GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mai exista si pom laudat si adevarat!
Asa cum am promis, incerc sa va fac cunoscuta pensiunea Iosefina, din Moeciu de Jos, situata intr-o zona linistita, departe de galagia din Moeciu de Sus, mai ales.
Pensiunea se afla la intrarea, dinspre Bran, in comuna Moeciu. La 2 – 300 m de la intrarea in Moeciu, pe partea dreapta, veti intalni un indicator spre pensiune. Drumul, ingust, merge pe langa un parau, urmeaza usor la stanga si un alt indicator va va indruma exact la intrarea in pensiune.
Pensiunea are doua corpuri de cladire, corpul A, cel nou si corpul B, cel vechi.
Corpul A, la parter are o generoasa sala de mese cu circa 30 de locuri, un grup sanitar si spatiul pentru receptie. O scara de lemn conduce la etaj, unde se afla o camera de doua locuri, cu baie proprie, o camera de trei locuri (cu un pat pentru copil) cu baie si alte doua camere de doua locuri cu o baie comuna, care se compune dintr-o camera cu WC, o camera cu dus si un hol cu o chiuveta. La aceste camere se poate ajunge si din exterior, pe o scara de marmura si un balcon generos, de unde se poate admira panorama muntilor Bucegi. Tot din exterior, pe o alta scara, se ajunge la etaj la doua camere cu doua locuri cu baie si o camera cu trei locuri si baie, iar la mansarda se afla doua camere cu doua locuri si baie. Toate camerele sunt dotate cu televizor si dispun de dotari si suprafete corespunzatoare la trei margarete. Baile, vorbesc de cele cele ale camerelor in care am fost cazati, dar sper ca era la fel in toate, dispun de cabine de dus, WC, chiuveta, de consumabile puse gratuit la dispozitia turistilor (sapun, pliculete cu sampon, prosoape, uscator de par, in unele camere, hartie igienica, etc), precum si o curatenie care te obliga sa fii civilizat si sa lasi aceasi curatenie la plecare.
Corpul B are la parter un apartament cu doua camere de doua locuri, baie pe hol, iar la etaj sunt doua camere de doua locuri cu baie proprie, de acelasi confort de trei margarete.
Camerele care au deschidere spre rasarit se bucura si de panorama muntilor Bucegi, panorama care poate fi admirata si din curtea pensiunii.
Pensiunea dispune de o curte generoasa, putin in panta, de circa 2500 – 3000 m. p (dupa ochiul meu), loc de joaca pentru copii, leagane pentru relaxarea turistilor, un foisor cu o capacitate de circa 20 locuri, gratar destul de mare, parcare in care au intrat, la data cand am fost noi, sapte autoturisme (e adevarat pe 2 randuri). Nu am fost iarna, dar presupun ca panta permite practicarea saniusului.
Cand am fost noi acolo, o familie era cu un catel, ceea ce ma face sa afirm ca la pensiune erau admise si animale de companie.
Pensiunea dispune de o ferma agricola proprie, din productia careia sunt asigurate aproape in totalitate alimentele pentru prepararea meselor pe care le ofera, contra cost, pensiunea. Aceasta ferma, consider eu, face ca meniurile sa fie foarte consistente si in acelasi timp ieftine si diversificate.
Sa vedem, deci, cum stam cu masa, dar mai ales cu mancarea.
La sosire, la masa de pranz, am primit din partea casei palinca din productie proprie (100 ml/persoana), dupa care ni s-au oferit, la alegere, trei feluri de ciorba, doua feluri de supa, trei feluri doi, constand in mancare gatita, stropite cu trei soiuri de vinul casei, desert constand in fructe si prajituri de casa, precum si cafea (naturala, ness, sau cu lapte, cu zaharul separat). Totul in valoarea de 30 lei/persoana.
Pensiunea mai ofera, separat, contra cost si bauturi racoritoare, bere, inghetata.
Pentru cina ni s-a oferit sa alegem intre doua meniuri de doua feluri de mancare (friptura de vita sau porc la tava si mamaliguta cu branza si smantana sau spaghete cu branza si dulceata) si gratar. Am ales varianta gratarului si cand am vazut cate platouri ni se aduc si cat erau de incarcate am crezut ca sunt pentru toti turistii din pensiune. Pe platouri se afla traditionalii mititei, carnaciori oltenesti, ceafa si cotlet de porc, pulpe de pui, dar din belsug, nu doar sa fim amagiti cu o friptura la doua furculite, cum mancam in studentie. Din partea casei am primit doua cani cu vinul casei, dar pentru nu fi biruiti de mancare am apelat la ajutorul a inca doua cani cu vin.
