ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.10.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2020
DURATA: 1 nopți
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 10 ani
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Pensiunea Montana din Varlaam (Gura Teghii), o locație unde ne-ar plăcea să revenim!

TIPĂREȘTE

Pentru ultimul sfârșit de săptămână dinaintea începerii școlii nu am avut nimic planificat dinainte. Am urmărit totuși prognoza meteo și ne-am propus să plecăm undeva; am ales zona de munte a județului Buzău, pentru a fi relativ aproape de casă.

Am pornit la drum sâmbătă dimineața, urcând pe DN 10 către lacul de acumulare Siriu. Cunoșteam câteva locații de cazare și speram să găsim o cameră liberă pentru o noapte; dacă acest lucru nu ar fi fost posibil, opțiunea era să revenim acasă în acea seară. După vreo patru telefoane date, norocul ne-a surâs la o pensiune din satul Varlaam, comuna Gura Teghii - este vorba despre Pensiunea Montana.

Am vorbit la telefon cu proprietarul și am aflat că au o singură cameră liberă pentru acea seară - o cameră triplă la prețul de 140 de lei. I-am spus că suntem deja pe drum, că vom ajunge acolo în circa jumătate de oră și totul a fost în regulă.


despre SERVICII

Pensiunea Montana se află la intrarea în satul Varlaam, pe partea dreaptă a drumului.

Noi am ajuns în fața curții pe la ora 09.30. Din cele discutate mai devreme la telefon, știam că ne va aștepta o doamnă care se ocupă de întreținerea locației. Am ales să achităm atunci camera și să revenim mai târziu, întrucât voiam să parcurgem unul dintre traseele montane din acea zonă (am revenit la cazare pe la ora 17.00). Comunicarea cu personalul a fost foarte bună.

Pensiunea este formată din două corpuri de clădire, la parterul celui de-al doilea fiind restaurantul cu circuit închis. Locația dispune de 11 spații de cazare, respectiv 9 camere duble și 2 camere triple (care sunt mai spațioase și au în plus o canapea extensibilă).

În curte, la intrare, există șase locuri de parcare, dar se mai poate parca și în exterior, pe marginea șoselei (drumul nu este foarte circulat).

Curtea largă a pensiunii este probabil punctul forte al acestei locații. Există mai multe zone amenajate, toate la dispoziția turiștilor: mese cu băncuțe de lemn, foișoare, două leagăne mari, loc de joacă pentru cei mici (trambulină, leagăne, un minitobogan, căsuța piticilor), grătar cu plită și cu chiuvetă, dar și un teren sintetic de tenis. Peste tot sunt ghivece cu flori, pomișori sau diferite obiecte decorative. Cert este că există suficiente spații pentru toată lumea, chiar dacă pensiunea ar fi ocupată integral.

Într-unul dintre foișoare era amplasată o masă de ping-pong și tot acolo se afla o vitrină frigorifică unde turiștii pot depozita mâncărurile proprii. În ceea ce privește terenul de sport, l-am putut utiliza fără să plătim nimic (avem rachetele de tenis în portbagaj de fiecare dată când plecăm de acasă, dar pot fi folosite și cele câteva rachete ale pensiunii). În lateral este amplasat un coș de baschet.

Conexiunea wireless - aproape inexistentă seara, dar a doua zi dimineață lucrurile au fost mai bune.


despre CAMERE & COND. CAZARE

După cum spuneam, am plătit cazarea dimineață (camera nu era gata atunci, tocmai plecase cineva) și am revenit după-amiază, când am încheiat o drumeție în zonă. Am primit imediat cheia de la camera 2 A, încăpere aflată în ce de-al doilea corp de clădire, la etaj, deasupra restaurantului.

Accesul spre camerele din corpul doi se face pe o scară exterioară.

Camera în care ne-am cazat este spațioasă, fiind proiectată sub forma unei generoase litere L. Dotări: dulap, măsuță, două scaune, o canapea extensibilă, pat matrimonial, noptiere, televizor cu ecran plat. Încăperile nu au frigidere proprii, dar se poate utiliza vitrina frigorifică de pe terasă.

Pe jos prin cameră este parchet, iar geamul și ușa dinspre balcon sunt din termopan, ceea ce asigură o izolare bună. Ne-am odihnit foarte bine și nu am avut nevoie să desfacem canapeaua (o persoană încape pe canapeaua strânsă).

