ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.11.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 9 MIN

Minisejur reușit la pensiunea Cristian din Murighiol

TIPĂREȘTE

Delta Dunării s-a aflat în ultimii ani pe lista acelor destinații unde ne doream mereu să ajungem, însă toamna, atunci când se terminau perioadele însorite şi zilele de concediu, constatam cu părere de rău că ieșirea în Deltă trebuia amânată din nou. Anul acesta însă, am reuşit să ne îndeplinim dorinţa de a ajunge acolo...

În acest articol voi prezenta locația unde ne-am cazat, este vorba despre o pensiune din localitatea Murighiol.

Am ales Murighiol pentru minisejurul nostru întrucât ne-am propus să mergem cu mașina până la destinație, mai ales că pentru această ieșire nu am avut rezervată cazare dinainte. Întocmisem totuși în seara dinaintea plecării o listă cu câteva locații de cazare (în funcție de comentariile de pe AFA, de preț și de notele de alte site-uri turistice), astfel că atunci când am ajuns la Murighiol am dat o tură de recunoaștere, apoi ne-am hotărât să sunăm la telefon, cu speranța că vom avea șansa de a găsi cazare într-una dintre locațiile aflate pe lista noastră.

Și iată că am avut noroc de la primul telefon dat! Am sunat la pensiunea Cristian, locație care se afla pe prima poziție în lista noastră. De ce trecusem această pensiune în capul listei? Pentru că pe site-urile de turism are note bune, pentru că în spatele curții are un ponton (lucru specificat în prezentările de pe net) și pentru că, chiar cu puțin timp înainte, am citit acest articol pe AFA!

La telefon ne-a răspuns chiar domnul Cristian –proprietarul- care ne-a precizat că are în acea perioadă două camere libere, oferindu-ne câteva detalii și îndrumându-ne cum să ajungem la pensiune. Ca adresă exactă, pensiunea Cristian se află pe strada Secundară, nr. 23; mai concret, se intră în localitate dinspre Tulcea și apare destul de rapid o intersecție către stânga (pe acest sens de mers). Pe această stradă secundară se mai parcurg vreo câteva sute de metri până în dreptul pensiunii (aflată pe partea dreaptă a străzii). Există și niște indicatoare micuțe, unul la intersecția cu drumul principal și altul chiar peste drum de pensiune, așa că locația poate fi găsită destul de repede.

Am ajuns la pensiune în jurul orei 15.00. Imediat ce am sosit, am avut un prim motiv să fim mulțumiți de alegerea noastră, pentru că am găsit loc de parcare în curtea pensiunii. Între gard și primul corp de clădire din curte există o zonă pietruită, unde pot fi parcate lejer 7-8 mașini.

Am fost întâmpinați de către domnul Cristian care ne-a arătat camerele disponibile în acel moment; era vorba despre o cameră triplă aflată într-un prim corp de clădire, dar și de o căsuță, amenajată sub forma unei camere duble cu baie proprie (în curte există 5 astfel de căsuțe). Exista o diferență de preț de 30 de lei între cele două variante de cazare, dar nu acesta a fost argumentul care ne-a făcut să alegem căsuța, ci faptul că cel mic a fost extrem de încântat să stea într-o căsuță! Așa că alegerea i-a aparținut practic băiatului!

Am achitat în total 200 de lei pentru cele două nopți pe care urma să le petrecem acolo, apoi am trecut la căratul bagajelor. Exista și posibilitatea de a plăti în plus câte 20 de lei/zi pentru utilizarea aerului condiționat, însă am considerat că nu ar fi cazul și s-a dovedit a fi o decizie bună, mai ales că acea căsuță avea două ferestre micuțe cu plase contra insectelor la geamuri pe care le-am ținut deschise peste zi. Oricum, noi am stat doar noaptea în cameră...

Căsuța în care ne-am cazat (ca și celelalte) este construită din lemn și este prevăzută cu o verandă mică la intrare. Înăuntru am avut la dispoziție un pat matrimonial suficient de mare pentru a ne odihni bine toți trei, dar și televizor, un spațiu pentru depozitarea bagajelor, două noptiere mici, o masă de lemn și două scaune. Locul pentru bagaje este conceput asemenea unei debarale pentru a nu lua din spațiul camerei, iar televizorul cu ecran plat este fixat pe un suport de perete. În vecinătatea locului pentru bagaje este instalat aparatul de aer condiționat.

