ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.11.2015
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Alexandria
    ÎNSCRIS: 06.09.15
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    OCT-2015
    DURATA: 2 nopți
    prieteni
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CAZARE [camere etc]:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    99.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    O pensiune de poveste

    TIPĂREȘTE

    N-am incercat aceasta pensiune fara s-o cautam pe cateva site-uri de informare. Cei cazati acolo o descriau ca pe cea mai frumoasa pensiune in care s-au cazat vreodata.

    Drumul din sudul tarii si pana in Durau a fost foarte lung, dar soselele bune ne-au ajutat sa ajungem fara probleme, pana la ultimii aproximativ 30 km pe care-I mai aveam pana la destinatie. Primisem indicatii de la gazda sa n-o luam pe drumul 155f, prin Parcul National Ceahlau si sa facem un ocol care ne-ar fi facut sa ajungem mai repede!

    Poate oboseala drumului ne-a facut sa nu cantarim prea bine spusele domnului Serban, asa ca la Izvorul Muntelui am luat-o exact pe unde ne zisese sa n-o luam. La inceput a fost frumos, era lumina inca, vegetatie de munte, brazi, dar pe nesimtite drumul a devenit prost, s-a lasat inserarea, apoi ceata si in final drumul a devenit infernal, de-mi venea sa ma opresc si sa plang. Gropi nesfarsite, care se uneau tangential, ieseai din una si intrai in alta, pline cu apa si greu de observat din cauza cetei si a intunericului.

    Am ajuns in fine la liman, la pensiunea Serban, pe care, noapte fiind, nici nu am vazut-o ca si cladire in prima seara. Domnul Serban ne-a asteptat in poarta caci GPS-ul nostru ne-a lasat in drum cam la 300 de metri de pensiune, cu indicatia ca am ajuns.

    Ne-a imbiat cu pastrav fript, pe care sa-l prepare atunci special pentru noi si cu o tarie, dar era deja ora opt seara, asa ca am baut o afinata si atat.

    Am fost cazate in cea mai mica camera in care am stat de cand calatorim, dar n-a fost suparator pentru ca totul era pus la punct in cele mai mici detalii. Peretii camerei erau placati cu scandurici lacuite in culoarea naturala si pe un perete era rasfirata o piele de mistret; Pe plafon atarnau doua lustre in stilul lampilor cu gaz vechi, care se incadrau foarte bine in décor. Aveam un mic balconas cu balustrade din fier forjat atent prelucrat si pe balcon era o canapea incapatoare imbracata bine intr-o patura mitoasa.

    Sant convisa ca si dulapul pentru haine nu fusese pus intamplator acolo unde era si ca doamna Serban incercase toate pozitiile ca s-o aleaga pe cea mai frumoasa.

    Pensiunea nu e mare si pare crescuta din vegetatia intre care se afla. Pe aleea de acces se invalmasesc hortensii de aproape doi metri, arbusti rosii, brazi albastrui, braduti cu forma de salcii plangatoare, salcii capresti si registrul se diversifica in mica gradinita prin care treci negresit ca sa ajungi la foisorul aranjat ca loc de servit masa. Multe flori anuale fusesera smulse si inlaturate, palite fiind de primele brume, iar doamna serban culegea in fiecare dimineata boboci de trandafiri si ultimele flori de dalie pe care le punea in ulcele mici de pamant pe mesele unde mancam noi, musafirii.

    Intrarea in cladirea pensiunii era un hol cu geamuri termopan pe trei laturi, unde fusesera retrase ghivece mari cu flori imense si unde, daca voiai, puteai sa savurezi toamna pe fereastra dintr-un fotoliu pus langa o masuta. Intrai apoi intr-un living incantator, unde alte ciubere imense adaposteau o Datura - Trompeta ingerilor, un trandafir japozez, muscate si cactusi; felul cum era dichisit acel living m-a facut de fiecare data cand am trecut prin el, neinsotite de propietar, sa-l fotografiez, convinsa fiind ca nu-I voi surprinde adevarata frumusete si maiestria cu care fusese construit si apoi dichisit de d-na Serban. Intr-un colt era un semineu si in fata lui un suport elegant din fier forjat, deschis ca o carte, tinea intre bratele lui cateva bucati de lemn; cei doi stalpi de sustinere verticali, din mijlocul livingului, fusesera imbracati in piatra lacuita, gri-verzuie. Pe mobilierul masiv tronau vase din lut, iar intr-un colt erau panere cu mere din gradina proprie. In spatele Livingului pornea o mica scara, cu trepte din scanduri de lemn lacuit, aplicate doar orizontal (partea pe care se calca), nu si vertical, si cu balustrade din fier forjat cu ornamentatii, scara pe care se ajungea la nivelurile superioare. Fiecare palier si fiecare locsor de sub scara avea un detaliu care infrumuseta, fie un vas de lut cu flori uscate, fie o impletitura din papura...

