ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.05.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2021
DURATA: 3 nopți
Solo
1 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 7 MIN

O surpriză plăcută!

TIPĂREȘTE

Lucrurile frumoase se consumă repede, dar amintirile se păstrează o veșnicie. Din acest motiv îmi place să fac multe fotografii pentru a le revedea oricând, dar mai ales pentru a promova anumite zone mai puțin știute. Știu, sunt mulți care țin aceste zone frumoase doar pentru sufletul lor, însă mie întotdeuna mi-a plăcut să le povestesc tuturor celor care doresc să exploreze anumite locuri mai puțin știute sau promovate.


despre SERVICII

În urmă cu 2 săptămâni am pășit pentru prima dată în Băltenii de Sus, un mic sat pe malul brațului Sfântu Gheorghe, care aparține de comuna Beștepe. Sigur vă amintiți de această comună în drumul vostru către titratele Mahmudia sau Murighiol. Deci, până să intrați în Beștepe, veți întâlni un indicator către Băltenii de Sus, este un drum asfaltat care vă poartă practic către malul Dunării. După 3-4 km ajungeți în satul Bălteni, unde veți găsi numeroase unități de cazare ridicate în ultimii ani.

Am avut rezervare la "Pensiunea 4 Sălcii", citisem pe AFA impresiile despre ea, știam că este o pensiune atractivă pentru familiile cu copii. Din păcate, în ultimul moment soția mea nu a mai putut veni cu mine, a rămas acasă cu copilul și cățelul, oferindu-mi libertatea de a zburda cu aparatul foto pe oriunde doresc.

N-am să vă plictisesc foarte mult cu detalii pe care aș vrea să le descoperiți singuri dacă ajungeți acolo, aș vrea să vă spun că pe mine 4 Sălcii m-a cucerit din primul moment, locul, arhitectura pensiunii, detaliile, liniștea, prietenia gazdelor și nu în ultimul rând atmosfera de vacanță, contribuind la o relaxare așteptată de mult timp.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Am beneficiat de o cameră dublă la etajul 2, cu vedere către Dunăre, dar fără balcon, acest lucru ar fi fost o problemă dacă ar fi venit soția mea obișnuită să iasă la o pipă, însă cred că ne-ar fi fost schimbată camera, proprietarul pensiunii fiind receptiv si atent la toate solicitările oaspeților.

Dacă ar fi să povestesc despre cameră, pot spune că mi-a plăcut de cum am văzut-o, iar mirosul de lavandă m-a cucerit. îți dai seama după miros câtă grijă au administratorii unităților de cazare și cât de mult sunt interesați de confortul turiștilor. Aici, la 4 Sălcii mirosea a primăvară!

Un pat dublu mare, așternuturi impecabile, albe cu miros de flori, un tv led mare cu programe prin satelit, aer conditionat care l-am folosit pentru a încălzi puțin camera, prosoape pentru două persoane, pilota pentru a doua persoana, un birou de lucru si un scaun capitonat, o apa de prezentare a pensiunii si a principalelor activitati care se pot organiza. Baia destul de ok, apă caldă aproape instant, articole de toaleta, gel de duș, săpun, etc. Ceea ce am remarcat a fost lipsa uscătorului de păr, i-am povestit proprietarului, am înțeles că urmează să le monteze în băi, mai ales că există și o priză dedicată pentru acest lucru.

În pensiune există câte o terasa pentru fiecare etaj, au o vedere superbă către localitate si Dunăre, există mobilier pentru terasă, unde poți socializa, fuma sau doar admira frumusețea zonei. Cireașa de pe tort este terasa de la ultimul nivel, foarte mare, cu vedere panoramică către sat, către răsărit către apus si către toată Dunărea. O zonă superbă, unde există și șezlonguri din lemn, mobilier de terasă, baldachine și alte surprize. Am să postez câteva fotografii pentru a vă bucura si voi de această panoramă unică în Bălteni. Pentru că 4 Sălcii se află pe un mic deal care acoperă întreaga zona, celelalte pensiuni fiind în linie, puțin mai jos.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Am beneficiat de un pachet de cazare cu demipensiune adică masa de dimineață și cea de prânz, pentru că în timpul zilei ori ești plecat cu barca pe canalele din Deltă, ori vizitezi obiectivele turistice din Dobrogea de nord, mănăstiri, cetăți.

Masa este sub formă de meniu prestabilit, produse din pește în primul rând. dar si din carne porc/pui pentru cei care nu doresc pește, sau meniu vegetal.

La micul dejun am servit produse din grădina pensiunii sau de la producatorii locali, icre de casă, diferite sortimente, eu sunt fan dacă am si pâine prăjită. Există și prăjitor de pâine. Platoul dimineata este format din brânzeturi, cașcaval, salam, roșii, castraveți, măsline. De asemenea ești întrebat dacă dorești omletă sau ochiuri sau ouă fierte, care ți se aduc după câteva minute, proaspăt pregătite. Tot la micul dejun ai posibilitatea de a consuma cereale de diferite tipuri, lapte proaspăt de la localnici, iaurt diferite sortimente, unt si gem de casă, fructe, etc. Există un expresor modern de cafea și diferite sortimente de ceai. Fiecare turist este întrebat dacă mai dorește ceva în plus, însă porțiile sunt consistente și eu n-am prea văzut pe nimeni să ceară supliment. Apa plata este disponibila gratuit.

Masa de seară constă din preparate de pește în principal, majoritatea celor care ajung în Delta Dunării vor să experimenteze și preparatele din pește. Eu, deși am fost în multe zone din Deltă, aici am descoperit pentru prima dată "malasolca" un preparat din pește, în principal șalău, care se servește cu cartofi fierți și cu un sos special format din mujdei si sos de roșii, cu anumite ingrediente. Rețeta este secretă și n-am mai cerut detalii.

