GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La pensiune am venit dinspre Aiud - după ce intri în Râmetea, în dreptul Bisericii Unitariene părăseşti drumul principal şi faci dreapta, pe un drum de ţară pe care abia încape o maşină: după 500 m ajungi la pensiune, cam ultima casă din sat.
Încă de la intrare impresiile au fost "de bine", poarta de acces şi curtea fiind îngrijite şi amenajate într-un stil care îmbină elementele rustice cu cele moderne, purtătoare de confort. Curtea nu prea mare e înţesată de flori şi se vede că e îngrijită cu drag. Maşinile se parchează pe uliţă, în apropierea pensiunii (sau mai departe puţin, depinde câţi oaspeţi sunt cazaţi în momentul respectiv).
Camera noastră cvadruplă de la etajul 1 a fost foarte încăpătoare, cu 2 paturi de o persoană şi unul dublu, un dulap, măsuţă cu tv, iar baia - cu cabină de duş şi foarte curată. De tavanul înclinat am mai dat uneori cu capul, dar în afara acestor "atenţionări mansardate" n-am avut niciun fel de probleme.
Am înțeles că acum afacerea a fost predată generației următoare, însă băiatul d-lui Dr. Bela și familia fiind în concediu ei înșiși, oficiile de gazdă pentru noi le-a făcut chiar Dl. Dr., un gentlman perfect, care mereu se interesa dacă ne simţim bine, cum ne plac camera şi bucatele, dacă ne mai poate fi cu ceva de folos, răspunzînd cu amabilitate [şi fără să ne dea impresia că... îl ţinem din treabă] la diversele noastre curiozităţi şi solicitări de recomandări. Pentru că noi sunam la numărul de telefon al fiului, am stabilit doar târziu comunicarea prealabilă cu pensiunea, așa că rezervarea am făcut-o pe site-ul de booking - ceea ce probabil ne-a adus un plus la nota de plată. Cred că cel mai bine ar fi ca cei interesați de cazare aici să ia legătura direct cu gazdele. N-am verificat, că nu mai conta, dar - clar, prețurile au crescut față de anii anteriori...
Din sat se pot face drumeţii spre Colţii Secuiului şi chiar dacă nu ajungi sus de tot, în vârf, drumul pe munte oferă o panoramă grozavă! Ne-am întâlnit în peregrinările noastre cu grupuri de drumeţi de diverse naţionalităţi, inclusiv doi pădurari polonezi pasionaţi de speciile de fluturi de noapte care populează zona. Judecând după ustensilele cu care am văzut că erau dotaţi, sunt convinsă că au plecat din România cu ceva amintiri lepidoptere pentru colecţiile lor!
Cu maşina se poate ajunge în 1/2 oră - 40 minute la numeroase obiective faine, timp să ai la dispoziţie: Salina Turda, Cheile Vălişoarei, Cheile Turzii, cetăţile Colţeşti, Alba Carolina sau Câlnic, iar amatorii de trasee montane pot lăsa maşina la poalele muntelui şi urca cât vor - la Peştera Huda lui Papară, Vânătările Ponorului, Cheile Râmețului sau mai departe - la Cascada Pişoaia sau Dealul cu melci. De ne-ratat, pentru că ce se poate compara cu o drumeţie pe munte vara, pornită într-o dimineaţă cu soare, când îți iei rucsăcelul în spate și bocănceii la purtare şi nu-ţi mai trebuie nimic-nimicuţa... să te (tot) duci cât te ţin picioarele! Doamne-ajută la toată lumea!
Cazarea a fost la pachet cu masa în regim demipensiune. Poate te-ai aștepta ca alimentele preparate în bucătăria pensiunii să fie din ingrediente achiziţionate de la localnici sau obţinute în gospodăria proprie - n-a fost cazul. Dar deşi felurile de mâncare servite nu au dat dovadă de prea multă inventivitate, nici nu au fost din cele pe care le ştiam eu a fi tradiţional ardeleneşti, totul a fost bun şi n-avem nimic de reproşat.
Dimineaţa era mini-bufet, iar la cină aveam meniul zilei (supă / ciorbă sau salată, fel principal şi desert). În fiecare din serile petrecute acolo, Dl. Dr. se înfiinţa la mese cu o tăviţă cu păhărele de afinată pentru doamne şi pălincă pentru domni, împreună cu multe zâmbete, complimente şi amabilități care îi făceau pe toţi oaspeţii, indiferent de naţionalitate, să se simtă bine-veniţi.
