EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Anul trecut o serie de pensiuni au inițiat programe destinate seniorilor (nu neapărat celor de peste 60 de ani, căci am văzut și ”seniori” de 40 – 45 ani), care ofereau acestora posibilitatea de a-și petrece un sejur, la prețuri bune, în locațiile respective în perioada luni – vineri (vineri începând perioada de week-end condițiile erau altele). Sincer vorbind, perioada oferită (luni-vineri) este, pentru noi seniorii, sejur de week-end, nu trebuie să așteptăm neapărat vineri-duminică. 😅
Ca atare, profitând de o astfel de ofertă, am accesat site-ul Pensiunii Perla Bucovinei și, telefonic, am rezervat un sejur, pentru 4 persoane, în perioada 10 – 14 iulie 2023.
Pensiunea este situată în Gura Humorului – Voroneț, la cca. 100 m în spatele Mănăstirii Voroneț, pe creasta unui deal deasupra satului.
Accesul este relativ facil, după GPS, dar și mai simplu după ce ai învățat drumul (nu întotdeauna GPS-ul te duce pe drumul cel mai accesibil).
Plecăm de acasă dis-di-morning, când soarele era de-aproape o suliță pe cer, pe la orele 9.30 adică, și după o călătorie de cca. 5h și 30 min. – cu pauze de rigoare – ajungem la destinație pe la ora 16.00.
Prima impresie, când am văzut clădirea pensiunii, a fost aproape de dragoste la prima vedere. O construcție nouă, modernă, cu parcare corespunzătoare, flori, balcoane la camere, terase în curte unde puteai mânca, bea cafeaua sau sta la o șuetă, pădure de brazi în spatele ei.
Plasată departe de șosea, într-o zonă pitorească și liniștită, pensiunea îți oferă toate condițiile pentru petrecerea unui sejur plăcut, într-o atmosferă aproape patriarhală (să nu uităm vecinătatea mănăstirii), de destindere și refacerea forțelor (da, chiar și noi seniorii avem nevoie de așa ceva!). 😌
Cazarea s-a făcut destul de rapid. Spun asta pentru că noi venind luni, după un grup foarte numeros ce abia plecase, a trebuit să așteptăm puțin, suportabilă așteptarea, până să putem intra în camere.
Ceea ce am văzut pe net, referitor la camere, am găsit și în realitate: cameră mare, luminoasă – chiar dacă geamul era orientat spre o culme din spatele clădirii, împădurită bine cu brazi, cu un balcon mare cât lățimea camerei, unde tolănit într-un fotoliu de rafie puteai să admiri peisajul, sau să stai la palavre cu vecinul. Paturile mari, foarte comode, iar lenjeria albă ca neaua proaspătă, foșnitoare așa cum ne place nouă.
Dotările camerei sunt standard pentru cele 4* pe care le are: televizor LED cu diagonală mare, minifrigider, minicasetă de valori (nu am folosit-o pentru că diamantele le-am lăsat în portbagaj 😃.), dulap, fotolii, o măsuță și alte alea.
Baia, destul de mare, cu duș și cu tot ce are nevoie omul să se îngrijească, prosoape mari pufoase, schimbate zilnic, uscător de păr.
Holul de la intrarea în pensiune este bine dotat cu mobilier (fotolii, canapele, mese) care fac ca așteptarea turistului în vederea cazării, și nu numai, să fie agreabilă.
Tot mobilierul din camere și holuri, ușile, balustradele teraselor sunt executate din lemn, nu PFL, PANEL, PAL sau alte prostii din astea. Și nu-i de mirare având în vedere că locația este situată într-o zonă unde, vorba ceea, pică pădurea pe ei.
Împrejurimile sunt o încântare pentru ochi, și nu numai, verdele în nuanțe închise spre negru sau argintii la brazi, până la verdele mai palid de pe pășunile bătute de soare (să nu uităm că era iulie), culorile pastel ale florilor, contribuie din plin la senzația de mulțumire sufletească că am ajuns aici.
Sejurul a fost de 4 nopți, 5 zile. Nu ne-am plictisit deoarece în fiecare zi am plecat la un alt obiectiv din multele care se află în zonă.
Astfel că am revăzut” Muzeul oului” din Vama, Mănăstirea Moldovița, Bazilica „Adormirea Maicii Domnului” din Cacica, am urcat pe Obcine la Palma –” Monumentul drumarilor” , unde am încercat să mă dau cu tiroliana. Am încercat doar (pus hamuri, legat bine) însă când am ajuns pe margine unde să mă duc în hău, mi-am făcut cruce, am zis că nu-i de mine și am renunțat. 😞
Aaa! Am uitat să zic măcar două vorbe despre personalul pensiunii: amabilitate deosebită, prezență permanentă dar discretă, servicii” Jos pălăria!” .
