GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Stiu ca mai sunt alte 4-5 review-uri despre aceasta cabana, dar decat sa fac completari pe la unii altii, am preferat sa relatez tot ce am trait cap-coada.
Pe la jumatatea lui octombrie, am zis sa fac cu sotia o mica plimbare de vreo saptamana prin tara. Prima noapte am stat la Sovata, iar planul era ca a doua noapte sa o petrecem la Arieseni, cu gandul ca a doua zi sa vedem ceva obiective prin zona, in special pesteri.
Am cautat repede pe internet un loc de cazare (era in drum spre localitate) am gasit o lista de cabane, am ales una si s-a intamplat sa fie vorba de Casa Motului.
E situata undeva pe marginea drumului, treci un mic podet peste un mic rau si gasesti o vila foarte frumoasa cu multa verdeata de jur imprejur. Intram sa vedem daca au camere, ne intampina o doamna mai in varsta dar extrem de simpatica, ne da o camera la etaj si ne spune ca masa se serveste pana la ora 21.30 (cred ca am ajuns in jur de ora 21 si eram lihnit de foame). Am preluat repede camera, ne-am facut comozi si repede la masa. In restaurant, care arata foarte bine, o tenta rustica asa, cu mult lemn, eram doar noi. Ne asezam la o masa, iar aceeasi doamna vine de la bucatarie cu 2 cofere de 250 ml, unul jumatate cu visinata si unul jumatate cu palinca (cred sa fi fost vreo 100-150 ml din fiecare). Ne-a fost putin teama sa ne atingem nestiind pretul, dar aratau si miroaseau atat de bine incat nu ne-a mai pasat si ne-am simtiti bine (la sfarsit am aflat ca erau din partea casei). Vine si meniul. Tineam mortis sa mananc o ciorba asa ca incerc sa aleg una. Preturile erau undeva pe la 12-13 lei ciorba. M-am uitat de 2 ori daca sa iau dar na, daca vroiam neaparat zic hai. Comand ciorba si apoi niste mamaliga cu branza si oua ochi. Vine doamna dupa vreo 15 min, pune 2 farfurii adanci pe masa, la care eu ii zic ca numai eu am comandat ciorba, sotia serveste numai felul 2. La care dansa spune: poate vrea si sotia sa guste. Acum intrebarea care a aparut in capul meu era: si cum o servesc pe sotie din farfuria mea. In fine. Mai trec alte 5-10 minute si vine doamna cu un bol de ciorba. Au fost 4 portii de ciorba pe care am dat 12 lei!! Si o ciorba cum numai pe acasa am mai mancat. Felul 2 nu mai zic... declicios. O mancare extraordinara.
Camerele erau spatioase, curate, la fel si baile, aratau foarte bine. Drept dovada ca am mai ramas o zi. A, si a doua seara la fel ne-a servit din partea casei palina si visinata. Cu adevarat gazde. Am stat de vorba, ne-a indrumat asupra obiectivelor din zona.
Cu siguranta ca data viitoare cand voi ajunge in zona, tot acolo ma voi caza!
Am insistat asupra povestii cu mancarea pentru ca a fost comica, si in al doilea rand pentru ca mancarea este o problema in multe unitati de cazare care ofera masa.
Cat despre zona in sine: este superba. Te relaxeaza total si nu iti mai doresti sa pleci. Iar de vizitat, iti trebuie cel putin o saptamana sa vizitezi relaxat cele mai importante obiective turistice din zona, multe din ele nepromovate, de care afli doar de pe la sateni.
Trimis de dsum3r in 25.04.13 18:29:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ARIEȘENI [AB].
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dsum3r); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.48000000 N, 22.73222200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Îmi puteți exemplifica câteva atracții turistice pe care le-aţi vizitat.
@sorindezmi: Bineinteles. Noi, neavand nimic programat dinainte, am intrebat-o pe doamna de la Casa Motului despre ce am putea vizita in zona (nu ma refer numai la zona Arieseni-Vartop, ci la un maxim de 100 km, mai ales ca ne hotarasem sa mai ramanem o seara). Dansa ne-a recomandat:
1) Pestera Ursilor, care e In Chiscau (la vreo 50-60 km de Arieseni dar merita din plin drumul). Ghidul a fost extraordinar, si din cate am inteles face asta de vreo 30 ani La iesire vinde un CD cu poze din pestera si cu o filmare. CD-ul e 5 lei parca; noi l-am luat, dar mai mult pentru ca era omul simpatic si sigur nu castiga cine stie ce.
2) Pestera Meziad, din Meziad, la vreo 70 km de Arieseni.
3) Peștera cu Cristale din Mina Farcu, din Roșia. Pestera este inca in curs de amenajare/ reamenajare. Am inteles ca fusese deschisa undeva prin mai, dar stau destul de prost cu fondurile, ca asa e la noi. In schimb ne mandrim ca e unica in Romania cel putin. E foarte interesanta, iar ghidul este o femeie de-a locului foarte de treaba. Interesanta povestea acestei pesteri.
4) Mai sus de pestera Farcu, la vreo 15 km chiar pe un drum forestier (daca va place aventura; eu m-am aventurat cu o Octavia 2, care a facut fata) e o pastravarie amenajata de un tip care s-a mutat acolo si care are iarasi o poveste extrem de interesanta si emotionata in acelasi timp. O poveste a romanului care a lucrat la patron si care satul de ordine si nerecunostinte a deci sa isi ia viata in propriile maini. Din cate am inteles de la el urmeaza (nu are) sa amenajeze si o pensiune, ca sa poata oferi cazare. E salbaticie totala acolo. Esti tu si natura. Superb. Ne vom intoarce pentru cateva zile cand va avea si cazare.
5) In Arieseni mai exista de asemenea Groapa Ruginoasa. Doamna ne-a recomandat-o insa nu am reusit sa o vizitam, deci nu va pot spune alte detalii.
6) Am mai vizitat pestera Scarisoara. Traseul pana acolo e spectaculos, la propriu. Ti se desfasoara in fata imaginea satelor romanesti din apuseni si viata omului de la tara. Accesul in pestera sa face pe verticala, iar pestera nu e foarte mare (partea la vedere) insa spectaculoasa. In pestera cred ca erau in jur la -2 -3 grade iar afara vreo 18-20 grade. Iar trecerea o faci in 5-10 minute, depinde cat de repede cobori acele trepte. Dar nu iti vei dori sa cobori prea repede, ci sa te bucuri de aventura.
Cam asta am vazut in 2 zile. Mai erau de vazut, dar ne vom intoarce cu siguranta
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2019 Pensiunea Casa Moţului - un loc de poveste — scris în 03.09.19 de gettyy din IASI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Locatie superba, de revenit — scris în 27.08.18 de sacolic din NăVODARI [TR] - RECOMANDĂ
- Jan.2016 Găsești și în Romania — scris în 31.01.16 de lumcrimar din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Jan.2016 Nu stie stanga ce face dreapta in aceasta pensiune — scris în 06.01.16 de Stefania1 din SâNTANDREI [BH] - nu recomandă
- Aug.2015 Ospitalitatea ca la moti acasa — scris în 15.08.15 de alexandram. din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Ospitalitate romaneasca — scris în 27.08.14 de elvira* din BRAILA - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Minunat — scris în 06.01.13 de Toni D din IASI - RECOMANDĂ