GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Relaxare totală – Paradise Delta House
Câteva zile pentru încărcat bateriile!
Pentru câteva zile am ales să mergem să vizităm Delta Dunării și ne-am cazat la pensiunea Paradise Delta House – Mila 23
Drumul: pentru dus am ales traseul Roman – Focșani – Brăila (trecere cu bacul) – Tulcea – transfer cu barca până la pensiune. La Brăila nu am așteptat mult să trecem cu bacul, aproximativ 30 de minute. Sunt trei operatori economici care oferă acest fel de servicii. Personalul te dirijează atât la îmbarcare cât și la debarcare. Durata efectivă pentru trecerea Dunării a fost de aproximativ 5 minute.
La Tulcea am lăsat mașina în parcarea portului Tulcea Aval, str. Intrarea Marmurei, nr. 3. Accesul se face prin bariere unde îți iei tichet, iar plata la plecare, 15 lei pe zi.
De la Tulcea am fost preluați cu barca pensiunii. De bagaje s-au ocupat integral cei cu bărcile, atât în port cât și la pensiune. Drumul de la Tulcea la Mila 23 este un traseu turistic minunat. Barcagiul, pe nume Cristi, ne-a prezentat diferite locații, ne-a explicat cum se pescuiește și tot felul de informații locale.
La pensiune ne-am cazat imediat. Camera este mare cu pat matrimonial și o canapea extensibilă, aer condiționat, televizor led cu televiziune prin satelit. Baia dotată cu gel de duș/șampon, cabină de duș. Dacă rămâneai fără astfel de produse (gel de duș, prosoape, etc) găseai pe hol tot ce-ți lipsea. Cameră noastă avea și un balcon mai mult decât generos unde era o masa cu niște scaune. Ușa de la balcon avea și plasă de insecte. De pe balcon puteai vedea apusul. Curățenie s-a făcut zilnic.
Imediat după ce ne-am cazat ni s-a oferit o ciorbă de perișoare din pește extraordinară. Seara la cină a fost platou cu aperitive din pește (afumat, marinat), icre, zacuscă din pește, chifteluțe din pește, apoi diferite specii de pește (crap, somn, caras) prăjit cu mămăliguță. După cum sigur vă dați seama, de mâncat, se mănâncă 99% pește.
A doua zi, după micul dejun (ouă cum le doreai, ceva pastramă și salamuri de porc, brânză, roșii, castraveți, suc, cafea, ceai) ne-au organizat în mai multe bărci pentru a pleca spre Sulina. Deoarece vremea a fost cam mohorâtă s-a stabilit să mergem să vizităm niște lacuri, practic să lungim drumul să se oprească ploaia. Am ajuns și în locul unde se varsă Dunărea în mare, foarte frumoasă priveliștea. Când am ajuns la Sulina nu mai ploua, dar nici de plajă nu era. Plaja din Sulina este foarte frumoasă, curată, cu șezlonguri ce pot fi închiriate cu 15 lei pe zi. Pe plaja sunt două restaurante unde poți mânca. Noi nu am servit masa pe plajă. Am fost în Sulina unde am mâncat la o pensiune. Barcagii ne-au recomandat un alt restaurant, însă era așa de aglomerat, încât, deși am găsit masă liberă, în jumătate de oră cât am stat acolo nu a venit nimeni să ne ia comanda, așa că am plecat.
La întoarcerea spre pensiune am urmat un traseu mai scurt și am ajuns exact la cină. Același aperitiv plus o știucă umplută minunată. Felul principal a fost un soi de mâncărică de pește în sos picant, foarte bună. La cină apa și vinul casei sunt incluse. La finalul cinei am avut un moment artistic susținut de corul rușilor lipoveni din Mila 23.
A treia zi am avut programată o excursie pe lacuri. Barcagiul, Cristi, ne-a dus la un prieten de al lui care era campat pe o limbă de pământ unde avea o construcție (căsuță din lemn) pe care o folosea la pescuit. Pe drum ne-am oprit la Lacul cu ciulini unde, bineînțeles, am mâncat ciulini de apă. Deși la început toți din barcă am fost reticenți, până la urmă am încercat cu toții. Au textura unei ridichii, dar fără să fie iute. De acolo am plecat și am vizitat Schitul Sf. Atanasie, un loc frumos, liniștit.
