ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.11.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 8 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Pensiunea Laguna Albastră de la Murighiol - condiții bune de cazare

TIPĂREȘTE

În vara acestui an am ajuns din nou în Delta Dunării, la Murighiol. Mai fusesem acolo în urmă cu doi ani, ne-a plăcut, așa că am hotărât să revenim. Pentru că vremea era destul de schimbătoare la începutul lunii iulie, nu am avut rezervată cazare dinainte, ci ne-am gândit că vom găsi ceva la fața locului. Și socoteala de acasă chiar s-a potrivit cu cea din târg! Am stabilit câteva locații unde ne-ar fi plăcut să ne cazăm și am pus mâna pe telefon. Am găsit o cameră liberă din a doua încercare, la pensiunea Laguna Albastră din Murighiol, menționând faptul că vom ajunge acolo în circa trei ore.

Cunoșteam locația din urmă cu doi ani, atunci când am mâncat la restaurantul lor. În plus, pensiunea a mai fost descrisă pe acest site.

Am ajuns la Murighiol pe la ora 15.00. La ieșirea din sat spre Dunavățu, am virat stânga spre complexul Puflene și spre debarcaderul de la Murighiol. După câteva minute, am ajuns în parcarea pensiunii Laguna Albastră. La intrarea în curtea pensiunii se află mai multe locuri de parcare, alte câteva fiind amenajate în curte.

Am mers la recepție și am primit imediat cheia de la camera nr. 6 din corpul de clădire cu restaurantul. Am solicitat și am primit factură cu bon fiscal pentru cazare (2 nopți X 180 lei = 360 de lei în total). În zona recepției sunt amplasate câteva obiecte de artizanat care ne-au plăcut. Pe peretele din față erau afișate tarifele pentru cazare valabile în acea perioadă: camera matrimonială sau twin – 190 de lei/noapte; apartament – 260 de lei/noapte și rulotă – 50 de lei/noapte. Noi am plătit cu 10 lei pe noapte mai puțin, adică prețul care ne-a fost comunicat telefonic, în momentul rezervării. În ceea ce privește tariful pentru rulote, am observat că într-o parte a curții era o parcare pentru rulote, unde echipajele de acest fel puteau campa contra-cost.

Conform celor afișate la recepție, cazarea se face începând cu ora 14.00, iar decazarea până la ora 10.00. Se poate achita și cu vouchere de vacanță.

Camera noastră se afla la etajul unu, iar acolo se ajunge urcând scara din interiorul pensiunii. Am avut vedere către zona dinspre parcarea rulotelor și ne-a plăcut asta. Pe cealaltă parte, vederea era către piscina copiilor și către restaurant, probabil că ar fi fost mai mult zgomot.

Din holul pensiunii se intră într-un mic hol al camerei unde se află un dulap și un cuier micuț prevăzut cu oglindă. Spațiul de cazare propriu-zis a fost suficient pentru noi, doi adulți și un copil de opt ani. În stânga se află patul matrimonial (cu saltea și perne confortabile), iar lângă pat există două noptiere. În partea opusă a camerei este amplasat un birou care maschează minifrigiderul (acesta răcea bine, l-am folosit pentru sucuri, bere și câte ceva de mâncare la micul dejun); pe birou era așezat televizorul LED marca AKAY, iar în spatele lui este amplasată o oglindă. Sub birou am găsit un taburet pe care erau așezate două perechi de papuci de unică folosință. În cameră, în partea dinspre balcon, mai erau două scaune și o măsuță de lemn; eu am folosit inițial măsuța ca suport pentru laptop și apoi am mutat-o în balcon.

Perdeaua de culoare albă și draperiile mascau ieșirea în balcon. Ușa de la balcon este prevăzută cu plasă contra insectelor, un lucru atât de necesar pentru ca țânțarii să nu intre în încăpere. Între noi fie vorba, în urmă cu doi ani parcă am avut parte de mai mulți țânțari seara la Murighiol (atunci am fost acolo în luna august). În sejurul din această vară, pe timpul zilei nu am remarcat vreun țânțar, iar seara insectele apăreau după ora 21.30.

Balconul ne-a plăcut mult. Era practic o mică terasă; am avut loc să scoatem măsuța din cameră acolo și am servit micul dejun (cumpărasem câte ceva în drum spre Murighiol și ne-am descurcat bine în cele două dimineți în care ne-am aflat la pensiune). Mai trebuie adăugat faptul că balustrada de lemn este suficient de înaltă încât prichindeii să nu se afle în niciun pericol dacă explorează balconul.

În cameră există aparat de aer condiționat, însă nu a fost necesar să îl folosim.

Baia camerei a fost în regulă. Am găsit prosoape albe, două suluri de hârtie igienică și câteva cosmetice. Apa caldă a curs la orice oră; baia este prevăzută cu o cadă, dar perdeaua nu prea oprea stropii, așa că se cam uda toată baia atunci când făceam duș.

Pentru noi, piesa de rezistență a acestei cazări a fost reprezentată de cele două piscine exterioare. Pe partea cu terasa restaurantului este piscina pentru cei mici, probabil mai lungă de 10 metri și adâncă de vreo 30 de centimetri (nu am măsurat, doar am văzut copiii bălăcindu-se acolo). În spatele pensiunii se află piscina pentru adulți; aceasta are formă rotundă și cam 1,60 metri adâncime. Apa din piscine se încălzea de la soare, iar seara am văzut că băgau un roboțel în apă pentru curățenie.

În apropierea celor două piscine se aflau mai multe șezlonguri și nu am avut niciodată probleme în găsirea unor locuri libere pentru plajă. Existau și umbrele mari pe care le deschideam pentru a ne proteja de razele soarelui.

