ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.04.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Iasi
ÎNSCRIS: 13.01.15
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 27 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Pensiunea Castania - ospitalitate şi rafinament

TIPĂREȘTE

În vara anului 2013 ne-am propus, printre altele, să mergem şi pe Transalpina şi am zis că, hai s-o vedem de la bază, respectiv de la Novaci. Am început să caut locuri de cazare în zonă, dar pentru că am vrut să vedem neaparat şi Peştera Muierii, Peştera Polovragi, Cheile Olteţului... aria mea de căutare s-a lărgit.

Am dat la un moment dat peste această pensiune şi pentru că avea referinţe bune, am sunat şi am făcut rezervare, fără a fi necesară plata unui avans.

Comuna Polovragi din Gorj, unde este situată pensiunea Castania, face parte dintr-o zonă de munte, amplasată între munţii Căpăţânii şi Parâng, zona fiind denumită „Zona Olteniei de Sub Munte” şi este la vreo 50 km de Tg. Jiu şi 20 km de Horezu.

Drumul de la Iaşi a fost lung, aşa că l-am mai întrerupt, poposind câte 1 – 2 nopţi şi pe alte meleaguri.

În Gorj nu mai fusesem niciodată, şi, mărturisesc, aveam ceva emoţii. De la Râmnicu Vâlcea am mers pe DN 67, spre Târgu-Jiu. Toate bune şi frumoase, dar după ce am trecut de Horezu (unde bineînţeles am oprit şi am cumpărat câteva suveniruri), GPS-ul nostru ne-a dus pe nişte drumuri de ţară, ce păreau fără sfârşit! Ştiam că mai aveam de parcurs vreo 25 km. Am intrat la un moment dat în comuna Polovragi, dar... o şosea lungă, lungă... bun drumul nimic de spus... dar... cam pustiu... nici urmă de vreo pensiune! Soţul meu făcea feţe-feţe!!! În sfârşit, vedem o persoană, oprim şi întrebăm: „- A, da, pensiunea Castania este la ieşirea din comună, mai aveţi muică de mers, tot înainte, până la intersecţie, apoi faceţi dreapta! ”

Oarecum uşuraţi, continuăm drumul şi iată că... în sfârşit, zăresc cei doi masivi muntoşi de la intrarea în Cheile Olteţului; facem dreapta şi imediat, după ce trecem de Mănăstirea Polovragi, urcăm foarte puţin – aproximativ 100 metri - şi vedem pensiunea.

Clădirea nu impresionează la prima vedere şi, cu coada ochiului, îl vedeam pe soţul meu din ce în ce mai întunecat la faţă.

Am parcat şi imediat am văzut o doamnă micuţă şi uscăţivă îndreptându-se spre noi. Era gazda, care ne-a urat bun venit şi care s-a bucurat să aibă oaspeţi tocmai de pe meleagurile Moldovei. Ne-a condus în pensiune şi ne-a arătat camera.

Wow!!!

Totul era atât de frumos... elegant... rafinat... bun gust... !!! Eram frânţi de oboseală dar... dintr-o dată ne-am revenit iar soţul meu afişa un zâmbet din ce în ce mai larg... Era totul atât de curat şi de bună calitate, încât nici nu am îndrăznit să ne aşezăm. Am ieşit în balcon şi... ce credeţi? Peisajul era de vis! Primisem o cameră cu vedere spre Cheile Olteţului! Pensiunea fiind amplasată un pic în pantă, aveam o panoramă asupra întregii zone.

Ne-am lăsat bagajele şi am coborât să explorăm zona. Cine credeţi că a venit cu noi şi ne-a condus pe tot traseul? Cei doi căţei ai pensiunii: Lola şi Bogdănel. Erau atât de frumoşi şi blânzi...

După ce am pătruns în superbele chei din imediat apropiere, am fost surprinşi de numărul mare de maşini parcate şi apoi... Doamne, câtă lume... !!! La intrarea în peşteră era o coadă de nedescris. Şi nouă care ni se păruse zona cam pustie... tot drumul până acolo nu întâlnisem nici ţipenie şi... dintr-o dată... o mare de oameni!

Aerul de acolo... frumuseţea locului... ne-au dat aripi!!! Nu mai simţeam oboseala drumului... foamea... nimic... era suficient să privim în jur!

