BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Cristian [Voinești](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Odihnă de nota 10 la Pensiunea Cristian Covasna
De la începutul acestei pandemii am simțit continuu o mâncărime în tălpi și la buricele degetelor mâinilor.
În tălpi, ca să o luăm la picior, pe ici pe colo, ca să mai vedem câte ceva.
La buricele degetelor, ca să mai scriu ceva, mai ales că, după atâta post de nepostare, mi-era teamă că mă uită lumea. :))
Dacă, tot în perioada asta de Covid, nu pățeam un mare necaz cu hard-diskul calculatorului (s-a stricat), aș mai fi avut câteva review-uri de postat cu impresii din excursia din toamna trecută de pe Coasta de Azur (Antibes, Menton, Monte Carlo, Ventimiglia, Genova și parfumeriile din zona Eze – Grasse), însă din pricina ce-am zis-o mai înainte, am rămas fără datele conținute pe hard, inclusiv toate fotografiile din excursia asta și din cele din anii trecuți ????. Și un review fără poze e cam ca nunta fără lăutari (la nuntă, n-ai lăutari – nu pică darul, la review-uri – n-ai poze nu vin voturile).
Însă poate că nu-i chiar totul pierdut, întru-cât, prin grija prietenului Google Foto, s-au salvat o parte dintre fotografii, doar cele făcute cu telefonul (cam 20% din ce aveam) și voi încerca să încropesc ceva din acea excursie (un review mai în detaliu cu, din păcate, fotografii mai puține)...
Dar să trecem la subiect.
Cum ziceam, dorința de a pleca hai-hui era mare și realizabilă, așa că am hotărât să profităm de prima ocazie ivită pentru a merge pe undeva. Și proxima ocazie a fost legată de o strigare făcută de copiii noștri, pentru o întâlnire la Buzău, unde-i casa părintească, la un grătar, o bere, una-alta. De aici la Covasna îs doar vreo 140 de km., doar jumătatea distanței de la Brăila.
Astfel că ne-am stabilit cap-compas Covasna, pensiunea Cristian, unde am și făcut vorbele pentru cazare două nopți.
Drumul spre locul relaxării trece pe Valea Buzăului, pe lângă Lacul de acumulare Siriu, o zonă foarte pitorească, cu peisaje încântătoare în care verdele proaspăt (răstimpul petrecut de noi acolo era după o perioadă cu multe ploi – fenomen care nu ne-a ocolit cât am stat acolo) îți odihnea retina.
Pensiunea Cristian este situată în Voinești – Covasna, pe str. Mihai Eminescu nr. 158A, pe malul râului care dă numele orașului și județului, în apropierea unor mari și foarte căutate hoteluri din zonă (vechiul hotel ONT “Bradul” – mai nou, se pare, proprietatea Patriarhiei Române - și mai noile hoteluri de 4* Clermont și TTS) dar și a unei importante unități sanitare: Spitalul de Recuperare Cardiovasculară “Dr. Benedek Geza” .
Este o unitate de cazare mică, cu 10 camere (9 duble – matrimoniale și twin și un apartament) și o bucătărie, prevăzută cu toate dotările necesare, pentru a-ți prepara ceva de mâncare sau pentru a face o cafea, ceai, cu frigider și cuptor cu microunde.
Toate camerele au vedere spre pădure și râu.
Cea mai cea calitate a pensiunii este liniștea: nu auzi nici un zgomot, nici de la ceilalți locatari – turiști, nici de afară, singurul murmur continuu fiind cel al pădurii din vecinătate și al râului ce-și vede de treaba lui curgând, neostoit, la vale.
Pentru a pătrunde în local suni la un număr de telefon afișat în geam, la recepție nu stă nimeni în permanență, legătura cu personalul, pentru eventuale probleme, făcându-se doar telefonic. Pe noi această modalitate de colaborare nu ne-a deranjat și am apreciat această discreție a personalului.
Odată cu cheia camerei ți se înmânează și cheia cu care poți intra în pensiune la orice oră din zi sau noapte.
Rezervarea am făcut-o telefonic cu câteva zile înainte, fără să ni se ceară plata în avans, pentru 2 nopți de cazare.
Prima noapte de cazare a fost în cam. 5, dar aceasta neavând veioze la fiecare pat (seara înainte de culcare mai citim câte ceva), am solicitat schimbarea acesteia. Nu a fost posibil în seara aceea întru-cât camerele erau ocupate, însă am primit promisiunea, îndeplinită, că a doua zi vom primi o altă cameră.
Cea de-a doua cameră în care am stat, dotată conform dorințelor noastre, a fost cea cu nr. 8.
