ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.05.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.10.12
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 2 nopți
prieteni
9 AD. + 9 COPII -- v: 12,11,9,8,8,7,1,1,0

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 25 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 8 MIN

Un week-end relaxant la pensiunea Liana

TIPĂREȘTE

Pentru week-end-ul trecut, a cazut magareata pe mine sa caut o pensiune care sa multumeasca pe toata lumea (6 familii care, ulterior, s-au transformat in 5, cu copii maricei si bebelusi):

- sa nu fie prea departe de Bucuresti (din motiv de infanti mai nerabdatori);

- sa aiba cel putin 6 camere, fiecare cu baie proprie;

- din astea, 4 camere sa fie triple;

- sa asigure conditii bune de cazare si sa nu fie balamuc;

- sa aiba curte, eventual dotata, pentru copii;

- sa aiba un living, eventual si o terasa, unde sa ne lafaim, plus gratarul de rigoare;

- sa putem comanda cel putin MD;

- sa nu fie prea scump si, eventual, sa accepte tichete de vacanta;

- in plus, eu imi doream si acces facil cu o masina "mai barca" si mai joasa plus parcare proprie.

Am "sapat" un pic pe la Doftana, un pic pe langa Siriu (zone pe care nu le-am vazut si pe care mi-as dori sa le vad) dar cum n-am gasit nimic convenabil, m-am intors in zona pe care o cunosc mai bine. Cum Valea Argesului a fost vizitata anul trecut, am zis sa schimb traseul si sa ma uit in zona Campulung (Valsan, Bughea, Dambovicioara), pana in culoarul Rucar, care mie mi se pare deosebit de aglomerat.

Asa am ajuns la Liana, care s-a potrivit chiar pe toate criteriile amintite si o sa le iau in ordine:

Cum am rezervat

Rezervarea a fost facuta din timp, pe un site de rezervari - am rezervat undeva la sfarsitul lunii martie, pentru week-end-ul 10 - 12.05.2019 - apoi a venit confirmarea ca este disponibila toata unitatea pentru perioada aleasa de noi si, mai apoi, am sunat-o pe dna. Geta, gazda noastra, pentru detalii.

Ulterior, am platit si un avans prin ordin de plata, in contul indicat si a ramas sa ne auzim in saptamana dinaintea cazarii, pentru a specifica ce mese dorim si pentru cate persoane, pentru ca gazda sa aiba timp sa se aprovizioneze cu toate cele necesare (ceea ce am si facut, de altfel).

Drumul din Bucuresti pana la pensiune

Exceptand cele 2 ore petrecute in trafic pentru a iesi din nenorocitul asta de Bucuresti (multumim, duamna premar) plus statul in coada de la podul peste Arges de la km. 33, in rest se merge foarte bine. De pe autostrada se iese la nodul de la mall-ul din Pitesti, se face stanga si apoi iar stanga dupa benzinaria Petrom, spre Mioveni / Campulung. Intr-adevar, e un nod mai ciudat, acolo se intalnesc mai multe sosele importante (autostrada, vechea centura a Pitestiului, drumul vechi spre Bucuresti si DN-ul spre Campulung) dar cu atentie se poate depasi obstacolul. Cei care au trecut dupa noi au mai stat o jumatate de ora in plus si la un accident pe autostrada, deci, viata nenicule...

Reiau, se ia directia Campulung, un drum cu 2 benzi pe sens pana la intersectia cu Mioveni si apoi drum cu o banda pe sens pana la Campulung. Drumul este aglomerat si trece numai prin localitati; dupa Mioveni drumul este refacut 100% dar nu sunt trasate marcajele laterale (uneori nici cele mediane) asa ca noaptea am mers mai incet. Partea buna este ca nu sunt gropile de acum cativa ani si trecerile la nivel cu calea ferata sunt ca in palma (cei care ati facut anterior aces traseu stiti ce santuri erau pe margine iar la bariere iti rupeai masina in doua). La intors, ziua, n-a fost nicio problema legata de semnalizare, atat ca a fost foarte aglomerat, s-a mers in coloana aproape tot drumul pana la Pitesti, plus ca era intesat de radare.

Odata ajunsi in Campulung, ne-am bazat pe GPS care ne-a scos de pe drumul principal si ne-a bagat pe o varianta ocolitoare dar la toate intersectiile erau indicatoare de Bughea de Jos. Am intrat pe DJ732C, asfalt bunicel, insa la intrare in localitate, chiar la prima intersectie, n-am vazut indicatorul spre pensiune si am mers inainte.