Ne-am întors la pensiune plini de energie, însoţiţi bineînţeles de Lola şi Bogdănel şi am mers să servim masa la terasa restaurantului, afară, pentru a ne putea bucura în continuare de aerul proaspăt şi priveliştea încântătoare. Trebuie să vă spun că acest detaliu, cu privire la servirea mesei, l-am stabilit cu gazda încă de când am făcut rezervarea.

Preţul unei camere era atunci 120 lei, iar cu micul dejun inclus, era 140 lei.

Dar hai să vă spun câte ceva despre pensiune.

Este clasificată cu 4 margarete şi dispune de 10 camere şi un apartament, situate toate la etaj. O parte din camere sunt cu vedere la Cheile Olteţului şi respectiv curtea pensiunii, iar celelalte camere au vedere spre pădurea de castani (probabil de aici şi numele pensiunii) şi locul de joacă amenajat pentru copii.

Camera foarte mare, spaţioasă, primitoare şi caldă - avea un pat dublu mai mult decât generos, foarte confortabil, aşternuturi imaculate şi de foarte bună calitate; cuvertura – un crem, spre alb, era în ton cu draperiile şi mobilierul; o măsuţă elegantă, pe care m-am bucurat tare mult să remarc o vază cu flori proaspăt culese, cu două scăunele din piele, două veioze amplasate deasupra patului; televizor mare, LCD; dulapul de haine, în acelaşi ton, era dotat cu suficient de multe umeraşe, trusă de ace, trusă pentru pantofi, loc pentru valiză, etc.

Când am deschis uşa la baie, nu m-am putut abţine să nu exclam iarăşi: wow!!! Superbă: spaţiu foarte mare, duş, două oglinzi mari, mobilier modern şi de bună calitate, gresie şi faianţă în culori pastelate, feon, prosoape pufoase, consumabile de bună calitate... mult, mult bun gust... şi... totul strălucea!

Balconul – suficient de mare - era mobilat cu măsuţă şi două fotolii foarte confortabile unde stăteam în fiecare dimineaţă să-mi savurez cafeaua şi să-mi delectez ochiul cu peisajul mirific ce înconjura pensiunea.

În cameră am avut internet wireless pe toată perioada şederii, fără nici un pic de probleme.

Spaţiul de la parter cuprindea recepţia – cochetă şi frumos decorată, sală de conferinţe, şi, ceea ce mi-a plăcut mie cel mai mult aici, o sală de recreere, foarte frumos mobilată... caldă şi primitoare... cu fotolii... canapele... multe cărţi de citit, reviste... televizor mare LCD... şi de unde se auzea, în surdină, atunci când am venit, o muzică de Chopin... Mai erau aici, pe lângă colecţia de filme şi muzică, cărţi de joc, rummy, şah... era perfectă pentru serile ploioase sau la sfârşitul unei zile de drumeţii.

Restaurantul pensiunii avea o capacitate de circa 50-60 de locuri; exista şi o terasă afară unde se putea servi masa şi pe care am preferat-o de fiecare dată, pentru că nu ne mai puteam sătura admirând peisajul.

Noi am avut micul dejun inclus în preţ şi mai mâncam seara, când ne întorceam de pe drumuri. Preţurile erau acceptabile, iar porţiile generoase. Am fost mai mult decât mulţumiţi de bucatele gătite – gustoase, proaspete, sănătoase, iar de personalul de acolo, ce să mai spun... de nota 20! Ne întrebau cu o zi înainte ce să ne pregătească, lapte aduceau în fiecare dimineaţă din sat... plus alte mici surprize... prăjituri...

Bucătăria restaurantului avea două geamuri mari, astfel încât puteai vedea cum se pregătea mâncarea. Oricum, totul se pregătea pe loc.

Curtea pensiunii, era foarte generoasă şi era împrejmuită cu un gard frumos, decorată din loc în loc cu aranjamente florale, loc de parcare suficient, iar în spatele pensiunii, la poalele muntelui, pe un covor superb de iarbă se afla spaţiul de joacă pentru copii (dotat cu leagăne, trambulină, fileu pentru badminton, minipiscină, nisip şi jucării pentru nisip), şezlonguri pentru plajă, un foişor cu apă rece curentă, unde se putea prepara un grătar şi bineînţeles, pădurea de castani cu fructe comestibile.

