GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Așa cum spuneam în articolul cu cele câteva impresii despre întâlnirea AFA 2016 vezi impresii, am plecat de joi după amiază spre Cinciș, având rezervată cazare de o noapte la Căciulata la pensiunea Iasmina.
Cum am obținut informația de la soț că putem pleca de joi, am și căutat pe booking.com o cazare în zonă, inițial la altă pensiune dar, după cum am obiceiul, verific și după rezervare impresiile celor cazați și, surprinzător, au apărut în scurt timp două comentarii care mi-au dat de gândit, așa că reiau căutarea, îmi place cum arată și e descrisă pensiunea Iasmina și, în special că are parcare în curte, destul de mare pentru cele 11 camere pe care le pune la dispoziție. Rezerv aici imediat, fără să mă mai împiedic de faptul că orice modificare a rezervării se plătește, inclusiv anularea sau că trebuie să dau un avans imediat ce voi fi contactată de patroni. Nu mă contactează nimeni după cum eram informată de amicul booking așa că, exact în ziua plecării mă trezesc să contactez pensiunea și, după ce telefonul sună degeaba, la 5 minute distanță mă contactează doamna de la recepție, îmi confirmă rezervarea și mă asigură că putem veni la orice oră, recepția fiind deschisă 24 de ore. Bun.
La ora 14.30 se reunește echipa, doi călători/ doi șefi, unul responsabil cu volanul, celălalt, adică eu responsabil cu tot restul de la copilot la ghid, desigur responsabil și pt. cele uitate acasă de mine și de șofer.
Ajungem veseli în Căciulata și fără a ține cont de guraliva care ne indica drumul corect, ne luăm după panoul puțin aiurea al pensiunii și nimerim în parcare la hotel Oltul, plină de mașini de bucureșteni veniți la băi și atunci pe loc văzându-le parcate în codițe africane îmi amintesc de ce ne-am mutat la țară, nu atât pentru casă cât pentru "grajdul" propriu. După un interminabil mers cu spatele, cerem scuze doamnei din cutia cu maimuțe și-i urmăm umili indicațiile până în parcarea din curtea pensiunii. Ne întâmpină la recepție o doamnă foarte drăguță care ne conduce și la cameră, și după politicoasa întrebare dacă suntem mulțumiți de ceea ce am primit, ne recomandă și bucătăria, dacă avem nevoie, plus frigiderul de pe scară, chiar pe holul etajului 1, frigider la comun dar cu cheie.
Păi cum puteam să nu fim mulțumiți când aveam tot ce trebuia. Ba da, eu am fost nemulțumită că stăm prea puțin și e frig dimineața, așa că nu pot să-mi beau cafeaua pe balconul imens.
Dar să vă spun ce găsiți la camera 5. De pe scara intrați în holul suficient de mare unde este un dulap încăpător cu multe umerașe, oglindă mare iar separat pe perete în exterior este și un cuier bun, plus loc de lăsat botinele, în așa fel încât să nu încurce nici intrarea la baie și nici deschiderea ușii. De aici, în față se intră în baie, suficient de mare, cu geam pt. aerisire, cabină de duș, cuiere două și consumabile 4 plicuri. Baia frumos lucrată și curată.
Din hol, în dreapta, este camera propriu zisă. Aici un pat mare, masă, scaune și comodă în bună stare, prize peste tot deci n-a fost nevoie să folosim prelungitor pentru laptop, televizorul cu ecran plat funcționa bine, de asemeni și wi-fi a cărui parolă am găsit-o scrisă pe dosărelul cu harta zonei și alte informații de interes turistic. O carafă, două pahare și șervețele pe masă iar lenjeria și prosoapele albe de bună calitate. În dulapul de pe hol erau două pilote de o persoană, aproape că nu erau necesare pentru că era o căldură în cameră de a trebuit să deschidem ușa de câteva ori pe timpul nopții. Caloriferele nu au termostat și nici robinet de reglat căldura, lucru de înțeles căci centrala este pe lemne, noi având așa ceva la casa de la munte, cunoaștem avantajele și dezavantajele ei. Balconul, cum spuneam, imens, dotat cu măsuță și două scaune, scrumiera prezentă, de asemeni locul de uscat rufe.
