ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.10.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2015
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 27 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

2 - Un număr norocos

TIPĂREȘTE

Adrian Păunescu - Opriți această frunză

Atunci cand cade frunza pornita sa rastoarne

Intreaga roata a lumii si fiecare pom

O simt ca mi se rupe din sange si din carne

Si mi se face mila de lume si de om.

A venit toamna, tristețea se așterne pe fețele oamenilor, grijile sunt o povară pentru suflet, vântul le taie respirația, ploaia le udă gândurile și privirea.

Eu nu las nimic din toate astea să-mi taie zâmbetul de pe chip, astfel încât după o săptămâna infernală, dureroasă, pornesc alături de soțul meu spre Baia de Fier, Pensiunea Andreea, vineri la ora 17.

250 de km i-am parcurs în 5 ore și jumătate. Atmosfera din mașină era în ton cu trista toamnă, gândurile mă copleșeau, așteptam distracția mult dorită, alături de prieteni dragi.

Aveam întâlnire acolo, toți ne așteptau, eram șapte familii, doream cu toții să învingem toamna cea urâtă.

În Baia de Fier, această pensiune este ușor de găsit, există indicatoare peste tot în comună.

Intrăm pe poarta impunătoare, pe un drum de servitute, în capătul acestuia este o parcare mare, pe dreapta mai multe clădiri, recepția micuță și goală, parcăm alături de mașinile prietenilor noștri.

La ora aceea, o tărie era remediul ideal pentru a intra în atmosfera fierbinte ce-o aveam în fața ochilor. În ”sala de mese”, o sală cu o capacitate de 50 de locuri, plină până la refuz, patru lăutari întrețineau atmosfera.

Masa noastră - 24 de persoane. Pupici, îmbrășișări, ne așezăm pe cele două scaune rezervate nouă, un whisky pentru început, o țigară ”delicioasă”, râsul meu era acoperit doar de cântăreața ce se chinuia cu o horă dar nimeni nu mișca în front, ringul era gol.

Pereții încăperii erau plini cu tablouri interesante, portrete în marea lor majoritate, flori la ferestre, într-un colț două fotolii pentru relaxare, două plasme măricele atârnate pe pereți, oamenii erau veseli, erau pe gustul meu.

După câteva minute, prietenul care a organizat întâlnirea, împreună cu gazda, mă invită sa merg în cameră. Era păstrată special pentru mine, eu fiind ultima ajunsă la pensiune, mi-au ales-o prietenii, știind problema mea cu balconul.

Singura cameră liberă din cele 24 era camera numărul 2. Deschid ușa, o cameră micuță, curată, cu două paturi single lipite, două noptiere cu veiozele aferente, un tv micuț, un șifonier încăpător, caut balconul.

Tânăra îmi spune că în pensiune nu sunt decât două camere cu balcon și acelea-s ocupate, dar mă asigură că nu-i problemă cu fumatul, se poate fuma în cameră sau la numai câțiva pași, unde beneficiam de un micuț balcon ce aparținea camerei cu numărul 6. Acest balconaș avea fotolii și măsuță, scrumieră, ghivece cu flori.

Mă întorc în cameră, caut baia. Aceasta este mare, curată, cu cabină de duș, un geam ce dă-n acoperiș, prosoape subțirele dar albe, parfumate, săpunele, șampon și h. ig.

Pardoseala camerei era din parchet laminat, la geamuri erau perdele și draperii, nuanța de verde îmi dădea o senzație de prospețime, de primăvară, căldura din cameră era plăcută, nu uscată.

Numărul 2 e norocos, e ziua mea de naștere, mi-a adus mereu bucurii și satisfacții.

Un pic dezamăgită de lipsa balconului, cobor în sala de mese, aflu că ceilalți prieteni sunt cazați în alte clădiri, nu au acces direct la o terasă. Menționez că pentru cei care doresc liniște și relaxare este perfectă cazarea în celelalte corpuri deoarece sala de mese nu este antifonată corespunzător.

