ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.10.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2020
DURATA: 2 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Floarea de Colț din Poiana Galdei

TIPĂREȘTE

Unde mergem, fată?

Într-un loc verde, într-o poiană.

Am mai fost acolo?

Nu, niciodată în Poiana Galdei, vei vedea Floarea de Colț, preferata ta, la o altitudine de 500-600 m.

Urcăm pe munți?

Nu, Floarea Reginei e-n poiană.

Județul Alba. Eram pentru a patra oară acolo. Sincer, nu-mi doream nicio vacanță dar... mna, hai să zicem că mergem aiurea la plimbare din lipsă de preocupare, pentru o resuscitare.

Mergem pe valea Galdei, adică pe valea unui mic râuleț. Trecem de Galda de Jos, de cea de Sus, admirăm Cheile înguste alte Galdei, ajungem în tentativa de sătuc Poiana Galdei, câteva case răsfirate sunt așezate pe dreapta și pe stânga apei.

Suntem în Apuseni, în munții Trascăului. Nu pentru drumeții obositoare ci pentru oameni normali, bătrâni sau bolnavi, adică pentru relaxare și haleală.

Ajungem la un podeț care stătea călare peste albia Galdei, dincolo de apă e pensiunea Floare de Colț, o clădire clasificată cu patru margarete, adresa este str Principală nr 7, Poiana Galdei. Eu alte străzi n-am văzut pe-acolo dar trebuia să aibă și floarea asta o adresă.

Peisajul îți taie respirația, podul e inundat de mușcate curgătoare, parcarea largă este mărginită de o iarbă grăsană, de foișoare, balansoare, terasă, iaz, totul e ca o poveste.


despre SERVICII

Nu există semnal la telefon, Telekom, wi-fi era cam decedat peste tot în clădire și-n grădină.

Nu este permisă mancarea/băutura din traistă, nu există frigi sau răcitor.

Nu există A. C., dacă vă e frig puteți dormi îmbrăcați mai gros până se dă drumul la căldură.

Nu există pahare în camere, cereți dacă aveți nevoie.

Bucătăria și barul se închid la ora 20:30, maxim 21, asigurați-vă că aveți haleală si alcool comandate că altfel rămâneți cu ochii la stele dacă vreți să mai stați noaptea la o șuetă.

Pe noi nu ne-au deranjat aceste minusuri dar pentru corectitudine e bine să știm că acolo nu e totul roz, poate sunt turiști cărora nu le convin aceste reguli impuse de proprietari.

Se poate plăti cu cardul. N-am primit factură, proprietăreasa era „ocupată” .

Personalul este amabil, serviabil, politicos.

Gazdele sunt foarte zâmbărețe și dornice să-ți dea idei și sfaturi despre zonă/excursii, sunt oameni harnici și iubitori de frumos, din acest motiv au și câteva reguli nespuse/nescrise, le prinzi „din mers” , așa cum am făcut noi.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Pensiunea are un etaj și mansardă, la etaj sunt 10 camere, în pod sunt apartamentele. Camerele au balcon, din pod vezi doar cerul și tavanul. La parter este recepția micuță și holul (lobby) cu fotolii, totul sclipea de curățenie.

Restaurantul e lângă recepție, are terasă, lângă pensiune e construit un foișor mare, acolo e si-un bar. Mobilierul e din lemn masiv, bine întreținut, mereu dezinfectat.

Fiecare încăpere, fiecare colțișor din această proprietate beneficiază de decorațiuni minunate, este o adevărată relaxare să zăbovești pe-acolo și să admiri obiectele.

Odaia mea avea vedere către parcare, terasă, restaurant și către muuult verde. Era un loc imperfect dar superb, numa bun pentru noi.

Balconul este lemnos, acoperit cu gresie, nu există intimitate, e adorabil, două scaune-pereche priveau mușcatele răsfățate de soare, o scrumieră stătea cu fundu-n sus pe pervazul care strălucea de curățenie.

Geamurile erau împopoțonate cu gust, cu perdele albe și draperii cu motive florale. Superbe, ambele.

Încăperea era foarte mare, aerisită, luminoasă, patul pictat domina atmosfera, era însoțit de noptierele pictate și decorate cu veioze scoase din prizele de lângă dormeză. Așternuturile erau imaculate, prosoapele la fel, salteaua excelentă, pernele micuțe și pufoase. Eșarfa înflorată de pe saltea și pernuțele-decor păreau rupte din draperii, imaginea încălzea camera, o înveselea. De altfel, toată camera era plăcută ochiului, pereții sunt colorați frumos, pardoseala era îmbrăcată cu parchet, traversele țărănești erau superbe, aveau motive geometrice.