Coborâm pentru o plimbare prin stațiunea destul de pustie în martie și pentru a cere informații despre un loc de luat cina dar și să vedem restul zonelor comune.
La parter este o bucătărie bine utilată pentru cei ce vor să-și prepare hrana aici, este și un living generos cu multe mese, 2 canapele și un șemineu pe lemne, pentru doritori.
În curte, în spate, un foișor frumos lucrat în lemn, grătar mare, loc de joacă pentru copii, leagăn mare și solid de lemn, mese și băncuțe pentru zilele și serile verii, toate spre pârâul ce curge în zonă. Vara găsiți și piscină.
Dacă vă cazați aici, sigur faceți cunoștință cu cel mai fidel client, o pisică dolofanică ce a venit în vizită acum 3-4 ani și s-a îndrăgostit de loc, foarte guralivă și cerșetoare, deși tocmai primea hrana adusă de cei din schimbul de noapte. Totuși un supliment de la turiști nu refuză, chiar cere, de, alimentație variată, așa i-a recomandat nutriționistul! Este poate și o reclamă căci aici se acceptă și cazarea cu animale de companie, condițiile trebuiesc discutate înainte căci diferă după animal (una este să vă duceți cu o pisică și alta cu un Mastiff).
Cam atât despre dotări. Să vă spun cum ajungeți: este situată lateral de E81, la cam 200 de m de șosea, pe partea cu hotelul Traian, chiar drumul spre pensiune, Calea lui Traian, este între hotel Traian și hotel Perla Oltului (are un restaurant bun unde am și luat cina). Suplimentar punct de reper, strada către pensiune este chiar în fața intrării la izvoarele 1 si 2. Este la 1 km de mânăstirea Cozia, la 1,5 km de Mânăstirea Turnu la aproximativ 2,5 km de Castrul Roman Arutela și la 5 km de Cascada Lotrișor, aveți acces ușor la Parcul Național Cozia iar gara este la 3,5 km.
Ce pot să confirm este că ceea ce este postat pe booking.com corespunde perfect. Discutând până au trecut datele din buletin, am aflat că nu mi-au cerut avans așa cum eram informată deoarece clienții booking cu câteva rezervări la activ beneficiază de această facilitate. Era să uit, se acceptă numai plata cash, la chek-in iar capacitatea este de 11 camere / 22 persoane, se pot în unele camere suplimenta locurile la cerere.
Este un loc unde ne-am simțit bine, mașina în siguranță, personalul ne-a răspuns la toate informațiile cerute, socializarea cu pisica a fost o. k. pentru ea, deci o recomand fără să ezit, atât pentru tranzit cât și pentru o ședere de mai multe nopți.
Trimis de elviramvio in 22.03.16 09:14:54
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.25834800 N, 24.31848100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am stat aici in iunie 2015 si este un loc pe care il recomand si eu. Am patit acelasi lucru cu intrarea, rspectiv ne-am trezit in parcarea Hotelului Oltul si nu intelegeam unde ar putea fi ascunsa pensiunea. Doua lucruri nu mi-au placut : noi am fost un grup foarte mare care a ocupat integral pensiunea si aveam la dispozitie un filtru de cafea mic, mic de tot (ca in reclama, miculut) la care ne-am chinuit sa toot facem cafea, ma gandesc ca s-ar putea dota bucataria cu o cafetiera mai mare. Al doilea ar fi pasarile impaiate din living, nu-mi plac si imi creaza un disconfort sa stau cu inaripatele deasupra capului cand incerc sa ma relaxez...
In rest curatenie si amabilitate din plin!
@monaca - Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
@monaca -
Da, de aceea nici eu n-am postat poze cu pasarile, nu iubesc astfel de decoruri. Cat despre cafea, de ce nu ati cerut o oala, ceva ca au aragaz. E drept ca nu e ca la filtru, dar rezolvati mai rapid problema.
