GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea ”Lucia”, nu este lux dar, te simți bine!
Judecând după ultimele evenimente petrecute-n viața mea, se pare că vine iarna!
De vreo săptămână mă rog ca de icoana făcătoare de minuni de centrala mea să meargă, mai exact, cam de când a venit frigul.
Nu știu ce are, nu știau nici cei care au venit s-o consulte, toate erau absolut corecte și funcționale în ea, numai că nu voia să meargă și, mai ales noaptea, când, la o adică, temperatura e mai mică decât ziua! Știu, la nevoie te iei în brațe cu nevasta, ca să capeți căldură dar riști și cu politica demografică, așa că mai bine e să meargă centrala!
În cele din urmă am luat-o metodic, științific, convins că o să-i dau de cap, motiv pentru care am procedat la efectuarea următoarelor activități: am înjurat-o ca ultimul birjar, pe ea, pe centrală, adică, apoi, pe mine și pe tot neamul meu, am lăsat omul de se pricepea să măsoare electronic toate mațele și titirezele din ea, bune toate, dat să pornim - centrala nu a mers, continuat înjurăturile (am talent, vă jur, înjur 15 minute și nu mă repet!), luat pas cu pas, constatat că dacă este presiune la gaz, este, apă, este, curent, este, hai să vedem tirajul.
Urcat în pod, greu, continuat înjurat, intrat în pod, lovit la cap de două - trei grinzi, înjurat accentuat, folosit cuvinte suburbane care, dealtfel, nu mă caracterizează, scuturat hornul, murdărit, înjurături cu Doamne-Doamne, coborât din pod, lovit, cu capul, evident, aceleași grinzi, înjurat de tot și toate, mai ales vulgar, ajuns jos, pornit centrala, mers perfect, înjurat de fericire și cerut iertare de la Doamne-Doamne, sper c-a ținut cont, mai ales că l-am rugat, ceva timp ago, să rezolve niște probleme stringente.
Cam așa mi-am petrecut eu săptămâna de-a fost, dar, în final, huzuresc, căldură după cum vrea burtica mea, care mi-a indus o stare de bine pe care consider c-o merit, deci, cu atât mai fericit sunt!
Mă uit la TV și văd că Transfăgărășanul a fost închis, Transalpina, așijderea, ceea ce, pe undeva, mă bucură, acum doo luni bântuiam pe-acolo și mă sîmțam bine, acuma zăpada-i până la brâu!
Știți și voi cum e, vine iarna, restrângem activitatea la acțiuni de bază: mers la serviciu, venit acasă, mâncat, băut vin din ăla de abia de l-am stors din strugurii de anul ăsta, căzut în fund de sătul, apoi, rememorat întâmplări de astă vară, în speranța că vine repede căldura și ieșim afară. Și, dacă vine căldura, nu mai avem emoții cu centralele termice de le avem montate în cășile de ne țin în ele.
Cum stăteam io și mă gândeam unde-am putea merje de iarna asta, mi-am adus aminte de Bucovina și de cazarea de-am avut-o la Pensiunea Lucia, din Vama, jud. Suceava.
Și, fiin'că mă știți ce inimă sîmțâtoare am, m-am gândit pentru ca să vă-mpărtășesc și voo ce este și ce-am văzut eu acolo, și, pe urmă, după ce veți citi, să știți ce v-așteaptă dacă mergeți acoloșa. Da, o fac gratis, doar mânat de inima mea bună și simțul de colegialitate care mă animă permanent, fir-ar ea să fie de centrală! Glumesc, am înjurat-o preventiv, să fie avantaj pentru mine, la o adică, ptiu, ptiu, ptiu!
Cu auto, în cazul meu, de la Mărășești spre Suceava, pe DE 85. Mergi spre Suceava, halta de rigoare la Hanul Ancuței, cine nu se oprește aici, treaba lui, nu știe ce pierde! Mergi, spuneam spre Suceava, dar, la un moment dat ajungi la o mare intersecție unde ți se explică drumurile, faci la stânga ajungi la Gura Humorului și, mai departe, Vatra Dornei, ții înainte, Fălticeni și Suceava scrie pe tine.
Fiți cuminți, faceți la stânga, treceți de Gura Humorului, de Voroneț și continuați drumul spre Vama, o mare comună suceveană. Când ajungeți în Vama, chiar la intrare, mă rog, la vreo câteva sute de metri, găsiți ”Pensiunea Lucia”.
