ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.02.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Pitesti
ÎNSCRIS: 07.01.08
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

O oaza de liniste si relaxare!

TIPĂREȘTE

Cu ocazia unei revederi intre prieteni a fost aleasa de catre organizator aceasta pensiune care s-a dovedit intr-adevar a fi un loc numai bun de incarcat bateriile.

Traseul nostru a fost prin Brasov unde ne-am oprit bineinteles in Piata Sfatului pentru o cafeluta si un strudel delicios, apoi ne-am continuat drumul catre Targu Secuiesc – Lepsa. Acest ultim segment de drum este prin munti, peisajul este extraordinar de frumos, soseaua lata si asfaltul impecabil. Localitatea Lepsa este in Parcul Natural Putna-Vrancea iar pensiunea este chiar la iesire din Lepsa unde se face un drum la dreapta care se bifurca imediat ce se trece un podet : dreapta Rezervatia naturala Tisita, stanga spre pensiune.

Despre pensiune. Odata ajunsi, tot ce se vede este fatada cladirii, parcarea si in stanga un colt de verdeata cu leagane, flori si loc de joaca pentru copii. Nimic nu da de banuit cat de ingenios este gandita si ce clipe relaxante iti poate oferi. Am intrat si pe langa faptul ca mi-a placut mult stilul rustico-nemtesc (daca pot sa ma exprim asa), lemn masiv si decoratiuni de bun gust, surpriza a fost cand am iesit pe terasa din spate, sau mai exact pe terasele terasate. N-ati inteles nimic, o sa incerc sa explic. In spate se ajunge ori prin restaurant, ori prin laterala pensiunii iar aceste terase pe nivele sunt efectiv in munte si culmineaza cu terasa cea mai de jos unde este captat raul si este amenajata o mini-pastravarie. Mie mi-a dat senzatia ca nu a fost defrisat decat atat cat sa poata fi create aceste nivele si m-a incantat maxim sa pot sta pe terasa inconjurata de copaci, cu raul susurand langa mine.

Camerele si baia nu foarte mari, cu strictul necesar, dar foarte curate.

Mancarea, aoleeeu, mancarea a fost dementiala! Salate de toate felurile (boeuf, de vinete, icre, etc), zacusca, ciorbite de burta, de carne nemaipomenite, bulz cu branza si carnati, sarmalute in foi de vita, gratare, pastrav cu mamaliguta atunci prins, placinte si multe alte feluri.

Imprejurimi : Este o zona minunata cu un peisaj incantator, totul verde in jur si aer curat. Noi nu am fost decat la Cascada Putna ca sa mai asezam mancarea si sa facem loc pentru urmatoarea masa.

Personalul pensiunii era “pe sarma” pur si simplu, iar gazda amabila si grijulie sa nu ne lipseasca nimic.

Multumim d-na Rodica si recomand cu caldura pensiunea dumneavoastra!


[fb]
---
Trimis de michaela_1961 in 05.02.16 23:55:21
Validat / Publicat: 06.02.16 11:13:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în LEPȘA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2379 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (michaela_1961); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

mishu
[06.02.16 13:35:13]
»

Daca aveti mai mult timp la dispozitie si e vremea buna va recomand in primul rand sa mergeti in rezervatia Tisita si sa mergeti pe firul apei cat puteti de mult (tineti cont si de cate ore mergeti deoarece tot atata va ia si la intoarcere ????, sau puteti sa va luati merinde la voi si atunci cand faceti popas sa va faceti plinul si apoi sa va intoarceti. Sunt si cateva tunele unul chiar destul de lung pe care nu vi-l recomand decat daca aveti echipament adecvat, imbracaminte, incaltaminte, lanterne, dar treceti pe langa el. Daca aveti noroc puteti vedea ceva capre negre. Sunt anumite locuri in care aveti senzatia ca auziti apa curgand in stanca.

De asemenea din locul in care sunteti in loc sa o luati spre rezervatie o puteti lua la stanga si sa ajungeti la un camping amenajat destul de modest dar in care vara se aduna multi cu corturile si unde apa formeaza ca un fel de lac micut, acolo se si poate inota.

Puteti sa mergeti in sat sa vedeti pastravaria, puteti merge si la manastire care ste frumoasa, este o zona care ofera multe de vazut.

Daca vreti sa beti apa de izvor o luati usor inapoi spre bifurcatia de unde ati venit si faceti stanga ca si cand ati vrea sa urcati spre munte, pe acel drum imediat aveti un izvor amenajat pe dreapta cu o apa foarte buna. Puteti sa ma credeti pe cuvant, i-am facut si analiza chimica si microbiologica (acum aproximativ un an) si era in regula. Toamna este minunat acolo cu pomi care sunt in toate culorile.

Drumul este ok mai ales de cand a fost largit, inainte era destul de anevoios mai ales pentru cei carora le este rau pe serpentine. Merita petrecut un concediu in zona. Ma bucur ca v-a placut locul.

michaela_1961AUTOR REVIEW
[06.02.16 18:18:19]
»

@mishu - Multumesc din suflet pentru toate sfaturile si promit sa le urmez cu prima ocazie. Sigur vom reveni in vara/toamna anului acesta. Mi-a placut mult zona, dar am stat numai de vineri pana duminica si scopul principal a fost revederea. Cert e ca am savurat efectiv fiecare clipa petrecuta acolo. La un momentdat m-am intins intr-un leagan din curte (dotat cu niste perne f.comode) cu ochii atintiti in albastrul cerului umbrit numai de coroanele copacilor si mi-am "golit efectiv creierul", relax total!

