ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.10.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 14.10.13
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Convenabil

TIPĂREȘTE

Am trecut in Buzau prin 2012, cam prin mijloc de vara, cu un grup de prieteni cand ne intorceam din Moldova si am ales un alt drum decat cel obisnuit (E85), si am ramas placut suprinsi de ce am vazut - eram pe la Siriu cand am decis ca macar un week-end ar fi interesant de petrecut pe aici.

Dintr-o eroare am cautat pe net si am gasit Varlaam, ceva mai departe de Siriu, de lac si de baraj, si, important (pentru cunoscatori), departe de drumul national - cand am cautat nu parea asa departe pe harta. Eroarea a fost benefica, tot anul, cam de doua ori pe luna, la final de saptamana, am revenit. Initial am tras (mereu) la o alta pensiune, mai sus de aceasta, ceva mai ieftina si probabil de aceea.

La pensiunea Montana am poposit pentru un pranz, prima data, si a fost cum ne asteptam: nu restaurant clasat cu stele Michelin, dar nici cabanele din varf de munte, dar un loc unde iti poti astampara foamea cu succes. Pensiunea parea interesanta de afara, loc de parcare, loc pentru copii, ce sa mai, am zis ca vrem sa vedem si aici cum e.

Am ajuns ca sa ne punem in aplicare planul de abia in 2013, chiar de Sf. Maria, cand tara a luat liber si fiecare cauta sa-si vada gratarul plin in mijlocul unei pajiști la fel de pline de verdeata, dar lipsita de vecini. Am facut rezervarea printr-un prieten comun, camere erau disponibile chiar daca noi ne-am trezit doar cu o luna inainte. Oricum, ulterior am sunat pentru ca grupul nostru a luat si masa, 2 mese pe zi, si cum eu (cam singurul din grup) sunt mai sclifosit la mancare, am zis ca e bine sa ma asigur. Nu a fost nevoie, doamna (proprietara) e putin spus ca a fost receptiva la propunerile mele, pentru ca putinele doleante generale au fost rapid rezolvate - se vede experienta - si am trecut la o planificare amanuntita a meniului. I-am spus ca un gratar il vom face noi, ne place la nebunie sa ne îmbâcsim hainele cu miros de fum, de mici si altele, am clarificat cateva aspecte legate de cazare si... si ne asteapta.

Drumul pana la Nehoiu il stie fiecare, de acolo, insa, ai de mers pret de vreo 20 km pe un drum care a fost asfaltat la viata lui, dar in tinerete, acum te bucuri cand vezi macadamul, altfel rupi masina in gropi. Cunosteam aspectul si nu a fost deranjant, asta pentru ca in comuna Gura Teghii dai de un asfalt pus ca la carte (primar gospodar, merita voturile) si te tine asa pana in Varlaam. Pensiunea e usor de gasit, chiar la intrare, are si indicator mare, si bannere puse pe cabana. Parcarea betonata pentru 6 masini (noi am fost si cu 8 si au intrat), verde in jur, de cum intri, gazon intretinut, un terent de tenis (betonat) care are si doua porti, un loc acoperit pentru ping-pong, o terasa acoperita care are intrare intr-o bucatarie micuta, utila, plus vreo 2 balansoare unde poti sa lenevesti dupa masa, cam cu asta te intampina. Curtea pietruita populata de vreo 3-4 mese mari (peste 10 persoane), dintre care vreo 2 erau cu o umbreluta ne-a facut sa ne asezam imediat la un pahar de vorba dupa un drum lung pentru unii, necunoscut pentru altii si plin de asteptari pentru toti.

Eu am venit cu un sugar, si cum am fost o vreme răcoroasa, am cerut sa dea si putina caldura. Nu au fost probleme, centrala merge mereu pentru apa calda, astfel ca in camere s-a facut o caldura mai degraba sufocanta, decat necesara. Camerele mari, paturi duble, unele cu o canapea, masuta, scaunele, un dulap si un dulapior pe care sta si un televizor. Canale putine si chiar din cele neinteresante, insa nu pentru asta am venit noi acolo. Baia utila, nu foarte mare, gasesti si produse de baie (sapun+sampon) cu o cabina de dus construita. Din pacate apa de la robinet nu este potabila - eu asa ma asteptam -, ci dupa cum e apa in Bâsca, adica mai tulbure cand ploua, cum era acum.

