ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.08.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Brașov
    ÎNSCRIS: 22.07.09
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    AUG-2014
    DURATA: 1 nopți
    prieteni

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    CAZARE [camere etc]:
    80.00%
    Mai degrabă mulțumit
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    90.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    la PMM* = 20 EUR
    *PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

    TIMP CITIRE: 7 MIN

    O pensiune frumoasă în stil german

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Zona Mediaşului o cunoşteam puţin dar în Bazna am ajuns săptămâna trecută pentru prima dată: vezi impresii. Aflasem de curând de la nişte prieteni din părţile Sighişoarei că sunt condiţii bune în complexul balnear şi că localitatea se găseşte într-un cadru natural foarte frumos. Pe ultima sută de metri am hotărât să mergem aici în mini-vacanţa de 15 august. A contat foarte mult faptul că zona este liniştită şi nu riscam să avem parte de aglomeraţia specifică acestei perioade. Vroiam totodată să profităm şi de faptul că intrarea în complex în timpul săptămânii este la jumătate de preţ faţă de weekend.

    Pensiunea Bassen mi-a plăcut din prima clipă şi nu am stat deloc pe gânduri când am aflat că mai sunt doar două camere disponibile. Proprietarul a fost foarte amabil în pofida orei târzii la care sunasem. Noi am fi avut nevoie de o cameră triplă dar cum aceasta nu era liberă am luat cele două camere duble rămase urmând ca pe una dintre acestea să o plătim în regim single. Preţul a fost de 120 lei camera dublă şi 100 lei camera pentru o persoană, tariful incluzând şi micul dejun. Am preferat să achit şi un avans deşi acest lucru nu mi-a fost cerut neapărat.

    Drumul înspre Bazna a fost frumos şi a decurs în condiţii bune, nu a fost aglomerat. Am plecat din Făgăraş pe ruta Voila - Agnita - Mediaş de unde se urmează indicatorul spre Târnăveni. Pensiunea Bassen se găseşte în centrul comunei Bazna şi este semnalizată prin mai multe bannere şi indicatoare. De la centrul de informare turistică se mai merge puţin înainte şi apoi din şoseaua principală se face o mică alee care urcă spre pensiune. Am recunoscut uşor pensiunea după cele două mascote amplasate în faţa casei. De altfel, pe faţada casei de un alb imaculat este pictată şi iniţiala pensiunii, Bassen, care înseamnă "Bazna" în limba germană. Fereastra de la stradă este frumos încadrată şi ea de câteva desene florale şi o glastră cu muşcate roşii.

    La pensiune am ajuns la orele prânzului. Formalităţile de cazare au decurs rapid, practic ne-au fost înmânate doar cheile de la camerele care erau deja pregătite. Gazda ne-a mai întrebat doar dacă dorim să luăm masa de prânz, indiferent de oră, doar să anunţăm acest lucru. Noi am preferat să luăm masa seara pentru a merge întâi la băi.

    Am fost cazaţi în corpul principal al pensiunii, camerele au intrare separată şi accesul se face de pe o verandă amenajată în stil rustic. Găseşti aici tot felul de obiecte care se foloseau înainte în gospodăriile de la ţară dar şi multe flori. Pensiunea se laudă şi cu o colecţie impresionantă de clopote de toate mărimile, unele din ele foarte vechi, aduse şi din străinătate. Mi-ar fi foarte greu să descriu toate decoraţiunile care înfrumuseţează terasa şi pensiunea, de fiecare dată când mă uitam mai atent mai zăream câte un lucruşor pe care nu îl observasem prima oară: fie o păpuşă, o ulcică, un ghiveci inedit, un ştergar sau, pur şi simplu, un banal capac de oală de lut.

    Foarte interesant mi s-a părut şi faptul că proprietarii au botezat camerele în germană. Astfel, noi am avut camera albinei şi a bondarului. În mare, camerele sunt decorate în mod asemănător. Camera albinei, ultima de pe verandă, era însă mai spaţioasă şi peretele care dădea spre exterior era dublat în partea de jos de un un mic zid îmbrăcat în lambriu pe care erau aşezate câteva tablouri. Camerele sunt amenajate simplu dar practic. Paturile erau de câte o persoană, foarte confortabile, cu lenjerie curată, într-un dulap am găsit şi o pătură.

    Camerele difereau puţin doar în privinţa accesoriilor şi a mobilierului, în sensul că într-o cameră se găseau un şifonier mare şi o singură noptieră cu veioză iar în cealaltă cameră erau două noptiere şi două veioze dar doar un dulăpior şi o etajeră. Acest aspect nu a contat însă absolut deloc pentru noi pentru că nu aveam mai deloc bagaje.

    Televizorul a funcţionat impecabil, recepţiona chiar mai multe posturi decât am eu acasă.

    Minibarul nu l-am folosit, conţinea câteva sticle de apă şi suc contra cost.

