GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Traditii bucovinene all inclusive
Am ales aceasta locatie pentru petrecerea craciunului 2016 avand in vedere 2 aspecte:
pozitia fata de partia Soimul, cca 500 de m si fata de complexul Arinis la cca. 1000 m de pensiune, deci se poate ajunge usor fara masina si faptul ca se oferea un program organizat nu doar cazare si masa. Am contactat pensiunea la inceput de octombrie pentru informatii suplimentare nefiind hotarati daca luam camera dubla sau garsoniera. Mi-a raspuns prompt si foarte amabil insasi patroana care mi-a spus spre marea mea mirare ca mai au doar 3 camere, toate duble, dar ca in camera noastra va fi o canapea extensibila pt copil foarte confortabila. Am acceptat si am platit a doua zi avansul cu gandul ca, iata romanii nu se mai multumesc doar cu un pat, o masa si porcul si vinul aduse de acasa ci prefera sa plateasca mai mult, daca oferta e pe masura. Si vorbim de pretul cu care poti sta vara o saptama la un hotel bun in Bulgaria. Pe 23 decembrie am ajuns cu un autocar de linie in Gura-humorului, iar de acolo contra sumei de 8 lei un taxi ne-a dus pana in fata pensiunii. Spre uimirea noastra in hol ne asteptau aliniate si imbracate in frumoase tinute traditionale cu tavi in mana pe care se aflau tuica, afinata si prajituri patroana impreuna cu 2 dintre fetele din personalul pensiunii. Cazarea s-a facut in 3 min, la etajul 1, o camera spatioasa cu un pat matrimonial si o canapea extensibila, situata deasupra intrarii in pensiune si un balcon gigantic din care noaptea mai ales, puteai admira luminile orasului Gura Humorului, invaluite in albul zapezii. In camera in special si in toata pensiunea era cald, chiar prea cald uneori, noi cel putn am inchis caloriferul ca sa putem dormi. Aici trebuie spus ca la rugamintea unui turist de reglare a temperaturii de la centrala pentru ca se facea foarte cald in timpul petrecerilor care au urmat, patronul a raspuns cu naturaletea gospodarului bucovinean:M-am temut sa nu le fie frig copiilor. Mai rar asa om care s-a conformat pe loc. Baia e moderna dotata cu tot ce trebuie, curatenie desavarsita, personal amabil si profesionist si discret, au facut curat in camera in fiecare zi, chiar daca era craciunul.
Seara la cina tip bufet am luat contact cu mancarea multa gustoasa, variata, mereu alta, o imbinare armonioasa intre clasic si traditia bucovineana. In toate zilele micul dejun si pranzurile au fost tip bufet cu mancare proaspata preparata pe loc cu produse eco, numai bune pentru copii. In general pensiunea este friendly child, avand loc de joaca atat in interior cat si in exterior., o curte mare in care stai pe terasa cu o bere sau cu un vin fiert in mana in functie de anotimp si-ti supraveghezi copilul, fiind o curte mare in care au de toate inclusiv tobogane si un mini derdelus pt sanie.
A doua zi, pe 24 decembrie dupa micul dejun, fiind timp liber pana la pranz, am luat-o pe jos spre partia Soimul, la care am ajuns in cca 10 minute in pas de plimbare. La baza partiei sunt o sumedenie de baruri si fast food-uri cu preturi acceptabile si un centru de inchiriere schiuri si sanii. Pe noi ne-a interesat doar saniusul, de aceea nu pot spune prea multe despre partia de schi. O SANIE SE INCHIRIAZA CU 15 LEI pe ora numai pe baza de buletin, am luat una si asa a vazut si fetita noastra de 9 ani crescuta la bloc ce inseamna saniusul. La pranz, ciorba de 2 feluri. in fiecare zi altele, felul 2 vreo 7 variante, fructe, sucuri, dulciuri atat de variate ca in tot sejurul fetita noastra n-a apucat sa guste din fiecare. Cina festiva de ajun cu meniu fix, a la carte dar la fel de indestulatoare si delicioasa, a venit apoi Mos Craciun cu cadouri pentru cei mici si cete de colindatori mari si mici care ne-au incantat cu colinde traditionale din Bucovina.
Pe 25 decembrie am vizitat complexul Arinis unde poti sa patinezi sau sa faci o baie la piscina interioara a complexului, iar seara a urmat cina festiva de craciun, cu aceeasi organizare, dar meniu diferit, cu muzica live cu 2 formatii de muzica usoara si muzica populara +vizita unui ansablu de dansuri traditionale populare impreuna cu care am incins in final o hora moldoveneasca de nu se mai vedeau dansatorii cu turistii.
Pe 26 decembrie, dupa pranz gazdele ne-au dus pe toti cu trasurile la manastirea Voronet situata la cca 3 km de pensiune, iar la urcarea in trasura pentru intoarcere domnul Edi, patronul pensiunii nu ne-a lasat pana n-am servit o tuica sau unvin fiert, sa nu ne fie frig pana la pensiune. Intre timp porcul a fost taiat, explicatia fiind ca e prea traumatizant pt coipii, deh, UE si psihologii, si cand am ajuns am putut asista la pregatirea porcului pt preparate de catre un gospodar al locului, am mancat sorici pe saturate, la fel sunca si muschii afumat scos direct din afumatoare, scrijele, felii de cartofi copti pe plita, chipsuri din Bucovina cum zicea fiica mea, si muulta tuica si vin fiert. La cina a urmat o super petrecere cu lautari in casuta taraneasca, o constructie traditional bucovineana situata in spatele pensiunii, unde printre multe altele am servit o ciorba de fasole cu afumaturi in vas comestibil facut din paine.
In final trebuie spus pentru corectitudine ca all inclusive a insemnat ca poti sa bei oricat gratis numai din produsele destinate adica tuica, afinata, si vin alb, roze, rosu si negru la carafe numai in timpul meselor la fel si apa, de asemenea cafeaua inclusa doar la micul dejun, cand fiecare se servea direct de la espresor in rest totul se platea si nu era ieftin. De exemplu, daca voiai apa plata pt camera, te duceai la bar si dadeai 8 lei si luai o sticla de1,5 litri de apa, de asemenea o cafea la pranz 6 lei samd
Una peste alta un sejur de craciun de povestit nepotilor, cum fiecare om ar merita macar odata in viata.
Trimis de viki68r in 26.07.17 18:45:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VORONEȚ. A mai fost în/la: timisoara, cluj, turda, hateg
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (viki68r); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.54004790 N, 25.87334580 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@viki68r: Superb! Si, pe vremea asta, o poveste de Craciun este foarte binevenita!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 Vacanta — scris în 23.07.23 de ux129910 din BOTOşANI - nu recomandă
- Dec.2017 Craciun 2017 — scris în 08.01.18 de rodica1973 din CRAIOVA - nu recomandă
- Jul.2017 O seara la conac — scris în 19.07.17 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Am fost acolo!!! — scris în 28.08.16 de Adelaide din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2016 Mai conteaza ceva cand ai un restaurant impecabil? — scris în 30.07.16 de rentea din BUCUREșTI - RECOMANDĂ