ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.10.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
OCT-2020
DURATA: 3 nopți
Prieteni
6 AD. + 2 COPII -- v: 9; 10
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 39 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Stare de bine la Conacu' Boierului

TIPĂREȘTE

În fiecare toamnă caut să ajung într-o zonă submontană/montană pentru a mă bucura de nuanțele ruginii ale Naturii. Sorții au ales zona Ponoarele din Mehedinți, aproape de granița cu județul Gorj. Am efectuat rezervarea telefonic cu vreo trei săptămâni înainte, după ce am așteptat vreo 48 ore un răspuns la formularul completat online pe site-ul pensiunii (e adevărat că am „prins” un weekend aglomerat și răspunsul a întârziat).

Drumul până la Ponoarele s-a desfășurat într-o zi de lucru pe traseul clasic – autostrada bucurești-Pitești, apoi ceva mai aglomerat pe porțiunea spre Râmnicu Vâlcea, după care lejer și pitoresc până la Târgu Jiu. Traversăm orașul brâncușian, zărim Coloana Infinitului, depășim „ciudatele” sensuri giratorii din oraș (semafoare la nici 20 m distanță de giratorii) și ne încadrăm pe șoseaua spre Baia de Aramă. În centrul micului oraș virăm stânga spre Ponoarele pe un drum bun care în 5 km ne conduce spre așezarea mehedințeană.

Pensiunea Conacu' Boierului iese în evidență prin arhitectura decorativă, monumentalitate și poziționare – vis-a-vis de Primărie. Parcarea e formată din două zone amenajate pe ambele părți ale șoselei. Coborâm o pantă ușoară spre un fel de curte deschisă, parțial aranjată cu spații verzi și flori, loc pentru foc de tabără, leagăne-hamac și parțial ocupată de mese aparținând restaurantului. Spațiile exterioare sunt bine îngrijite, drăguțe vizual, o combinație între rustic și modern.


despre SERVICII

Am sesizat cu ușurință amabilitatea personalului încă din timpul convorbirilor telefonice ocazionate de rezervarea camerei – am putut să îmi aleg camera din cele disponibile și chiar mi s-a oferit posibilitatea de a schimba o cameră twin cu una matrimonială după o primă noapte de cazare. Se poate plăti cash, cu card bancar sau vouchere/card de vacanță; nu mi s-a cerut avans. Cu vreo trei zile înainte de sosire am fost sunat pentru reconfirmarea rezervării.

Am fost întâmpinați cu ospitalitate, am completat o fișă de cazare și am primit cheia camerei. La plecare, după achitarea cazării și a meselor consumate în restaurant (am primit bon fiscal), am primit un mic suvenir: o cănuță din lut cu numele pensiunii inscripționat pe ea.

La pensiunea Conacu' Boierului se respectă condițiile de siguranță sanitară, și anume: la intrare există anunțuri privind obligativitatea purtării măștii de protecție la interior și recipient pentru dezinfectare mâini, termoscaner la recepție, personalul purta permanent măști, în cameră există o sticlă de 1 litru cu dezinfectant, pe fiecare masă este amplasat un recipient cu dezinfectant.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Camera aleasă se numește Dobrogea datorită decorului cu floarea soarelui și a motivelor pictate pe pereți, predominând culoare galben, verde și alb. Până să ajungem la cameră am trecut în drum spre micul birou-recepție de sub scară printr-un hol cu vitrine laterale în care se află costume populare specifice diferite zone etnografice ale țării și două măsuțe cu materiale de prezentare turistică a zonei. Urmează un spațiu mai larg cu dulapuri tradiționale pline cu felurită ceramică și un lounge comod, perfect pentru câteva minute de așteptare/relaxare. Pe biroul recepției se află scris pe o tăbliță cu cretă citatul săptămânii (schimbat în fiecare zi de luni), o carte de impresii și, jos, un cufăr cu amintiri.

O scară de lemn lată, drăguț ornamentată ne ghidează spre cele trei etaje ale pensiunii; fiecare spațiu intermediar și holurile sunt decorate cu obiecte diverse, costume populare, ceramică; pe pereți sunt înrămate diferite modele de țesături populare, corpurile de iluminat sunt aprinse de senzori de mișcare.

Pătrundem în cameră, introducem cartela în fanta specială pentru a porni iluminatul și suntem plăcut surprinși de mărimea încăperii și decorul galben genrat de floarea soarelui. Pe hol există cuier și suport pentru bagaje, pardoseala e formată din gresie care imită parchetul, caloriferele sunt controlate de un panou electronic (și a fost din belșug căldură).