Pe o măsuță zăcea un mileu, o tavă cu două sticluțe cu apă, două șervețele dezinfectante, lipseau paharele.

Caloriferul era sloi, așa a rămas pe toată durata șederii noastre acolo.

T. V. era pus pe o comodă pitică, frumos pictată și aia. Incomod era de privit la televizor, ne-am reorientat pozițiile dar aici chiar au un minus la imaginație.

Holul camerei avea cuier, un suport pentru valiză și-un dulap cu ușile pictate. Înăuntru am găsit două pături și umerașe, dulapul avea și rafturi. Lipsea oglinda.

Curățenia e literă de lege la pensiunea Floare de Colț, baia era spațioasă, luminată bine, ventilată, sclipea de curățenie, mirosea totul a curat, scurgerea a funcționat perfect, apa era fierbinte și avea presiune. Am avut 3 h. ig, săpun lichid, căști pentru cârlionți, două coșuri de gunoi, două săpunele solide. Nu exista uscător de păr, am uitat să întreb motivul, poate pentru unii e important acest obiect.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Am avut cazare cu MD dar am mâncat și cinele acolo. Nu voi scrie separat despre restaurant dar recomand cu sinceritate Restaurantul Floare de Colț, mai ales că ÎN ZONĂ NU PREA AI UNDE SĂ MÂNÂNCI. Așa că, colegii oripilați de articole despre restaurante sunt invitați să sară peste acest capitol gastronomic.

O mândrețe de șemineu stă cumințel în incinta cârciumioarei, toate decorațiunile sunt minunate, mobilierul la fel, nu știam ce să admir mai întâi. Barul din interior era bine aprovizionat, MD a fost cu de toate, ouălele se găteau la cerere, omletă sau ochiuri. N-au lipsit nici mezelurile, brânzeturile, salatele, fructele, apa, ceaiul și laptele cu cereale, cafeaua a fost excelentă.

Nu-ți numără nimeni dumicații, nici cafelele, nu-ți pune nimeni mâncarea în farfurie, pe-acolo nu ajuns niciun virus.

Am să atașez poze cu prețurile din meniu, sunt normale, prietenoase, porțiile de mâncare sunt foarte mari iar mâncarea e delicioasă.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Grădina pensiunii este uriașă, așezată într-o mică depresiune, apa Galdei îi curge la picioare, pe vremuri proprietarii veneau în această poieniță, la un grătar, cu prietenii.

Îndrăgostindu-se de zonă, cei doi au cumpărat terenul și-au ridicat o casă frumoasă, ulterior s-au extins cu Floarea de Colț.

Numele pensiunii vine de la catifelata floare care crește la mică altitudine, la Întregalde (ăsta-i un sat după cele două Galde).

În curte, în două ghivece au plantat această minunăție pentru cei care nu urcă pe munți dar doresc să admire Floarea Reginei.

Iazul din centrul grădinii este plin cu pești jucăuși, băncuțele construite din bușteni sunt împrăștiate prin curtea verde, păunii nu erau încrezuți, găinile, cocoșii, pisicile și cățelușii, prepelițele și găinile din rasa Mătase Japoneză precum și bogata grădină de legume a gazdelor ne-au încântat peste măsură.

Împrejurimile sunt muntoase, este o zonă izolată, în dreapta pensiunii sunt doar două case, pădurea-i vecina de bază, este de evitat să lăsați mâncare în mașină, animalele sălbatice se plimbă pe timpul nopții prin zona Galdei.

La câteva minute de pensiune, înspre Galda de Jos, este un minuscul magazin sătesc, n-am fost nevoită să cumpăr ceva, dar e bine de știut în caz de „urgență” .


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Distracția se rezumă la relaxare ori la drumeții munțomane. Sau, se poate închiria toată casa și atunci puteți petrece până-n zori alături de prieteni.

Pensiunea este un bun punct de plecare pentru vânători, în zonă sunt mistreți și cerbi.

Rupți de lume dar în mijlocul naturii, cei neobosiți pot face câteva trasee interesante, se pot vizita Cheile Cetii, spectaculoasele Băi Romane, Piatra Cetii, Poienile cu narcise de la Tecșești, Cheile Galzii, Piatra Bulzului, Cheile Întregalde, Iezerul Ighiel, sunt trasee marcate, unele sunt și pentru bicle.

Satele sunt rare dar pitorești, cătunele sunt de poveste, casele sunt mărginite de dealuri acoperite de pădure sau de pereți stâncoși.

