ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.08.2011
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.07.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 4 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 13 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
94.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Impresii din Pojorita

TIPĂREȘTE

Buna ziua,

Tocmai ne-am intors dintr-un concediu de doua saptamani. Am facut un traseu cu obiectiv principal Bucovina si manastirile din zona.

Calatorind cu masina din Bucuresti, doresc sa mentionez calitatea buna a soselelor spre si din Moldova si Bucovina.

De pe net ne-am ales cateva pensiuni din Pojorita, fara a face o rezervare in prealabil. Ajunsi acolo am contactat pensiunile respective si am gasit loc ptr. trei persoane, patru nopti, la “Flori de Bucovina”, cu demipensiune.

Pensiunea nu este la drumul national dar are acces la o sosea asfaltata care duce spre localitatea Fundul Moldovei.

Am primit o camera cu un pat destul de lat cu 75 lei si ptr. o saltea de pus pe jos am mai platit in plus 25 lei... (cam exagerat).

Curtea pensiunii este mare, cu iarba, cu un loc de joaca ptr. copii, cu cateva mese prevazute cu umbrele in fata pensiunii.

Dar ce impresioneaza in primul rand este peisajul, cu muntii din jur cu paduri si pajisti...

Neavand rezervare gazda nu avea pregatita masa ptr. trei persoane, dar intr-un timp record a reusit sa pregateasca ceva si mult si bun...

A doua zi dupa un mic dejun arhisuficient- 20 lei de persoana, am pornit la vizitarea a cat mai multe manastiri. Am vizitat Voronetul, Humorul, Solca, Sucevita si Vatra Moldovitei. Putna nu am putut s-o includem in traseul nostru fiind prea indepartata.

Totul a fost mai mult o cursa dupa fotografii interesante, din pacate. A lipsit insa acea stare de spirit care ar trebui sa fie intr-un asezamant bisericesc. Aceste manastiri au fost construite in locuri candva izolate, inconjurate de codrii, ca locuri de apropiere de Dumnezeu. Acum soselele asfaltate aduc grupuri de turisti care ca si noi fara a zabovi prea mult fac poze, cumpara suvenirurile arhiprezente. Stiu ca nu e bine asa, sa treci in fuga pe la niste locuri incarcate de semnificatii istorice si religioase, dar asa am procedat... trebuia sa vizitam cat mai mult si sa ne si intoarcem la timp la pensiune, la ora 17, ptr. masa...

Masa care a fost de fiecare data buna si suficienta- felul I, felul II si desert, plus la inceput o afinata, totul ptr. 25 lei de persoana.

A doua zi am pornit catre herghelia de la Lucina, la peste 40 km. distanta. Drumul pana in comuna Sulita, are o portiune ok, asfaltata recent, restul probabil ca urmeaza...

Din Sulita pana la herghelie este un drum forestier.

In general, ni s-a spus ca trebuie telefonat inainte si facuta o rezervare. Ptr. fiica noastra care a facut doar o plimbare scurta de initiere au trecut cu vederea acest aspect; ne-au dat un calut hutul bland si cu un ingrijitor alaturi junioara a facut primii metrii in sa.

In a treia zi am pornit spre Vatra Dornei. Drumul in continuare foarte bun, si spectaculos in acelasi timp. Orasul este ok, dar orasul tot oras este pana la urma si privirile imi erau atrase continuu spre muntii din jur…

Dupa cate o cafea si o prajitura am pornit inapoi spre Pojorita, dar in drum spre pensiune am facut un ocol spre Rarau. Drumul este in constructie, este insa practicabil, 95% cu asfalt, mai trebuiau si marcaje si parapeti.

Dupa ce am parcat masina la capatul portiunii asfaltate am parcurs si noi pe jos cateva sute de metrii pana la cabana Raraul, ptr. admirat peisajul si fotografii.

Pe langa noi treceau si persoane care dupa echipament pareau sa fie adeptii unui turism diferit de cel practicat de noi, cu masina.

In drum am oprit la o pastravarie si am cumparat pastrav afumat in cetina de brad la 33 lei.

As dori sa mentionez si unele aspecte negative….

Legat de masa ne-am fi asteptat la produse exclusiv din ograda proprie. Masa a fost foarte buna dar sincer cand la micul dejun ni s-a servit sunca presata am fost putin dezamagiti…

In plus cat am stat in pensiune nu a fost ridicat gunoiul….

Ca minusuri generale as remarca lipsa unor trotuare sau locuri amenajate ptr. plimbari usoare, mai ferite de traficul intens. Ptr. a putea vizita comuna Pojorita trebuia mers pe marginea soselei, destul de circulata.

Tot la minusuri este un aspect intalnit din pacate, peste tot in Romania, si anume reducerea suprafetelor impadurite, versanti intregi purtand urmele defrisarilor.

Cred ca autoritatile locale ar trebui sa opreasca aceasta praduire a padurilor. In fond este sinucidere, cred ca nu se intelege ca turistii vin sa admire si natura... Chiar si manastirile care au facut celebra zona, pun in valoare si sunt puse in valoare codrii Bucovinei.

Poate parea ciudat ca un adept al masinii si asfaltului poate face astfel de observatii dar se pare ca alte tari au gasit acest echilibru si stiu sa scoata mai multi bani din turism, conservand natura, decat exploatand-o salbatic.

Ce pot sa spun in final? A fost foarte bine, am avut parte si de confort, de masa buna, de o gazda amabila, de sosele ok, de aer curat, de peisaj rustic cu vacute cu talangi, de obiective interesante…. Am avut parte de o vacanta placuta.


[fb]
---
Trimis de Romeo2011 in 24.08.11 22:33:47
Validat / Publicat: 24.08.11 23:46:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în POJORÂTA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2919 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Romeo2011); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Imagine din balconul pensiunii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4950 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmaster15
[24.08.11 23:13:03]
»

Fiind primul review de la aceasta pensiune ar fi utile si cateva fotografii cu/din pensiune.

De asemenea, am adaugat coordonatele GPS ale pensiunii, rezultand urmatoarea pozitionare pe harta click aici. Ne poti spune daca-i ok. ?

Multumesc.

romanitzaa
[25.08.11 10:07:04]
»

25 lei/zi nu ati platit doar salteaua; trebuie sa intelegeti ca si a 3-a persoana face baie si foloseste toaleta, etc. , deci consuma resurse, nu foloseste camera doar ca sa doarma.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Romeo2011AUTOR REVIEW
[25.08.11 12:07:14]
»

Buna ziua,

Multumesc ca mi-ati citit review-ul.

De la inceput am discutat despre faptul ca eram doi adulti si un copil; copilul fiind maricel ni s-a oferit ca optiune salteaua.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
romanitzaa, Romeo2011
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Flori de Bucovina:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04393196105957 sec
    ecranul dvs: 1 x 1