GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am ajuns in faptul serii la Vama dupa un drum lung si obositor, plin de peripetii (inclusiv un radar la iesirea din Botosani – atentie mare pe ruta Botosani-Suceava -Gura Humorului-Vama-Campulung Moldovenesc la restrictiile de viteza inexplicabile pe unele portiuni avand in vedere ca soseaua este impecabila!).
Pensiunea am gasit-o usor dupa indicatiile gazdelor: prima strada la dreapta dupa ce traversezi linia de cale ferata si apoi prima alee pietruita la stanga care are si un indicator cu pensiunea (la capatul acestei alei). Am fost intampinati din prima clipa cu atata caldura de catre gazdele noastre, Oana (tiza mea, de altfel) si Silviu incat am uitat si de oboseala si de stresul drumului si ne-am lasat condusi in camerele noastre.
Camerele erau cele pe care convenisem sa le rezervam si aratau exact asa cum le-am vazut pe site. Noi am fost sase persoane adulte si rezervasem doua camere duble si un apartament, pentru a sta in acelasi corp de casa (corp A) si la acelasi etaj. Lucrurile care m-au impresionat in mod placut de la bun inceput si de la care gazdele noastre nu au facut nici un rabat pe toata durata sejurului nostru au fost curatenia impecabila atat in camere (se facea curatenie zilnic in camere), in sala de mese, cat si si in curte si grija deosebita pentru detalii. Si aici ma refer la micile amanunte care fac diferenta intre turismul facut din motive strict pecuniare si cel facut din si cu pasiune: un mic vas cu flori de camp proaspete pe masuta de toaleta din camera, cuvertura de pe pat asortata cu draperia, la baie intr-un cosulet cochet de nuiele doua sapunele solide (pe langa sapun lichid), doua flacoane cu gel/sampon, o casca pentru par si un pliculet cu dischete demachiante si betisoare pentru urechi, iar in sifonierul de la intrare am gasit uscatorul de par (dau aceste amanunte deorece am calatorit in strainatate si la hotel de 4 stele in Spania nu am avut asa ceva la toaleta!).
Si surprizele placute nu s-au oprit aici: balconul plin de flori, dotat cu scaune pliante de lemn (nu de plastic!) si masute asortate, mobilierul ce parea nou, curtea generoasa ca spatiu cu o iarba ca la bunica in copilarie ce te imbie sa umbli in picioarele goale, terenul de minifotbal (din ale carui porti copiii oaspetilor si fetita gazdei si-au facut cort), terenul de baschet cimentat (l-am incercat si noi), foisorul mic cu masa de tenis (unde am jucat pentru prima data in viata tenis de masa!), foisorul mare cu un gratar pe masura (am incins un gratar cu ocazia zilei de nastere a mamei mele!) unde jucam carti pana tarziu in noapte si nu puteam sa trec cu vederea tarcul lui Cibi (ciobanescul gazdelor) -o adevarata opera de arta in lemn. Toata aceasta minunatie de curte era inconjurata de zeci de pomi fructiferi (pruni, peri, meri), tufe de mure si totul intr-o armonie si curatenie perfecta! Oricum veti vedea din poze ca nu exagerez cu nimic!
Despre gazdele noastre ce sa spun? Familia Baies (Oana, Silviu, fetita lor Madalina, si parintii d-lui Silviu, d-na Elvira-de unde si numele pensiunii si d-nul Filaret) este o familie bucovineana de toata isprava. Fiecare are responsabilitatile lui: domnul Baies senior se ocupa de curte (inclusiv partea cu pasari) si de buna dispozitie a oaspetilor bineinteles alimentata si de afinata si vinul (excelent cel alb demisec!) productii proprii, domnul Silviu se ocupa de rezervari si partea financiara, d-na Elivira si Oana ajutate de doua fete amabile si dragute se ocupa de tot ce inseamna bucatarie (dulceata de afine de la micul dejun e un deliciu!) si curatenie. Insa numitorul lor comun este grija permanenta pentru oaspeti.
Noi am optat pentru cazare cu mic dejun pentru ca stiam ca vom fi plecati in fiecare zi pe undeva, iar seara nu obisnuim sa mancam, dar micul dejun era de fapt cantitativ si calitativ un pranz in toata regula, numai cu produse facute in casa, afumate in mare parte, lapte si branzeturi din zona si celebra deja dulceata de afine (am surprins si eu intr-o dimineata procesul de fabricatie!), de asemenea cafea (chiar si fara cofeina!) si ceai la discretie.
De ziua mamei mele pentru ca am hotarat sa o sarbatorim la pensiune, d-na Oana ne-a facut o surpriza minunata: intr-un timp record a pregatit o prajitura cu crema de ness ornata cu dulceata de afine pe care am pus lumanari si cred ca a fost cel mai original tort! In plus mama a primit cadou un borcan de dulceata!
Cat despre zona ce sa va mai spun: Bucovina este unica si minunata prin peisaj, manastiri, oameni, traditii, dar asta intr-o alta recenzie. Am ales Vama pentru ca este amplasata in mijocul manastirilor din Bucovina: la 15 km de Gura Humorului, 20 km de Voronet, cam tot atat de Campulung Moldovenesc, la 35 km de Suceava, la 15 km de Moldovita si 30 de Sucevita. O recomandare speciala: daca ajungeti in Vama neaparat vizitati Muzeul Oului organizat de d-na Letitia Orsivschi si mergeti pe Rarau la Pietrele Doamnei!
Am petrecut o vacanta minunata si datorita gazdelor noastre care prin atentia si dedicatia lor ne-au facut sa ne simtim ca in familie! Cu siguranta vom reveni cu drag nu la pensiunea Elvira, ci la familia Baies! Mioara si Aurel, Aneta si Eugen, Oana si Liviu.
Voi reveni in cel mai scurt timp si cu pozele promise!
Trimis de cleopatra43 in 18.08.13 11:29:11
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cleopatra43); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.57254000 N, 25.68797000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmaster: cred ca este corect, oricum pe site-ul pensiunii sunt precizate si coordonatele GPS.
O zi frumoasa tuturor!
Nu am un talent deosebit in povestile scrise insa am sa ma straduiesc sa pun in cateva cuvinte vacanta petrecuta in Bucovina!
Dupa ce am discutat cu sotul meu despre cateva optiuni de a ne petrece concediul, am ajuns intr-un glas la concluzia ca cea mai buna varianta din toate punctele de vedere este sa mergem acolo unde ne trage inima! La casa Elvira, in frumoasa zona a bucovinei!
Este imposibil sa nu revii la familia Baies odata ce i-ai cunoscut! sa va dea Dumnezeu sanatate, vom reveni de fiecare data cand vom avea ocazia si va garantam ca veti ramane mereu preferatii nostri!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2021 Excelent. — scris în 10.08.21 de ella_ella din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Casa Elvira / Vana5 — scris în 17.08.20 de ovy2k5 din BUZăU - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Casa Elvira — „'Colț de rai' în Bucovina — scris în 14.04.19 de Marta Rosu din IAşI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Casa Elvira, cine oare nu-și dorește să fie acolo? — scris în 24.07.18 de ascent din BRăILA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Din categoria „Omul sfințește locul, dar nici cu locul nu mi-e rușine” — scris în 27.08.16 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Foarte frumos — scris în 04.09.15 de Anda R din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Minunat — scris în 02.09.15 de didianad din BUCUREșTI - RECOMANDĂ