Ambele camere au fost suficient de mari, fără balcon, însă băile erau cam mititele, nu știu cum se descurcă în ele o persoană mai corpolentă. În baie se găsește tot ceea ce este necesar pentru igienă: șampon, săpun, gel de duș, prosoape.
Fiecare încăpere este dotată cu un mic frigider cu congelator (nu minifrigider).
Curățenia și liniștea sunt două atribute esențiale ale pensiunii.
Holul de la intrare și casa scării sunt ornamentate cu diverse decorațiuni, obiecte și tablouri, plăcute vederii.
Recomand pensiunea celor ce doresc să petreacă acolo o perioadă în liniște, cu o mică mențiune negativă referitoare la băi.
Drumuri bune și excursii frumoase!
despre SERVICII
Personalul unității este extrem de amabil, discret și a răspuns rapid solicitării noastre privind schimbarea camerei.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Curățenia și liniștea sunt două atribute esențiale ale pensiunii. Ne-am odihnit foarte bine. Nu are balcon, baia cam mică.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Pensiunea este amplasată într-un cadru foarte pitoresc, pe malul râului Covasna. Împrejurimile oferă multe posibilități de relaxare: trasee turistice precum cele de pe Valea Zânelor spre Cetatea Dacică, cel spre releul de televiziune sau spre Comandău (însă atenție la urși!). În același timp există posibilități de petrecere a timpului liber la Motelul Valea Zânelor sau la restaurantele și cluburile din hotelurile amintite mai sus.
Trimis de Mitica49 in 13.09.20 15:45:18
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.84683600 N, 26.20751700 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună și această recomandare
Mutat în rubrica "Pensiunea Cristian [Voinești], COVASNA" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc) Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Nu te-am uitat, domn' Mitica! ????
Mi-au placut articolul si pozele. Poza cu "taiati pensiile speciale, nu padurile" este castigatoarea! ????
Vreau sa te intreb, pana la urma cat a costat cazarea pe noapte? Cu zona Covasna am cochetat si noi anul asta, este o zona superba, cu ursi cu tot.
Felicitari! Numai bine! ????
@webmasterX: Poziționarea este corectă. Mulțumesc!
@Dan&Ema: Mulțumesc pentru lectură și vot!
Zona este foarte faină, noi mergem de 30 de ani, an de an, la recuperare la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară “Dr. Benedek Geza” . Cu toate astea nu ne-am plictisit și ne place tare mult, dovada fiind că anul acesta, nemaifăcându-se internări din motive de Covid, tot am tras o fugă de 2 zile până acolo.
Cazarea la pensiune este de 120 lei/noapte camera dublă (matrimonială sau twin).
Toate cele bune și să ne revedem sănătoși!
N.B. Masca este de la Declic.
@Mitica49: Nea Mitică cum să vă uităm. Am citit cu interes dar eu n-am înțeles prețul totuși. Prețul scris la cât a costat pensiunea ați scris 1000 de lei??? Apoi am văzut că și Dan a întrebat și ați răspuns 120 de lei/noapte. Uffff, m-am mai liniștit. Chiar 500/noapte mi se părea exorbitant, poate toată pensiunea să fi fost la acest preț
Votat cu drag
@diana2015: Prima-ntâi mulțam pentru lectură și vot!
Apoi, acum am înțeles de ce m-a întrebat Dan cât a costat cazarea. Fix 240 lei pentru 2 nopți. Mia aia de lei, despre care am scris la costul plimbării, a cuprins și costul cu transportul, precum și alte cheltuieli suportate în timpul excursiei, cu toate apropiindu-se de 1000 de lei. Cam așa au stat treburile.
Toate cele bune, să ne revedem cu drag!
@Mitica49: La buricele degetelor, ca să mai scriu ceva, mai ales că, după atâta post de nepostare, mi-era teamă că mă uită lumea.
Pe bune? Cine-ar îndrăzni?
De aici la Covasna îs doar vreo 140 de km., doar jumătatea distanței de la Brăila.
Neah! Ca și la preț, și aci mă pierduși, nene Mitică! Brăila- Buzău 106 km. Jumate e 53. Hă?
Frumoasă cazare! Curățică, luminoasă... Acuma și tălică ești cârcoaș! Baie mică! Dară ce vreai, bre, să-ntorci hora? Lasă că mai bine că nu te-ai rătăcit p-acolo!
@Zoazore:
”Neah! Ca și la preț, și aci mă pierduși, nene Mitică! Brăila- Buzău 106 km. Jumate e 53. Hă?
Na, că iar fusei neclar în formulare. Am vrut să zic că de la Bz. la CV. sunt 14o km., de la BR. la CV. fiind vreo 250 km (prin Buzău), dar propozițiunea a fost un picuț eliptică. Nu-i chiar jumate dar p-acolo.
Mulțumesc pentru lectură și vot!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)