Pe jos prin încăpere este gresie (cam alunecoasă, atenție la acest lucru), iar cele două ferestre micuțe sunt acoperite la interior cu jaluzele verticale.

Așa cum am mai spus, fiecare dintre căsuțele pensiunii (deci și cea în care ne-am cazat noi) este prevăzută cu baie proprie. Baia este o încăpere lungă, având cabina de duș în partea dreaptă și vasul de toaletă în partea opusă; față în față cu ușa de la intrarea în baie se află chiuveta și o policioară cu oglindă. Referitor la spațiul din căsuță, dar mai ales din baia acesteia, consider că este indicat ca persoanele ceva mai corpolente să aleagă una dintre celelalte variante de cazare de la pensiune.

Așa cum am mai precizat, pensiunea Cristian dispune și de alte spații de cazare: pe lângă cele două camere triple aflate în primul corp și cele 5 căsuțe aliniate, în continuare există un alt corp de clădire format din patru camere duble. Probabil că în anii ce vor urma pensiunea se va extinde, întrucât spre drum se află în construcție o clădire nouă, aproape finalizată.

La câțiva metri de căsuța unde ne-am cazat noi există o terasă mare, un loc excelent de petrecere a timpului liber, mai ales seara (la un pahar de vorbă, la televizor sau profitând de conexiunea wireless foarte bună). Aici sunt amplasate mai multe mese din lemn unde se poate servi masa, dar și o vitrină frigorifică mare, un dulap cu veselă, chiuvetă (apă caldă/apă rece), un aragaz sau un grătar zidit. Cei care doresc își pot găti singuri. La capătul dinspre bucătărie al terasei este fixat în perete un televizor cu diagonală mare, iar în lateral se află o altă vitrină frigorifică de unde se puteau servi băuturi răcoritoare și bere contra cost. Noi am avut câteva produse pe care le-am ținut în vitrina frigorifică aflată la dispoziția turiștilor, iar pentru a doua seară am comandat o tavă cu saramură de pește. Mâncarea gătită de soția lui Cristian a fost excelentă și multă! Am primit o tavă cu saramură, alături de o mămăliguță și de două pahare cu rachiu (din partea casei)! Vreau să vă spun că abia, abia am reușit să dovedim mâncarea și nu suntem niște mofturoși de fel! Pentru mâncarea comandată am plătit 60 de lei.

Referitor la cei care ar dori să petreacă mai multe zile la pensiune și să servească mai multe mese acolo, exista posibilitatea ca dimineața sau chiar cu o zi înainte să vorbești cu doamna și să-i spui ce dorești, urmând ca produsele să fie apoi preparate pentru prânz sau pentru masa de seară. Oricum, pe baza a ceea ce am mâncat noi, dar și din ce am mai vorbit cu alți turiști cazați, recomandăm celor care se vor caza la pensiunea Cristian să încerce mâncarea gătită acolo!

Dacă despre spațiile de cazare și despre masă am vorbit, voi prezenta acum curtea pensiunii. În primul rând, ne-a plăcut faptul că există mai multe alei pietruite mărginite de flori, dar și amenajări care dau un aer rustic locației: un car plin cu flori, o luntre folosită în același scop, o fântână arteziană sau niște sălcii pletoase care te mângâiau parcă pe creștet atunci când treceai pe sub ele! Mai trebuie spus că în această curte locuiesc mai multe pisici și vreo doi căței; animalele sunt blânde, mâțele erau plimbate în brațe încolo și încoace de către cei mici!

Dincolo de căsuțe și de terasa mare a pensiunii se află o altă zonă a curții unde este amenajat un spațiu de joacă pentru cei mici: o trambulină, o casuță de plastic, o groapă cu nisip și alte câteva jucării mai mici au fost testate pe rând de către juniorul nostru, mare amator de zbenguială în aer liber! Tot aici erau amplasate câteva leagăne din lemn, dar și două hamace montate între niște sălcii. La capătul curții există un foișor supraetajat, aflat în apropierea pontonului.