Dimineata avem parte de o alta surpriza la micul dejun. Proprietara pensiunii ne intreaba ce dorim, ceai, cafea sau cacao cu lapte si ce fel de oua preferam: fierte, omleta sau ochiuri. Ne gandim ca micul dejun cuprinde oua si o cana cu ceai sau cafea si consideram ca ar fi suficient. Pana sa ni se aduca ouale si canile cu ce comandase fiecare, ne trezim pe masa cu niste platori cu produse din ferma proprie: telemea de oaie si de vaca, cas de oaie, toba, caltabos, lebar, sunculita fiarta si afumata, rosii cu crema de vinete, ardei cu crema de branza, cam ce cuprinde un aperitiv sanatos la o nunta taraneasca. Daca am uitat ceva care era pe platouri, sper ca doamna Iosefina, daca citeste aceste randuri, (dupa sase ani si eu mai uit) sa nu se supere pe mine si sa ierte omisiunea. Pana sa ne dumirim ce se afla pe platouri, sosesc si ouale, cate trei de „caciula” si canile in care se gasea ceai, cafea cu lapte, cacao cu lapte, in cantitate suficienta pentru a bea cate o cana din fiecare soi de bautura. Ne facem curaj si incepem meciul cu micul dejun, ne punem in farfuria personala, din fiecare fel de mancare din platouri si constatam ca nu am pus pe farfurii nici jumatate din ce era pe platouri. Dar si asa am pierdut meciul cu mancarea si ne-a mai ramas in farfurii, de asemenea si in cani. La sugestia doamnei Iosefina si evident cu acordul nostru, (doar suntem oameni civilizati) tot ce nu am putut manca la masa ni se da la pachet pentru a le manca la primul popas.
Daca nu gresesc, micul dejun a costat 20 de lei, pranzul 30 de lei, cina 25 de lei.
Dupa ce ne strangem bagajele si le aducem la masini, ne facem provizii de fructe din pomii din curte pensiunii (prune, mere, pere, gutui), mergem, asa cum consideram ca este normal, sa ni se faca nota de plata. Cu cele 20 de bonuri achitam cazarea pentru 5 camere, cele trei mese si ne mai raman niste bani din care achitam o parte din valoarea vinului baut, care a fost platit separat. La plata o alta surpriza pe care ar trebui sa o scriu cu majuscule: ni se dau 2 facturi, una pentru cazare si masa, achitata cu tichetele de vacanta si o alta factura pentru bautura consumata!! Da, nu este nici- o exagerare, am primit factura. Pentru aceasta factura, dar si pentru conditiile de cazare si mai ales de masa, am recomandat si recomand in continuare pensiunea Iosefina.
Dupa vorbele de multumire, reciproce, de ramas bun, dupa schimbul de numere de telefon, cu oarecare regret, plecam spre casa.
Cele cateva fotografii facute in curtea pensiunii va pot dovedi frumusetea pensiunii si a imprejurimilor.
Sper ca nu am fost vorba lunga si v-am trezit curiozitatea si, sper, dorinta de a petrece cel putin o zi la Pensiunea Iosefina.
Trimis de liviu49 in 16.12.15 16:57:43
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (liviu49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.50730200 N, 25.34654100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.
Fiind vorba despre un set de impresii de cazare şi un sejur mai vechi de 3 ani, în conformitate cu Regulamentul saitului (vezi Capitolul 1, lit. B, pct. 4), articolul se publică fără PMA std (fără "votul saitului"), el putând fi votat doar simbolic, cu +/-1.
Notă: prevederile punctului mai sus menţionat se aplică doar impresiilor de tip "de cazare"; în cazul articolelor de călătorie se aplică punctul 4b.
-
Câteva dintre fotografiile încărcate nu au fost acceptate spre publicare, fiind fie dubluri ori cvasidubluri, fie având ca "subiect aproape exclusiv" animalele de la pensiune (au fost şterse doar fotografiile considerate excesive ca număr)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2018 Superb — scris în 28.12.18 de Teodora49 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Pensiunea Iosefina — scris în 20.11.16 de ana mari din BRAșOV [BV] - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Pensiune foarte buna, personal excelent — scris în 22.08.15 de Claudia C. din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2011 Un Craciun minunat — scris în 12.01.12 de dea_bengescu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2011 Excelent. Recomand! — scris în 28.12.11 de andreidaniela din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2010 Excelent! — scris în 06.06.10 de cocos144 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2009 Pensiune OK + mancare proaspata si f. gustoasa — scris în 28.08.09 de Catmar din BUCURESTI - RECOMANDĂ