    Baia era curată, am găsit prosoape şi consumabile. Partea mai puţin plăcută este faptul că instalaţiile sanitare sunt destul de zgomotoase şi se aude când cineva foloseşte apa în camera vecină. Ar mai fi necesare totodată mici retuşuri dar, per ansamblu, atmosfera este plăcută.

    Cei care îşi doresc mai multă intimitate pot opta pentru căsuţele din lemn care se găsesc în grădină. Din câte am înţeles, acestea sunt cele mai solicitate. Nu ştiu cum arată pe dinăuntru dar în exterior erau frumos decorate.

    Referitor la mâncare, masa de seară a fost foarte bună şi porţiile îndestulătoare. Am avut o ciorbă de legume, foarte gustoasă, servită dintr-un castron mare, pilaf de orez cu grătar de pui, foarte bine gătit, pâine de casă şi salată de crudităţi. Surpriza a fost la desert, când am primit găluşte de prune, despre care gazda uitase să ne spună iniţial, bune şi acestea.

    La micul dejun s-au servit în special brânzeturi, lapte, chefir, salată de vinete şi mai multe sortimente de dulceaţă de casă. Foarte bună a fost şi limonada făcută în casă. Câţiva turişti au comandat şi ouă fierte şi omletă care cred că erau incluse în costul mesei.

    Referitor la acest aspect aş sugera gazdelor să afişeze undeva preţurile / taxele practicate de pensiune, pentru cei ca mine cărora nu le place să întrebe mereu cât costă una sau alta De exemplu, ştiam că prânzul costă 25 de lei dar am aflat doar la plecare cât aveam de achitat pentru băutura cumpărată suplimentar. Am constatat totuşi că preţurile la băuturi sunt destul de mari, este bine să întrebaţi, mai ales în cazul unui sejur mai lung.

    Punctul forte al pensiunii îl reprezintă curtea plină de verdeaţă şi grădina, o adevărată oază de relaxare. Găseşti aici leagăne, hamace, şezlonguri pentru plajă, fileu pentru volei, tenis cu piciorul şi probabil multe altele pe care eu nu le-am observat. Nici copiii nu sunt uitaţi, aceştia au şi ei colţişorul lor, am remarcat un mic castel din lemn care poate fi escaladat de către cei mai mărişori. Aceştia mai au la dispoziţie şi jucării, un băieţel cazat la pensiune îmi arătase "comorile" din cufărul de pe verandă sau se mai pot juca şi cu animăluţele pensiunii care sunt foarte prietenoase şi deloc stresate pentru că au parte de plimbări relaxante prin grădină.

    Noi am stat puţin şi nu am putut profita de toate facilităţile pensiunii dar am citit că se organizează şi plimbări cu bicicleta, sania sau căruţa, vizite la biserica săsească din localitate sau la cele din împrejurimi.

    Se oferă diverse pachete de cazare: de relaxare, tematice, dar şi pachete de tratament. Toate aceste pachete precum şi celelalte oferte sunt detaliate pe pagina oficială a pensiunii, în rubrica intitulată "Gazeta de la Bassen Pension". Această gazetă am găsit-o şi în cameră şi ofertele mi s-au părut foarte atractive.

    Pensiunea este foarte bine poziţionată, până la băi am făcut pe jos în jur de 10 minute. Eu am rămas foarte plăcut surprinsă de frumuseţea locurilor dar şi de liniştea şi tihna pe care am găsit-o aici. Complexul balnear este foarte îngrijit şi atmosfera a fost civilizată chiar dacă era destul de aglomerat.

    În zonă se găsesc câteva monumente incluse în patrimoniul UNESCO, amintesc de siturile rurale de la Viscri, Biertan, Valea Viilor precum şi multe alte obiective turistice iar distanţele nu sunt mari: 13 km până la Mediaş, 30 km până la Sighişoara şi 50 de km până la Sibiu.

    Eu m-am simţit foarte bine la pensiunea Bassen şi cu siguranţă voi reveni în viitorul apropiat, pentru că, nu-i aşa, "Esenţa fericirii constă în a face ceva, a îndrăgi ceva şi a spera în ceva" (citat din gazeta pensiunii).

    Rog ataşarea coloanei muzicale http://www.trilulilu.ro/muzica-folk/stefan-hrusca-vasile-seicaru-dimineti-cu-ferestre? ref=cauta


    [fb]
    ---
    Trimis de krondia* in 20.08.14 21:28:13
    Validat / Publicat: 21.08.14 00:16:55
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 3904 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krondia*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Pensiunea Bassen, Bazna, jud. Sibiu
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 25 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 20.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    17 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [20.08.14 21:31:29]
    »

    @krondia: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

    webmaster26
    [20.08.14 21:35:56]
    »

    @krondia: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    krondia*AUTOR REVIEW
    [20.08.14 22:01:18]
    »

    Este ok, mulţumesc.

    danamandache
    [21.08.14 01:19:14]
    »

    Foarte inspirat fondul muzical! Felicitari pentru vacanta si review!

