietii Dv. puteti s-o puneti de-o nunta chiar aici. Loc e destul. Ariesul curge chiar prin fata casei si mai ales, majoritatea obiectivelor turistice ale vaii Ariesului sunt prin apropiere. (...)


[fb]
---
Trimis de dorgo in 16.08.15 12:05:39
Validat / Publicat: 16.08.15 21:55:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ALBAC [AB]. A mai fost în/la: cam peste tot
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2668 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Vedere de pe balcon. Parcarea, soseaua Turda-Arieseni si o parte din muntii Apuseni
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 30.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    dorgo
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Steaua Arieşului:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055568933486938 sec
    ecranul dvs: 1 x 1