ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.02.2017
DE Cris
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.04.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JAN-2017
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Pensiune excelentă în centrul Clujului

TIPĂREȘTE

Pentru că scurta vizită la Cluj a fost plănuită oarecum din scurt și pentru că doar cu 2 zile înainte de plecare am știut că este sigur că voi pleca, nu am avut prea mult timp la dispoziție pentru a căuta un loc de cazare. În scurtul timp avut la dispoziție am studiat în primul rând aici, pe site, apoi pe site-urile de rezervări pentru a găsi ceva care să fie ok, în primul rând ca raport calitate/preț. Fiind vorba de o singură noapte, cerințele nu erau mari, pe lângă condițiile minime, decente (dotările minime ale camerei și curățenie), am vrut neapărat o cameră cu balcon și parcare.

Să găsești cazare în Cluj nu este chiar ușor, prețurile sunt destul de mari și s-a dovedit destul de greu să găsesc o cameră care să aibă balcon. Sunt foarte multe apartamente în regim hotelier, unele dintre ele superbe (am pus ochii pe unul pentru viitoarea vizită), dar prețul mare m-a făcut să consider că nu merită să aleg această variantă de cazare pentru doar o noapte.

Sâmbătă dimineața, cu o zi înaintea plecării, am dat peste oferta pensiunii Max, care părea să aibă tot ceea ce doream. Am sunat imediat și după o scurtă convorbire cu o doamnă amabilă, am rezervat pentru o noapte o cameră dublă superioară la prețul de 140 lei și mic dejun pentru două persoane la prețul de 15 lei/persoană. Pentru că am făcut rezervare pentru ziua următoare nu mi s-a solicitat avans, am fost întrebată doar ora la care estimez că vom sosi și, evident, numele.

Situată în centrul Clujului, pe str General Traian Moșoiu nr 64, pensiunea Max are în primul rând avantajul de a fi foarte aproape de punctele de interes din oraș, în maxim 15 minute de plimbare ajungi la Teatrul Național, Catedrala Adormirii Maicii Domnului sau în Piața Unirii. Am găsit ușor pensiunea cu ajutorul gps-ului, dar, din cauză că str Traian Moșoiu este cu sens unic până la jumătate (până pe la numărul 50), am fost nevoiți să mai facem o tură de cartier, mai largă de data asta, pentru a intra pe stradă în partea cu numere mai mari. Ca idee, str Traian Moșoiu este paralelă cu Calea Dorobanților, un bulevard mare, pe care intri din intersecția în care sunt Teatrul Național și Catedrala Adormirii Maicii Domnului. Venind dinspre Feleac, la acea intersecție am făcut dreapta pe bulevard și apoi iar dreapta pentru a ajunge pe strada pe care este pensiunea. Fiind duminică străduța nu era foarte aglomerată, dar luni dimineața când am plecat aceasta s-a dovedit a fi un adevărat furnicar, mai ales pe jumătatea care este mai aproape de centru, unde se află și spitalul Militar.

Pensiunea Max

Având parter, două etaje și mansardă, pensiunea Max iese ușor în evidență pe stradă datorită faptului că este mai înaltă decât restul caselor de lângă ea. Intrarea în pensiune se află în curtea acesteia, o curte îngustă în primă fază, care se lărgește în partea din spate. Chiar dacă este micuță, curtea este frumos amenajată, având și o mică terasă cu două mese, foarte utilă celor care nu au balcon sau care au camera cu intrare cu intrare direct din curte (sunt două astfel de camere).

La parter se află recepția și un lobby micuț, dar frumos amenajat. Camerele sunt situate la etajele 1,2 și mansardă și, după cum am mai spus, două dintre ele sunt la parter. Încă de la intrare am fost plăcut surprinsă de mirosul plăcut din interiorul pensiunii, un parfum discret și plăcut persistă peste tot, inclusiv în cameră și în baie.

Pe lângă diferitele camere puse la dispoziție (apartamente, camere single și două tipuri de camere duble - matrimoniale și superioare), pensiunea dispune de o bucătărie complet utilată (pe care nu am văzut-o pentru că nu am avut nevoie) și de salon pentru mic dejun.