Vacante minunate si inspirate sa aveti!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
liviu49
[13.02.16 15:05:50]
»

@mishu - Doamna imi readuceti aminte de drumurile facute in zona de-a lungul timpului si nu sunt putine. Cam in fiecare an fac drumul acesta, pentru ca am niste prieteni foarte buni si vechi la Tifesti si intoarcerea spre casa o facem pe vestitul (nu numai in zona) DN 2D, Tulnici, Lepsa, Ojdula, Tg. Secuiesc, (daca timpul ne permite prin Nehoiu, Buzau) Brasov, Bucuresti.

In 1989, cand ne intorceam de la, Soveja am vrut sa mergem pe cheile Tisitei, dar dupa 1 km au fost intorsi din drum de "prietenii cu ochi albastri", pentru ca urma a doua zi sa vina in zona nea Nicu si nu era voie. Zona este foarte frumoasa, dar mai ales odihnitoare.

Pacat ca DN 2l, Lepsa, Soveja este distrus de o alunecare de teren si dupa manastirea Lepsa nu se mai poate merge cu masina. Pentru cei care au timp si deprinderea necesara le-as sugera strabaterea acestui drum pe jos pana la Soveja si dupa acea sa povesteasca ce padure frumoasa au traversat. Pe drumul de la Lepsa la Tulnici, pe partea stanga a drumului vor gasi arbori de catina in perioada sfarsitul lunii iulie, inceputul lunii august. Eu am trecut de mai multe ori si am cules catina, din care se poate face un sirop foarte bun si sanatos, sau pentru amatorii de asa ceva si un lichior de catina (e adevarat in anii 1988-1992).

mishu
[13.02.16 15:27:58]
»

@liviu49 - si pentru mine si familie drumurile in zona Lepsa sunt destul de dese primul fiind prin 1986 astfel incat vad transformarea lucrurilor, si daca inainte era ceva mai multa liniste acum zona este mult mai zgomotoasa, copii care starnesc praful pe ATV-urile luate de parinti, tineri care inteleg distractia la munte prin multa bautura si muzica de 2 bani, etc. Imi place distractia dar nu dusa la extrem. Iar de zona Soveja ma leaga amintiri mai mult decat frumoase, prima fiind din 1980 cand fiind acolo cu rudele eu ca si adolescenta am stat in camera sa ma uit la Olimpiada in care Nadia a asteptat jumatate de ora acordarea notei (binenteles nu in favoarea ei), iar in 1981 am petrecut un concediu de o saptamana la cort, langa o mica terasa unde seara mai venea cate un urs (vedeam dimineata cosurile de gunoi rasturnate). Tot acolo era una dintre vilele lui Ceausescu si din acea zona se pare ca a "vanat" el cel mai mare urs. Dupa ce l-au hranit bine cand a venit Ceausescu sa-l vaneze nu a venit ursul, drept care l-au lasat putin flamand ca sa apara si sa poata fi vanat. Zona este superba si ai ce sa faci acolo o saptamana daca vrei sa te bucuri de natura. Tot in zona Soveja am fost intr-o mica excursie la Zboina (unde exista o cabana a vanatorului si nu o pensiune), vreme de cateva ore urcat prin padure impreuna cu padurarul (care avea pusca la el deoarece zona este plina de ursi). Nu va puteti da seama ce frumusete de locuri, necalcate de prea multa lume, si unul dintre lucrurile retinute de atunci (deh, varsta) zmeura cata n-am vazut in viata mea, buna si multa, cu un parfum deosebit. Amintiri

liviu49
[13.02.16 15:41:24]
»

@michaela_1961 - a felicit pentru inspiratia pe care ati avut-o de a vizita Lepsa, care este o statiune aparuta dupa 1990, dar care, spre deosebire de Ranca, este mult mai bine dotata, ca sa zic asa. Petrecerea unui concediu la Lepsa nu poate fi afectata de plictiseala. Daca ajungeti cu masina proprie si va hotarati sa stati o saptamana, va sugerez un drum, pe valea Putnei, spre Naruja, (puteti incerca si drumul spre Nistoresti, Valaea Neagra, cascada Misina) Nereju, iar daca puteti sa urcati pe jos, pe munte. V-as sugera, de asemenea, ca de la manastirea Lepsa, pana unde puteti ajunge cu masina, sa incercati sa ajungeti cu masina pana unde se poate si apoi pe jos pana la Soveja, pe un drum care va va entuziasma fara tagada.

Din Gresu aveti posibilitatea de a urca pe poteca spre munte pana unde va tin picioarele si va ajunge timpul de intoarcere. Cheile Tisitei vi le-a descris doamna Mishu si merita vazute si sa vedeti in acelasi timp si cum au inteles austriecii in perioada interbelica sa exploateze padurile noastre. Tunelurile din zona deserveau calea ferata pe care se transporta din padure lemnul taiat de austrieci. Dar au trecut multi ani si am uitat ce rau ni s-a facut atunci si acceptam acum defrisarea padurilor in multe locuri din tara, ca si cum codrul ar fi dusman, nu fratele romanului. Poate ne vina mintea la cap!

Pana atunci numai de bine si calatorii placute!

michaela_1961AUTOR REVIEW
[13.02.16 20:50:55]
»

In aceasta zona, inclusiv la Soveja am mai fost demult, nu-mi mai amintesc mare lucru. Sigur voi reveni pentru ca este extraordinar de frumos. Avem o tara deosebita, pacat ca nu o pretuim!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
liviu49, michaela_1961, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Dana 3:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064616918563843 sec
    ecranul dvs: 1 x 1