Noua ne-a placut, pacat ca orasul nu este ajutat cu niste fonduri de orice fel, canalizarea creeaza niste probleme, sa speram ca se mai remediaza; am vazut ca vor fi lucrari de schimbat conducte de apa, acum cand vin turistii ca la ce iarna a fost, se putea lucra la asta.
Faptul că se acceptă animale (eu am o siameză) m-a făcut să iau în calcul acestă pensiune. Căciulata este stațiunea în care merg de câte ori doresc relaxare totală.
@Rodel -
Se discuta inainte conditiile, asa ca trebuie dat telefon ziua sa vedeti ce si cum.
”Este la 1 km de mânăstirea Cozia, la 1,5 km de Mânăstirea Turnu.
Cu tot respectul intre Cozia si Turnu nu sunt 500 de metri.
@banal -
Corect si multumesc pt ca ai observat greseala mea. Am alaturi si un alt material si cred ca m-am uitat gresit. Ti-am votat ecoul pentru ca ai citit cu atentie articolul, multumesc mult. Este castrul Roman Arutela la aprox. 2,5 km.
@elviramvio - Superb! Chiar că păcat de timpul scurt!
Iar P14 ar trebui afișată îi TOATE hotelurile din TOATĂ lumea.
Că nimeni acasă nu schimbă / spală zilnic prosoape și lenjerii!
Cum vine aia frigider comun cu cheie? Ori e comun si cotrobaie toata lumea prin el, ori e alocat unei camere si se incuie ca altcineva sa nu pofteasca la bunatatile depozitate intr-insul?
Cit despre poza 14 sint si eu de acord cu Zozo ca nimeni nu apuca sa schimbe lenjeria si prosoapele zilnic. Sau cine stie, sint si oameni in astia...
Am fost la Caciulata acum n'spe ani si mi-a placut zona. Dar era in luna august, deci in plin sezon.
@adri-nico -
Cheia se da unei singure camere de pe etaj sau la toti de la etajul respectiv, dupa cum e cerere. Nu au acces ceilalti de la nivelul superior. Dar este frigider mare si la parter.
Poza 14 am tinut sa o postez pentru ca are un mesaj clar, in camera erau tot felul de informatii, aceasta cu prosoapele mi-a placut. Poate vad si altii si preiau ideea.
Detaliata si foarte utila toata descrierea dvs. As avea o intrebare: locul de joaca cum era? Intentionez sa petrec concediul acolo si am doi copii... faptul ca au o pisica e deja un lucru imbucurator ptr ai mei!
@Doina Sanda -
Scuze ca raspund asa tarziu. Locul de joaca nu era amenajat pt vara, atunci se instaleaza mica piscina. Intr-un lateral era un mic tobogan de plastic pus la adapost de vremea de iarna si erau niste jucarii pentru nisip, nu stiu daca uitate de cineva sau ale pensiunii. Daca le dati un telefon, sunt foarte amabili si va raspund la orice intrebare, este cel mai bine asa, caci puteti afla tot ce doriti. Oricum, peste sosea este parcul.
Cu pisica sa fiti atenti, nu ne-a lasat sa o mangaiem - deci pe copii poate sa-i zgarie - dar mancare a vrut desi o hraneau si cei de la pensiune.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2019 O gazda foarte acra — scris în 10.02.19 de MarcelaD din CUGIR - nu recomandă
- Jul.2016 Caracteristic romanesc — scris în 09.08.16 de ady77 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2015 Impresii pensiune Iasmina Caciulata — scris în 27.04.16 de cori80 din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Locatie frumoasa personal amabil — scris în 25.10.15 de oanton71 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Pensiunea Iasmina - curatenie si amabilitate — scris în 23.03.16 de monaca din TECUCI [GL] - RECOMANDĂ
- Jun.2014 O pensiune noua si moderna — scris în 30.06.14 de olteanul2010 din BUCURESTI - RECOMANDĂ