Parcarea

Citind, în timpul scurt pe care l-am avut la dipoziție, despre Cluj, am reținut faptul că în oraș este o mare problemă cu locurile de parcare, așa că asta a fost prima întrebare pe care am pus-o doamnei de la pensiune în momentul în care am sunat pentru rezervare. Mi-a spus că nu este nici o problemă, putem parca pe stradă, în fața pensiunii, pentru că au camere de luat vederi și este în permanență cineva acolo care urmărește, deci nu este nici un fel de problemă. A adăugat că în cel mai rău caz vom parca în fața porții lor, blocând intrarea, dar că nu crede că va fi necesar. Și nu a fost, am găsit loc liber fără probleme (poate și datorită faptului că era duminică) și, fiind foarte aproape de centru, nici nu am mai mișcat mașina până la plecare.

Camera dublă superioară

La momentul rezervării am avut de ales între o cameră matrimonială cu intrare din curte și o cameră dublă superioară, diferența dintre ele fiind de 20 lei/noapte. Bineînțeles că am ales camera superioară, cu balcon, mai ales că mi s-a spus și numărul acesteia și am putut să o văd în poze înainte de a pleca de acasă.

Camera în care am stat, numărul 10, este situată la etajul 2 și are vedere în spatele pensiunii, către curtea acesteia și grădinile caselor din jur. Acum a fost iarnă, dar cred că în restul anotimpurilor priveliștea este încântătoare.

Deși am văzut poze cu camera înainte de a ajunge și știam la ce să mă aștept, am fost plăcut surprinsă văzând cât de bine arată și m-am felicitat că am ales camera superioară. Mare, luminoasă, cu parchet acoperit pe alocuri de covorașe frumoase, mobilată cu mult bun gust, camera arată foarte bine.

La intrare, în partea dreaptă, este o mică măsuță, lângă care este ușa de la baie. În continuare, cumva într-o nișă a camerei, este patul mare, încadrat de două noptiere. Salteaua bună și confortabilă, așternuturi impecabile, dar perne puțin cam micuțe, la cât de mare este patul ar fi fost mai bune niște perne mai mari sau câte două perne de persoană dacă sunt ca cele existente.

Pe peretele din stânga am avut un minibar (gol) și un dulap imens care avea ușile acoperite de oglinzi. Dulapul, care avea ușile glisante, avea atât rafturi cât și umerașe, oferind astfel mult spațiu de depozitare. În continuarea dulapului se află o comodă cu sertare, pe care erau așezate televizorul LCD și telefonul.

Fiind iarnă am avut emoții din cauza căldurii, deși citisem că pensiunea are încălzire centrală. Mă gândeam că poate camera nu se va încălzi suficient, având în vedere că este foarte mare. Cum am intrat mi-am dat seama că mi-am făcut probleme degeaba, caloriferul este foarte mare și este amplasat în apropierea patului, așa că nu numai că a fost cald, dar, nefiind inspirată să dau căldura mai încet înainte de culcare, am fost nevoită ca spre dimineață să mă trezesc și să închid caloriferul.

Singurul minus al camerei îl reprezintă faptul că pereții sunt foarte subțiri, astfel că se aude chiar și când cineva vorbește mai tare în camera alăturată sau pe hol. Mai mult, când cei din camera de deasupra mergeau prin cameră se auzea foarte tare, aveam impresia că se dărâmă tavanul peste noi în pat. Acum, poate am avut ghinion să avem niște vecini care călcau mai apăsat, poate neobișnuiți cu apartamentele la bloc, dar e clar totuși că asta este o problemă. Nu a fost deranjant pentru că nu s-au plimbat mult prin cameră, dar cei mai sensibili, care cred că astfel de zgomote le pot crea disconfort, trebuie să țină cont de asta. În rest a fost liniște, nu am avut nici un fel de astfel de probleme și mi-a plăcut că pe scări, la fiecare etaj, era câte un anunț prin care turiștii erau rugați să respecte programul de liniște în intervalul 22-7, lucru care s-a și întâmplat.

Baia este micuță, lungă și destul de îngustă, dar frumos amenajată, are geamul mai mare decât majoritatea băilor și este dotată cu dozatoare pentru săpun și gel de duș și uscător de păr. Fiind îngustă toate sunt amplasate în linie: toaleta, urmată de chiuvetă, iar în spate dușul. Deși avea bară și cârlige, cabina de duș nu avea perdea, dar nu a fost chiar o problemă datorită faptului că partea de gresie care se stropea atunci când făceai duș nu era situată într-un loc de trecere.

