GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Poieni [Ceahlău](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Pensiunea Poieni din Ceahlău, comuna Ceahlău, jud. Neamț
În acest weekend am ieșit pe munte iar cu colegii, mai precis 15 adulți cu 11 copii. Veselie mare! Fiind grup mare avem nevoie de multe camere, astfel am ales cazarea la Pensiunea Poieni, o unitate mare cu o capacitate de douăzeci de camere. Când am ajuns noi, tocmai plecau 3 microbuze cu copiii care fuseseră în tabără la această pensiune.
Pensiunea Poieni se află în satul Ceahlău, nr. 254, com. Ceahlău, jud. Neamț, la 2,1 km. de centrul localității Durău. Veți observa indicatorul spre pensiune care este amplasat la capătul satului, înainte să o luați pe un drum forestier pe partea dreaptă. Chiar înainte de urcarea la pensiune este o groapă mare care ne-a dat bătăi de cap, unii și-au lovit mașina dedesubt, după care toți am hotărât să nu ne mai urcăm în mașini numai după ce se trece de groapă.
Clădirea Pensiunii Poieni este mare, este cu etaj și mansardă. Construcția este veche, de prin anii 90. Camerele sunt spațioase majoritatea, nu toate au aceași mărime, baia este mare, unele au hol iar în altele se intră direct în cameră.
Continuând obiceiul de ajunge devreme oriunde, am fost și de această dată primii, astfel că am văzut toate camerele de la etaj din partea de față a clădirii, acolo ne-au fost alocate nouă ca să fie cu baie proprie toate, le-am fotografiat și mi-am făcut o idee despre spațiile de cazare. Am să atașez fotografiile camerelor, acestui review ca să le puteți vedea cum arată acum.
Caracterizare generală a camerelor este următoarea:
- toate sunt vechi, dotările sunt super uzate, televizoarele cred că sunt de pe vremea când s-a construit pensiunea, mobiler rupt, ciobit, paturi scârțâitoare, saltele uzate cu arcuri proeminente și denivelări, plapume grele, parchet vechi, fără plasă de insecte la geamuri și drept urmare camerele erau cu muște care dimineața zumzăiau și se așezau pe fața ta, baia cu igrasie, rosturile gresiei murdare, nu este frigider în cameră, camerele triple nu au terasa, etc.
Aspecte pozitive: camerele duble au terase mari cu scaune și masă, dar mai ales cu peisaje minunate, am avut pe două laturi a pensiunii camerele. Femeia care face curățenie își dă tot interesul ca să fie totul bine, dar nu poți face să lucească lucruri care trebuiau de mult casate și camerele renovate. În cameră mirosea a proaspăt de la detergenții cu care s-a efectuat curățenia. Așternuturile au fost curate. Au fost prosoape mari de baie pentru fiecare persoană din cameră, hârtie igienică la discreție, săpunuri la chiuvetă și la duș. Este apă fierbinte tot timpul. În camere era cald.
• Toate camerele au teracotă, care mie mi se pare foarte frumoasă la o cazare la munte.
• Noi am avut trei camere renovate, adică cu parchet și paturi model mai nou, camerele nr. 3,7, 8.
• Este Wi-fi în camere și în curte.
• Mâncarea este gustoasă, frumos prezentată pe farfurii, servită elegant, exact la ora stabilită atât dimineața cât și seara.
• Apa de la robinet este potabilă.
Curtea pensiunii
După intrarea în curte, unde se face parcarea, am exclamat un - wow ce mare este curtea!
Curtea este lungă, cu multă verdeață, pomi, tise și flori, decor cu piatră. În jurul pensiunii sunt numai dealuri, totul este verde și liniștit. Se aud greierii cum cântă.
În curte sunt amenajate două foișoare, un loc de făcut grătar, chiuvetă și un câine splendid de talie mare, dar foarte blând.
