ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.08.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.08.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 5 si 8 [ani]

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 37 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 3 MIN

Pensiunea JOJO 4* meritate - Baile Herculane

Ilustrație video-muzicală
Doru Taranu - Joc De doi ca la Herculane

TIPĂREȘTE

Am mers cu oarecare reticenta catre Baile Herculane. Ma asteptam sa vad totul in paragina, eventual mizerie, fara vreun loc de cazare multumitor, decent, etc... Din aceste cauze nici n-am facut rezervare telefonica… Mi-am zis- mergem, vedem si daca ne place zona- ramanem.

Cum am ajuns destul de tarziu, intr-o joi seara, la primele pensiuni la care ne-am oprit n-am gasit camere libere. Contrariati de acest grad de ocupare, am continuat pana la pensiunea JOJO. Mentionez ca aceasta era printre singurele locatii de 4 stele din zona si era foarte posibil ca sa nu fie foarte solicitata. Adresa – str. Pecinisca nr. 175B (se face un drum in stanga de pe principala catre Targu Jiu). Pensiunea este lipita de o alta, denumita Sakura (3 stele).

Intrarea in pensiune se face traversand holul unei cladiri (care functioneaza ca centru de recuperare medicala) si o curte (in care, la acel moment, se lucra la amenajarea piscinei). De fapt toate acestea apartin aceluiasi proprietar. Ajunsi, in sfarsit, in pensiune, am realizat ca de aici incep sa se vada cele 4 stele… In stanga intrarii- receptia, in fata- iesirea spre o alta curte, a aceleiasi pensiuni, in dreapta- o sala de mese foarte eleganta si scarile catre camere. (Daca nu m-am facut inteleasa, toate suprafata este tip vagon si arata astfel: centru medical, curte cu piscina, pensiune, curtea din spate)

Ca spatii de cazare, am observat ca erau doar 12, ulterior afland ca sunt si duble (8) si apartamente (4).

Noi am stat intr-una dubla, la etajul 1, cu vedere spre spatele pensiunii, catre munte.

M-am indragostit de camera de cum am intrat: exagerat de spatioasa, eleganta, mobilata cu gust. Toate materialele folosite erau de cea mai buna calitate (tesaturi, mobilier, electrice, sanitare, totul!) Nu s-a facut deloc economie, caci pentru pensiune erau obtinute fonduri europene. (Ce bine ar fi daca ar obtine toate!)

Camera- dotata cu tot ce iti trebuie sa te simti bine: tv, ac, pat (ultra) matrimonial cu asternuturi impecabile, comoda, fotolii, oglinda imensa… Baia era la inaltimea asteptarilor ridicate la vederea camerei- curata, totul nou, cabina de dus, feon, prosoape imaculate. Fiecare camera are balcon propriu.

Multe dintre pensiunile din zona colaboreaza cu centre balneoclimaterice private. Aceasta are unul propriu, situat in prima cladire pe care am traversat-o la intrare. Centrul de recuperare medicala este condus de dr. Mioara Guran (mama administratorului pensiunii JOJO), care, impreuna cu colaboratorii acesteia, ofera- contra cost- diferite servicii medicale. Daca sunteti interesat, va puteti adresa la receptia pensiunii pentru o programare pentru ziua urmatoare. In afara de kinetoterapie, acupunctura, aerosoli, drenaje limfatice, puteti solicita si servicii de masaj, infiltratii, programe de slabire sau tratament anticelulitic- toate la preturi ciudat de scazute (12-15-20 lei/sedinta).

Am fost impresionati in mod placut si de curtea din spatele pensiunii, facuta, parca, pentru toate mofturile: cu parcare pentru auto (trebuia sa ocolesti pe o strada laterala pentru a intra cu masina), foisor, spatiu pentru gratar, saltea/trambulina si masinute pentru copii, balansoare, sezlonguri, loc de servit masa, verdeata, pomi fructiferi.

Noua ne-a placut foarte mult! Aprecierile se refera atat la pensiune cat si la gazde care, vazand ca ne uitam pe harta dupa obiective turistice si izvoare, ne-au facut precizari detaliate si utile.

Am notat la “pretul sejurului”, dar reiau: costul camerei pe noapte a fost de 150 ron (170 ron cu mic dejun).