Încăperea e spațioasă și se prelungește cu un apendice lateral în care se află șifonierul-bibliotecă, o măsuță cu scaun și ușa de acces în balcon. Paturile twin erau unite, lenjeria albă cu borduri brodate (la fel și fețele pernelor), capetele paturilor sunt pictate cu flori ale soarelui. Pereții au o bordură tematică pictată, draperiile se înscriu coloristic în tematică, la fel pernuțele decorative și dulapul în care se ascunde minibarul (dotat cu apă, suc, băuturi la preț rezonabil). Alte decorațiuni: ceramică pe rafturi și pereți, țesături înrămate, flori ale soarelui decorative, o oglindă cu ramă masivă albă de lemn, un telefon vintage (funcțional), veioze cu abajur din material alb brodat pe margini. Am apreciat numărul ridicat de prize electrice și prezența unui „dosar” de informare (reguli, prețuri minibar, prezentare facilități, trasee turistice). Între dotări se numără un tv lcd în ramă de lemn, fierbătorul și plicurile de ceai/ness, veselă (pahare, cești), masă și fier de călcat.

Balconul e spațios, situat pe colț cu vedere pe două laturi, ornamentat cu arcade (gen „brâncovenesc” ) și prevăzut cu două fotolii comode și o măsuță. Peisajul care se înfățișează în fața ochilor e minunat, mai ales dimineața când fuioare de ceață învăluie plaiurile.

Baia are dimensiuni decente, e dotată cu duș zidit și geam de aerisire prevăzut cu plasă de insecte. Nenumărate prosoape albe stau pe un raft, avem uscător de păr și consumabile (multe hârtii igienice, periuțe de dinți de unică folosință, dozatoare de săpun și gel de duș), coș de gunoi. În șifonier se află halate de baie și papuci de unică folosință.

Peste tot este curat, am fost foarte mulțumiți de acest aspect. Prosoapele au fost schimbate zilnic, iar lenjeria după două zile. Se spălau scările și interioarele de mai multe ori pe zi, personalul purta măști de protecție și era foarte amabil. Felicitări!


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

La parterul pensiunii există restaurant, iar prețul cazării include micul dejun. Prima masă a zilei se poate degusta între orele 8.00-11.00 în sistem bufet suedez. Sortimentele oferite sunt numeroase, dar variază destul de puțin de la o zi la alta. Nu e un reproș, în cele trei dimineți nu am putut gusta din toate preparatele oferite. Pe lângă clasicele feluri matinale (ouă gătite în mai multe feluri, mezeluri de calitate, brânză, legume etc.) am apreciat salata de ciuperci cu maioneză și usturoi întinsă pe felii de pâine prăjită, cârnații și turtele cu brânză (delicioase au fost și scovergile, plăcintele cu mere sau cu prune și nucă, clătitele cu brânză). Mi-a plăcut și socata, de asmenea cafeaua. Tinerele chelnerițe erau atente la orice doleanțe și debarasau mesele cu promptitudine. Una peste alta, un mic dejun bun, îndestulător, gustos.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Pensiunea e strategic amplasată într-o zonă despre care se vorbește/scrie mai puțin, un areal geografic foarte frumos imagistic cu destul de multe disponibilități de trasee montane. Punctual avem câteva obiective carstice în localitate, iar extins Ponoarele și pensiunea Conacu' Boierului constituie o bază perfectă de pornit în drumeții. Pe primul loc se află obiectivele turistice naturale, urmate de mici atracții istorice.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Confortul și frumusețea camerelor te îmbie la relaxare și, de ce nu, leneveală. Totuși zona e ofertantă peisagistic astfel că merită să facem câțiva pași în aer liber. Drumețiile se pot face perpedes, cu bicicleta sau ATV-ul.

La mansarda pensiunii găsim un loc de distracție, deschis între orele 10.00-22.00. pe lângă fotoliile pentru socializare găsim aparate de fitness (nu păreau prea utilizate), masă de biliard, masă de ping-pong, un colț cu jucării dedicat prichindeilor. La nevoie mansarda se poate transforma într-o sală de training/conferințe fiind dotată cu planșă, videoproiector, pc, sistem de sonorizare.

În exterior, în spatele pensiunii, este amenajat un loc de joacă pentru copii (leagăne, tobogane, trambulină etc.).

