ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.02.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2018
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
1 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Pensiunea Baciu 3*, amplasată în vârful pârtiilor de schi din Toplița

TIPĂREȘTE

Sus în deal e-o casă... și acolo am vrut să mă cazez de câțiva ani!... într-un final, acum, am reușit. De ce am început cu cazarea și nu cu descrierea pensiunii? Răspunsul este că toată lumea vrea să doarmă acolo iar când se trezește, să servească micul dejun, să își încalțe clăparii și să iasă direct pe pârtie. Nimic mai comod și operativ.

Rezervarea

În ziua liberă de 24 ianuarie, am fost la schi la Toplița și am trecut pe la doamna Adriana să întreb când au o cameră liberă. Răspunsul ei a fost că există disponibilități în perioada 29-31 ianuarie și 25-27 februarie. Când primești o astfel de informație trebuie să acționezi rapid, pentru că în câteva minute oferta dispare. Așadar, am rezervat camera.

În trecut am mai organizat o cazare cu prietenii la Pensiunea Baciu, ei au fost, noi am stat acasă căci brusc, copilul a făcut febră mare, era la grădiniță, știți cum este în colectiv la grădiniță... cu surprize.

Pensiunea Baciu, se află în vârful dealului de unde încep coborârile pe pârtiile de schi Bradul și Măgheruș (vezi impresii ,vezi impresii ) . Peisajul asupra munților Călimani, Gurghiului, Giurgeului, care se poate admira din cameră, este fascinant. O stare de bucurie îți inundă sufletul instantaneu.

Accesul

Accesul la Pensiunea Baciu se face pe un drum asfaltat, în stare bună, care trece prin statiunea Banffy, semnalizat cu indicatoare care ne arată direcția spre pârtiile de schi. Din sensul giratoriu din Toplita, o luati la dreapta, treceti prin centrul orasului, ajungeti la o cale ferata, dupa care, la o mica distanta se face un drum pe partea stanga, semnalizat cu indicator care arata directia spre partiile de schi. Se urcă pe noul drum îngust și șerpuit care duce până în vârful pârtiilor de schi. Drumul fiind ingust, circulatia se face pe o singura banda si este semaforizat chiar la inceputul lui. Drumul cu o lungime de 700m., a fost curat de fiecare dată, fiind în pantă cu o înclinație destul de mare, este esențial să fie așa.

Drumul se termină cu intrarea într-o parcare mare, situată de ambele părți ale șoselei. De aici puteți coborî pe pârtia Bradul sau pe partea cealaltă pe pârtia Măgăruș. Deasupra pârtiei Măgheruș este amplasată Pensiunea Baciu.

Pensiunea Baciu este o construcție din lemn, în care se regăsesc 14 camere pentru cazarea turiștilor, toate dispuse la primul etaj al clădirii, un restaurant cu o capacitate de 90 de locuri care se află la parter, toaletele la care se intră din sala restaurantului și biroul administrativ, unde vă puteți interesa dacă există camere libere pentru cazare.

Cazarea

Tarifele

Noi am luat o cameră dublă cu pat matrimonial la prețul de 140 lei/ noapte. La același tarif este și camera dublă cu două paturi sigle, în timpul săptămânii.

În week-end și în perioada vacanțelor școlare și studențești tariful este de 170 lei /noapte.

Camera cu trei paturi single costă 175 lei/noapte in timpul săptămânii și 230lei/ noapte în week-end și în perioada vacanțelor școlare și studențești.

Tariful de cazare include micul dejun.

Se aplică reduceri în funcție de numarul de înnoptari, astfel: -pentru 3 nopți 6%; pentru 4 nopți 9%; pentru 5 nopți 12%.

Camera

Noi am fost cazați în camera nr. 2, de la fereastra căreia ne-am bucurat de o vedere minunată asupra munților și pârtiei Bradul.

Camera este de mărime medie, spațiul în cameră este suficient de mare.

Când am intrat în cameră am remarcat căldura acesteia la propriu și la figurat. La propriu căldura este asigurată de caloriferele cu termostat aflate atât în cameră cât și în și baie. La figurat căldura este emanată de detaliile așezate cu bun gust, tablourile cu flori, abajurul colorat de sticlă, în camera lambriată. De fapt lemnul este prezent peste tot în pensiune, dând acea căldură și relaxare specifică acestui element al naturii.