Pensiunea nu-ți ia ochii, nu-i vreun hotel de lux!
Dar, are două corpuri de clădiri unde poți fi cazat, în condiții bune, la un preț apropiat de ceeea ce oferă, nu se bat câmpii la prețul de cazare.
În plus, adiministratorul pensiunii este un tip amabil, dornic ca cei ce sunt cazați la pensiunea lui să se simtă bine.
Camerele sunt bune, curate, oferă confortul necesar turiștilor. Rețineți, ”confort”, nu ”opulență”. cei care vor camere de 100 de mp, să facă bine să nu vină aici, nu vor găsi așa ceva!
Acuma, e cu dus întors, la prețul de 80 de lei pe noapte, găsești, în corpul principal de clădire, camere care au, fiecare, baie proprie, TV și spațiul necesar pentru a te liniști după drum.
Un al doilea corp de clădire, oferă alte trei camere, cu două băi, bucătărie proprie, TV și acces separat. Da, la același preț.
Toate camerele sunt pe stilul ”cabană”, pereții sunt acoperiți cu lambriu de lemn, cui îi place, moartea lui!
V-am spus, nu este lux, dar, cu tot respectul față de adevăr, este curățenie și te simți bine!
Păi, în condiţiile în care în Bucovina preţurile la cazare sar ca puricii pe mâță, prețul de 80 de lei/cameră/zi, este absolut atractiv!
Noi am negociat și, contra unei sume suplimentare, am primit toate cele trei mese: credeți-mă, sunt gurmand, ciorba rădăuțeană făcută de Tanti Maria este bună-bună-bună, păstrăvul prăjit- o minunăție iar dacă nu poți răbda până nu faci tu un grătar, ai tot ceea ce-ți trebuie acolo!
În plus, dacă nu-ți ajunge să bei și să te matolești și vrei activități extrem de sportive, ai masă de tenis, jocuri de rummy și alte ocupații care să-ți consume caloriile luate artificial! Și, cel mai important, nu ți se ține cont la porție, se aduce ovalul cu mâncare și se servește fiecare, cât poate, cu decența de-a lăsa și celor de sunt la masă. Nu ți se numără bucătura, te simți chiar ca acasă, iar dacă mai vrei și este, primești o nouă porție!
Administratorul ne-a întrebat, pentru cele trei zile de-am stat acolo, ce vrem să mâncăm, în fiecare zi și, aia am primit.
Dacă ești genul ”nu plec de lângă masă” e simplu, mănânci și bei cât ai, cât poți și cât ai plătit.
Dacă vrei să te plimbi, ești la o distanță rezonabilă de Vatra Dornei, de Câmpulung Moldovenesc, de Gura Humorului, de Trans Rarău. Depinde numai de tine ce vrei să faci!
Iarna, vii, buluc, pe pârtiile de sky din zonă, dai cu fundul de planetă și-ți corijezi mișcările care te ajută să aluneci la vale.
Am spus, 80 de lei/cameră/noapte, cu mâncarea, am negociat, funcție de ceea ce am vrut, asta ține de fiecare dintre voi, nu poci da rețeta !
Acces ușor, de la șosea.
Preț de cazare bun, corect dacă ne referim la calitatea serviciilor oferite.
Camere curate, cu facilități de bază (baie, TV)
Acces rapid spre principalele puncte de atracție din zonă, spre toate punctele. De fapt, în interiorul pensiunii, găsiți o hartă cu principalele locuri de vizitat și cum se ajunge la ele.
Papa bun, gustos, prețuri pentru masă absolut civilizate
Nu prea sunt indicatoare care să arate unde e pensiunea. Deși chiar la șosea, trebuie să ții legătura cu patronul ca să nu treci de ea, ca acceleratul prin halta Ciulnița.
Așa cum am spus, nu sunt condiții de lux, pensiunea nu este pentru cei pretențioși, care vor temenele și servicii de argint la masă. Dar, dacă eu, de mă trag din stirpe regească am rezistat, nu cred că voi, oameni simpli, veți avea probleme !
Aloo, mai ușor cu înjurături la adresa mamei mele, da ?!
 
Dacă aș mai merge acolo?