    CATAAS
    [21.08.14 10:17:23]
    »

    Poate ne spui si cateva cuvinte despre complexul balnear

    krondia*AUTOR REVIEW
    [21.08.14 11:06:29]
    »

    @danamandache, mulţumesc. Mi-am amintit de această melodie în dimineaţa plecării, când am fotografiat muşcatele din fereastra de la stradă (p01).

    @CATAAS, da, voi scrie în scurt timp şi despre comuna Bazna şi complexul balnear, este un loc frumos care merită vizitat.

    sunflower
    [26.08.14 10:00:13]
    »

    Foarte frumos și accesibil!! Eu am fost la Bazna în urmă cu vreo 10 ani, pe atunci tinerică fiind nu mi-a plăcut, prea multă liniște, prea... ca la bunici... dar acum, gust din plin liniștea aceasta patriarhală. La băi v-a plăcut? Întreb deoarece gandul cel călător tare mă îndeamnă spre a petrece aici măcar două zile, fiind atât de aproape de casă... Mulțumim de informații!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    krondia*AUTOR REVIEW
    [26.08.14 11:07:36]
    »

    @sunflower, da, la Bazna este într-adevăr "prea ca la ţară", în sensul bun, fireşte. Bazna este staţiune balneoclimaterică de interes naţional însă localitatea este foarte liniştită, cei dornici de distracţie nu vor găsi aici parcuri de distracţii, magazine mari sau mai ştiu eu ce atracţii orăşeneşti. De fapt, în asta şi constă farmecul locurilor, cei care vin aici caută odihnă şi relaxare.

    Complexul balnear este foarte îngrijit, curat, cu multă verdeaţă, mie mi-a plăcut. Sunt două bazine cu apă termală, unul interior şi altul exterior, un bazin pentru copii şi un bazin de înot. Cel mai mult am apreciat faptul că toată lumea se comporta în mod civilizat.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    sunflower
    [26.08.14 11:45:44]
    »

    @krondia: mulțumesc frumos!

    Michaell
    [26.08.14 12:09:55]
    »

    @ krondia... Complexul balnear este foarte îngrijit, curat, cu multă verdeaţă,

    ... dar cu preturi la cazare extrem de ridicate. O camera dubla ajunge la peste 75 €uro! Nu suntem in Bucuresti si nici in Poiana ci vorbim aici de o zona foarte saraca unde oamenii isi trag traiul de azi pe maine... iar tu ceri 75 € pe o noapte. Ceva cu totul ireal...

    Atentie, ma refer la complexul balnear si nu la pensiunea tratata in review.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    krondia*AUTOR REVIEW
    [26.08.14 12:17:38]
    »

    @Michaell, da, ai perfectă dreptate. De asta am şi menţionat posibilitatea de a achiziţiona pachetul de tratament oferit de pensiunea Bassen.

    Complexul balnear este nou construit, băile vechi sunt în paragină. Chiar şi biletul în complex mi se pare scump în weekend, dacă nu ai abonament. Dar, poate că tocmai acest tarif explică modul civilizat în care arată complexul.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Michaell
    [26.08.14 12:27:05]
    »

    @krondia: Da, complexul mi-a placut si mie dar preturile m-au socat si mi-au lasat un gust amar si o impresie de teapa. Oferta si serviciile de tratament sunt bune dar nu justifica preturile.

    Visan125
    [25.10.15 09:12:53]
    »

    @Michaell - La care complex balnear va referiti? In Bazna sunt doua stabilimente unde se face tratament.

    1. Vechea baza de tratament arata ca dupa un intens bombardament. O parte din ea a fost renovata si apartine de Complexul Dobsi aflandu-se la Vila 2.

    2. In statiune exista si Hotelul Expro (mai cunoscut sub numele de... hotelul gazului) care are, de asemenea, baza de tratament, mai eleganta dar si cu preturi pe masura (sau chiar peste).

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    krondia*AUTOR REVIEW
    [25.10.15 20:32:40]
    »

    @savin, discuția era despre complexul balnear Expro

    Michaell
    [26.10.15 08:43:07]
    »

    @savin512 - Da, discutia era despre Complexul Expro. Am ceva noutati in privinta acestei locatii. Din pacate nu prea bune. Dealtfel am de gand sa scriu citeva randuri despre ultima noatra vizita si dezamagairea traita cu aceasta ocazie.

    danutza_ang
    [11.03.18 22:18:46]
    »

    Imi puteti spune, va rog frumos, daca in Bazna sunt izvoare cu apa minerala pentru cura interna?

    krisstinna
    [11.03.18 22:24:37]
    »

    @danutza_ang: Draga mea, ai scris n ecouri, nu mai bine pui o întrebare la “ce-mi recomandați? ”

    Scrii acolo ce dorești, curâ de..., cât e bugetul, sunt sigură că e mai eficient așa.

    Succes!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    CATAAS, danamandache, danutza_ang, krondia*, Michaell, sunflower, Visan125
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Bassen:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071981906890869 sec
    ecranul dvs: 1 x 1