BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In Poiana Galdei, la Pensiunea Floare de Colț
In a doua parte a lunii mai am fost patru zile in Munții Trascăului, in prima mea incursiune in Munții Apuseni. Am urcat pe culmile inverzite ale Trascăului, am trecut prin cătune aproape părăsite, pe lângă căsuțe cu acoperișuri ca niște căciuli, confecționate din paie, am intrat in peșteri, am traversat pășuni intinse cu narcise sălbatice, ne-a plouat bine, și, mai presus de toate, am intâlnit oameni faini.
Pentru a vizita o parte din frumusețile acestor munți, am stabilit ca tabăra de bază să fie in satul Intregalde. Alegerea pensiunii la care am poposit trei nopți nu mi-a aparținut, dar a fost intru totul pe placul meu.
Pensiunea Floare de Colț se află in județul Alba, Poiana Galdei, la nr. 74. Venind dinspre București am urmat DN1, am trecut de Alba Iulia și am intrat pe DJ107 spre Galda de Sus. După ce am trecut prin Cheile Galzii, am ajuns in Poiana Galdei, unde, pe partea stângă a drumului, de cealaltă parte a râului Galda, se află Pensiunea Floare de Colț.
Pensiunea este clasificată cu patru margarete pe care le merită din plin.
Dacă mergeți prin Munții Trascăului, in zona Intregalde, vă recomand Pensiunea Floare de Colț. Eu m-am simțit foarte bine și sper că voi reveni cât mai curând.
despre SERVICII
Gazdele foarte amabile și au fost prezente permanent. In prima seară ne-au servit cu câte o țuică din partea casei. Ne-au povestit câte ceva despre locurile inconjurătoare, ne-au dat câteva sfaturi despre unele trasee.
Personalul foarte amabil, in mare parte tineri.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Cazarea se face in 10 camere duble și 2 apartamente. Eu am stat intr-o cameră dublă, la etajul 1. Toate camerele au mobilier din lemn pictat, asemănător mobilierului săsesc. In holul mic de la intrarea in cameră era un dulap pentru haine și un cuier sub care era o banchetă.
Pe partea stângă a holului era baia iar in față se intra in camera propriu zisă unde erau două paturi foarte confortabile, un dulap cu sertare pe care era așezat televizorul, o masă, un scaun.
La capătul fiecărui pat era câte o noptieră pe care era așezată o veioză. Pe fiecare pat erau cate două perne, o pilotă, toate imbrăcate in lenjerie albă, extrem de curată.
In dulap erau papuci de unică folosință. Am fost rugați să nu intrăm in pensiune cu incălțămintea plină de noroi. Ne descălțam la intrare, și aveam un loc in grădină unde ne puteam curăța incălțămintea. Pe jos erau trei covorașe artizanale, in armonie cu mobilierul camerei. Fiecare cameră are un balcon dotat cu o masă și două scaune.
Baia era spațioasă, cu cabină de duș, săpun, gel de duș. Prosoapele erau cate două, albe, foarte curate.
Dealtfel, intreaga cameră strălucea de curățenie. In fiecare zi au fost schimbate prosoapele și s-a făcut curat in cameră.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Pensiunea dispune de un restaurant unde se pot lua toate cele trei mese ale zilei. Pentru că umblam pe munți de dimineața până seara, am servit doar micul dejun și cina.
Micul dejun incepea in fiecare zi la ora 8.30. Aveam salamuri de diferite feluri, brânzeturi de la stânele din zonă, ochiuri și omlete din ouă provenite de la găinile crescute la pensiune, ouă fierte de la găini araucana (pentru prima dată am văzut și mancat așa ceva), lapte proaspăt fiert, provenit tot de la o ferma din zonă, gem de casă, chec, ceai, cafea.
Meniul pentru celelalte mese era destul de variat, foarte bun. La prepararea felurilor de mâncare se folosesc ingrediente locale, din ferma proprie sau de la producătorii locali. Am mancat in trei seri, de fiecare dată altceva, și pot să spun că a fost foarte bun. Prețurile variau in general de la 14 lei ciorba la 35 lei un fel de mancare principal, dar erau și câteva preparate care depășeau acest preț.
