ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.08.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: pitesti
ÎNSCRIS: 22.08.13
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
75.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Liniște rustică

TIPĂREȘTE

Pentru că un concediu n-are noimă fără câteva ieșiri, - mai mari sau mai mici, depinde de norocul găsirii argumentelor plauzibile pentru soțul meu, care este mai reticent la... bagaje-, am decis o plimbare.

Fără o anume preferință, am ales locurile de vizitat în funcție de vreme frumoasă și, mai ales, de găsirea unei camere libere pentru dormit.

Profit de ocazie să-i anunț pe sceptici că românașii noștri dispun de mare poftă de călătorii și, în același timp, dispun și de (destui) bani necesari, de vreme ce am căutat inutil, trei -patru zile, o variantă de cazare în mai multe zone ale țării. Gradul de ocupare era maxim, chiar dacă prețurile erau destul de ridicate. Cel puțin în Herculane, n-am găsit nimic după zece-douăsprezece telefoane date la diverse pensiuni și hoteluri.

Am reușit singura performanța de a găsi liberă o cameră economy la Pensiunea Magnolia din localitatea Tismana, ceea ce ne asigura popasul în drumul nostru (dorit mai mult de mine) neclintit spre bătrânele izvoare din Herculane.

La Pitești ploua cu găleata și era destul de rece când am plecat, dar știam că mergem spre soare, ceea ce s-a și confirmat, la Tg.-Jiu vremea îndreptându-se de-a binelea.

Ajunși spre seară la Tismana, după un drum frumos, am găsit ușor pensiunea, ea fiind așezată pe strada principală și semnalizată cu panouri decorative. Am parcat într-o curte largă, cochetă, relativ verde și am cunoscut jumătatea masculină a familiei gazdă.

Domnul proprietar și-a cerut scuze pentru camera-buget pe care am o rezervaserăm și ne-a oferit, doar pentru noaptea respectivă, un apartament, așadar două camere, la un preț rezonabil (100 de lei) ceea ce ne-a fost pe plac.

Am explorat zona pensiunii în acea seară, bucuroși de schimbarea placută neprevăzută. Pensiunea este situată la 4 km de Mănăstirea Tismana și la 30 km de Târgu-Jiu și pune la dispoziția turiștilor 8 camere (5 camere duble, 2 camere triple cu baie proprie și un apartament cu 2 camere.

Locația are două părți: o casă transformată în pensiune, și o altă construcție special gândită pentru turiști. Grădina are piscină, șezlonguri, terasă, balansoare, heleșteu, foișoare dotate cu cele necesare unor grătare, chiar și dușuri foaaaarte rustice, nu știu dacă și funcționale. Din păcate, toate acestea păreau obosite, aveau nevoie de o mână de aur-nu contează a cui - care să le dea prospețime.

Doamna gazdă, cea care se ocupa, de fapt, de toate, încerca să fie foarte ospitalieră; am avut o comunicare excelentă cu ea și am descoperit că afacerea este... de sezon, iarna funcționând doar... de sărbători.

Camerele apartamentului erau decente, conform clasificării de două margarete, prosoape ok, baie cu ușor miros, dar nu am fost deranjați, Multă liniște, televizor fara telecomandă, restaurant micuț cu prețuri de oraș, parcare supravegheată sunt alte aspecte sesizate în prima seară. A, nu am avut acces liber la bucătărie ca în alte pensiuni, nici nu am cerut, dar ne-a fost indicat un frigider pe o terasă, unde putea sta mancarea turiștilor. Nimeni nu-l folosise, așa că n-am vrut să-l pună în funcțiune doar pentru noi.

A doua seară am folosit camera economy (70 de lei), mai mică, și ea și baia, fără ferestre, dar ok, pentru o noapte. A fost destul de curat în camere, una peste alta, dar ceea ce nu ne-a fost pe plac a fost masa. De fapt, micul dejun pe care am ales să-l luăm la pensiune era unul rustic, pregătit de gazdă, dar vesela, în special suportul de boia, putea fi mai atent curățată. Dar sunt doar aspecte neplăcute, inerente unei pensiuni rustice. Au fost mai multe aspectele pozitive. Trebuie să știți doar, că dacă nu optați pentru masa la pensiune- ce constă în două feluri pregătite de gazdă, fără posibilitate de a alege, alte locuri în care puteți mânca nu prea sunt, cu excepția Vilei Ursu, la vreo 5 km.

În zonă puteți vizita:

- Mănăstirea Tismana - este cel mai vechi aşezământ monahal din Țara Românească, având un rol primordial în menţinerea credinţei ortodoxe de-a lungul a peste 600 de ani.

- Schiturile Cioclovina de Sus și de Jos - ridicate din zid în anii 1714-1715 au fost locul preferat de întâlnire între Tudor Vladimirescu şi duhovnicul său Dionisie Lupu (devenit mitropolit), pe atunci stareţ al Sfintei Mânăstiri Tismana.

- Pădurea de castani comestibili - declarată MONUMENT AL NATURII ocupă o suprafaţă de 40 ha, asigură o producţie între 35 şi 65 tone de fructe pe an.

- Păstrăvăria Tismana - cea mai mare păstrăvărie din țară.

- Casa memorială Constantin Brâncuși - situată în Hobița la 10 km în direcția Tg-Jiu.

- Cheile Sohodolului - situate la 20km în direcția Tg-Jiu.

,,Te-aș alege din nou,, spunea o melodie veche, și asta spun și eu despre... apartamentul în care am fost cazați prima noapte la Magnolia. Așadar, încercați și voi liniștea Tismanei, liniștea Magnoliei...dacă nu sunteți foarte exigenți.


[fb]
---
Trimis de floracol in 31.08.16 16:20:03
Validat / Publicat: 31.08.16 16:52:50
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TISMANA [GJ].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1104 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (floracol); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5400 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[31.08.16 16:32:36]
»

@floracol: Pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

-

Mutat în rubrica "Pensiunea Magnolia, TISMANA [GJ]" (nou-creată pe sait)

-

Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE a fost nedisponibilă pentru notare. Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazarea - folosind linkul EDIT IMPRESII, afișat cu roșu mai sus și disponibil permanent la publicare (şi timp de 30 minute după aceasta).

Ulterior, poți scrie notele de la CAZARE şi sub formă de ECOU — le vom adăuga noi în caseta tehnică.

mishu
[31.08.16 17:00:28]
»

@floracol: Frumos prezentat totul si ai dreptate romanii sunt dornici de plimbari, astfel incat se plimba atat cat pot ei.

Felicitari, votat cu mare placere.

floracolAUTOR REVIEW
[31.08.16 17:34:25]
»

@webmasterX: A descrie condițiile de cazare dintr-o locație fără a face referiri la zonă, mi se pare lipsit de... emoție. Expresia ,,nu ar fi rău ,,... am perceput-o ca pe o propunere, asa că în viitor voi avea în vedere variantele în care doresc să scriu despre locurile vizitate.

webmaster26
[31.08.16 17:49:08]
»

@floracol: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

floracolAUTOR REVIEW
[01.09.16 07:40:51]
»

@webmaster26: Este ok.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
floracolAUTOR REVIEW
[01.09.16 07:46:08]
»

@mishu: Mulțumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
floracol, mishu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046036005020142 sec
    ecranul dvs: 1 x 1