Despre băuturi pot spune că există cam tot ce ai chef să consumi. Sunt mai multe frigidere cu sucuri, bere, vin, oricine se poate servi de acolo, notând numărul camerei și băutura aleasă. Se achită la finalul sejurului.

Masa se poate servi în interior, există mai multe mese unde turiștii se pot bucura de o atmosferă intimă, cu muzică în surdină, sau pe terasă, afară.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Pensiunea 4 Sălcii este un loc special pentru mine, unde voi reveni cu siguranță, alături de familie. Pensiunea 4 Salcii nu înseamnă doar cazare și gastronomie, ea oferă mai mult, fie că vorbim despre piscina exterioara cu sezlonguri pentru plaja, de locurile de joaca pentru copii, de gradina cu bujori unde te poți bucura de fiecare moment de liniște, de locul special amenajat pentru organizarea unui foc de tabără la un pahar de vin, de livingul generos unde poți organiza un karaoke sau poți socializa, sau pur și simplu te bucuri de bucuria copiilor la jocurile de play station.

Pensiunea 4 Salcii înseamnă un loc unde te poți bucura de un răsărit de poveste sau un apus unic în Delta Dunării, este un loc de poveste care îți încarcă bateriile.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Am scris mai sus despre modalitatile de relaxare în cadrul pensiunii, am aflat că din acest an proprietarul pensiunii dorește să promoveze un nou tip de vacanță, un circuit cu numeroase opționale incluse, dar cu locuri faine de vizitat. Pentru că majoritatea celor care ajung în Delta Dunării doresc să viziteze cât mai multe locuri frumoase și să afle poveștile acelor locuri, poveștile rusilor lipoveni, a ucrainienilor, tradițiile și modul lor de viață.

Am participat la trei dintre excursiile organizate de pensiune. Prima a fost un tur al mănăstirilor din nordul Dobrogei - Celic Dere, Cocoș si Saon, cu o vizită scurtă la Monumentul Eroilor din Niculițel, punct de belvedere de unde se poate admira toată zona, inclusiv Brăila, Galați sau Ucraina atunci când este senin si vizibilitatea este foarte bună. Pe drumul de întoarcere ne-am oprit pentru degustări de vin la una dintre cele mai apreciate crame - "La Sapata", vinuri nobile, aromate din soiuri alese.

A doua excursie a cuprins câteva dintre cele mai titrate cetăți din Dobrogea - Histria, Enisala, Argamum si Halmyris, cu povesti si legende despre zilele lor de glorie.

A treia si ultima excursie a fost rezervată canalelor din Delta Dunării, unde se poate admira flora si fauna și unde sufletul tău se bucură de verdele crud al naturii care prinde viață. Am vizitat pădurea Caraorman pentru prima dată, la Letea am fost de 2 ori, însă declar că deși asemănătoare cele două păduri, Caraorman are ceva care te atrage mai mult. Fie că vorbim de stejarii seculari sau de legendele zonei, personal, Caraorman mi-a plăcut mai mult. Am vazut si cai salbatici, undeva mai indepartare, dar n-am indraznit sa le tulburam linistea. Masa de prânz am servit-o într-o gospodărie din sat, borș pescăresc si crap prăjit cu mămăligă și usturoi.

Pensiunea 4 Salcii si-a propus să atingă si alte obiective din Deltă, cum ar fi Sulina cu vizitarea unor obiective turistice de acolo, Gura Portiței sau excursii pentru fotografierea unui apus superb pe lacurile din Deltă. Sunt circuite lansate de curând și par atractive.

Ar fi multe lucruri de scris, mă opresc aici pentru a vă da posibilitatea de a explora si voi acest loc minunat si plin de viață din Băltenii de Sus, Delta Dunarii.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 30.05.21 11:30:18
Validat / Publicat: 30.05.21 13:05:16
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în BĂLTENII de SUS

VIZUALIZĂRI: 2321 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Apus la Pensiunea 4 Sălcii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [30.05.21 11:42:54]
    »

    Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

    pepsi70roAUTOR REVIEW
    [30.05.21 11:56:28]
    »

    @webmasterX: este ok

    k-lator
    [30.05.21 14:03:22]
    »

    @pepsi70ro: Malasolca... ooo ce mi-am adus aminte de mâncarea asta din copilaria mea când mergeam la bunicii din Dobrogea. Mâncare din peștele sărat și uscat peste vară, care era fiert și combinat cu cartofi fierți - cel mai simplu fel de mâncare care a existat vreodată! De obicei se gătea iarna și mai ales când se mânca pește în perioada din postul Crăciunului.

    Frumoasă pensiunea 4 Sălcii și pare foarte modernă. Eu am fost în Băltenii de Sus (în octombrie 2020) la pensiunea vecină - Regina Deltei.

    Felicitări pentru articol și pentru pozele minunate, ca de obicei. Le-am savurat efectiv!

    Toate cele bune!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    pepsi70roAUTOR REVIEW
    [30.05.21 17:16:31]
    »

    @k-lator: este pentru prima dată când am savurat "malasolca", bun, tare bun!

    Dincolo de Pensiunea 4 Sălcii, Băltenii de Sus mi se pare o zonă mai puțin explorată a intrării în Delta Dunării, o zonă liniștită, unde te poți relaxa pe deplin.

    Mulțumesc pentru aprecieri!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    k-lator
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea 4 Sălcii:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.77204418182373 sec
    ecranul dvs: 1 x 1