Drumurile dintre micuțele localități sunt în lucru în marea lor majoritate, sunt înguste și prăfuite, noi ne-am plimbat doar cu auto din dotare, aveam ținte clare de vizitat, nu ne-am uțupit pe cărări aiurite.

Am întâlnit un car cu boi, văcuțe grăsane, oi dolofane, porci pufoși, cai musculoși, țărani autentici, case tradiționale, livezi bogate, pășuni colorate, toate, toate mi-au plăcut, au fost un balsam pentru ochi și suflet.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 03.10.20 08:13:24
Validat / Publicat: 03.10.20 09:04:15

VIZUALIZĂRI: 1740 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Pensiunea invadată de mușcate
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 61100 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

13 ecouri scrise, până acum

mishu
[03.10.20 09:18:26]
»

@krisstinna:  Uraaa! Iute de picior... adică de digitație pot spune Start vot! Așa mai chinuita, pe tableta, am sorbit articolul tău,  era cât pe aci sa spun ciorbița de hribi ???? și in continuare îți apreciez felul fair play de a prezenta toate aspectele astfel încât fiecare alege in cunoștința de cauza.  ​​

​​Eu una însă m-as bucura atât de mult sa am câteva zile in care sa ma bucur de companie și de ce ma înconjoară și sa fiu puțin rupta de tehnologie.  ​​

​​Cred ca celelalte mici neajunsuri pot fi trecute cu vederea dacă atmosfera este cea potrivită. Eu am văzut întâi pozele și locul mi s-a lipit de suflet, așa ca este un loc pe care la-as alege.  ​​

Mi-au plăcut și micile detalii amuzante din curte și se vede ca au dorința ca totul sa fie bine. ​​

Felicitări, votat cu mare drag.

adrianbogdan
[03.10.20 09:28:56]
»

Neata! hai Cristino ca te-ai resuscitat! foarte tare! am vazut ceva poze pe fb pe la domnul C, dar zic hai sa vedem ce ne zice si sefa despre vacanta, pardon... resuscitare

Nu am rabdare sa dau like la toate pozele, dar le-am vazut, asta asa ca sa sti. ​

Va pupacesc pe amandoi! ​​

krisstinnaAUTOR REVIEW
[03.10.20 09:55:07]
»

@mishu:  Mulțumesc de vizită și vorbe, într-adevăr zona e splendidă, e o liniște mută care te resuscitează, te liniștește și te odihnește.

Am fost convinsă că-i voi da nota 10 cu felicitări dar câteva amănunte m-au făcut să renunț la punctajul maxim. Peste tot e lăudată pensiunea, are numai note maxime pe unele saituri dar  câteva „povești vorbite” cu proprietarul m-au convins că nimic nu e perfect pe lumea asta, nici măcar eu

Mâncarea e demențială, porțiile sunt uriașe, în ultima seară am comandat doar o porție de fasole cu ciolan afumat, am mâncat amăndoi din ea și tot a mai rămas în platou. Slănina? e fără cusur, jumările sunt un deliciu, vinul casei e super bun, prețurile sunt prietenoase.

Știu că s-a supărat proprietarul pe mine, dorea nota zece pe booking, dar nu poți minți turiștii, nu pot ignora unele aspecte care poate pentru unii contează.

Te îmbrățișez cu drag!

webmaster
[03.10.20 10:01:31]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

krisstinnaAUTOR REVIEW
[03.10.20 10:02:04]
»

@adrianbogdan:  Da, la propriu și la figurat, întâi chimic apoi natural -cu ajutorul plimbării și al peisajului.

A fost dorința lui să evadăm un pic, eu nu-mi doream mai nimic. A ieșit ceva drăguț, i-am îndeplinit dorința de a vedea un „muzeu” , am avut noroc.

crismisPHONE
[03.10.20 10:03:13]
»

@krisstinna:  O vacanță de oameni normali. Bravo!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[03.10.20 10:03:21]
»

@webmaster:  Îți mulțumesc

krisstinnaAUTOR REVIEW
[03.10.20 10:11:39]
»

@crismis:  Draga mea, am încercat din răsputeri să fiu normală, măcar pentru soțul meu.

Dar, da, ca și voi, noi căutăm locuri liniștite, fără urcușuri munțomane dar musai cu locuri frumoase de vizitat, de admirat. Numai că Poiana Galdei le are pe toate, mă gândeam și la munțomanii noștri drăguți de pe sait dar mă gândeam și la noi, cei mulți, care căutăm astfel de locuri pentru relaxare.

M-am umplut de găinaț, de balegă, am ascultat munții, apa și liniștea, nu degeaba e un sanatoriu în zonă...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisPHONE
[03.10.20 10:24:16]
»

@krisstinna:  Sună excelent. O să vă călcăm pe urme la un moment dat...

