GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Conacul lui Maldar, un loc deosebit
![](/images/printer_off_32.png)
Am petrecut o scurta vacanta la Conacul lui Maldar la inceputul lui august, cu rezervare facuta din martie, fiindca locul este foarte cautat pe buna dreptate. Conacul a fost restaurat si introdus in circuitul turistic in incercarea de a atrage catre turismul istoric.
Inca de la intrarea pe domeniu esti impresionat, o alee serpuieste lin printre copacii care o strajuiesc de-a dreapta si de-a stanga. Urci usor si, deodata, te intampina, pe o pajiste de un verde crud, cladirea alba, imaculata, impunatoare. La o oarecare distanta, intr-o fosta anexa, este acum restaurantul, cu terasa primitoare si, imediat langa, piscina destul de mare. Atat cladirea conacului cat si domeniul arata impecabil, s-a lucrat cu mare atentie la detaii, iar rezultatul este unul spectaculos. Usile, piesele de mobilier, spun proprietarii, sunt piese originale restaurate, (vechi de peste trei secole) iar asternuturile si perdelele sunt decorate cu broderii superbe. Scoartele oltenesti, lucrate manual, sunt si ele prezente peste tot, o explozie de culoare, cu modele deosebite.
Fiecare camera este diferita, unele mai mari, altele mai mici, unele cu terasa, altele fara. La parter exista un spatiu de recreere unde exista si un semineu. Ai la dispozitie halate de baie in fiecare camera. Exista, de asemenea, fierbator, pliculete de ceai si cafea solubila.
Micul dejun este inclus si este absolut delicios. Preparatele arata incredibil, iar gustul este pe masura. Poti lua si celelalte mese la conac alegand dintre doua variante de aperitiv, doua de fel principal si doua deserturi. Preparatele au denumiri adorabile si sunte extrem de gustoase. Aperitivul costa 20 de lei, felul principal, 35 de lei, desertul 15 lei. Bauturile, "de casa", sunt foarte bune; afinata, visinata, 7 lei, iar limonada 9 lei.
Locul este, in opinia mea, perfect pentru 2-3 zile de relaxare. Daca te plicitsesti de plaja si inot in piscina, poti vizita Complexul Muzeal Maldaresti, compus din Cula Duca si Cula Greceanu (e si pacat sa nu faci asta fiindca se afla la 5 minute de conac) sau poti merge pana la Horezu, care este la 4 km distanta. Odata ce ajungi la Horezu, vei vrea o mostra de ceramica de Horezu... mare atentie, insa, mestesugari au ramas foarte putini, majoritatea obiectelor sunt produse in China.
O zi ar putea fi dedicata vizitarii manastirii Polovragi si Arnota, care sunt avevarate bijuterii, dar si Pestera Muierilor si Polovragi sunt aproape si deloc de neglijat.
In concluzie, daca vreti sa simtiti farmecul traiului boieresc, petreceti o noapte, doua la conac! Sigur nu veti regreta!
Trimis de dobrin in 15.08.17 20:17:13
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în HOREZU.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dobrin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.12177900 N, 23.99889700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Cu adevărat un loc aristocrat! Într-adevar, tot ansamblul emană noblețe, astfel îti poți imagina ușor că ești de viță nobilă…
Pe de altă parte mă uit la P03 și mă gândesc – și mama avea covoare din alea la ea acasă (ba chiar le facea ea singură la razboiul de țesut pe care îl folosea, mama îl instalase în bucătărie, lângă vatră, era loc, îl mai foloseam și eu de divertisment, așa…) cu amendamentul că ea – mama - era contesă doar la ea acasă și doar când avea ea chef – nimeni altcineva nu știa că ea-i contesă
… mă gândesc totuși ca stilul de viață cu ștaif sau fără nu-s totuși chiar așa depărtate… în zilele noastre… sau în natura lucrurilor…
@dobrin: Frumos loc! O clădire istorică, o culă boierească la origini, a prins din nou viață în cadrul unei afaceri particulare de succes. Reușita îmbinare a modernului cu tradiționalul atrage numeroși turiști dornici să guste din „plăcerile” boierești de altădată.
Bun sfatul de a vizita Complexul Muzeal Măldărești, mai ales că nu se cunoaște încă perioada de existență a instituției muzeale în vechile cule. Cula Greceanu e minunată!
ilustrația videomuzicală trimisă privat de autor a fost atașată reveiw-ului - vezi sus, imediat sub titlu
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2021 Conacul lui Maldăr – răsfăț boieresc — scris în 06.04.22 de k-lator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 Back in time... — scris în 05.12.18 de Butz din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2016 Conacul lu Maldar — scris în 13.02.16 de ccbg* din ALEXANDRIA - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Impresionant — scris în 26.07.14 de Cipolino din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Desavarsit — scris în 14.10.13 de Ovidiu B din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Diferenta intre povesti oltenesti si realitate! — scris în 17.10.13 de adry24 din PăULEşTI [PH] - nu recomandă
- Jun.2013 De la fabulos la dezamăgitor! — scris în 14.06.15 de cocor din ROMANIA - nu recomandă