Baia camerei este destul de mare, fiind prevăzută cu chiuvetă, oglindă, foehn, toaletă și duș. Perdeaua de plastic de la duș nu oprește apa, astfel că se formase o mică baltă. Pe policioară am găsit două suluri de hârtie, un săpun mic și trei plicuri de șampon, iar pe pat ne așteptau șase prosoape albe.

Balconul este, de fapt, o terasă în miniatură cu ghivece de flori atârnate din loc în loc. O măsuță de lemn și două scaune se aflau deja acolo, dar este suficient spațiu și pentru a scoate celelalte două scaune din cameră. Către seară bătea soarele în balcon, dar dimineața a fost foarte plăcut, răcoare, se auzea chiar și susurul râului aflat dincolo de șosea.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Noi nu am mâncat la pensiune (am avut câte ceva cumpărat dinainte, iar ziua am fost ore bune plecați pe munte), dar se putea face acest lucru. Nu exista un meniu afișat, însă stabileai dimineața cu doamna de la bucătărie ce ai dori să mănânci mai târziu. Am văzut că o parte dintre cei cazați au mâncat la pensiune atât seara, cât și a doua zi la micul dejun.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

La capitolul distracție și relaxare, considerăm că pensiunea stă bine. Există suficiente opțiuni în curte pentru petrecerea unor clipe frumoase (teren de sport, grătar, foișoare, loc de joacă pentru cei mici). Am văzut câteva persoane care pescuiau pe malul râului, iar drumețiile montane sunt, în mod cert, o variantă de petrecere a timpului liber (Masivul Penteleu se află în imediata apropiere a localității).

Nu vei găsi în zonă restaurante și terase, ci -mai degrabă- vei fi nevoit să te autogospodărești.

În concluzie, noi am petrecut un minisejur reușit la această pensiune și ne-ar plăcea să revenim!

Toate cele bune!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 06.10.20 16:48:43
Validat / Publicat: 06.10.20 17:24:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GURA TEGHII [BZ].

VIZUALIZĂRI: 1939 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Curtea pensiunii văzută seara târziu din balconul nostru.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 54600 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[06.10.20 18:00:15]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

diana2015PHONE
[07.10.20 20:12:10]
»

@Crazy_Mouse:  superb

Cunosc zona și da știu că este superb dar... drumul până acolo este dezastru. Cum ai ajuns până acolo? Pe la Lopătari? Chiar sunt curioasă ce traseu ai ales.

Cred că ți-am mai scris că noi avem un fin în Plaiul Nucului și în septembrie când l-am dus acasă după vacanță am ales Vernești - Bălănești - Bozioru - Plaiul Nucului - dezastru.

La întoarcere am plecat prin Lopătari unde drumul a fost mai bunuț.

Tu ai luat-o cumva pe la Nehoiu?

Votat cu drag

Floryn81AUTOR REVIEW
[07.10.20 23:52:41]
»

@diana2015:  Noi am ajuns la Varlaam venind dinspre Nehoiu. Am urcat pe Valea Buzăului pe DN 10 (drumul este bun), apoi am virat dreapta către Gura Teghii pe DJ 203K. Drumul acesta secundar este sinuos, dar este asfaltat, există doar două porțiuni unde solul a luat-o la vale, însă se poate trece fără probleme.   De la intersecția cu DN10 am mai parcurs vreo 18 kilometri până la Varlaam. Așadar, opțiunea pentru a merge la Gura Teghii este clar aceasta.

Cunosc și drumul forestier ce face legătura între Gura Teghii și Plaiul Nucului, chiar am fost pe el în această vară. Acel drum nu poate fi parcurs în perioadele cu vreme instabilă și oricum este necesară o mașină cu garda la sol mai înaltă. ​​Pe acolo sunt adevărate coclauri, așa că este bine să nu te aventurezi dacă nu cunoști cât de cât arealul.

Buzăul are zone superbe, păcat că prin anumite locuri timpul parcă s-a oprit în loc în ceea ce privește infrastructura!

Mulțumesc pentru lectură și pentru ecou! Numai bine! ​​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
diana2015
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Montana [Varlaam]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050211191177368 sec
    ecranul dvs: 1 x 1