GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casuta din povesti - Pensiunea Pietrele Doamnei Pojorata
Din sejurul nostru de la Pojorata am ramas datori cu ceea ce era mai important si anume cazarea. Stiu ca s-au scris deja cateva reviewuri dintre care cel al lui valimi mi s-a parut cel mai relevant insa ma simt datoare sa aduc unele completari. Tot dupa explicatiile lui ne-am luat cand am ajuns la destinatie sa localizam pensiunea si ne-a fost foarte usor desi era noapte. Sa ne intoarcem putin in timp, prin seprtembrie am castigat un premiu cu amabilitatea dvs, a membrilor acestui site: un sejur la pensiunea Pietrele Doamnei din Pojorata. De ce am ales acest premiu din alte 30? Pentru ca eu vizitasem Bucovina cu ceva timp in urma si pot sa spun ca m-am indragostit iremediabil de ea, sotul meu care nu fusese niciodata in acea zona a tarii asculta fascinat cand povesteam despre acest taram de basm si-mi tot spunea: Trebuie sa mergem si noi odata sa facem nordul Moldovei. Avem prieteni pe acolo deci nu era o problema cu cazarea dar nu gaseam niciodata momentul prielnic, ba nu aveam timp, ba nu ne permitea sanatatea apoi a venit printzi mic si am capitulat. Ni se parea foarte departe mai ales ca domnisoara nu a rezistat niciodata mai mult de 2 ore in scaunul special, dupa aceea incepea show-ul ca ma ingrozea si un drum pana in Dobrogea, darmite pana in Bucovina. Spre surprinderea noastra, ea s-a manifestat impecabil, atat in timpul sejurului cand plecam dimineata si veneam seara cat si la drum lung, de circa 10 ore. Sper s-o tina asa si pe viitor pt ca la anul vrem sa vedem Grecia.
Dupa primirea codului, am luat legatura cu patronul pensiunii, domnul Razvan pentru a stabili data cand putem merge acolo. Tin neaparat pe aceasta cale sa-i multumesc pentru amabilitatea de a ne fi gazda chiar daca dumnealui nu a fost prezent fizic, a fost suplinit cu succes de doamna Corina, o femeie deosebita. Vreau sa-l felicit pentru ca a construit o bijuterie de vilutza, dupa parerea noastra este casuta din povesti, visul oricarui om ce sta intre betoane la bloc si-si doreste sa aiba un refugiu in natura, macar pentru un week-end. Chiar daca am citit si carcoteli ca nu este destul de spatioasa eu cred ca este exact asa cum trebuie, nici prea inghesuita, nici prea mare tinand cont de faptul ca in zona clima obliga la incalzire centrala cam 8 luni pe an.
In seara in care am ajuns, doamna Corina ne-a asteptat cu dulciuri si afinata, ne-a prezentat camera, ne-a urat sedere placuta si s-a retras dupa ce ne-a lasat numarul ei de telefon rugandu-ne s-o sunam in caz de urgenta. Am intrebat uimita: Cum, suntem singuri in pensiune? Da. Deja ne simteam jenati ca se consuma atata combustibil pentru incalzire numai pentru noi. Dar si ciudat, pentru ca nu mai statusem niciodata singuri in toata pensiunea si ne-am spus ca probabil ne vom plictisi! Aiurea, a fost cel mai marfa sejur pe care l-am petrecut vreodata, va dati seama sa cobori dimineata in pijama sa-ti faci cafeaua fara sa te jenezi ca te vede vecinul de camera? Doamna Corina a fost intotdeauna o prezenta discreta, venea dimineata si seara sa porneasca centrala, ne intreba daca avem nevoie de ceva, daca poate sa ne faca curatenie in camera (nu am vrut deloc pt ca nu a fost cazul si nu imi place sa vad un om muncind aiurea numai pt ca este oricum platit pt asta), ne intreba daca vrem sa ne gateasca ceva si apoi pleca in cladirea anexa sa-si vada de treburi.
Noi am stat in camera 4 si am fost foarte multumiti de cum arata, pe celelalte nu vi le pot descrie pt ca nu am avut curiozitatea sa le vad, chiar daca eram singuri in toata vila. Cum totul era perfect trebuia sa existe ceva sa ne streseze si anume vecinul de langa casa care ne-a asteptat duminica seara cu un foc de rumegus ce doar fumega continuu. Cand sa deschidem fereastra sa respiram aer curat ne-a lovit mirosul de afumatoare dar ne-am zis sa nu ne stricam seara, pana maine se termina. Oameni buni, nu stiu de unde aducea asta rumegusul pt ca acea casa era in constructie si nu locuia nimeni acolo dar in fiecare dimineata punea de-un foc in curte. Marti dimineata n-am mai rezistat si i-am spus doamnei Corina: Peisaj de vis, conditii de 5 stele dar vecinul ne-a omorat cu afumatoarea lui. Ce credeti ca s-a intamplat? Din acel moment vecinul a terminat rumegusul.