Da, cel mai târziu, la iarnă, după ce dă zăpada să pot să merg cu sky-urile pe pârtia de la vatra Dornei
 
Ce-am înțeles noi din reviewul meu ? Cam tot atâta cât înțelegi când asculți, la radio, un meci de fotbal comentat de la Ilie Dobre, ăla nu spunea nimic decât așteaptă golul ca să strige, ca nebunul, timp de 2 minute : ”Goool !”. Așa și eu, cam asta e cu pensiunea de v-am zis de ea, dacă ajungeți acolo și nu vă place, încercați și înjurați-mă normal, doar nu-s centrală termică !
 
Haidi, pa!
 
Webmaster, te rog : https://www.youtube.com/watch?v=85OOsnHnaLc
Trimis de Yersinia Pestis in 29.10.17 17:01:41
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia Pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.57373770 N, 25.70698910 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Pensiunea Lucia Bucovina, VAMA" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Da, acolo e!
@Yersinia pestis: Șiii... START VOT!
”Pensiunea nu-ți ia ochii, nu-i vreun hotel de lux!
ba te înșeli aici! Atâta verdeață, atâta natură conteaza mai mult decât tot luxul unui hotel rece și impersonal!
@Zoazore: Ei, totuși... așa, după cum spui tu, cel mai bine ar fi să dormi în boscheți, e și natură și verdeață! ????
Știu persoane care, infiferent de vreme și anotimp vor ca pensiunea unde se cazează să aibă, musai, piscină, deși nu știu să înoate . Iar camerele trebuie să aibă 100mp, altfel nu se uită ! Mă rog, e stilul lor,
Eu duc dorul Cabanei “Curmătura”, aia care este de la Fântâna lui Botorog , mai sus, spre Piatra Craiului. Avea ceva locuri la priciuri dar, la o adică, te culcai în sala de mese. Dar , chiar dacă nu putea fi vorba de lux, se cânta până noaptea, târziu. Și, da, dormeam, pe jos, câte 10-15 persoane.
@Yersinia pestis: Cu cortul, da! Dar ce-are, bre pensiunea asta? E curat? E elegant? În cameră stau cât dorm! ce-mi pasă dacă perdeaua se asortează cu para dușului și capacul budei?
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Zoazore: Nu are, bre, nimic! Doar că nu oferă luxul cu care alții sunt obișnuiți, eu sunt ca tine, noaptea, de cele mai multe ori, dorm. Excepție Revelionul și nunțile de peste an!
@Yersinia pestis: Crezi că e practicabil drumul către pensiune pe timp de iarnă?
Interesant loc. Știi, când ești înconjurat de prieteni nu ai nevoie de măsurători, persane, candelabre și figuri de stil. Bucuria de a trai, de a împarți zâmbete, glume, o slană cu ceapă e mai valoroasă decât stelele luxoase.
Prefer o țuică și un vin de la țară băute alături de prieteni decăt o șampanie băută singură.
Eu sunt mai țărancă, recunosc și tare mă mândresc cu asta.
Tu schiezi? Sau doar te dai rotund pe-aici?
Nu mă speria cu centrala, am reparat-o deja de două ori. Bine, nu eu, ci un nene care mi-a luat mulți bani, banii de rochițe
Vă salut cu drag, pe amândoi!
@krisstinna: Păi, pensiunea e chiar lângă șoseaua de unește Gura Humorului de Câmpulung Moldovenesc. Are și pagină pe net, iei de-acolo nr de telefon iar pe Google Maps dai de ea imediat!
Este clar că angurajul te ajută, de fapt o ieșire de unul singur nu e de dorit, tu cui îi mai spui bancurile tale? Și țuica și vinul au gust mai bun băute alături de prieteni.
Ha, chiar aveam ce face cu 3000 de lei, altceva decât să cumpăr centrală, din fericire a înțeles asta de-o am și merge!
Nu mă dau cu doagele da-mi place să-i văd pe alții! Dar, vreau să-nvăț!
O săptămână frumoasă să ai!
@Yersinia pestis: Ti-am citit cu mare interes articolul, mai ales prima parte. Totul în ordinea priorităților deoarece vacanțe anul acesta nu mai avem dar centrala va trebui s-o pornim.