Nu pot sa inchei fara sa spun ca am mancat un pastrav delicios (la gratar) aici, desi preturile sunt mai piperate decat la restaurantele din oras. Copiii au fost foarte incantati de facilitatile din curte.

Asa ca, va rog, faceti abstractie de tot ce s-a scris negativ, de imaginea dezolanta de oras parasit, de cladirile in paragina si mergeti la Herculane!

Bucurati-va de Cerna, de izvoarele cu apa termala, de baile sulfuroase, de strandul “7 Izvoare”, de aerul de munte, de padure, de liniste si de salbaticia zonei! Peisajul este de vis!

Ferice de cei care au ochi sa vada! ;)

Vacante frumoase tuturor!


[fb]
---
Trimis de silvia tudoran in 01.08.12 14:48:00
Validat / Publicat: 01.08.12 15:58:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în HERCULANE.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7388 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (silvia tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 in camera noastra
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 37.70 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    5 ecouri scrise, până acum

    silvia tudoranAUTOR REVIEW
    [01.08.12 14:50:07]
    »

    Va rog, ca fond, o hora banateana- poate Doru Taranu (Joc in doi ca la Herculane). Am gasit-o aici http://www.youtube.com/watch? v=8EoYTrzFVms&feature=related, dar nu prea imi place cum se aude...

    - -

    Am atasat o varianta audio. Se poate inlocui.

    Michaell
    [01.08.12 21:14:55]
    »

    @silvia tudoran: am citit review-ul tau si ma bucur ca totusi se mai aud si lucruri bune despre aceasta zona. la fel m-a bucurat sa aud ca se mai ofera si unele tratamente balneo. in schimb nu pot fi deacord cu tine atunci cand bagatelizezi situatia dezolata a statiunii si cladirile lasate in paragina.

    m-am intors de citeva zile din romania si vreau sa-ti spun ca acest punct a fost unul dintre cele mai deranjante pe care le-am intilnit in timpul sederii noastre in tara. atitea ruine, cladiri parasite, case si monumente lasate in paragina n-am mai vazut nicaieri. nu-ti pot descire cit de deranjant au fost pentru noi asemenea privelisti.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    silvia tudoranAUTOR REVIEW
    [01.08.12 21:56:16]
    »

    @Michaell: Fii indulgent, te rog!

    Si nu astepta sa se intample ceva cu o vreo cladire prea curand pentru ca:

    1. e criza, nu sunt bani de investit

    2. e an electoral (deci bani sunt, dar nu pentru renovari de fatade, ci doar de... feţe!)

    3. procedurile pentru demararea unor lucrari de acest gen sunt greoaie, ehe, ce stii tu... Trebuie sa fie bani la bugetul primariei, sa fie cuprinse in planuri, sa se faca licitatii... Greu, vezi?

    Insa pot spune ca eu, una, in privinta statiunii Herculane chiar am sperante de mai bine si iata motivele mele de optimism:

    1. de curand s-a schimbat primarul si cel nou a promis ca reface imaginea orasului

    2. in toate zilele in care am stat in zona am observat muncitori pe diverse cladiri. Si stii ce faceau? Munceau, chiar munceau... (am sa postez si poze, ca am facut, fiind impresionata placut)

    3. turistii, chiar si cu media de varsta peste 50, "populeaza" an de an zona

    si

    4. la ce are statiunea de la "natura", mai devreme sau mai tarziu va avea si cladirile acelea monumentale aranjate cum trebuie. Si atunci Herculane isi va recapata locul si faima meritata pe harta turismului.

    Pana atunci- rabdare si optimism!

    P. S. Poate ai niste prieteni dornici sa investeasca intr-o zona superba, caci- vezi bine- stiu eu una!

    brenciua*
    [10.08.12 17:41:59]
    »

    Herculane este un loc foarte drag sufletului meu desi am fost o singura data acum 5 ani si tot de atunci imi spun ca trebuie neaparat sa revin dar un mare impediment este distanta eu stand in Bucuresti. Si eu am speranta ca odata si odata Herculane va redeveni ce a fost odata si se vor gasi fonduri pentru reabilitarea cladirilor istorice.

    webmasterX
    [19.09.14 13:00:32]
    »

    @silvia tudoran: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    brenciua*, Michaell, silvia tudoran
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Jojo:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054960966110229 sec
    ecranul dvs: 1 x 1