Îmi închipui cât este de frumos acolo când înfloresc castanii!!!

Îmi doresc din suflet să pot reveni la Castania cu ocazia „Sărbătorii castanilor” care, din câte am aflat, a avut loc de câteva ori chiar în curtea pensiunii.

Ah, uitam să vă spun! În pensiune se găseau biciclete disponibile gratuit. Noi care suntem „fani”, nu ne-am putut abţine şi am dat câteva raite. A fost super amuzant!

Împreună cu cei doi căţei, Lola şi Bogdan am urcat pe munte, ne-am plimbat prin pădurea de castani, am fost să vizităm Mănăstirea Polovragi, Cheile Olteţului, Peştera Polovragi – dar despre toate astea o să scriu cu altă ocazie.

În zonă se mai poate vizita Peştera Muierii, Mănăstirea Horezu, Mănăstirea Arnota, Cheile Galbenului, Rezervaţia Naturală Parâng-Novaci, Culele de la Măldăreşti, muzeul Brâncuşi, etc., şi bineînţeles, de la Novaci, pe Transalpina!!!

Recomand cu multă încredere tuturor care trec prin zonă să poposească la această pensiune, care oferă nu doar un cadru natural de excepţie, dar şi servicii şi ospitalitate cum rar întâlneşti!

Pensiunea Castania vă poate oferi cel mai plăcut refugiu din viaţa tumultuoasă de zi cu zi, unul dintre acele locuri de unde ne încărcăm cu energie pozitivă, de care ne vom aminti mereu cu mare drag şi unde vom dori mereu să revenim!

Vacanţe plăcute tuturor!


[fb]
---
Trimis de gettyy in 14.04.15 14:16:15
Validat / Publicat: 14.04.15 16:36:09
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2768 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gettyy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P28 Prin Cheile Olteţului - râul Olteţ
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 27.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [14.04.15 14:40:39]
    »

    @gettyy - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    gettyyAUTOR REVIEW
    [14.04.15 14:41:26]
    »

    Dragă web,

    te rog frumos să postezi câteva imagini cu pensiunea

    https://youtu.be/MbSVkmUbtzc

    gettyyAUTOR REVIEW
    [14.04.15 14:50:09]
    »

    @webmasterX -

    Da, este ok, web!

    webmaster
    [14.04.15 16:37:46]
    »

    @gettyy - din păcate, clipul e făcut de o firmă cu activitate comercială în turism, nu îl putem publica.

    tata123 🔱
    [14.04.15 17:20:26]
    »

    @gettyy - Am stat și eu acum vreo 6-7 ani într-o pensiune alăturată. Peisajul oferit din balcon este superb: Cheile Oltețului pe fundal, iar în față Mănăstirea Polovragi. De altfel, liniștea locurilor e spartă doar de clopotele vechiului așezământ religios și sunetele specifice mediului rural.

    De câte ori am mers pe Cheile Oltețului am preferat să las mașina la o distanță mai mare de peșteră și versanți și să parcurg pe jos drumul neasfaltat pentru a admira opera naturii.

    Rodel
    [14.04.15 17:44:57]
    »

    Foarte frumos! Review, poze au redeșteptat amintiri vechi, nu de la pensiune, ci din zonă: Cheile Oltețului, peșterile Plovragi și Muierii, Horezu, Novaci. Poate voi reveni în acele locuri , chiar îmi doresc.

    Dan&Ema
    [14.04.15 20:49:16]
    »

    Bravo @getty!

    Foarte frumos review. Foarte utila informatia.

    Noi am stat in zona de mai multe ori la Baia de Fier la Pensiunea Andreea unde am fost de asrmenea f multumiti si am recomandat-o si altora. Toata zona Polovragi - Baia de Fier cu cheile lor, pesterile, manastirea sunt superbe. Si mie imi provoaca multe amintiri placute!

    Ma bucur de oricine pensiune laudata cu toata convingerea pe AFA mai ales ca in ultimul timp eu am alternat impresii placute cu altele mai putin placute despre locatiile cunoscute despre care am tot postat in ultimele zile, saptamani...

    Bravo

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dan&Ema, gettyy, Rodel, tata123 🔱
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Castania [Polovragi]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053109169006348 sec
    ecranul dvs: 1 x 1