La dușurile exterioare din zona piscinelor curgea doar apă rece atunci (o bilă neagră pentru asta), iar la toaletele din apropiere era curat.

Dincolo de zona piscinelor se află o altă parte importantă a curții; gazonul era proaspăt tuns și am admirat niște bărci vechi amplasate din loc în loc, având rol decorativ. Tufe de trandafiri și alți arbuști mărgineau aleile, iar copiii puteau lua o pauză de la bălăceală pentru a folosi spațiul de joacă – leagăn și un tobogan cu mai multe zone de coborâre.

Pe lângă leneveala din balcon, piscinele, locul de joacă ori restaurantul pensiunii, trebuie amintită o altă posibilitate de petrecere a timpului liber – o excursie pe canalele deltei pentru a putea admira frumusețile acestui colț de rai de pe meleagurile românești. Am fost și noi într-o astfel de excursie a doua zi, imediat după ce am luat micul dejun. Am preferat să vizităm dimineața canalele din zonă pentru a nu pierde prea mult din ziua de plajă la piscina pensiunii. La două-trei minute de pensiune se află debarcaderul de la Murighiol; am mers acolo și am negociat o barcă doar pentru noi, plătind pentru acea plimbare 150 de lei. Am încărcat încă de atunci pe AFA un articol în care am scris despre plimbarea noastră cu barca pe canalele Deltei Dunării. Am fost atât de încântați de această plimbare, încât am scris articolul în acea după-amiază, în timp ce ne relaxam pe șezlongurile de la piscină.

Despre restaurantul pensiunii Laguna Albastră și condițiile de luat masa am prezentat impresiile noastre în acest articol, scris imediat după ce ne-am întors acasă. Voi rezuma acum și voi spune doar că mâncarea a fost excelentă, prețurile nici mici, nici foarte mari, iar cu servirea au fost unele probleme (sper ca de atunci ele să fi fost remediate). Privind în ansamblu – nota 9 pentru mâncare și restaurant.

În concluzie, noi ne-am simțit bine la această pensiune. Consider că am avut parte de condiții bune de cazare și de relaxare pentru prețul plătit. Da, ne-ar plăcea să revenim la pensiunea Laguna Albastră, motiv pentru care noi recomandăm această unitate de cazare!

Toate cele bune!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 15.11.18 14:45:18
Validat / Publicat: 15.11.18 18:11:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MURIGHIOL.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4868 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Fotografie realizată în curtea pensiunii.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43400 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[15.11.18 20:21:36]
»

Bună alegere! Preţul mi se pare ok. O vreau şi eu la vară! Cum te-ai " împăcat" cu ţânţarii?

Floryn81AUTOR REVIEW
[15.11.18 20:31:05]
»

@traian. leuca: Țânțarii nu ne-au pus mari probleme. În acea perioadă, apăreau seara pe la ora 21.30. Noi am luat cina în cele două seri pe terasa exterioară a restaurantului pensiunii pe la ora 19.30-20.00, după ce am terminat cu bălăceala. Nu au apărut țânțarii în timp ce mâncam. Nu am avut la noi vreun spray special.

Numai bine!

Zoazore
[15.11.18 20:45:03]
»

@traian. leuca: Cand am fost noi, in iunie, erau, dar nu de speriat! Am avut AUTAN.

Tantarii apar dimineata si seara, o jumate de ora, sau o ora. Atat! Apoi pleaca!

@Crazy_Mouse: Si noi AmFostAcolo, la inceput de iunie (pe 8 iunie). vezi impresii

Doar ca noi am stat la camera 15, adica pe partea cu piscina!

A fost un sejur super-reusit, mai ales c-a fost cu prietenii AFA.

Floryn81AUTOR REVIEW
[15.11.18 21:09:27]
»

@Zoazore: Știu că și voi ați fost acolo. Ne-a tentat și pe noi acea întâlnire AFA, doar că eram programați cu niște treburi personale la București în acel weekend. Oricum, am lecturat cu atenție toate articolele voastre, știam la ce să ne așteptăm și am mers acolo la sigur. Tot articolele voastre de după acea întâlnire ne-au impulsionat să ieșim la plimbare cu o barcă pe canalele din zonă.

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[15.11.18 21:50:10]
»

@Zoazore: De-a lungul timpului am petrecut multe zile prin deltă (Portiţa, Periteasca, Crişan, Maliuc, Partizan) şi cunosc orele de masă ale ţănţarilor.

Dacă îţi povestesc ce am păţit eu cu ţânţarii pe la ora 5 dimineaţa, într-o zi de august, 2004, o să mori de râs.

Am crezut că în iunie, la Murighiol, nu prea sunt ţânţari. Oricum, aş vrea şi eu să merg la această pensiune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[15.11.18 22:23:55]
»

@traian. leuca: Pai nici n-au prea fost! Seara, prin iarba, da, erau. Dar pe terasa, uns cu AUTAN, n-aveti treaba! Pe bune! Si daca-i si mai seceta...

Mitica49
[18.11.18 14:53:17]
»

@Crazy_Mouse: Am citit cu plăcere articolul spre frumoasă aducere aminte a clipelor petrecute acolo în iunie (vezi ce zice Zoa) cu un mini grup AFA. Au fost zile tare frumoase, cu plimbări, ce sărbătorirea nunții de argint a Cameliei și a lui Cătălin (Icata), cu preparate la ceaun, cântece, voie bună, toate împreună cu prieteni dragi.

Votat fără reținere!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Mitica49, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Laguna Albastră:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067165851593018 sec
    ecranul dvs: 1 x 1