GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Pensiunea Andreea din Baia de Fier = Acasă
Oltenia de sub Munte. Toamna. Neobișnuit de cald la sfârșit de octombrie. Sunt ingrediente care garantează reușita petrecerii unui weekend pe meleaguri gojene + vâlcene. Vineri după-amiază parcă tot Bucureștiul se urcase în autiovehicule și porniseră spre cele patru zări. Un drum pe care îl parcurgi de obicei în circa 3 ore și jumătate s-a transformat în unul de 5 ore. Dar plecam să ne relaxăm și să admirăm haina ruginie a Toamnei astfel că am încercat să nu ne enervăm.
Pensiunea Andreea din Baia de Fier este locul unde am revenit aproape anual de vreo 10 ani încoace, uneori chiar de două ori sau doar pentru un popas de 1-2 ore. Calitatea serviciilor și amabilitatea gazdei, doamna Mihaela M., reprezintă succesul acestei afaceri. Bineînțeles că în spatele a tot ceea ce vedem noi se află multă muncă și dăruire. Noi ne simțim ca „acasă” atunci când ajungem la Pensiunea Andreea lucru care spune totul despre acest loc de cazare. Relaxare și starea de bine se instalează de cum pătrunzi în curtea pensiunii.
Situată într-o zonă geografică deosebită, la poalele munților Parâng, într-un areal înțesat de istorie și spiritualitate, Pensiunea Andreea este un loc ideal pentru noi atât ca punct de plecare în mici excursii, cât și ca bază pentru petrecerea timpului liber. Pensiunea este o afacere de familie care are în spate peste un deceniu de activitate. Amplasată în mijlocul unui teren generos, la circa 150 m depărtare de stradă, unitatea de cazare a devenit de-a lungul timpului un adevărat ansamblu turistic.
De la București la Baia de Fier sunt circa 235 km distanță, parcurgând A1 spre Pitești, apoi E 81 până la Râmnicu Vâlcea, după care DN 67 spre Târgu Jiu. În sat se poate pătrunde pe două căi: pe breteaua de lângă „Pădurea colorată” (există indicator) sau pe DJ 675C care duce spre Peștera Muierilor. Adresa oficială este: strada Principală nr. 933, localitatea Baia de Fier, județul Gorj. În curtea interioară găsiți suficient de multe locuri de parcare pentru a nu duce grija automobilului.
Pensiunea Andreea e formată în momentul de față din patru corpuri de cazare și un generos spațiu exterior. Primul corp de cazare deschis cu peste zece ani în urmă cuprinde câteva camere (și apartament), o sală de mese cu șemineu și biroul administrativ (care înglobează fântâna gospodăriei inițiale). Prin 2008 a apărut al doilea corp de cazare cu o arhitectură gen cabană, camere duble și două săli de mese. Deoarece vestea serviciilor de calitate a circulat și turiștii au tot crescut ca număr în 2013 apare un corp de cazare nou pe structura unor anexe gospodărești – la parter se păstrează spațiile administrative, iar cele două etaje găzduiesc camerele pentru turiști. În sfârșit, în 2019 se deschide cea de-a patra clădire destinată găzduirii oaspeților, dar și cu facilități moderne (centru spa, sală de conferințe etc. – încă în stadiu de amenajare). Am surprins toate aceste momente de dezvoltare mergând de atâția ani acolo, am văzut transformările constructive, l-am văzut pe Ursu, câinele pensiunii crescând de la un an la altul.
În acest articol vă voi scrie câteva rânduri despre cel mai nou corp de cazare amplasat pe locul fostei livezi de pruni. Chiar dacă spațiile de relaxare și de evenimente nu sunt încă date în folosință, partea de cazare a fost terminată și introdusă în circuitul turistic. Camerele, în număr de 12, identice, sunt amplasate la etajul 1, pe ambele părți ale clădirii. Avantajul lor constă în spațiul mare, prezența balconului, a minifrigiderului și aerului condiționat. La parter se află Recepția și un dozator de apă. Scara spre nivelul superior e lată, coridorul la fel, acoperit cu o mochetă pufoasă care se continuă și în camere. Iluminatul este acționat de senzori de mișcare. Ușile au încuietori clasice cu cheie, dar există și o cartelă pentru energie electrică. Holul camerei e încăpător astfel că în acest loc au fost amplasate șifonierul cu două uși, cuierul cu băncuță și o oglindă cu scaun pentru bagaje, plus o priză electrică.
Patul dublu e învelit în lenjerie albă, are salteaua confortabilă, pe laterale sunt prezente noptiere și veioze. Peretele de la capătul patului e acoperit cu un tapet dungat și așteaptă un tablou care încă se află depozitat la parter. Din designul interior fac parte și grinzile vizibile ale tavanului. Deasupra noptierelor avem întrerupătoare cu dublă comandă și priză de alimentare cu energie electrică. Un birou de mari dimensiuni reprezintă bază pentru tv-ul lcd cu diagonală mare și pentru minifrigider. Răcoarea e furnizată în anotimpul cald de un aparat modern de aer condiționat, iar căldura e oferită de un calorifer înalt cât peretele controlat printr-un mic panou electronic. Pe masă am găsit telecomenzile și o tăviță cu două pahare. Rețeaua wi-fi e neparolată și a funcționat bine.
Balconul e spațios, dotat cu două scaune și masa, plus sursă de iluminat și priză electrică. Ușa de acces e rabatabilă și protejată cu plasă de țânțari. Am avut vedere spre sat și dealurile înconjurătoare, lumina crepusculară a apusului fiind superbă.