În cameră pe jos este mochetă atât în camera cât și pe holuri, un pat matrimonial, două noptiere cu veioze, un dulap mare, masa (pe care am găsit un aranjament drăguț Crăciun) cu două scaune, oglinda, cuier, televizor Lcd. Pe pat erau aranjate câte două prosoape mari și mici, cele mici erau brodate. Am mai găsit păpuci de unică folosință cu care se coboară la parter în holul unde sunt depozitați clăparii. Nu e voie să se urce cu clăparii în cameră, ca să nu se deterioreze mocheta.

Schiurile se depozitează peste noapte într-o altă clădire, lângă pârtie.

Baia este de mărime medie, are o cabină de duș, uscător de păr și cele obligatorii într-o baie. Am găsit consumabile: săpun lichid, câte două mini săpunuri, șampoane și căști de duș, dua role de hârtie igienică. Am avut în permanență apă fierbinte și căldură. Toate camerele pensiunii dispun de baie proprie.

Cum scriam mai sus, micul dejun este inclus în prețul camerei. Acesta este servit în intervalul orar 8-9:30. De la ora 10 se deschide restaurantul pentru public, până la ora 22.

Micul dejun

Acesta este servit la masă după o consultare prealabilă în care ne exprimăm opțiunea pentru oferta din ziua respectivă. Astfel, dacă se comandă ceva gătit cald, de ex. cașcaval panee, nu se mai pot comanda preparate din ouă: ouă fierte, omletă și ochiuri. În altă zi, am comandat crenvurști și nu am mai primit mezeluri.

În fiecare dimineață primit o tavă pe care erau: unt, un vas cu dulceață (merișoare și magiun de prune) și unul cu zacuscă de ciuperci, foarte bună.

Nu am prea înțeles din prima ce și cum se excludeau alimentele, dar m-am prins. Daca ai cașcaval nu mai ai brânzeturi și dacă ai comandat crenvurști nu mai primești mezeluri.

Băuturile se alegeau și acestea dintre: ceai, lapte (cu cacao) sau doar cafea.

Concret: Primul dejun a constat în: cașcaval panee, crenvurști, câteva feliuțe de ardei capia, castraveți și o roșie. Pe lângă acestea a mai fost muștar, zacuscă, dulceață de prune, unt și ceai de fructe, pâine. Am comandat identic pentru mine și copil.

Al doilea mic dejun a fost diferit, nu am mai comandat la fel. Băiatul meu a vrut ochiuri, lângă care a mai primit 4 felii de salam peperoni (cred), gustos, o felie de șuncă și una de mușchi, două batoane de cașcaval, felii de ardei, castravete și roșie.

Eu am comandat cașcaval panee, lângă care am primit salam, șuncă, mușchi, felii de castraveți, ardei și o roșie.

La toate acestea am avut unt, pâine, dulceață de merișoare, zacuscă de ciuperci și ca băutură lapte cu cacao.

În restaurant am intrat de mai multe ori când mergeam la schi, dar abia acum l-am studiat pe îndelete și l-am putut fotografia dimineața, fără să deranjez consumatorii de la mese.

Restaurantul

Restaurantul se află la parterul pensiunii pe o suprafață destul de mare. Are o capacitate de 90 de locuri la mese de 4,6, 8,10 persoane.

Sala restaurantului este frumos amenajată cu lambriuri și decorațiuni din lemn pe perete, perdele la ferestre, flori în geamuri, tablouri, discret iluminat, lumina indirectă este realizată cu aplice. Sonorizarea este asigurată de două boxe mari. Un televizor mare cu ecran plat funcționează în restaurant.

Mai există o sală mai mică cu 4 mese de câte 5 locuri fiecare, pe care acum am descoperit-o. E mai intimă. Aceasta se află în spatele liniei de servire, dacă nu găsiți locuri în sala restaurantului, intrați pe ușa aflată în apropierea locului de unde începe acțiunea de împingere a tăvii.

Servirea este asistată, de tipul "împinge tava" la prânz și "a la carte" la cină.