Balconul camerei este foarte mare și m-a făcut să regret că nu am ajuns la pensiune într-o perioadă în care este mai cald, pentru a-l putea folosi la adevărata lui valoare. Am avut totuși noroc să fie o vreme blândă la Cluj și am stat pe balcon chiar dacă era luna ianuarie, așa că am profitat și de această facilitate pe care am găsit-o cu greu la alte hoteluri/pensiuni din oraș. Având dimensiunile unei camere mai micuțe (eu zic aprox 12 mp), fiind dotat cu o măsuță acoperită cu sticlă și două scaune de ratan, fiind poziționat în spatele pensiunii, cu vedere spre grădinile caselor din jur, balconul este locul perfect pentru a-ți bea cafeaua dimineața sau pentru a bea un pahar de vin seara după o zi de plimbare sau de rezolvat treburile ce te aduc în Cluj.

Mi-a plăcut mult și faptul că pe balcon este o scrumieră mare, din aceea care se găsește la intrarea în localuri, astfel că fumătorii nu sunt nevoiți să golească scrumierele în coșul de gunoi aflat în cameră. Foarte bună ideea, este primul loc în care am întâlnit așa ceva.

Oricum, cei care doresc neapărat balcon sau mai mult, balcon mare, trebuie să discute foarte clar lucrul acesta când sună pentru rezervare pentru că nu toate camerele au balcon și nici cele care au balcon nu îl au toate de acest tip. Camerele care dau în stradă au balcoane mici, înguste, pe care nu există măsuță și scaune.

Un mare plus îl reprezintă curățenia camerei, totul strălucea, nu am găsit absolut nimic de obiectat (dar recunosc, nici nu sunt genul care caută cu lumânarea ceva de comentat) 

Cam atât despre cameră, pozele vorbesc mai bine, aș vrea doar să mai spun că există internet wireless disponibil peste tot în cadrul pensiunii și că fiecare cameră este dotată cu aer condiționat.

Micul dejun

Atunci când am sunat pentru rezervare doamna mi-a spus că pensiunea oferă și micul dejun, bufet suedez, la prețul de 15 lei/persoană. Tot la telefon mi-a spus că au ca mâncare caldă ouă și crenvuști, în rest mezeluri și brânzeturi, deci știam la ce să mă aștept. Am ales să luăm și micul dejun, pentru că aveam treabă în Cluj abia după ora 15, deci nu ne grăbeam să plecăm dimineața și pentru că, la un calcul simplu, oriunde mâncam în oraș, pe o cafea și un sandwich dădeam cam tot atât. Și s-a dovedit a fi o alegere inspirată, pentru că micul dejun a fost mult mai bun și mai îndestulător decât mă așteptam.

Încă de când am ajuns am văzut afișat la recepție că micul dejun se servește între orele 7 și 10, un interval destul de mare și cu o oră destul de matinală de deschidere. Cum nu ne grăbeam prea tare am coborât la micul dejun abia la 8.45, probabil ultimii din acea zi. Doamna de la recepție a venit să ne conducă în salonul amenajat pentru acest scop, aflat la demisol și ne-a lăsat singuri, pentru a mânca în liniște.

Micuțul salon era frumos amenajat, avea pe două laturi mesele cu mâncare și câteva mese lungi, acoperite cu fețe de masă frumos colorate, în carouri, care mi-au adus bună dispoziție, oricât sună de ciudat. Erau... vesele. :) Îmi pare rău că nu am luat cu mine nici măcar telefonul, pentru a face câteva poze.

Fiind vorba despre o pensiune cu puțin peste 10 camere și cum nu toată lumea alege să ia micul dejun, este evident că bufetul nu poate avea varietatea unuia dintr-un hotel mare. Nici nu așteptam asta. Dar ce a fost de mâncare a fost mai mult decât suficient și, ce este cel mai important, proaspăt și de foarte bună calitate. Ca mâncare caldă am avut ouă fierte și crenvuști, în rest 3 feluri de mezeluri (șuncă, mușchi și salam), brânză, unt, branză topită, gem, cereale, legume de mai multe feluri, iaurt simplu și cu fructe și vreo 3 feluri de pâine. Ca o completare binevenită a mesei am avut și ceva dulce: cozonac, cornulețe și chec. De băut: suc cu pulpă de fructe, ceai, lapte și cafea.

