ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.06.2023
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUN-2023
DURATA: 2 nopți
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 15
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

La Vulturi, cazare la înălțime

TIPĂREȘTE

Tocmai m-am întors dintr-o excursie frumoasă făcută pe plaiuri mioritice, mai exact zona Fundata-Moeciu-Rucăr-Bran.

Excursia mi-am făcut-o eu singur cadou la trecerea formulei de vârstă 5.1 la 5.2. Astfel împreună cu familia am plecat la drum dar tabăra de bază am înființat-o La Vulturi un loc aflat la înălțime din toate punctele de vedere și aici mă refer și la calitate nu numai la altitudinea deasupra mării de cca 1350 m.

Unde se află

Fundata este situată în județul Brașov între localitățile Bran și Rucăr, între masivele muntoase Piatra Craiului și Bucegi la o înălțime deasupra mării de 1360 m. Localitatea în care se află pensiunea La Vulturi se află în satul Fundățica localitate componentă a comunei Fundata.

Pensiunea deoarece se află într-un loc mai retras este mai dificil de găsit fără GPS. Folosind însă acest dispozitiv am reușit să ajungem în parcarea pensiunii fără nici o întârziere/ocolire.

Pentru a intra în Fundățica dinspre DN73 se pot folosi 2 intrări una din apropierea Monumentului Eroilor din Fundata și una din apropierea pensiunii Edera, ambele intrări fiind pe partea stângă dinspre Brașov. Prima intrare are și ceva asfalt a doua intrare este doar pietruită. În Fundățica toate drumurile se numesc strada Principală și toate sînt de o lățime între 1-1.5 benzi. Cele de 1.5 benzi sînt mai ok dacă vine o mașină din sens opus și nu este camion, încapi. Dar la cele de o bandă este o problemă, nu ai unde să ieși sînt garduri. Deci una din mașini va da cu spatele până va găsi o porțiune cu suficientă lățime. Am avut 2 întîlniri de acest gen. Pe ambele drumuri/intrări spre Fundățica am circulat.

În parcarea de La Vulturi câte camere sînt atâtea mașini încap dar atenție acest lucru este posibil doar folosind spațiul la maxim.

Despre La Vulturi

Este o pensiune mai nouă destinată turiștilor care doresc ceva mai mult decât cazare, acest lucru s-a și reușit. Se află în mijlocul naturii între păduri și stâne, astfel zgomotele auzite sînt fie de la stână fie de la mama natură. Ca și peisaj dinspre terasă/camere/curte împrejurimile văzute sînt masivul Piatra Craiului, pădurile și dealurile din jur și cca la 500 m îndepărtare complexul Cheile Grădiștei.

Camerele sînt spațioase, au și balcon, există duble sau cvadruple. La parter există sală de mese, bucătărie, hol. În grădina pensiunii mai găsim o căsuță de închiriat integral, un foișor cu grătarul, terasă cu bănci și mese, un ciubăr, un balansoar și un loc de joacă pentru copii.

Rezervare și preț

Locul este destul de căutat astfel un weekend trebuie planificat din timp. Se poate rezerva prin booking sau direct cu proprietarul. Eu am rezervat direct și am făcut virament bancar. Prețurile sînt mari dar discutăm despre cele mai scumpe zone din țară. Astfel pentru o cameră dublă se plătesc 350 lei/noapte pentru una cvadruplă 400 lei. Astfel neexistând triple am plătit una cvadruplă dar nu mi-a părut rău deoarece era foarte spațioasă.

Căsuța care am văzut-o și în interior este superbă. Are living, bucătărie, dormitor, baie și terasă. Costă 500 lei/zi.

Și mâncarea are un preț, am plătit mic dejun 40 lei/persoană. Adevărat este că a fost suficientă și cu multe produse eco dar noi ne-am limitat doar la mic dejun. Nu pot să precizez cât costă un prânz sau o cină, asta depinde fiecare ce comandă și cât.

Folosirea ciubărului costă 500 lei/zi (11.00-21.00) pentru întreaga unitate. Implică pregătire și încălzire pentru toate aceste ore. Se merită folosită atunci când este cazat un singur grup și contribuie fiecare la tarif.