Bun, deci camera spatioasa, pat sa dormi 3 persoane lejer in el, lenjerii si prosoape impecabil de curate, veioze cu senzori, TV cu enspe programe, internet wireless in camera, baia amenajata cu bun gust si cireasa de pe tort – hartie igienica in trei straturi de cea mai fina calitate. Livingul mare, cam cat apartamentul nostru prin care fii-mea facea trasee dus-intors de bucurie ca e tot numai al ei, dotat cu canapea si fotolii din piele sa tot lenevesti in ele.
Bucataria este dotata dupa ultimul racnet al modei, cu aragaz cu plita de inox, masina de spalat vase, frigider, cuptor cu microunde, filtru de cafea, cantar electronic si vreo 3 seturi de oale si cratiti de tot felul. Sa tot gatesti daca faci o pasiune din a pierde timpul in bucatarie cand ai atatea de vizitat in Bucovina si atatea locuri de luat masa. Noi am avut avantajul ca inainte am trecut prin Dobrogea pe la ai mei care la plecare mi-au pus in traista vreo doua borcane cu bors de crap, vreo sase bucati de crap prajit, vreo trei de stiuca uscata fripta, cateva copanele prajite, branza, oua, rosii, castraveti ca m-am intors la Bucuresti cu ele in lada frigorifica asa multe au fost. De gatit nici nu se punea problema ca nu mai era necesar! Ne-am fi dorit sa facem un gratar daca am fi avut colegi de sejur, dar cum am fost singuri, n-avea nici un farmec sa incingem carbunii pentru trei mici.
In schimb, nu puteam rata tochitura cu mamaliguta facuta de doamna Corina cu care ne-am delectat joi seara si care a fost delicioasa. Cat noi ne-am incantat papilele gustative cu tochitura, doamna Corina a facut pe babysitter-ul cu fii-mea care nu avea stare, luase toate ferestrele la rand si-si lasa amprentele pe ele. Multumim si pentru asta DOAMNA. Si pentru faptul ca ne-ati ajutat sa mutam mobila din living de doua ori pentru ca nu gaseam toate piesele de sah ascunse de domnisoara, pentru faptul ca ne-ati sunat luni seara ingrijorata ca nu mai ajungem la pensiune, dar mai ales ca ne-ati facut sa ne simtim atat de bine in casuta din povesti. Speram sa ne vedem cat mai curand chiar daca sunt constienta ca pana la primavara nu prea o sa mai avem iesiri atat de departe de Bucuresti.
Regret nespus ca nu l-am cunoscut pe domnul Razvan sa-i multumim personal de gazduire dar mai ales ca acest premiu nu se mai acorda momentan pe AFA. Celor ce l-au castigat dar n-au intrat in posesia lui pot doar atat sa le spun: Nu irositi un privilegiu pe care altii nu-l au si poate si-l doresc. Mergeti acolo si bucurati-va de el! Sa aveti zile senine oriunde va veti afla!
Trimis de ninaa in 10.11.10 16:56:40
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ninaa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.50972820 N, 25.47004070 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Nina, rumegusul ala care te-a necajit provine de la o simpla "clocitoare" de carbune de mangal. Sunt renumiti in Bucovina pentru asta. Daca ne gandim la cate gratare facem pe saptamana, trebuie iertati saracii oameni...
Foarte frumos! Chiar mi s-a facut dor de-acolo... Astept pozele s-o vad pe Bebe
Da santana, dar nu stiu cum batea vantul ca exact la fereastra noastra aducea fumul de cate ori deschideam fereastra. Mai mult, oamenii aia nici nu stateau acolo, veneau dimineata, puneau focul si-l lasau sa arda mocnit singur. Am incercat sa rezolvam noi problema dar n-am avut cu cine vorbi. Noroc ca ne-a ajutat doamna Corina!
Multumesc georgiana, poze cu bebe nu prea am expus, poate cu o exceptie la reviewul de la Parcul Carol.
Rog webmaster atasarea melodiei - Sofia Vicoveanca-Asta-i hora mare.
Multumesc wbm, prompt ca intotdeauna.
Vreau sa aduc o completare ce se impune - dupa explicatiile georgianei ne-am luat sa localizam pensiunea care ne-au fost de un real folos in conditiile in care am ajuns acolo noaptea. Plus indrumarile date de proprietar prin telefon.