Oferta culinară este diversificată, mai multe feluri de ciorbe, garnituri, preparate din carne de porc și de pui, mici, cârnați, salate, chifle, desert și băuturi.

Pentru a vă face o idee despre prețuri, vă voi reda ce am mâncat la prânz în trei zile, eu cu copilul meu.

Prânzul I: cartofi prăjiți (5 lei), cârnați afumați (4,20 lei), gulaș de cartofi (10,50 lei), ketchup (2lei), smântână (2,50 lei), chifle (2 lei). Total 26,20lei, pentru un adult și un copil.

Prânzul II: cartofi prăjiți (5 lei), șnițel panee de pui (10,80 lei), gulaș de cartofi (10,50lei), chifteluta 1 buc. (3,50 lei), chifla (1 leu), ketchup (1 leu), pepsi (5 lei). Total= 36,80 lei, pentru un adult și un copil. Prețul la șnițel, cârnați, crispy se calculează în funcție de gramaj.

Prânzul III: cartofi prăjiți (5 lei), cârnați afumați (6,75 lei), ciorbă țărănească (8 lei), ciorbă ardelenească (8 lei), crispy (8,25 lei), ardei iute (1,50 lei), ketchup (2 lei), chifla (1 leu). Total 46,50 lei, pentru doi adulți și un copil.

Ceaiul este la 4 lei și vinul fiert la prețul de 6 lei/250ml.

Porțiile sunt mari și mâncarea este gustoasă.

Terasa acoperită în aer liber are o capacitate de 40 de locuri, la mese și bănci din lemn.

Este în lucru o bază Spa chiar lângă pensiune, în curte.

Copiii au amenajat afară loc de joacă cu mobilier din lemn: leagăne, tobogane.

În holul pensiunii frumos decorat cu tablouri, ghivece cu flori, banchete, tabureti, fotoliu pentru copii din material moale, ca o plapumă, măsuță, se găsesc jocuri, eu am văzut un joc de remi, reviste. De aici se poate ieși pe o terasă, nimai buna pentru fumători.

Pe terasa de la etaj, se depozitează la rece alimentele aduse de acasă, pentru că în pensiune nu există frigidere în camere. Sunt afișate peste tot anunțuri cu rugămintea de a nu se mânca în camere și pe hol, cu explicația că se pătează mocheta. Se poate mânca în restaurant.

Pensiunea are Wifi care funcționează bine. Parcarea este gratuită.

Vă recomand această pensiune pentru confort, mâncare și mai ales pentru că este amplasată pe pârtie și este foarte comod să nu mai cari echipamentul de schi. Noi ne-am simțit foarte bine acolo și vom mai reveni.


[fb]
---
Trimis de Dana2008 in 05.02.18 14:10:19
Validat / Publicat: 05.02.18 16:12:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TOPLIȚA [HR].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7594 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Pensiunea Baciu 3*, amplasată în vârful pârtiilor de schi din Toplița
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 49400 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[05.02.18 15:43:32]
»

Excelentă recomandarea

Mutat în rubrica "Pensiunea Baciu, TOPLIȚA [HR]" (nou-creată pe sait)

--

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Dana2008AUTOR REVIEW
[05.02.18 16:18:08]
»

@webmasterX: Coordonate GPS:

Lat N: 46.90114058083049

Long E: 25.328292846679688

Eu zic ca acolo este, in spatele partiei Magherus si in lateralul Partiei Bradul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[05.02.18 16:23:53]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Dana2008AUTOR REVIEW
[05.02.18 16:25:26]
»

@webmaster: Multumesc frumos!

calincheita
[18.03.18 07:48:03]
»

Cea mai bună pizza în Reghin se găsește la pizzeria Sevilla din centru, peste drum de sediul ANAF.

aurora56
[07.01.19 23:24:46]
»

Foarte detaliat articolul, cu multe informatii asa e de cazare, cat si de masa. Intersanta zona pentru ski. Pensiunea are o locație buna si chiar ma gandesc sa ii propun fiicei mele sa meargă acolo, dar sper sa mai prindă locuri

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aurora56, calincheita, Dana2008

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054270029067993 sec
    ecranul dvs: 1 x 1