Varianta facila este sa faceti stanga (adica sa va luati dupa indicator), intrati pe un drum asfaltat la capatul caruia veti face dreapta pe o ulita ceva mai lata, cu o rampa accentuata, dar asfaltata. In varful ulitei exista indicator pentru pensiune, faceti stanga (atentie la diferenta de nivel), pe un drum pietruit, in panta, si ajungeti la drumul de acces spre pensiune.

Varianta gen "nu mai ajungem odata? " e cea pe care ne-a dus google maps, respectiv inainte - de fapt e la dreapta - pe DJ, apoi undeva la stanga si apoi pe ulite tot urca si coboara vreo 3-4km. Noroc ca drumul e asfaltat si nu ne-am mai intalnit cu o alta masina din sens opus (doar cu niste magari), pentru ca nu sunt rigole betonate peste tot pe marginea drumului, astfel incat sa te mai strecori. Eh, din partea asta, e mai greu de coborat spre pensiune, diferenta de nivel punand o berlina obisnuita "pe burta" imediat, asa ca mergeti inainte (mai coborati un pic), intoarceti, urcati si faceti la stanga spre ulita care duce la pensiune.

Intrati pe ulita, o sa vedeti imediat indicator care va ghideaza la dreapta - dar nici nu aveti alta posibilitate, drumul fiind infundat. Am trecut de porti si am urcat o panta pronuntata (credd ca vreo 150m la 35 de grade) cu pietris proaspat turnat, beton si apoi iar pietris, pana am ajuns sus, unde am facut dreapta in parcarea pensiunii, in stanga fiind vila fiului dnei. Geta.

Parcarea e suficient de mare incat sa gazduiasca 4 masini, dar pe alee se mai pot parca foarte usor inca 2-3.

De la iesirea din Bucuresti pe A1, sunt undeva la 155km pana in curtea pensiunii.

Pensiunea & conditiile de cazare

E frumos la Liana si totul este amenajat a vila de munte, in ciuda faptului ca nu e chiar munte acolo, ci mai degraba dealuri subcarpatice.

Vila este decorata cu piatra de rau la parter iar etajul este din lemn, decorat rustic.

La parter exista un living mare, cu mese, scaune, semineu, TV, instalatie de sonorizare, canapele, jocuri de societate. Separat, se face intrarea la bucatarie si o baie de serviciu, dar destul de mare.

Cu exceptia unui gol in zid, prin care se face aprovizionarea la masa, livingul are corespondenta cu bucataria si baia doar pe terasa exteriora. Pentru ca vila este inconjurata de o terasa de lemn, cu masute si banci de lemn si pe care se poate monta, la nevoie, chiar si o masa de tenis. La noi nu a fost cazul, pentru ca suntem afoni la aceasta proba olimpica. :)

Bucataria este utilata cu tot ceea ce este necesar iar oaspetii au un frigider dedicat lor. Baia este curata, are 2 cabine si chiuveta.

In capatul verandei este scara care duce la etaj, unde sunt dispuse cele 6 camere triple.

Fiecare camera are undeva la 14-15mp, cu tot cu baie, si dispune de un pat dublu si unul simplu, sifonier, TV, masuta, saltele foarte bune, perne moi, asternuturi curate, scaune. In lateral este baia, cu chiuveta, WC si dus cu perdeluta. In baie am avut sapun lichid si 2 prosoape. In capatul holului este un mic balcon, cu o masa si 2 scaune.

In toata incinta exista CATV si internet WI-FI.

Mese

Masa este servita in living-ul de la parter. Noi am optat doar pentru MD, deoarece ziua am iesit iar seara am facut un gratar. Micul dejun a fost bun, variat si indestulator, dna. Geta urmarind sa nu ne lipseasca nimic si sa suplimenteze, la nevoie. Am avut oua fierte, branza, cas afumat, rosii, castraveti, masline, sunca de casa, kaiser de casa, salam, unt de casa, dulceata de casa, cafea proaspata la filtru si ceai. MD a costat 20 lei / adult si 10 lei / copil.

Celelalte mese se serveau la cerere, comandate dinainte, astfel incat gazda sa poata fi ajutata de o persoana din sat. Pranz si cina: 45 lei / adult, jumatate pentru copii.

Curte & amenajari

Daca tinem cont ca sunt cateva mii de metri patrati de curte, asta spune tot. Practic, in cele 2 zile, copiii nu au apucat sa exploreze tot pe indelete (e drept, ca am dat si o fuga pana la Voina).