Citeam review-ul tau si ma uitam cu coada ochiului la fotografiile mele, care sunt acum vizibile pe site pane le incarci pe ale tale, si parca ma vedeam prin curte si prin living... Placute clipe am mai petrecut acolo.
Ai descris cum nu se poate mai bine coltisorul acela de rai, dar si oamenii care ne-au facut si noua si voua sederea atat de placuta la Pietrele Doamnei. Ne-ai trezit amintiri placute si, ca si Georgiana, am simtit imediat dorul de Pojorata si de Bucovina, in general.
Ma bucur nespus ca ti-a placut atat la Pietrele Doamnei, daca nu ar fi atat de departe, sunt convins ca ne-am intoarce toti cei care i-am trecut pragul.
P. S. Sper ca nu ai simtit vreo urma de euforie cand ai punctat sejurul tau pe categorii, nu?
Ba da valimi, am simtit, primesc bobarnace pt asta?
Ce-ar fi sa ne intoarcem acolo, noi astia nostalgicii si sa tragem niste chefuri sa urle cainii in Pojorata? Plus ca eu am ramas datoare cu o vizita la pastravarie iar tu cu vizitarea schitului Sf. Ioan Iacob Hozevitul! Oare ne mai primeste dl Razvan?
Ne primeste, doar e un bun intreprinzator, nu iti trebuie prea mult sa iti dai seama, noi sa mai fim in stare sa mai mergem curand pana acolo, macar la anu'.
Cat despre bobarnace, nu se stie ca pamantul...
As veni si eu, dar... cand ma gandesc ce pofta de mancare aveam acolo... o sa trebuiasca sa ma gandesc mai serios, sau, de 2 ori!
Georgiana, trebuie neaparat sa ne intoarcem acolo pt ca mai sunt atatea de vazut, eu am ratat locurile pe unde ati fost voi, plus ca ne-am facut si parinti spirituali pe la schituri si am promis ca ne vom duce la primavara sa-i vizitam.
Asa e! Am vazut si pozele, sunt superbe!
Dovleacul din poza nr 3 este ''mostenire'' din zona Amara !
chiar este o pensiune pe cinste si tu ai descris-o extrem de atragator... parca imi pare rau ca nu am luat un asemenea premiu dar mi s-a parut cam departe de Bucuresti. foarte frumoase si fotografiile! felicitari si sa mai ajungi pe acolo!
Da sandu. 53, pacat ca nu ti-a facut cu ochiul premiul si stiu din ce-am citit pe site ca sunt multi care l-au cerut si apoi nu l-au onorat din lipsa de timp sau bani sau distanta prea mare. Oricum se merita sa mergi pt minim 5 zile daca tot ajungi unde se agata harta in cui.
Foarte frumoasa povestea ta... poate apar astfel de premii si la anul... precis ma inscriu si eu...
Acum ca am vazut si pozele, chiar ma apuca nostalgia.
L-am vazut pe Gogu-schiopul (voi cum l-ati botezat?), catelul ala adorabil si cersetor ce umbla liber prin curte, apoi dovleacul meu care a ramas pe masa din terasa, si pe ciobanescul adorabil cu care ne-am imprietenit...
Deci bostanul era de la tine? Dar ce n-ati mai avut chef sa faceti placinta? Pe cersetor l-am botezat Cutzu si dupa ce ne-a mirosit ca suntem milosi nu mai scapam de el. Fara o jumatate de paine nu ieseam din casa, cum o scapam pe fii-mea din ochi, cum o spala pe fata. Saracul avea atata iubire neconditionata de dariut!
Dovleacul l-am carat de la Slobozia, de fapt de la Amara, mi l-a dat un vecin sa-l duc la "aia de la munte" sa aiba de halloween.
Si pe fi-mea o lingea sarguincios Gogu de cate ori o prindea singura.
foarte frumos... dupa ce am citit relatarea ta mi-a venit cheful de duca in zona. Iubesc Bucovina! si mai am inca multe locuri de descoperit acolo.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2018 Pietrele Doamnei — scris în 10.11.18 de igi din BUZăU. - nu recomandă
- Aug.2018 Pensiunea Pietrele Doamnei, Pojorata (pe Transrarau) — scris în 16.08.18 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Liniște și verde — scris în 11.05.18 de fredutza din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Excelent! — scris în 22.10.16 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Cazarea aici, o aventura, tragerea la raspundere a proprietarului, adevarata incercare... — scris în 30.07.16 de lluci din IAşI
- Jul.2016 Pensiunea Pietrele Doamnei (Pojorata) - Ospitalitate si peisaje nemaivazute — scris în 17.07.16 de 1234 Dana din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Pensiunea Pietrele Doamnei din Pojorâta - o variantă foarte bună de cazare — scris în 02.07.16 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