În concluzie pot spune că ne-am simțit bine la pensiunea Conacu' Boierului din Ponoarele, ne-am relaxat, am mâncat bine, am colindat prin împrejurimi = ne-am încărcat bateriile.

Toamna e frumoasă în România!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 29.10.20 15:16:24
Validat / Publicat: 29.10.20 15:58:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BAIA de ARAMĂ.

VIZUALIZĂRI: 1348 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Hol intrare.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 39.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    mprofeanu
    [29.10.20 20:40:52]
    »

    @tata123:  Arată foarte bine totul, camera spațioasă, ce frumos mobilier!... baia dar și interiorul și exteriorul pensiunii... Mi-au plăcut decorațiunile și micul dejun arată bine...

    Este o cazare mai scumpă dar pentru ce oferă raportul calitate-preț este unul corect și până la urmă contează și ambianța și bunul gust.

    krisstinnaPHONE
    [29.10.20 21:43:35]
    »

    @tata123:  Foarte bună recomandarea ta, tare bine arată totul, bănuiesc eu ca prețul din caseta tehnica e pentru voi trei, deci nu e scump deloc dacă mă intrebi pe mine, mai cu seama ca primesc și tichete/carduri de vacanță. ​​

    ​​Unde-s tichete e prețul mai mare și nici turiștilor nu li se pare scump, de parcă n-ar fi tot banii lor

    Plus că obiectele decorative sunt superbe,  mobilierul e foarte frumos pictat. ​​

    ​​Bună alegere ai făcut! Felicitări!

    tata123 🔱AUTOR REVIEW
    [30.10.20 13:54:13]
    »

    @mprofeanu:  Aspectul interior/exterior e deosebit, piesele de mobilier și obiectele decorative au fost alese cu grijă. Este o pensiune de 4**** margarete, totul se reflectă în preț, dar bineînțeles există și calitate în serviciile oferite. În zonă nu sunt prea multe pensiuni, le numeri pe degete, iar multe nu oferă servicii de masă.

    Spațiile de tot felul sunt confortabile, am avut căldură după plac, mâncarea a fost gustoasă, zona e frumoasă.

    Mulțumesc pentru vizită! Alegeri inspirate! ​​

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    tata123 🔱AUTOR REVIEW
    [30.10.20 13:58:51]
    »

    @krisstinna:  Mulțumesc! Aspectul camerelor și al pensiunii au constituit un criteriu de alegere. Apoi acceptarea cardului de vacanță (încerc să cheltui acei bani cu chibzuință, dar uneori...). Într-adevăr tarifele sunt mari, prețul afișat este pentru o cameră dublă - 2 adulți (300 lei noapteîn weekend, 250 lei duminică seara cu mic dejun inclus).

    Am vrut să „gustăm” din frumusețea zonei și chiar asta am făcut, deși  oscilam între relaxare totală la pensiune (am avut parte și de odihnă, una din zile a fost ploioasă) și drumeții ușoare în împrejurimi.

    O toamnă frumoasă! ​​

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    doinafil
    [30.10.20 14:48:34]
    »

    La „Conacu' Boierului” n-ai cum să nu te aștepți la „boierie” , să nu te simți și tu un pic „boier” , măcar pentru puțin timp”

    Totul arată foaaaaarte bine, arhitectul care s-a ocupat cu mobilarea și decorurile are un foarte elevat simț estetic în raport cu clădirea și așteptările turiștilor!

    Mi-au plăcut - mai ales - mobilierul pictat și decorurile camerei.

    Chiar dacă s-a dovedit că alegi inspirat locurile pe unde mergi și te cazezi, eu tot îți urez: să ai și de-acum încolo alegeri inspirate! ​​ ​

    tata123 🔱AUTOR REVIEW
    [03.11.20 12:27:40]
    »

    @doinafil:  Și eu am fost atras de frumusețea și bunul gust din interiorul pensiunii și consider că proprietarii au făcut o alegere bună în privința poziționării clădirii. Mobilierul pictat e drăguț, camerele sunt spațioase, serviciile de calitate. Iar zona e insuficient promovată și mai ales nu e cunoscută de turiștii amatori.

    Mulțumesc frumos pentru aprecieri! Numai bine! ​

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    doinafil, mprofeanu, tata123 🔱
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Conacu' Boierului [Ponoarele, MH]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062565088272095 sec
    ecranul dvs: 1 x 1