Pensiunea are două saloane în care se poate mânca. Unul este mare, cu o capacitate de 70 de locuri și aici se servește mâncarea pregătită la bucătăria pensiunii. Acesta este decorat cu pereți îmbracați în piatră combinați cu pereți cu lambriuri, cu multe mese și scaune, toalete, stație audio cu boxe, televizor cu ecran plat, la care ne-am uiat. Vitrina frigorifică de aici este la dispozitția turiștilor cazați acolo.
Noi am optat pentru demipensiune. Meniul era cel pe care l-am stabilit cu o zi înainte și numărul de porții nu era fix. Oferta pentru cină era restrictivă, adică noi toți am dorit să mâncăm ciorbă la coborârea de pe munte, fiind deshidratați și ni s-a spus că nu se prepară ciorbă pentru 20 de persoane. Treaba aceasta nu mi s-a părut a fi ospitalitate din partea lor. Noi la sosire am mâncat acolo o ciorbă delicioasă dar aceasta fusese preparată pentru grupul de 40 de copii care tocmai plecaseră din tabără când am ajuns noi. Ei ne-au spus că pentru cină ne servesc mămaligă cu brânză și pulpe de pui la tavă. Noi am ales mămăliga și am comandat papanași cu smântână și dulceață. Am refuzat puiul.
Chiar în ziua în care am ajuns am avut la cină șnițele de pui cu cartofi piure, ei au spus că nu fac cartofi prăjiți cum am solicitat noi, dar a fost totul bun. Am mâncat și ciorbă de legume la care am primit smântână și ardei iuți murați. Pâinea este foarte bună de asemenea.
La micul dejun am hotărât să mâncăm omletă, brânză telemea, caș, roșie, mușchi, lapte, ceai, unt, dulceață. Cafeaua se plătește separat, este 4 lei.
Acesta a fost servit exact la ora 7 dimineața. Respectele mele bucătăresei și mulțumiri. Nu am avut timpi de așteptare ca la alte terase sau restaurante.
Micul dejun costă 17 lei, iar cina 22 lei.
Celalalt salon este mai mic are o capacitate de 25 locuri și este destinat persoanelor care vor să își prepare hrana individual. Aici este o vitrină frigorifică, televizor, toaletă.
Noi am avut camera nr.3, o cameră triplă mare, luminoasă, cu trei paturi single dintre care două alăturate. Desupra paturilor alăturate este o aplică. Pe o parte a patului este un dulăpior mic, iar pe partea cealaltă un taburet și o masă. Lângă patul single este un dulăpior mic pe post de noptieră.
În cameră mai este un șifonier mare, carpete în jurul paturilor, un taburet, o masă pe care este așezat televizorul (nu știu dacă mergea pentru că noi nu l-am pornit), tavă cu trei phare.
Baia
Este mare, cu cădiță de duș, duș fără cabină sau perdea de protecție, sapunieră cu săpun, preș de baie, chiuvetă cu oglindă și poliță cu săpun. Este aerisită cu geam din termopan. Prosoape de baie trei bucați mari și hârtie igienică, trei bucăți, cuier, coș de gunoi și o latură de teracotă. A fost în regulă scurgerea la baie, nu erau mirosuri de canal. Rezervorul toaletei este cam obosit.
Camera nu are terasă.
Ne-am odihnit bine, a fost liniște.
Noi ne-am simțit bine, am avut apă caldă, prosoape, așternuturi curate, mâncare gustoasă și proaspătă, peisajul este frumos, este liniște, curtea este mare, în concluzie este bine, iar dacă treceți peste faptul că mobilierul și dotările sunt depășite de timp, este ok.
Prețul plătit pentru o cameră de trei persoane a fost de 100 lei, iar de două persoane a fost de 90 lei, eu consider raportul preț - calitate, corect.
Eu am descris ce am văzut, voi hotărâți ce vă doriți. Numai bine!
Trimis de Dana2008 in 27.08.19 20:26:09
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în DURĂU.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.00343800 N, 25.90726500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Pensiunea Poieni [Ceahlău], DURĂU" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmaster: Mulțumesc frumos! Poziționarea pe hartă este bună, în capătul străzii.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2020 Condiții minime, nu recomand — scris în 13.09.20 de Mcrst2001 din IASI, IASI - nu recomandă