Masa se poate lua și afară, pe terasă, sau la mesele din curte.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Pensiunea mai are și o grădină mare, cu gazon, un mic iaz, păuni, și un fel de bucătărie de vară. Nu am avut prea mult timp să zăbovim prin grădina și curtea pensiunii, dar cred că vara este un loc foarte frumos in care să petreci cateva ore in liniște. Parcarea mașinilor se face tot in curtea pensiunii. In zonă nu există semnal la telefon, dar pensiunea dispune de internet wi-fi și televiziune prin cablu
In zonă sunt multe trasee turistice, cu obiective la care se poate ajunge pe jos, cu bicicleta sau chiar și cu mașina. Se poate vizita rezervația geologica de la Cheile Intregalde sau rezervația naturală de la Cheile Gălzii. Se poate urca pe Piatra Cetii sau pe Piatra Bulzului aflată chiar in spatele pensiunii. Se poate face o drumeție ușoară până la Iezerul Ighiel sau la Peștera Bisericuța. Tot in zonă este și Poiana cu narcise de la Tecșești, dar narcise am intalnit și pe traseul spre Piatra Cetii.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Câteva zile petrecute intr-un loc departe de lumea dezlănțuită inseamnă relaxare și distracție
Trimis de Mika in 25.05.21 22:13:04
- A fost prima sa vizită/vacanță în RÂMEȚ & CHEILE RÂMEȚULUI
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.24686800 N, 23.51964900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Pensiunea Floare de Colț [Poiana Galdei], RÂMEȚ & CHEILE RÂMEȚULUI" (deja existentă pe sait)
@Mika: Un loc deosebit de frumos, am citit cu plăcere articolul tău de nota 10.
Eu am scăzut un pic nota pentru că domnul "haiduc" îi barfea (râdea de ei) pe turiștii care aveau băutura in traistă, nu era de acord cu așa ceva, iar doamna "haiduc" nu a dorit sa ne dea factură
Astept povesti despre drumeții, noi ne-am plimbat doar cu mașina
@Mika: Felicitări pentru articol dar mai ales pentru alegerea cazării!
Aici am fost și noi cazați la începutul lunii mai și am fost foarte mulțumiți. Este o cazare la care ne vom reîntoarce pentru că așa cum ai scris, totul este așa cum trebuie să fie pentru a te simți confortabil.
Deci ai ajuns in Trascău așa cum ai scris că intenționezi sa faci. Apusenii au farmecul lor.
Numai bine, Mika!
@Dana2008:
”Aici am fost și noi cazați la începutul lunii mai și am fost foarte mulțumiți
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
@krisstinna: In timp ce eram acolo parca undeva, in adancurile memoriei mele, erau ecourile review-ului tau despre acest loc. Cand l-am scris, era tarziu, eram obosita si nu l-am gasit. L-am recitit după ce a fost publicat al meu. Domnul” haiduc” era foarte vorbăreț, ne-a spus tot felul de povești. A fost amuzant cand, intr-o seară, in timp ce mancam tocană de mistreț, ne povestea cum are el prieteni buni printre aceste animale care vin in spatele pensiunii. Nu am cerut factura, asa ca nu pot comenta acest aspect. In rest ne-am simtit bine si mancarea a fost excelentă. Am povești despre drumeții, este sacul plin, locurile sunt parca desprinse din povesti. Timp sa am, ca am deja multe restante.
@Dana2008: Am ajuns, au fost patru zile foarte frumoase. Si eu sper sa mai ajung in zona, si sigur tot aici ne vom caza. Mai sunt multe de vazut in zona. Mulțumesc de vizită și ecou.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2020 Floarea de Colț din Poiana Galdei — scris în 03.10.20 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Pensiunea Floare de Colt Poiana Galdei — scris în 12.08.18 de Dragos gkk din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Floare de Colţ — scris în 27.07.15 de Testosu' din BUCURESTI - RECOMANDĂ