Îi invidiez sincer pe munțomani, drept să-ți spun... Eu și Tati ne uităm la cei în vârstă din jur, la copiii noștri care au plecat departe și am decis să ne pregătim ploile pentru bătrânețe, că n-o să aibă cine să ne ajute. Adică să rămânem pe picioarele noastre cât mai mult timp. Să ne antrenăm în acest sens, mergând mult pe jos, făcând chiar mici drumeții pe munte (n-o să cucerim noi Moldoveanu, dar chestii mai soft, cu diferențe mici de nivel etc cred că putem duce; și ne-ar face și mare plăcere). În paralel, lucrăm la greutatea corporală și la alimentația sănătoasă (prin vacanțe ne mai prostim noi...). Magazinele mele preferate din ultimul timp sunt cele cu materiale sportive. Acum îmi caut niște bocanci buni, nu prea găsesc, poate o să risc și o să-mi iau de pe net...

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[03.10.20 10:40:19]
»

@crismis:  Atunci, citește te rog articolul lui @Țestosu, să vezi ce trasee a făcut el din poiana asta (și el e munțoman), câte cascade sunt in zonă, ce locuri minunate poți vedea plecând de la această pensiune, din această zonă. ​​

​​Nu mi se par grele traseele (din ce am citit), cred ca puteți închiria biciclete de la gazde (am uitat sa întreb dar așa citisem), îți recomand să îi ceri părerea haiducului Lucian (proprietarul), sigur te va ajuta cu sfaturi, îți desenează hărți, poate chiar sa organizeze drumeții.  Bravo, mă bucur pentru voi!

​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisPHONE
[03.10.20 10:42:34]
»

@krisstinna:  Gata, vacanța de vara viitoare e conturată deja! Mulțam fain!

nicole33PHONE
[03.10.20 11:12:40]
»

@krisstinna:  

Felicitări pentru alegerea inspirată si pentru "resuscitare"​!

​La o asemenea iesire am tanjit toata vara, dar nu s-a concretizat nimic .

Mi-au placut mult florile, mai ales floarea de colț pe care nu am mai vazut-o in natură din copilărie. ​

​Nu voi scrie separat despre restaurant dar recomand cu sinceritate Restaurantul Floare de Colț, mai ales că ÎN ZONĂ NU PREA AI UNDE SĂ MÂNÂNCI.  Așa că, colegii oripilați de articole despre restaurante sunt invitați să sară peste acest capitol gastronomic.

Aici ai greșit. Restaurantul merita un review distinct pentru că ai fost mulțumită si ar fi fost cu atât mai util cu cât opțiunile sunt limitate în zonă. ​

​Unii ar putea alege cazari mai modeste, dar o mancare buna interesează pe toată lumea.  

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[03.10.20 12:05:17]
»

@nicole33:  Nu e prima dată când procedez așa, uneori nu am timpul necesar pentru a scrie și despre restaurante, alteori mă gândesc la observatiile răutăcioase pe care le-am primit după acest gen de rw. ​​

Uneori am cerut să nu am puncte la articole (doar știi), vreau să cred că sunt utilă celor interesați cu adevărat de turism, vreau încredere din partea colegilor, e premiul suprem d. p. m. d. v.

Eu consum timp și energie când scriu și despre cazări și restaurante, îmi storc creierii să folosesc cuvinte ușoare, plăcute, nici vorbă de copiere pentru a câștiga ceva anume.  O fac cu drag, recunosc că sunt înceată, nu scriu in viteza un articol, indiferent de natura lui. Și laptopul meu e expirat, din păcate

-

Am căutat in zonă să mâncam și in altă parte, n-am găsit neam.

Dar, am să recomand alt restaurant, de la o superbă pensiune, la 100 km distanță

O sa îmi fac timp să scriu, am câteva recomandări interesante din plimbarea asta, cazările despre care o să scriu sunt pe gustul tău, sunt curate, au balcon, baie, MD, am avut parte de pensiuni libere, cu doar două camere ocupate

-

Trebuia sa îți faci curaj, căutai locuri mai puțin aglomerate, nu foarte departe de casă, locuri nu foarte ieftine-gen cabană, eu așa am procedat.  

-​​

Cazări modeste in zona asta? Poate n-am văzut eu dar in afară de o cabană (unde nu m-aș caza), e cam pustiu, e doar munte și pădure

-

Mulțumesc de vizită și sfaturi, le apreciez

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, crismis, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Floare de Colț [Poiana Galdei]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071832895278931 sec
    ecranul dvs: 1 x 1