Camera noastră

Am primit o cameră cvadruplă spațioasă, estimare personală 30 mp. (fără balcon). Balconul era spațioasă pe 2 laturi cca 5x1 m fiecare. Vederea era spre grădină, stână și masivul Piatra Craiului. Camera avea parchet pe jos, lambriuri pe tavan și pereții albi. Mobilierul era din lemn masiv și era compus din 2 paturi matrimoniale, dulap haine, cuier, o piesă de mobilier lungă tip birou pt tv/laptop cu locuri de depozitare, tabureți, noptiere. Pe jos era un covor, caloriferele erau calde având în vedere că noaptea este încă destul de răcoare acolo (10 gr) doar acum în iunie înfloresc pomii pe acolo unde sînt deoarece predomină brazii.

Televizorul led avea o diagonală de 80cm. Alte dotări în afară de încă 2 lămpi și prize nu am mai văzut. WIFI funcționa bine și în cameră cu parola Farastres2020!

Baia era spațioasă, ca și dotări chiuvetă, WC, duș, etajeră, cuiere, uscător calorifer, taburet, pahar, 4 prosoape albe. Consumabilele erau săpun lichid și 3 suluri de hîrtie igienică.

Curățenia în cameră era impecabilă.

Căsuța de închiriat

Am avut ocazia să mi se prezinte. La intrare este un living compus din canapea, mese scaune, bucătărie utilată. Ar mai fi un mic hol, baie și dormitor. Estimez personal un 35-40 mp. Afară la intrare se află o terasă în aer liber doar pentru chiriașii acestei căsuțe.

Sala de mese

Este cel mai important loc din această pensiune. Se află la parter, se poate accesa fie dinspre hol fie dinspre bucătărie și este dotată cu multe ferestre, astfel se poate admira peisajul din jur stând la masă. Mobilierul este din lemn masiv și curățenia și aici este impecabilă. Ar mai fi un televizor cu ecran curbat pe peretele opus cu ferestrele.

Micul dejun

Micul dejun constă în platou cu mâncare rece (brânză, cașcaval, salam, cârnați, slănină, șuncă, roșii, salată, castraveți, ceapă, ridichi) La asta se adaugă ouă (fierte, omletă sau ochiuri) pâine, cafea, ceai, lapte. Dacă se consumă alimentele din platou se mai aduce una cu aceleași ingrediente. Dacă nu se consumă nu se aduce. În cazul nostru s-a consumat așa că am mai primit un platou (dar ceva mai redus ca primul) cu bunătăți. Și cafea/ceai se aduce de mai multe ori dacă este nevoie.

Terasa

Este în aer liber și avem câteva bănci și mese așezate pe iarbă unde se poate mânca afară și o construcție din lemn terasată pe care se află din nou un mobilier din lemn de exemplu de băut o cafea sau altceva și tot acolo se află și ciubărul. Ciubărul la momentul vizitei nu a funcționat.

Ar mai fi un balansoar din lemn în apropiere.

Foișorul și grătarul

Clădirea se află pe partea opusă mai aproape de parcare. Clădirea este acoperită, grătarul și bucătăria în aer liber se află înăuntru. Dotările sînt bănci, masă mare, grătar, chiuvetă, frigider, toaletă (era încuiată) Nu am văzut ustensile de nici un fel, dacă este nevoie trebuie cerut din bucătărie.

Locul de joacă

Este destul de frumos realizat, o căsuță întreagă suspendată, o trambulină, un topogan. Tot aici am văzut un darts electronic care se poate folosi, săgețile trebuie cerute.

Grădina

Este destul de aranjată, gazonul a fost tuns, sînt și flori. Decorul este predominant alpin așa mi se pare corect în acest loc. Iluminația seara este realizată de niște lumini tip LED montați pe stâlpișori de lemn pe toată lungimea grădinii la limitele de proprietate. Acestea luminează toată noaptea.

Reguli

Există ceva reguli în cabană, așa mi se pare corect. Un turist se poate caza de la ora 14.00 și la 11.00 ar trebui să elibereze camera. Atunci când cabana nu este închiriată integral există un interval de timp în care ar trebui păstrată liniștea 21.00-8.00. În camere nu se depozitează mâncare, nu se mănâncă. Alimente proprii se pot consuma în foișor inclusiv se poate face un grătar. Dacă este nevoie de ceva, veselă, tacâmuri trebuie cerut la bucătărie și restituit acolo. Eu așa am făcut. Trebuie avut grijă cu animalele sălbatice în special pentru a nu atrage ursul din această cauză nu se lasă mâncare afară în foișor iar gunoiul trebuie introdus în pungi și aruncat la tomberon. Animale de companie nu au voie. Ar mai fi de completat o fișă de turist.