Pensiunea e impartita in doua corpuri, noi am stat la al doilea (din oricare parte numeri asa iese), cu toate camerele la fel, dispuse pe un singur cat, deasupra restaurantului. In celalalt corp de cladire camerele sunt diferite, in functie de etaj si nu numai, iar cateva care dau in spate nu au cine stie ce priveliste. Terasa acoperita se afla aici, interesanta si bine adapostita, dar cand ne-am dus noi a fost acaparata de altii, insa loc e destul pentru doua grupuri. Bucataria nu e mai mare decat o baie din camera, cu un frigider mare (normal, nu?), dar cu o chiuveta prea mica pentru toti. Nu e chiar utilata complet, are farfurii mari si mici, pahare mici si mari, ceva tacamuri, dar cam atat. In fine, am cerut gazdei si ne-a dat de la restaurant - intr-un cuvant, s-a rezolvat.

Cred ca pretul de 100 lei e negociabil, noi am luat 7 camere si probabil de aceea am platit 90 lei / camera dubla, cu inca 90 lei (parca) pentru doua mese / zi (45 lei/persoana), cu mic dejun îndestulător si cu un dejun sățios. Gazda intreaba de azi pentru maine ce gateste, astfel ca poti discuta, negocia, cere sau ce mai vrei.

Mi-a placut, recomand tuturor care vor departe si liniste, singurii care au facut galagie fiind chiar noi sau alti turisti. Ai si unde sa te duci, Penteleul poate fi vizitat si cu masina, iar zone virgine (asa credem noi, cei de la oras) gasesti destule. Am discutat inca de atunci pentru toate cele 10 camere pentru o alta data, si dupa o confirmare s-a rezolvat. Din pacate, a doua oara nu am fost la fel de satisfacuti de gazde, care pe langa cazare au cerut si o taxa de bucatarie pentru ca nu am luat masa de la ei, insa cam acesta a fost singurul lucru neplacut, pe care chiar il reprosez. In rest... doar de bine si recomandari calde.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de dmb_ro in 14.10.13 13:20:34
Validat / Publicat: 14.10.13 14:20:37
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3643 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dmb_ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5400 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

webmaster
[14.10.13 13:35:51]
»

@dmb_ro: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

webmaster
[14.10.13 14:23:33]
»

@dmb_ro: nu cumva e vorba despre această pensiune?

webmaster
[14.10.13 14:51:06]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

dmb_roAUTOR REVIEW
[14.10.13 15:14:09]
»

@webmaster:

Nu, aceea este Pensiunea Varlaam (pensiunea-varlaam.ro) - sau cel putin asta am inteles din articol. Aceea este pensiunea descrisa intr-un alt articol de pe site, chiar la confluenta Bâsca Mare cu Bâsca Mica, la intersectia dintre drumul care duce la Vadul Oii si drumul forestier catre Penteleu.

In 2012, cand am ajuns din eroare, am stat numai la Varlaam. O sa revin cu un articol si despre aceasta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[14.10.13 15:27:11]
»

@dmb_ro: OK, mulțumesc pentru răspuns. Poate ne poți confirma (și) localizarea pe hartă, cum am solicitat mai sus?

dmb_roAUTOR REVIEW
[14.10.13 15:27:36]
»

@webmaster:

Nu ma descurc deloc pe harta respectiva, dar pensiunea este chiar aceasta: goo.gl/maps/Tx4nm si intre timp a aparut un banner mare, galben, pe care scrie Pensiunea Montana. De asemenea, pe gardul de peste drum, a aparut, de asemenea, un banner mare alb pe care scrie mare Pensiunea Montana, cu o sageata sugestiva. Acest banner alb il vezi din drum, caci intrarea in parcarea pensiunii este chiar dupa o curba incadrata ca periculoasa, astfel ca trebuie sa incetinesti, vezi negru-pe-alb indicatia si... ai ajuns!

Nu stiu coordonate GPS, dar locatia indicata e undeva in Gura Teghii, chiar prin centru.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[14.10.13 15:44:41]
»

@dmb_ro: Mulțam fain. Am modificat "cursorul" (am obținut coordonatele 26.435465 făcând click dreapta pe harta indicată de tine, apoi selectând "Ce se află aici"), rezultând noua poziționare de aici.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dmb_ro
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Montana [Varlaam]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.039786815643311 sec
    ecranul dvs: 1 x 1