De altfel, atitudinea prietenoasă ni s-a părut a fi marca locului. Nu numai gazdele noastre, ci şi sătenii erau vorbăreţi - nu o dată am stat la poveşti cu diverşi moşuleţi simpatici ieşiţi pe la porţi, cu care evocam frumuseţile zonei şi schimbam impresii... Ceea ce ne-a dat de înţeles că amabilitatea face parte din firea oamenilor, nu e neapărat un obicei care dă bine la vizitatori şi susţine turismul local...
Ne-am simţit foarte bine în Râmetea, peste tot pe unde am umblat. Cu localnicii ne-am înţeles în româneşte şi n-am avut niciun fel de probleme. Cât am stat noi au sosit în sat mai multe autocare cu străini, dar în ciuda renumelui şi succesului turistic, satul nu s-a aglomerat peste măsură, iar preţurile au fost mereu la un nivel decent... (aşa a rezultat din sumarele noastre "studii de piaţă" făcute pentru îngheţată, respectiv bere).
Satul nu e foarte mare, în afara pieţei principale, are numai vreo două băruleţe-terase rustice în centru, care la lăsarea întunericului se umplu de vizitatorii însetaţi poate nu atât de băutură, căt mai ales de poveşti, depănate cu glas tare şi râsete sănătoase... În august, totuşi, oamenii - săteni şi turişti - se retrăgeau destul de devreme la culcare, aşa încât Râmetea nu pare o destinaţie pentru tineretul amator de muzici la maxim şi băutură cât cuprinde. E mai degrabă un sat curat, cu oameni aşezaţi, care ştiu să îşi întâmpine oaspeţii cum se cuvine şi să îi facă să se simtă confortabil în vacanţă.
N-ar fi rău să rămână aşa, că tare o fo' fain!
Trimis de Klaudyia in 07.05.17 21:47:36
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în RIMETEA [AB].
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Klaudyia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.45112000 N, 23.56977000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Klaudyia: Da, este o pensiune atat de faina, cu niste gazde atat de primitoare.
Noi am cunoscut si "generatia tanara" a acestei frumoase familii.
Pot spune cu toata sinceritatea: "Asa tata, asa fiu! "
Cu totii niste oameni minunati!
Iar aceasta micuta localitate Rimetea, foarte curata, cu casele bine intretinute, reprezinta o destinatie foarte nimerita pentru o vacanta linistita, dar in acelasi timp activa daca doresti a face ceva drumetii usurele prin imprejurimi, sau de a face plimbari auto pentru a vizita multele obiective turistice din zona.
Noua ne-a placut tare mult atmosfera acestei localitati, in care seara dupa o plimbare pe ulitele pietruite ale satului ne opream la una din micutele carciumioare din centru, pentru a simti pulsul locului. Aceste carciumioare rustice, simplute, fara pretentii, amenajate unele in pivnitele caselor vechi, la demisol, contribuie si ele din plin la farmecul locului.
Faptul ca am petrecut un sejur in Rimetea, de un Paste, vizitand apoi aceasta localitate de inca vreo 3 ori, cand am avut ocazia, fie ca am fost in trecere, fie ca am fost cazati relativ aproape de Rimetea, cred ca spune multe despre cat ne-au placut acesti oameni si aceste locuri.
Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Klaudyia: Pare a fi un loc liniștit, cu priveliști minunate spre stâncile din împrejurimi, un punct de plecare spre multe obiective importante din zonă. Am văzut acum 1-2 ani un reportaj la o televiziune despre această pensiune, proprietarul vorbind cu pasiune despre această afacere. Mi-am propus să țin minte această unitate de cazare pentru o eventuală incursiune în zonă.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2020 Pensiunea Doctor Demeter Bela - Rimetea — scris în 10.11.20 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2020 O zi la Pensiunea Dr Demeter /Rimetea — scris în 02.08.20 de sniperm007 din FOCşANI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 O experienta foarte placuta!!! — scris în 19.08.13 de laurentiulaur din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2013 Rimetea - Locul unde soarele rasare de 2 ori — scris în 22.05.14 de Testosu' din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2012 Rimetea, o experienta placuta — scris în 02.10.12 de RoF* din BLAJ - RECOMANDĂ