ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.11.2015
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 04.07.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 3, 6 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Pensiunea Muntele Verde, foarte agreabil si peste asteptari

TIPĂREȘTE

Pensiunea despre care vorbesc a fost o supriza cu adevarat placuta la finalul acestei very. Inteleg ca a fost deschisa in 2014, construita cu finantare europeana prin POR 2007 - 2013.

Ultima data cand fusesem la Slanic era in decembrie 2013 si cazarea a fost buna - Pensiunea La Marele Moft, o proprietara care si-ar fi dorit, dar pe care, asemenea altor si altor interprinzatori locali de la noi, autoritatea nu o ajuta cu nimic. Insa, dincolo de intrarea in salina si plimbari pe dealuri, stiam ca nu ai ce face. Iar in salina nu vroiam sa intru, stiind ce aglomeratie poate fi la final de sezon si vacanta scolara.

Asa ca, fara intentia de a vizita aceasta zona, am ajuns la Pensiunea Muntele Verde si am ales-o pentru piscina. De cum am ajuns, pe seara, m-am bucurat si felicitat: o curte mare, plina de pruni, o cladire nu tocmai frumoasa la exterior, dar frumos amenajata si decorata la interior, o piscina redusa ca dimensiuni, insa cu apa sarata, care, mai ales pentru copii cu vesnice rinite, ca al meu, e foarte adecvata.

E o constructie noua, asa cum se vad majoritatea celor recente, mai mult lunga, decat lata, asezata de-a lungul proprietatii, cu 3 etaje. N-as putea spune cate camere sunt pe fiecare etaj, noi am primit un apartament la ultimul. Constructiei propriu-zise ii este atasat restaurantul, cu o atmosfera calda, data de lemnul folosit predominant la decorarea interiorului. In afara restaurantului, o mica terasa. In spatele cladirii de locuit, o livada mare, generoasa, cu un mic loc de joaca, foisor si o poteca ce duce pana in spatele gradinii. Cred ca, dincolo de privelistea din balcon, aceasta livada care m-a intors in copilarie, mi-a placut cel mai mult la aceasta pensiune.

Cum spuneam, am primit un asa-zis apartament, cu doua incaperi: prima, cu un pat matrimonial mare, foarte incapator, o mica zona de bar, canapea (extensibila), accesele spre baie si balcon. A doua, o incapere foarte ingusta, asezata de-a lungul primei - din care se si face accesul -, mobilata cu un pat matrimonial si o micuta canapea. Aceasta a doua camera e mai mult o anexa a primei, decat una de sine-statatoare, iar pentru a folosi baia, trebuie ca cel ce doarme acolo sa treaca prin camera principala.

Incaperea principala e foarte frumos amenajata si spatioasa; e foarte luminoasa, avand ferestre de ambele laturi - spre nord-est si spre sud, daca nu ma insel. Balconul ofera o priveliste frumoasa spre Valea Slanicului, deosebit de speciala la primele ore ale diminetii si seara, la apus.

Baia e mai degraba restransa, cu o cabina de dus destul de mare, plasata chiar langa usa de intrare, ceea ce poate sa faca utilizarea ei destul de incomoda. Tot la capitolul dezavantaje intra si podeaua cabinei, care este foarte alunecoasa si nu I-ar strica un covoras, sau o aplicatie antiderapanta.

Ce e remarcabil este curatenia nu numai in camera, dar si in spatiile commune si in restaurant. Au facut curat in fiecare zi, desi era weekend si nu numai ca nu m-as fi asteptat, dar nici n-as fi pretins, nu mi se pare necesar sa se aspire in fiecare zi.

Piscina e redusa ca dimensiuni, insa, la momentul cand am fost noi, n-a fost deloc aglomerata; n-as putea spune cum e in plin sezon, insa inclin sa cred ca nu poate fi extreme de dezagreabil, odata ce nu au multe camere de inchiriat. Adancimea apei e fixa in toata piscina (1.40m), cu exceptia celor cateva scari dintr-un capat. Pe marginea piscinei sunt cateva sezlonguri cu umbrele si un dus. Apa e sarata si, cum spuneam mai sus, s-a aratat benefica pentru mucoasele baiatului cel mare. In schimb, nu este incalzita, piscina e in aer liber si seara e acoperita cu un system care gliseaza pe sine. Uneori, am avut parte de un miros mai neplacut, nu stiu daca de la fosa septica, insa nu atat de deranjant incat sa-mi schimbe parerea de ansamblu.

Restaurantul nu e deschis publicului si, in afara de micul-dejun, serveste numai la comanda - la finalul diminetii, se alcatuieste un meniu in functie de ceea ce au la dispozitie si de dorintele clientilor. Noi am mancat peste, pui la gratar, mamaliga cu smantana, clatite, toate, bune. Micul-dejun e tot pe baza de comanda din cele cateva optiuni puse la dispozitie (omlete cu/fara legume/cascaval, cereale cu lapte, ceai, gem, miere etc.)

Personalul e amabil, cu o doamna mai "tartor", care nu e o simpatica de la natura, dar face eforturi sa fie :-).

Au cateva locuri de parcare in curtea pensiunii, care pot fi mai putine decat nevoile, insa se gasesc solutii - se parcheaza unii in spatele altora, cand e nevoie, ultimii le fac loc primilor si tot asa :-).

Cum spuneam, desi, poate, accesul si scarile nu sunt foarte children-friendly, copiilor le-a placut foarte mult; in primul rand si in mod special piscina, insa si curtea mare si deschisa.

Uitandu-ma pe site, am constatat ca pozele puse acolo nu mint: pensiunea e frumoasa, e ingrijita si oamenii sunt cinstiti: isi trateaza clientii asa cum si-ar dori ei sa fie tratati.

Din pacate, o nota de final trista despre statiune in sine si despre delasarea primarului: cu greu am gasit, acum doi ani, un loc unde sa mancam in afara de pensiunea unde stateam atunci (care functiona pe acelasi tipic - meniu stability de cu dimineata pentru restul zilei) si am ajuns la o pensiune asa-zis vanatoreasca, cu restaurant, unde mancarea n-a fost rea, insa nici din cele pe care le-ai fi cautat anume. In rest, Grota Miresei (sau cam asa ceva), destul de controversat pe site-uri, inchis; o pizzeria nu departe de intrarea in salina, absolut de evitat; acum, am incercat o alta pizzerie in oras, mancarea s-a aratat dezastruoasa. Localnicii se plang ca primaria nu incurajeaza cu nimic turismul si asa pare a fi: trotuare rupte, banci dezasamblate, spatii publice murdare si uitate.

Ce e sigur, insa, e ca, la vara, de cum se face vremea de piscina, voi rezerva apartamentul de la Muntele Verde.


[fb]
---
Trimis de LianaA in 16.11.15 12:38:21
Validat / Publicat: 16.11.15 14:09:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC [PH].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3311 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (LianaA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13700 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Muntele Verde:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.032745122909546 sec
    ecranul dvs: 1 x 1