Interacțiune cu proprietarii, cu turiștii, animalele

Proprietarii sînt politicoși, profesioniști. Dacă este nevoie de ceva trebuie spus, cerut. Se rezolvă. Ceilalți turiști erau toti familiști cu copii. Le plăcea foarte mult curtea mai ales locul de joacă. Deci seara a fost cam liniște.

Am interacționat și cu Sky un cățel imens din rasa St. Bernard, era sub tratament și un pic apatic. Dar este drăguț. Mâncând în foișor a venit și un motan înfometat pe acolo. Nu știu ce era cu el că a mâncat și pâinea goală.

Observând stâna din foișor am văzut 2 vulpi care se jucau, fugeau în stânga și în dreapta. O altă întâlnire cu vulpea a avut loc în grădină lângă locul de joacă, se deplasa de parcă nu se ferea de mine. Ursul se pare că n-a venit de și noaptea cam lătrau câinii de la stână la ceva.

Împrejurimi

Pe cărările din Fundățica destul de lungi se poate face ciclism dacă nu se dorește pedalare se poate face rost de un ATV. Se pot face drumeții, există multe panouri cu hărți și trasee afișate. Se pot vizita și bisericuțele din zonă. Noi am mai fost la Cheile și peștera Dâmbovicioara, Rucăr, Moeciu de Sus cu cascada sa Chișătoare, Bran.

Puncte negative

Nu prea am găsit. Dacă totuși ar trebui să enumăr ceva acesta cred că ar fi prețul, și ca să fiu și un pic cârcotaș suportul de duș era rupt, dotările camerei poate sînt un pic basic.

Concluzii

În ciuda prețului totuși recomand această cazare, amplasarea, calitatea și curățenia și-a spus cuvântul. Și clar dacă m-aș întoarce La Vulturi aș închiria căsuța. Cazări inspirate vă doresc.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 11.06.23 22:13:59
Validat / Publicat: 12.06.23 07:00:50
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FUNDATA.

VIZUALIZĂRI: 1584 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Cameră
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

9 ecouri scrise, până acum

crismisPHONE
[12.06.23 07:19:28]
»

@AZE: Frumos!!! Și eu tot căsuța aș închiria-o...

Mulți ani minunați, sănătoși și plimbăcioși!

mprofeanuPHONE
[12.06.23 11:52:48]
»

@AZE: La mulți ani frumoși și multe călătorii!

Zona este frumoasă, ai ales bine cazarea în Fundățica, este mai retrasă și ce priveliști de vis are, decor verde, aer pe măsură la 1350 de metri.

Cam scumpă dar dacă ați vizitat zona merită cu prisosință!

AZEAUTOR REVIEW
[12.06.23 15:47:06]
»

@crismis: Mulțumesc

Nu știam de căsuță, aveam doar amintiri despre o căsuță de închiriat integral de la singurul articol scris de colegul nostru pepsi70ro.

Recent nu apărea la rezervări că îmi atrăgea atenția. Din acest motiv mi-a scăpat informația. Nu apărea deoarece era rezervat pentru perioada aleasă de mine. Ulterior am aflat că din motive de anulare de zbor (persoana care a rezervat căsuța era din altă țară) era liberă la momentul vizitei (de asta am putut-o s-o văd în interior)

Mi-a plăcut mult și am întrebat gazda atunci pe loc dacă nu pot să fac o modificare și să plătesc diferența. Dar fiind deja seara și căsuța nearanjată nu a mai fost posibil.

Avantaje sînt multe. Ai propriul tău loc inclusiv terasă, loc de servit masa, 3 încăperi. Asta doar pentru 100 lei în plus. Poți să te autogospodărești, pur și simplu ești ca la cabana ta.