Pe o poartă mică se iese din curte pe un pod de lemn care, după câțiva metri, te conduce către ponton. Acest spațiu este generos și se poate pescui de acolo în canalul care face legătura cu lacul Murighiol; pe timpul zilei, atunci când nu am hoinărit prin împrejurimi, am așteptat răbdător ”marea captură” cu undița în mână pe acest ponton. Am prins câțiva ”monștri” :), pe care am preferat să-i eliberăm; probabil că îi scăpam prin scurgerea de la chiuvetă dacă am fi vrut să-i curățăm, atât de mari erau! În ciuda acestui fapt, mi-am îndeplinit dorința de a pescui în Delta Dunării! Plus că am văzut numeroase păsări, dar și mai mulți șerpi de apă care traversau din când în când, cu mișcări unduitoare, canalul respectiv. Mai trebuie spus că era afișat mesajul ”Scăldatul interzis! ”, iar adâncimea apei era estimată la doi metri.

Pentru cei mai curajoși exista și posibilitatea de a lua una dintre cele două bărci ale pensiunii și de a merge la pescuit pe lacul Murighiol; noi însă nu am încercat să ieșim pe lac, doar ne-am plimbat în prima zi -după ce ne-am cazat- cu una dintre bărci pe canalul din spatele pensiunii. Bărcile puteau fi folosite gratuit de către cei cazați la pensiune.

Și dacă tot am fost în Deltă, să scriu câteva cuvinte și despre problema țânțarilor; în perioada în care am mers noi acolo (puțin după jumătatea lunii august) aceștia apăreau doar dimineața și seara (aproximativ în intervalul orar 19.30 – 21.30). Cu toate astea, nu am văzut foarte mulți țântari decât pe ponton (lângă canal), pe terasă mai apărea câte unul din când în când, nimic de speriat!

Așa cum am mai scris atunci când am prezentat terasa pensiunii, conexiunea wireless era bună, mai ales în zona terasei! Am utilizat internetul în fiecare dintre cele două seri petrecute acolo, profitând și de faptul că în dreptul fiecărei mese de pe terasă era o priză (un lucru excelent pentru cei care vor să utilizeze laptopul, cum a fost și cazul meu).

Referitor la modul în care am petrecut noi cele două zile acolo, vă pot spune că nu ne-am plictisit! A doua zi ne-am plimbat prin împrejurimi (voi reveni cu amănunte într-un viitor articol), iar masa de prânz am servit-o la restaurantul pensiunii Laguna albastră. Știam că gazda noastră gătește bine (seara avea să ne fie confirmat acest lucru cu saramura de somn comandată), însă am dorit să testăm și altceva; și am fost mulțumiți!

Un ultim lucru mai am de completat la prezentarea pensiunii Cristian – faptul că proprietarul organizează plimbări în Deltă la tarife negociabile. Prețurile și alte condiții pot fi stabilite atât la fața locului, dar și înainte de a merge acolo (telefonic).

Cam atât despre această locație de cazare din Murighiol; ajuns la final de articol, recomand cazarea la pensiunea Cristian din Murighiol, un loc pe care îl recomand în primul rând pentru ospitalitatea gazdelor, dar și pentru spațiul generos al curții, pentru ponton, pentru cazare sau pentru mâncarea preparată acolo!

Călătorii plăcute tuturor!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 07.11.16 18:09:43
Validat / Publicat: 07.11.16 21:37:14
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MURIGHIOL.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3270 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 La pas prin curtea pensiunii. În plan apropiat este amenajată o mică fântână arteziană.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44300 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    lady_anca81
    [08.11.16 17:14:01]
    »

    Felicitări pentru articol. foarte frumos expus și ca de obicei foarte echilibrat.

    Floryn81AUTOR REVIEW
    [08.11.16 19:53:24]
    »

    @lady_anca81: Mulțumesc frumos! Mă bucur că v-a plăcut acest articol!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    lady_anca81
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Cristian:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047887086868286 sec
    ecranul dvs: 1 x 1