Iar atunci când povesteai despre a ține cald unul la altul, mi-am adus aminte de ce a zis băiatul meu stând pe afară în frig și ținea pisica în brațe. Eu l-am întrebat cine la cine ține de cald, la care băiatul a răspuns că el încălzește pisica deoarece din punct de vedere proporțional e mult mai mare decât animalul...
În altă ordine de idei aici un banc cu indienii care au zis că va fi o iarnă grea:
Indienii unei rezervatii indepartate l-au intrebat pe noul lor sef daca iarna urmatoare va fi rece sau blanda. Deoarece fusese educat intr-o scoala moderna, nu cunostea semnele ancestrale si trucurile indiene asa ca a privit cerul, dar n-a stiut ce sa zica. Dar ca sa nu para ignorant le-a raspuns ca va fi o iarna rece asa ca sa se apuce de adunat lemne. Ca sa fie si mai sigur a sunat la Institutul National de Meteorologie.
- Iarna care vine va fi frig?
- Da, se pare ca va fi destul de frig -raspunse meteorologul de serviciu.
Asa ca s-a dus la trib si le-a zis sa adune mai multe lemne.
Peste o saptamana suna din nou:
- Dar va fi foarte frig la iarna?
- Da, va fi o iarna foarte rece! -primi raspunsul.
Preocupat de soarta tribului, le-a ordonat sa adune si mai multe lemne pentru ca iarna va fi cruda de-adevaratelea.
Peste alte doua saptamani suna iar:
- Sunteti foarte siguri ca iarna care vine va fi foarte rece?
- Absolut, fara indoiala va fi o iarna dintre cele mai friguroase!
- Dar de ce sunteti asa de siguri?
- Fiindca indienii din rezervatie strang lemne ca nebunii!
@AZE: Sîc, nu mă prinzi, am promis că nu mai spun bancuri, nici măcar la ecouri!
@Yersinia pestis: Ce "doamne" drăguţe alegi tu prin Bucovina. Elena din Voroneţ, acum Lucia în Vama. La Elena am fost de Rusalii şi mi-a plăcut.
Condiţiile pensiunii sunt foarte bune pentru o întâlnire cu prietenii.
Dar ce simplu ne spui tu cum ajungem la pensiune, pe E85 şi de la Suceava o luăm spre Gura Humorului. Dar până la Suceava... !!!
Este frumoasă zona dar foarte departe de Bucureşti. Îţi dai seama că nu plecăm pentru două nopţi în Bucovina!!! Ne trebuie o săptămână ca să ne bucurăm de peisaje, obiective turistice, alea... alea...
O iarnă călduroasă la gura centralei... îţi doresc.
Toate cele bune.
@ANILU: Da, așa e, în Vama mai este Pensiunea ”Elvira” și câte or mai fi cu nume de fete !
Păi, dacă plecați, dimineața, pe la ora 9 din București și mergeți fără probleme, pe la ora 15 trebuie să fiți în Bucovina, mers fără emoții. Un week end este mulțumitor, ai avea două zile, pline, de vizitat, chiar dacă un pic pe ”repede înainte”.
Așa, când te duci în Oltenia este cum merg eu în Bucovina. Și Oltenia este frumoasă, de fapt, ce s-o mai dau de gard, avem o țară frumoasă, suntem norocoși să fie așa!
@Yersinia pestis: Cred ca locul unde te simti bine indiferent ca esti cu pritenii sau familia este cel mai bun loc. Am stat si m-am gandit care a fost cel mai "naspa" loc unde am dormit dar unde m-am simtit excelent pentru ca eram cu prietenii (nu pun a socoteala cortul pentru ca ala este minunat oricum) si mi-am adus aminte cum am plecat eu cu un grup de prieteni spre munte, si cum am ajuns la cabana suficient de tarziu pentru a nu mai avea timp sa facem cortul am cerut sa dormim la cabana. Ni s-a spus ca nu se poate pentru ca au un grup de copii in excursie si i-am rugat sa ne lase sa dormim pe hol, intre camere, asadar imaginati-va cum dormeam cate doi cap in cap sau picioare in picioare si cum ne tot sareau copiii cand ieseau din camere pentru ca nu se puteau abtin sa nu circule pe la diverse camere, dar era si amuzanta situatia.
Dar astea sunt amintirile cele mai placute si nu a contat nimic altceva, asa ca tu chiar ai avut 5* .
Mie mi-a placut, asadar felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)