Mă remontez, atmosfera s-a încins, gresia din încăpere era antiderapantă, era perfect.

M-am culcat la ora 4 dimineața, după ce am cărat bagajele din mașină, pe scări, la ora 7 dimineața eram în curtea pensiunii, cu aparatul foto de gât.

Mi se luminează fața, ce văd este o plăcere pentru retina mea obosită.

Alei pline cu flori, gazon, patru foișoare (cu mese și scaune) unite prin punți din lemn, grătar, cuptor, rotisor, mese de ping-pong, trambulină, leagăne, câteva clădiri, o parcare încăpătoare, câteva terase cu fotolii și măsuțe. Un arhitect peisagist sigur a trecut pe acolo.

Apar și muncitorii. Fetele de la bucătărie lucrează în ture, sunt patru, câte două pe tură, foarte amabile, bucătarul Vali foarte haios, zidarii își fac simțită prezența și ei, apare și patronul, un domn între două vârste, calm, respectos, își salută angajații, rămâne uimit de prezența mea matinală. Facem cunoștință, socializăm, intrăm în sala de mese pentru cafea și micul dejun.

Nu credeam că în România există o locație unde poți să mănânci cât vrei, ai cafea la expresor la discreție, suc natural din mere, apă plată, fructe și legume, delicioase preparate din carne, omlete și ouă ochiuri, brânzeturi proaspete, lactate. Toate acestea sunt la dispoziția turistului de la ora 8 la ora 10,30.

Eu am coborât cu o cafea făcută în cameră, priveam șocată la vitrina frigorifică de unde cu o seară înainte turiștii se serveau cu nonșalanță, nimeni nu ținea nici o evidență la ce se consuma. Întreb gazda și-mi spune că se bazează pe corectitudinea oamenilor, fiecare trebuia să țină minte câte beri/sucuri/apă consumă.

Îmi savurez cafeaua, sunt servită și cu un expresso, intru pe net, wi-fi funcționează foarte bine.

La cina de vineri am avut platouri cu gustări reci, preparate tradiționale românești și o delicioasă friptură din mușchiuleț de porc cu sos alb și ciuperci, eram în ton cu muzica populară ce se auzea în difuzoare.

Prânzul de sâmbătă a fost următorul: țuică fiartă, țuică fiartă, țuică fiartă și într-un final o ciorbiță de burtă/vită/perișoare, la alegere. Sâmbătă seara am servit un purceluș drăguț (la proțap) asezonat cu murături delicioase.

Eu, ”un cusurgiu fără cusur”- vorba lui Dinică, vă pot spune că lipsa balconului a fost un mare câștig pentru că am fost nevoită să cobor în sala de mese pentru a fuma și într-un timp relativ scurt m-am împrietenit cu toți oamenii întâlniți acolo.

Bucătarului, Vali i-am promis că-l fac vedetă, îi pun poza pe site, îi voi lăuda preparatele. Cele mai multe vacanțe din viață le-am petrecut în Oltenia, unde mâncarea nu a fost pe gustul meu. La această pensiune am simțit că bucătarul are darul de a găti, totul e făcut cu suflet, nimic din ce am mâncat acolo nu seamănă cu preparatele oltenești.

Eu am fost acolo pentru distracție, pentru a mă vindeca de dorul de mare, de soare, de nisip. M-am întors răgușită, liniștită, gata să întâmpin iarna ce bate la ușă.

Recomand cu drag acest loc pentru distracție și/sau relaxare.