Baia are dimensiuni generoase, o faianță în degrade, ventilator pentru aerisire și două surse de iluminat. În dotare intră prosoapele albe standard (5 la număr), hârtie igienică, două recipiente cu săpun, gel de duș, șampon la chiuvetă și în duș. Pe perete este plasat uscătorul de păr și o priză electrică. Cabina de duș e încăpătoare, de fapt e vorba de un spațiu închis parțial cu geam și cu scurgere în podea.
Pensiunea Andreea oferă contra cost micul dejun, 25 lei/persoană, până pe la ora 10. Veți găsi la primele ore ale dimineții ouă, mezeluri de „n” feluri, legume, brânză, lapte și cereale, cafea, fructe etc. De asemenea, restaurantul e deschis atât celor cazați, cât și celor aflați în trecere. Meniul conține preparate de bază, prețurile sunt bune, bucatele gustoase și porțiile mari.
În spațiul exterior descoperim o filigorie de mari dimensiuni, adică trei foișoare dotate cu mobilier masiv din lemn și lcd-uri. Lângă ele se află un colț dedicat grătarului, proțapului și afumătorii; în curte găsiți și toalete. Pentru copii există leagăn, topogan, masă de ping-pong.
Concluzii. Noi ne-am simțit bine la Pensiunea Andreea și revenim cât putem de des în Oltenia de sub Munte. Impresiile de mai sus sunt subiective, reprezintă opinia mea personală despre acest loc, cei interesați vor extrage informațiile utile și dacă vor dori vor merge la Baia de Fier. Am apreciat mereu raportul calitate-preț ca fiind excelent, am petrecut ore frumoase, am mâncat bine, am vizitat obiective turistice interesante în zonă (vezi impresii sau vezi impresii).
Alegeri inspirate!
Trimis de tata123 🔱 in 29.10.19 14:23:29
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POLOVRAGI / NOVACI.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.16636600 N, 23.76152200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Locatia intre vii imi aminteste de cazari avute in Italia (Umbria si Abruzzo) Foarte frumos, mai ales tomna cand rugineste frunza in vii!
Daca participati si la cules, apoi la zdrobit, iar prin vara la gustat licorile produse, circuitul e complet.
Frumoase locuri avem si chiar merita ,uneori,sa revenim iar si iar...
Vacante frumoase!
@tata123: Mai trăiește Ursu? Săracul moșuleț
Cred ca prețul e pentru o noapte/camera. Și pruncii plătesc, dar am uitat de la ce vârstă se percepe taxă
Nu ați mâncat MD acolo? Păcat, produsele sunt de excepție!
Nu ești subiectiv deloc, locul și oamenii aceia sunt minunați, investesc mereu, sunt atenți cu clienții lor.
Vor mări și restaurantul, va fi o prelungire a celui actual, până la afumătoare. De Sărbători sunt foarte solicitați, restaurantul devine neîncăpător, au prețuri excelente, trei mese/zi, băuturi cu și fără alcool, cafele (la discreție toată ziua) nu poți mânca și bea toată ziulica ce ți se oferă.
Și eu am fost de multe ori acolo dar nu am scris decât o singura dată, mi se părea ca sunt subiectivă (ca și tine) și am preferat să tac
Felicitări pentru alegerea făcută!
Salut și gazdele de la Andreea, știu ca citesc tot ce apare despre ei pe AFA
@DOINITA: Mulțumesc pentru ecou și aprecieri. Privită dinspre mica cultură de viță de vie noua pensiune chiar că aduce cu o clădire din podgoriile Italiei ori Franței. Am prins într-o toamnă la pensiunea Andreea activitatea de fermentare a strugurilor, de fapt abia ce fuseseră zdrobiți și mustul era perfect. Mergeam cu cănile direct la butoi și sorbeam licoarea dulce.
Baia de Fier și împrejurimile sale sunt pentru noi o destinație favorită, o zonă unde te poți plimba și relaxa având sub ochi peisaje, monumente, mănăstiri etc.
Numai bine!
@krisstinna: Mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Ursu e bine, somnoros și adorabil - îl știm de când era un cățeluș.
Prețul este pentru o noapte, pe camera dublă, fără mic dejun. Bineînțeles că am mâncat micul dejun la pensiune - slăninuța, lebărul de casă și brânza sunt delicioase. Și preparatele degustate la prânz-cină au fost gustoase: ciorbă de burtă, tochitură, tocăniță de vițel, ardei umpluți etc. De obicei întrebăm ce au gătit în acea zi și alegem din acele opțiuni - proaspăt, gustos, rapid.
Doamna Mihaela e „super”, condițiile excelente - clar vom reveni de câte ori simțim nevoia să ne încărcăm bateriile.
Mulțumesc și numai bine!
@tata123: Vezi tu ce se înțelege din caseta tehnică, eu știu prețurile de acolo și de-aia te-am întrebat. Poate modifici, totuși, sa nu creadă lumea ca e 75 lei camera/noapte
Plus că ai scris “fără masă” de aici și mirarea mea.
Vacanțe frumoase vă doresc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2023 În căutarea iernii la Pensiunea Andreea — scris în 09.02.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2021 Exceptional — scris în 02.05.21 de ux119408 din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jan.2021 Incantati de descoperire — scris în 09.01.21 de ux118292 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 După ani și ani... la început de an — scris în 04.01.21 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Pensiunea Andreea 3* din Baia de Fier, într-o prezentare excepțională: nou nouță, elegantă, modernă — scris în 08.10.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- May.2018 Cazare si masa — scris în 05.05.18 de Dcosette din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2018 Pensiunea Andreea - Baia de Fier. Multumiri — scris în 10.04.18 de grabovschi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