Prânzul l-am servit la pensiune: ciorbă de pește și pește prăjit cu mujdei și mămăliguță. De data asta băuturile erau contra-cost… berea draft 7 lei, la sticla 8 lei, suc 7 lei, cafea 6 lei.
Cina a fost formată din aperitiv (cam același), iar la felul principal a fost saramura de pește… la fel de bune. Apa și vinul casei incluse. După cină am rugat administratorul pensiunii să ne treacă cu barca în sat (Mila 23). Satul e mic de tot dar amenajat cochet, cu multe flori, aleile sunt pavate cu dale (nu sunt străzi în Mila 23, ci un soi de trotuare). În centru sunt niște afișe care prezintă activitatea și titlurile câștigate la competiții naționale, internaționale, olimpiade, etc de cei din Mila 23, printre care, bineînțeles, și Ivan Patzaichin.
A patra zi după micul dejun am plecat spre Tulcea. Pentru drumul spre casă am ales trecerea cu bacul pe la Galați… proastă alegere. După ce că am avut de așteptat mai mult de o oră, personalul de pe bac e cam necivilizat, adică te urcă pe bac, iar la destinație fiecare e pentru el, nu dirijează mașinile să părăsească bacul în ordinea inversă urcării, astfel tipic românesc, claxoane, înjurături în timp ce personalul se amuză pe seama clienților. Trecerea cu bacul este 21 de lei plus încă 1,5 lei de persoană. Dacă aveți de ales, treceți pe la Brăila.
În concluzie, acest sejur a fost cu mesele incluse (meniu fix) și au fost incluse și excursiile. Pensiunea are și piscină. Țânțari nu prea au fost contrar avertismentelor primite.
Proprietarii și personalul pensiunii sunt de nota 10.
Toate cele bune!!!
Trimis de ProHandyMan in 28.08.19 14:58:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MILA 23.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ProHandyMan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.22944800 N, 29.25769600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ProHandyMan: Felicitări pentru vacanță! Cred că alegerea Deltei Dunării pentru petrecerea câtorva zile inedite a fost o idee minunată. Așa am considerat și eu, am descoperit un tărâm fermecat.
Cazat fiind la Pensiunea Alexandra și Alexandru din Mila 23 (vezi impresii) am trecut de mai multe ori prin fața pensiunii unde ați fost voi cazați, pe calea apelor. Mi-ai adus aminte de preparatele din pește degustate la Mila 23... iamiii.
Numai bine!
@tata123: Acest minisejur petrecut în Delta Dunării a fost, într-adevăr, o alegere mai mult decât binevenită.
A fost ideea soției, care a avut o strangere de inimă pentru că nu știe să înoate, dar s-a calmat imediat ce am ajus acolo.
Cât despre mâncăruri... erau persoane cazate cu noi la această pensiune care, la început, au spus că nu sunt fani infocați pentru preparate pescărești... spre sfârșit s-au declarant uimiți de gustul acestora. Trebuie, totuși, să te pricepi să le prepari. Nu cred că mi-ar reuși să reproduc gustul.
Toate cele bune!!!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2023 Pacat de locatie — scris în 12.06.23 de eli11 din MURES - nu recomandă
- Aug.2022 „Pustietate în floare” — minunată! — scris în 28.08.22 de Cibulschi din FOCŞANI - RECOMANDĂ
- May.2022 Evadare in Delta Dunarii — scris în 02.06.22 de eli11 din MURES - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Un loc care își merită numele: Paradise — scris în 07.09.21 de ux122445 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 O vacanța frumoasa cu oameni dragi, intr o zona mirifica — scris în 31.08.21 de Alexis2010 din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Vacanta in pandemie! — scris în 16.08.20 de ux116914 din BISTRITA - RECOMANDĂ
- Feb.2018 O bucata din paradisul salbatic - excursie Delta Dunarii - pensiune Paradise Delta house — scris în 29.03.18 de AndreiJR din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