    Din veranda cu geamuri, pe o usa se iesea in mica gradinita impodobita la refuz cu arbusti ornamentali, prin care trecea aleea care ducea la foisorul unde se servea masa. Cum intrai, in dreapta era semineul, finisat in alb, pe ale carui braie se aflau vase de lut cu flori uscate, farfurii decorative, ulcele din pamant...

    Langa semineu, un fotoliu de rachita, peste care era aruncata o piele de capra. Cand am intrat dimineata, prin primii fulgi de zapada transformati in lapovita, focul trosnea in semineu...

    Cred ca n-am vazut niciodata un loc mai dichisit decat acel foisor. Daca retin, cred ca era ca un hexagon si doar o latura nu avea geamuri. La ferestre atarnau perdelute scurte, mestesugit sumese cu brose speciale. Plafonul, vazut din interior, era acoperisul insusi, fara tavan, si era din lemnul lacuit, peste care se pusese sindrila bituminosa la exterior. La un metru de plafon, o polita din lemn inconjura peretii si pe ea erau insirate cele mai dragute lucruri: cosarci impletite, vase de lut, flori uscate, doua vulpi impaiate, coarne de cerbi, piei de vulpe, unele aruncate pe coarnele cerbului, piei de cerb... Mesele la care mancam erau ca niste banci rustice, dar bine finisate, din lemn lacuit in culoare galbuie, mese acoperite cu stergare taranesti inguste dar lungi, petrecute peste margini.

    Mancarea era adusa din alt corp de cladire, ceva mai in spatele foisorului, fiind cea mai originala cladire-bucatarie pe care am vazut-o_ era rotunda, cu diametrul de maxim 3 metri, imbracata pe dinafara in stacheti de lemn lacuit si acoperita cu sindrila bituminoasa.

    Dimineata ne-am trezit in carcaitul vioi, prosper si tonifiant al bibilicilor. Pe geamul de la balcon le vedeam misunand printre florile inca inflorite din fata bucatariei, ciugulind firimiturile aruncate de doamna Serban, care mangaia matele cu spinarile arcuite din fata bucatarioarei.

    Ii vedeam cum trec de la bucatarie spre foisor cu platourile cu mancare sau, dinspre pivnita sapata in coasta dealului, aflata ceva mai in spatele bucatariei, cu bucati mari de cascaval de casa, borcane de zacusca si gem... Inca din curtea pensiunii, ceata invaluia brazii care se vedeau in spate, spre munte...

    De la fereastra mea, parca urmaream viata linistitoare a unei familii care trebaluia pentru indestulare...

    Nu are rost sa vorbesc special despre caldura, apa calda ,lenjerii sau prosope: totul a fost la superlativ.

    Domnul Serban a lucrat in comert inainte de 1989, este din Bucuresti, dar n-a precupetit nimic in tot ce a facut in aceasta pensiune.

    Pentru cei care-si doresc agitatie, petreceri- locul nu este pentru ei, dar pentru cei care apreciaza linistea, discretia, bunul gust, curatenia - acesta este un loc minunat.

    M-am intors de acolo inspirata si dornica sa incerc si eu felurite aranjamente.

    La pensiune nu se fumeaza.

    Cei care au copii, vor trebui sa-i tina din scurt, pentru a nu rupe florile din gradina sau pentru a nu strica minunatele aranjamente aflate la tot pasul in pensiune, mai ales ca nu am vazut loc de joaca amenajat.


    [fb]
    ---
    Trimis de ccbg* in 17.11.15 20:46:26
    Validat / Publicat: 17.11.15 21:33:52
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în DURĂU.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2843 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ccbg*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P15 Alt colt al micii gradini
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12800 PMA (din 14 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    webmaster70
    [17.11.15 20:56:20]
    »

    @ccbg - Câteva fotografii realizate de voi acolo ar ilustra perfect textul, fiind mai mult decât binevenite. Sunt întotdeauna căutate şi apreciate de cititorii interesaţi în această destinaţie...
    Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew.php?id=19664

    -- = * * * = --

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    -- = * * * = --

    Mutat în rubrica "Pensiunea Șerban Gică, DURĂU" (nou-creată pe sait)

    ccbg*AUTOR REVIEW
    [17.11.15 21:10:03]
    »

    @webmaster70 - Da, este corecta pozitionarea; Pe noi Gps-ul ne-a lasat langa hotelul Bistrita.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Safta Radu
    [17.11.15 22:06:43]
    »

    Primul vot, pentru un review interesant si util. Am trecut pe lista aceasta pensiune, anul viitor sper sa ajung acolo. Toate cele bune!

    MoniQ69
    [18.11.15 08:08:57]
    »

    Frumos...

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ccbg*, MoniQ69, Safta Radu
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Șerban Gică:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044293880462646 sec
    ecranul dvs: 1 x 1