[fb]
---
Trimis de krisstinna in 13.10.15 20:26:36
Validat / Publicat: 13.10.15 21:48:12
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2665 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Bateriile de la aparat erau terminate, dar nu puteam rata această imagine cu flori.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41150 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 27.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    Safta Radu
    [13.10.15 22:49:38]
    »

    Un review excelent, în care descrieți cu talent un loc superb, cu oameni minunați. În august 2010 am stat 7 zile la pensiunea Andreea, și fiindcă aniversam ziua de naștere a fiului meu, tortul și șampania au fost din partea casei. Evident că ne-am simțit foarte bine, iar în vara anului următor, am revenit la Andreea, de data asta pentru două zile, dar... nu aveau locuri libere, iar corpul de clădire nou nu exista. Așa că doamna Mihaela a găsit soluția: ne-a primit în propria locuință, că doar nu era să ne lase în drum. Fără cuvinte...

    Dan&Ema
    [14.10.15 07:07:15]
    »

    pensiunea Andreea ne-a gazduit de cateva ori pe bune si pe noi cu mai multi ani in urma. Ne-am simtit de fiecare data excelent. Am remarcat curtea, livada, foisorul, curatenia asigurata cu produse eco, posibilitatea de a te servi liber cu bautiri si de a te trece pe caiet, ospitalitatea cu O mare. Am recomandat-o de mai multe ori in CMR- uri. D-na Mihaela este o gazda foarte buna

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    tata123 🔱
    [14.10.15 12:35:31]
    »

    @krisstinna - Mă bucur că v-ați simțit bine la pensiunea Andreea. Cunosc de vreo 7 ani pensiunea și evoluția capacității de cazare, de la cateva camere la cateva zeci de camera, de la dulciuri delicioase preparate de bunica până la angajarea unui bucătar profesionist, de la un singur foișor de lemn, la un întreg ansamblu de foișoare, etc. Materiale de promovare ale zonei mai aveau disponibile la recepție? Este unul din exemplele de turism făcut cu suflet și de servicii de calitate foarte bună oferite clienților. Clienți care de multe ori devin prieteni și revin anual la această pensiune din Oltenia de sub Munte.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    krisstinnaAUTOR REVIEW
    [14.10.15 21:10:00]
    »

    @Safta Radu - Mulțumesc pentru vizită și apreciere.

    Sincer nu am ales eu această locație, am fost invitată. Dar ce am întâlnit acolo, întrece orice hotel/pensiune din această minunată țara.

    Cred că știi povestea acestei pensiuni, eu nu o pot face publică. Cred că știi de ce sunt gazdele perfecte. Dacă nu, poate vei afla cândva.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    krisstinnaAUTOR REVIEW
    [14.10.15 21:26:52]
    »

    @tata123 - Eu nu am auzit de pensiunea aceasta până acum și-mi pare tare rău.

    Am înțeles că mai au o pensiune la Rânca, nu știu cum arată, mie nu-mi place Rânca în nici un anotimp.

    Încă nu au terminat cu extinderea, au zidari, dar în afară de mine nimeni nu i-a văzut, au fost discreți.

    Până în decembrie va fi gata o nouă bucătărie și alte corpuri-anexe necesare acesteia.

    Ce mi se pare spectaculos este viitorul centru Spa- am văzut câteva poze cu ceea ce vor să facă.

    La recepție nu era nimeni, eu am ajuns la ora 22,30, iar sâmbătă și duminică nu am avut timp să vizitez celelalte clădiri.

    Am înțeles că există și o cramă, nu am vazut-o.

    Mulțumesc de vizită!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    krisstinnaAUTOR REVIEW
    [14.10.15 21:40:41]
    »

    @Dan&Ema - Și eu am rămas uimită, parcă nu eram în țara mea.

    Iar faza cu caietul eu nu am vazut-o. Nimeni nu scria nimic, nu ținea nici o evidență, eu eram îngrozită, dar oamenii au fost corecți, și-au numărat berile/apele/sucurile și totul a fost perfect.

    Eu prefer hotelurile, nu pensiunile, dar această locație nu aș putea-o numi pensiune, ci locul unde te simți perfect, ca acasă.

    Mulțumesc de vizită.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dan&Ema, Safta Radu, tata123 🔱
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Andreea [Baia de Fier]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047430992126465 sec
    ecranul dvs: 1 x 1