Pentru cei mici, exista 2 leagane, un balansoar, trambulina, nisip cu jucarii, casuta de lemn, un cotet cu iepurasi, tobogan. Chit ca a dat si o ploaie, s-au zbenguit prin iarba si printre mestecenii (cred) dinspre iesire.

Cei mari, mai pe terasa cu o bere rece, mai pe langa gratar, s-au descurcat si ei bine.

In ultima zi am eliberat camerele la ora 12.00, regulamentar, si am cerut voie gazdei sa mai ramanem o ora in curte, sa se mai zbenguie copiii. Nu a fost nicio problema, nu ne-a deranjat absolut nimeni.

Gazde:

Noi am interactionat doar cu dna. Geta, cu nora dumneai si cu nepotelul de 1 an si ceva. Prezente agreabile, neintruzive, care ne-au ajutat cu obiectivele de vizitat si care am purtat un dialog normal, prietenesc, indiferent de subiectul discutiei.

Tariful:

120 lei / camera tripla / noapte.

Ce e de vazut prin zona:

Se poate vizita tot ceea ce inseamna atractii turistice in mun. Campulung (6km), culoarul Leresti - barajul Rausor - Voina (27km), Rucar - Satic si mai departe la barajul Pecineagu (gazda ne-a spus ca drumul este foarte prost pentru auto); Rucar - Dambovicioara - cheile + pestera Dambovicioarei (33km, drum foarte bun, din spusele gazdei); pasul Rucar - Bran; Curtea de Arges - drum foarte prost.

In concluzie

Da, pensiunea Liana merita rezervata pentru un sejur linistit primavara / vara / toamna.

Desi gazdele dau asigurari ca se poate urca si iarna costisa, eu nu sunt convins, mai ales ca ei dispuneau de 4x4.

In plus, iarna e dificil sa iesi mereu din living (de la caldura, adica) pentru a merge la bucatarie sau la baie ori pentru a urca in camera. Iar niste pahare adecvate pentru varietatea bauturilor pe care le pot aduce turistii :) ar reduce efortul acestora de a le umple atat de des :)))

Una peste alta, Liana reprezinta o alegere inspirata, dovada fiind faptul ca in acest an este deja rezervata pana dupa Rusalii. Sa tot fie pensiuni asa!

 

Sejururi placute va ureaza black_mamba!


[fb]
---
Trimis de black_mamba in 17.05.19 20:29:04
Validat / Publicat: 17.05.19 21:05:54

VIZUALIZĂRI: 1310 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (black_mamba); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40900 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 25.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    5 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [17.05.19 22:00:48]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    webmaster
    [17.05.19 23:19:26]
    »

    Și, de ce nu? Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    black_mambaAUTOR REVIEW
    [17.05.19 23:39:57]
    »

    @webmaster:

    chapeau bas!

    crismis
    [18.05.19 07:54:33]
    »

    @black_mamba: Dichisită tare, domnișoara asta, Liana! Să vă fie de bine, să mai faceți și să ne mai povestești!

    Kavarnap
    [02.06.21 18:33:16]
    »

    Foarte bună descrierea, mi-aduc aminte cu plăcere week-end-ul petrecut la pensiunea Liana acum câțiva ani și aș avea câteva completări.

    1. Mie mi se pare o păcăleală ocolul pe A1 și folosesc întotdeauna pentru a ajunge în acea zonă (și mai departe) ruta prin Chitila, Târgoviște și Voinești. Este mai scurt și de asemenea spre centură cartierul Chitila se tranzitează mult mai ușor decât coșmarul Militari. Asta chiar dacă bucata de drum Cetățeni - valea Argeșelului (zona Holcim) e mai cu denivelări.

    2. Am făcut de mai multe ori drumul până la barajul Pecineagu, nici vorbă de drum prost, este neasfaltat dar cu pietriș bine nivelat și doar o zonă puțin rea aproape de lac.

    3. Despre mesele la Liana numai de bine, curtea și așezarea fac toți banii dar din păcate n-am citit despre problema pensiunii, și anume trosniturile de la etaj. La ora vizitei noastre orice pas la etaj provoca, datorită structurii din lemn, zgomote mari ce se aud prin pereți.

    Totuși am avut o tentativă de a reveni, însă mai nou doamna Hanganu ne-a pus condiții pentru sejur: minim 2 nopți și cu mese cât mai multe dacă se poate, lucruri nemenționate pe site-urile unde este înscrisă cazarea.

    Este o pensiune la care ne-am simțit bine, dar cu asemenea pretenții îi vom spune pas de acum încolo.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    black_mamba, crismis, Kavarnap
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Liana [Bughea de Jos]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064697027206421 sec
    ecranul dvs: 1 x 1