GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am ajuns in aceasta locatie absolut intamplator, dupa o cautare simpla pe net (aproape de inserare) in cautarea unei alternative in zona la un sejur ratat din cauza conditiilor oferite.
Inca de la primul contact telefonic mi s-a precizat (lucru pe care il apreciez) ca mai aveau camere disponibile dar doar la mansarda sau una in regim single dar cu un pat destul de lat. Am acceptat si am ajuns in locatia respectiva. Am fost intampinati cu zambetul pe buze si am fost insotiti spre camerele disponibile pentru a ne hotari.
Prima impresie, inca de la intrare, a fost ca am intrat intr-un muzeu. Reamenajata pe structura unui vechi conac boieresc, cladirea a pastrat exact parfumul de epoca din acea perioada si totul a fost aranjat in cel mai mic detaliu respectand arhitectura si mobilierul acelei vremi, cu foarte mult bun gust (pentru cei care apreciaza acest stil). Zidurile groase confereau cladirii racoarea necesara pentru o zi torida de vara fara a mai fi necesar AC. Am observat ca doar in camerele de la mansarda aveau cate un ventilator care, pesemne, asigura necesarul de aer mai rece. Balconul generos, cu 2 scaune de ratan si multe flori in ghivece te faceau sa te bucuri ca ai nimerit acolo.
Pozele de pe siteul oficial va pot face o idee de cum arata mobilierul dara sa stiti ca in realitate ni s-a parut si mai frumos.
In exterior, conacul beneficiaza de o pajiste intinsa, cu gazon tuns regulamentar, marginita intr-o parte de o mica padurice de brazi inalti si alte foioase iar in cealalta parte cu o priveliste catre muntii impaduriti din zona.
La cca 50 m de conac au o piscina in aer liber, impecabil de curata si improspatata permanent. In jurul acesteia cca 30 de sezlonguri cu saltele si umbrele aferente, suficiente pentru fiecare turist cazat. Deasemeni, langa piscina un pavilion (facut la fel doar din lemn) perfect incadrat in peisaj, cu mese si scaune, iti permite sa stai la aer curat daca vrei umbra sau daca ploua. E deasemeni o buna locatie pentru cei care vor sa organizeze un team buiding sau mici reuniuni, fara a deranja ceilalti turisti din stabiliment.
Masa se servea la demisolul conacului, intr-o sala de mese amenajata dupa acelasi tipic. Daca ar fi sa cautam un nod in papura, aici ar fi unul, dar atat de mic ca parca nici nu conteaza. Datorita bucatariei mici, nu au inca posibilitatea prepararii unui meniu a la carte si au optat pentru un mod de servire a mesei (dejun si cina) cu un meniu fix, afisat la intrare in fiecare zi. Micul dejun e stil bufet suedez. Dejunul si cina aveau fiecare 1 fel unu 1 fel doi si 1 desert si costau fiecare cate 10 eur/pesoana. Ideea e ca totul a fost delicios desi personal, sunt destul de mofturos la mincare. E poate mai delicat pentru cei care de exemplu nu mananca peste sau porc, dar am inteles ca daca se discuta de dimineata cu gazdele, se poate pregati si altceva in loc, echivalent.
In ce priveste masa am primit asigurari ca la sfarsitul lunii septembrie ar trebui sa fie gata si restaurantul la care inca se mai lucra si unde se va putea servi masa pe alese. Am fost uimiti sa vedem ca acoperisul acestuia era facut din sindrile mici de lemn ce pastrau designul specific de odinioara.
Curatenie exemplara, zilnic, prosoape curate, schimbate la timp. Apropo, gasiti in camera inclusiv halate de baie pentru mers la piscina care se poate folosi toata noaptea intrucat este iluminata.
Personalul care ne-a servit a fost foarte amabil, zambitor si fara nicio problema cu deplasarea de la conac la piscina pentru a ne aduce o apa, un vin o cafea etc.
Atractiile din imprejurimi sunt multe pentru cei care vin prima oara aici si ai nevoie de ceva zile sa le faci pe toate. Pesteri, chei, manastiri (recomand urcusul pana la Arnota, desi fortezi putin masina, dar merita privelistea de sus din varful muntelui), piata de oale din Horezu si Transalpina cu valea Lotrului care e o alternativa incomparabil mai frumoasa decat Valea Prahovei.
Fiind situat pe o colina, conacul e o oaza de liniste desi tot satul ni s-a parut la fel.
Merita sa va petreceti un sejur aici dar va sfatuiesc sa va faceti rezervare din timp intrucat e foarte ocupat.
Trimis de krantzro* in 04.09.12 21:00:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în HOREZU.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krantzro*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.12177900 N, 23.99889700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Multumim pentru impresii. Daca ai si poze din locatie nu ezita in a le posta.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2021 Conacul lui Maldăr – răsfăț boieresc — scris în 06.04.22 de k-lator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 Back in time... — scris în 05.12.18 de Butz din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Conacul lui Maldar, un loc deosebit — scris în 15.08.17 de dobrin din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2016 Conacul lu Maldar — scris în 13.02.16 de ccbg* din ALEXANDRIA - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Impresionant — scris în 26.07.14 de Cipolino din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Desavarsit — scris în 14.10.13 de Ovidiu B din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Diferenta intre povesti oltenesti si realitate! — scris în 17.10.13 de adry24 din PăULEşTI [PH] - nu recomandă