Dar a fost ok și așa, eu am dat toate informațiile mai departe să fie de folos cuiva.

crismisPHONE
[12.06.23 15:51:18]
»

@AZE: Constat că dezvolt o pasiune pentru tiny houses, pur și simplu mă înnebunesc după ele! Dovadă că am și testat câteva (La Cuburi/Slănic Moldova sau ARCA/Blăgești) și mai am 2-3 "pe țeavă"! Mi se pare fascinant să găsești tot ce-ți trebuie într-un spațiu restrâns și mai ales să dispui de un grad important de independență și intimitate! Iar prețul chiar e ok.

AZEAUTOR REVIEW
[12.06.23 15:56:29]
»

@mprofeanu: Mulțumesc mult...

Da, a fost foarte frumos. În mod normal nu cumpăr cazări cu acest preț. Pur și simplu din punct de vedere matematic nu este compatibil cu buzunarul meu. La ultima cazare din țară (aprilie) pentru acești bani primeam 5 nopți de cazare.

Dar, având în vedere zona care cred că este cea mai scumpă din țară) și aici discutăm și despre alte servicii nu dor cazare) plus motivul pentru care am fost în excursie să zicem că a fost ok. Și până la urmă cererea dictează prețurile, dacă nu era zona căutată și prețurile erau mai mici.

Alt motiv pentru prețurile mai mari: accesul dificil. Dacă ca turist ajungi greu acolo pe un drum de țară cu o singură bandă de lățimea unui autoturism, cum este să cari materialele, să construiești cabana, ulterior să bagi utilitățile, să cari consumabilele, alimentele (acolo sus având în vedere clima nu crește nimic) nici nu vreau să măgândesc cum se transportă acestea iarna, eu zic că prețurile sînt justificate.

Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[12.06.23 17:52:25]
»

La mulți ani, sănătate și multe împliniri!

Bănuiesc că trecerea la formula 5.2 a avut loc în această lună, la aceeași formulă am trecut și eu în luna mai, tot cam pe-acolo... Doar că la mine a fost un pic diferit, eu chiar de ziua mea eram în drum spre casă, din motive de consoartă, care urma să intre de serviciu în tură de noapte, până la urmă a fost bună și o noapte la munte.

Dincolo de frumusețea locurilor, același lucru nu mi-a plăcut nici mie la Fundățica, drumurile înguste, deși n-am avut „norocul” să mă întâlnesc cu altă mașină. Am compensat însă cu plimbările în natură, eram cazați la pensiunea Pe Mușuroaie, împreună cu colega noastră Zoazore, și mi-aduc aminte că din greșeală, ca un căscat ce sunt, am scris în review că în zonă sunt amenajate 100 de trasee în loc de 100 de km. de trasee.

Într-adevăr, prețurile sunt mari, specifice zonei, dar când dorești să sărbătorești un eveniment important din viață parcă merită să dai banii, mergi pe principiul „dai un ban, dar nu-l mai ai” .

Foarte bun review-ul, superbe fotografiile.

Gânduri bune!

AZEAUTOR REVIEW
[12.06.23 18:01:04]
»

@Safta Radu: Bună, și mulțumesc

Eu am sărbătorit cu excursii și liniște, într-un loc deosebit. Nu mă feresc nici de petrecerile zgomotoase cînd o fi cazul, sînt un fel de hybrid????

Dar acum de asta am avut nevoie de liniște în natură. Am găsit-o acolo La Vulturi.

Cât despre drumuri nu știu cum s-a reușit această performanță.Proprietarii de terenuri dacă ar lăsa fiecare 1 m am avea 1,5 benzi pe care se circulă mai confortabil.

Dar este terenul lor,banii lor,poate primăria nu se implică,sînt prea multe costuri de dezmembrare terenuri ,cunosc această situație este peste tot în țară.

Așa că fiecare a mai plantat și un gard ca să nu te poți feri niciunde dacă vine o mașină din față.

elenaadinaPHONE
[14.06.23 13:55:27]
»

La mulți ani sănătoși, frumoși și fericiți!

Și multe vacanțe reușite!

Frumos loc pentru aniversare! ????????

AZEAUTOR REVIEW
[14.06.23 21:39:51]
»

@elenaadina: Mulțumesc

Și mai ales pentru urări, partea cu vacanțele????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, crismis, elenaadina, mprofeanu, Safta Radu
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea La Vulturi:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069824934005737 sec
    ecranul dvs: 1 x 1