Tot sejurul a fost cu demipensiune, însă câte ceva despre ce am mâncat acolo într-un review separat.
Drumuri bune și excursii frumoase!
Trimis de Mitica49 in 19.02.24 15:16:48
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VORONEȚ. A mai fost în/la: Pensiunea Sami în 2017 - vezi review https://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=82951&d=pensiunea-sami--voronet
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.51896900 N, 25.86204100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mă bucur că v-a plăcut cazarea la Perla Bucovinei!
Am fost și eu în urmă cu niște ani doar pentru a servi prânzul și am fost încântată de ce am văzut!
Vacanțe frumoase în continuare! 😊
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@Mitica49: Frumoase pensiuni funcționează în Bucovina! Dacă au o arhitectură reușită, o amplasare potrivită și un restaurant bun turiștii au numai de câștigat. Observ că erați doar la câțiva pași distanță de Mănăstirea Voroneț - probabil că ați făcut câteva plimbări până la ansamblul monahal.
Dacă mă uit pe harta localității Voroneț totul îmi pare a fi o mare stațiune - harta e înțesată de pinuri roșii (unități de cazare) și pinuri galbene (locuri de luat masa). Până hăt departe spre pădure, după schitul Daniil Sihastrul... Pare a fi o dezvoltare turistică intensă în zonă.
La ultima vizită în zona monumentului „La Palmă” am găsit tiroliana închisă. Privind în vale nu știu dacă aș fi avut curaj să alunec pe sârmă pe acolo... 😁
Mulțumim pentru prezentare. Numai bine!
@elenaadina: Toată zona aceea este deosebită. Amabilitatea gazdelor, nu numai a celor de la Perla Bucovinei, dar și a altora este proverbială. De mâncare ce să zic? Bună, gustoasă, multă, nu poți lăsa nimic în farfurie.
Mulțumesc pentru vot și ecou!
Toate cele bune!
@tata123 🔱: Așa este. Nenumărate locuri de cazare cu posibilități de a mâna ceva, bun, apetisant, mult, ajutor deosebit pentru cei ce vor niște kg. în plus 😀.
Am avut timp să facem și un tur al stațiunii și, am constatat că față de 2017, când am mai fost acolo, numărul pensiunilor și al locurilor de cazare pentru turiști, a crescut considerabil, aproape că-s mai multe decât locuințele localnicilor.
Mulțumesc pentru vot și comentariu!
Să auzim de bine!
@Mitica49:
”Ceea ce am văzut pe net, referitor la camere, am găsit și în realitate: cameră mare, luminoasă – chiar dacă geamul era orientat spre o culme din spatele clădirii, împădurită bine cu brazi, cu un balcon mare cât lățimea camerei, unde tolănit într-un fotoliu de rafie puteai să admiri peisajul, sau să stai la palavre cu vecinul.
Mmmmm... judecand dupa P05... n-ar prea parea! Dar daca zici mata, Bibicule, tre' sa te crez!
”Prima impresie, când am văzut clădirea pensiunii, a fost aproape de dragoste la prima vedere. O construcție nouă, modernă, cu parcare corespunzătoare, flori, balcoane la camere, terase în curte unde puteai mânca, bea cafeaua sau sta la o șuetă, pădure de brazi în spatele ei.
Drept e ca e cochetica, eleganta si ofertanta pensiunea asta! Ca mai toate din Bucovina!
Oamenii astia stiu sa faca turism pentru turisti, nu doar pentru bani!
Cazari frumoase, mancare buna, liniste, aer curat... Ce sa-ti doresti mai mult?
Sa va fie de bine sederea!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2020 Perla Bucovine, locul perfect de relaxare in Voroneț — scris în 28.01.20 de Marta Rosu din IAşI - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Pozitionare si conditii ok, atentie la lucrurile personale! — scris în 05.01.19 de anca_narcisa din PIATRA NEAMT - nu recomandă
- Apr.2018 Pensiunea Perla Bucovinei Voroneţ... — scris în 04.01.19 de Capcaunu74 din URLAţI [PH] - RECOMANDĂ
- Mar.2016 Perla Bucovinei - Relaxare în mijlocul naturii — scris în 20.03.16 de baron din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Bucovina - o perla intr-adevar — scris în 23.11.15 de mon27 din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Un loc relaxant — scris în 25.08.15 de 4me din ROMANIA - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Perla Bucovinei, perla din Tara fagilor — scris în 19.07.15 de aishor din BUCURESTI - RECOMANDĂ