Un mare, mare plus pentru cafea, care, chiar dacă era de la dozator, era de la unul din acela care macină pe loc cafeaua, astfel că am băut o cafea foarte bună de dimineață. De obicei la cele mai multe hoteluri punctul slab este cafeaua, aici a fost una cu adevărat bună. Cei care vor să bea cafeaua acolo au la dispoziție cești, iar cei mai vicioși (ca noi :)), au la dispoziție pahare de plastic în care își pot lua cafeaua pentru a o bea pe terasa din curte sau pe balconul camerei.

Concluzie:

Deși am făcut o rezervare din scurt și nu am avut prea mult timp pentru căutare, am avut norocul să găsesc o pensiune care are tot ce trebuie pentru a petrece un sejur plăcut în frumosul oraș din inima Ardealului: poziționare centrală, parcare, curățenie, amabilitate, mic dejun bun și o cameră deosebit de frumoasă, totul la un preț convenabil, comparând cu prețurile mari și foarte mari ale hotelurilor/apartamentelor din centrul Clujului, așa că o recomand cu drag oricui! :)

Cum peste o săptămână mă voi reîntoarce la Cluj, pentru două nopți de data asta, dacă nu voi găsi liber un anume apartament în regim hotelier care m-a fermecat prin unicitate (despre care vă voi povesti, dacă va fi cazul) și dacă va fi liberă camera în care am stat sau alta cu balcon asemănător, pensiunea Max va fi din nou alegerea mea. Pentru că merită! :)


[fb]
---
Trimis de Cris in 05.02.17 12:40:09
Validat / Publicat: 05.02.17 13:46:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CLUJ.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1980 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cris); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Pensiunea Max - balconul camerei nr 10 - camera dublă superioară.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40700 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

mishu
[06.02.17 15:45:01]
»

@Cris: Noi in 2013 cand am fost la Cluj am stat intr-un apartament inchiriat in regim hotelier. Acest gen este de preferant in special pentru familiile mai mari. Noi fiind 5 persoane am inchiriat un apartament de 3 camera si a fost perfect. Da, mi-ar conveni sa stiu ca nu mai am de preparat micul dejun, dar am mai spus, noi mergand la concursuri, uneori prele de masa sunt nepotrivite si atunci sa ne vezi cum suntem cu ciorba dupa noi pusa in oala sub presiune (ca sa stea bine inchisa) si cu ceva snitele/ fripturi la noi.

Este amuzant si asta, insa daca nu as avea program e de preferat hotel/pensiune, mai ales daca sunt ca cea descrisa de tine.

Felicitari, arata minunat, am sa o trec la favorite ca nu se stie niciodata, votat cu mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
CrisAUTOR REVIEW
[06.02.17 16:56:16]
»

@mishu: Oferta de apartamente în regim hotelier este foarte mare în Cluj. Cele mai multe dintre ele arată excelent, iar prețul foarte bun atunci când este vorba de mai multe persoane, așa cum a fost cazul tău. Ai și avantajul că te poți autogospodări, dar nu puteam ajunge pentru prima oară la Cluj și să nu mănânc măcar o dată la un restaurant din centru. Mai ales că am avut surpriza să găsesc papanași fierți și tăvăliți prin pesmet, așa cum îmi făcea mama. Nicăieri, la nici un restaurant la care am fost, nu am găsit până acum papanași fierți, doar prăjiți.

Am cochetat și eu cu ideea apartamentului, în primă fază, dar făcând socoteala am considerat că nu merită, cel puțin nu pentru o noapte. Plăteam doar pentru cazare mai mult decât am dat aici pentru cazare cu mic dejun.

Am avut noroc să găsesc această pensiune, poziționată central și care ne-a oferit o cameră care a arătat foarte, foarte bine.

Dar, așa cum am spus, căutând oferte, mi-a rămas la suflet un apartament ,,altfel". Cum săptămâna viitoare voi fi din nou la Cluj, pentru două nopți de data asta, am făcut deja rezervare. Abia aștept să ajung, sper să nu fiu dezamăgită. Vă povestesc cum a fost acolo atunci când mă întorc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Max:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053045988082886 sec
    ecranul dvs: 1 x 1