GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Anul trecut, mare bucurie in familia unor prieteni; s-a casatorit fiica lor cu un tanar frumos din Craiova. Asa ca toata gasca ne-am luat doua zile de concediu si cu mic cu mare ne-am mutat la Craiova pentru a sarbatorii alaturi de tineri minunatul eveniment.
Drumul a fost prin Pitesti, Slatina cu destinatia finala Craiova. In prima zi ne-am cazat la hotel si am mers acasa la mire sa vedem unde se va desfasura evenimentul. Am facut cunostinta cu personajele principale ale nuntii, si cum nu aveau nevoie de ajutorul nostru, am plecat sa vizitam orasul. Primul Popas l-am facut in centru si am cautat un ghid turistic, dar fara succes. (povestea cred ca e valabila oriunde – in orasele din Romanai). Deloc dezamagita, caci nici nu imi puneam mari sperante, am plecat sa “ cascam gura prin oras”. Am lasat masina intr-o parcare, si profitand de Soarele vesel de primavara timpurie, am pornit pe jos. La un moment dat ne-am oprit pur si simplu in mijlocul strazii si ne intrebam ce sa facem si incotro sa ma mai mergem, cand un domn ne-a intrebat daca ne poate ajuta cu ceva. Frumos gest... nu am stat mult pe ganduri si l-am intrebat; daca ar avea 3 ore libere, intr-o zi atat de frumoasa ce ar face? “ si raspunsul a fost; ? m-as plimba in Parcul Romanescu”. Am multumit de sfat, ne-am intors la masina si am plecat repede in partea de sud a orasului unde este situat parcul.
Numele ii vine de la un mare om de cultura craiovean care a avut ideea realizarii unui loc de odihna si recreere. Parcul are peste o suta de ani, si din multe puncte de vedere este unic; o multime de copacii, arbori si tufe unele mai comune, altele rare am intalnit la tot pasul. Din pacate copacii inca nu erau bine inverziti, si din acest motiv tot parcul parea imens si ii lipsea podoaba de frunze dar se bucura de covorul de iarba abia incoltita... Desigur nici prin cap nu mi-a trecut sa strabat la pas apropape o suta de ha. de parc. Dar am cautat si am gasit un pod cu lanturi dupa modelul podurile medievale un castel micut, rotonda si un pod care imita un trunchi de copac, dar care este din beton (nu din lemn). Aceste repere ni le recomandase domnul din oras, cel care ne-a recomandat parcul. Am mai intalnit si statui, dar care spre rusinea mea, nu imi amintesc pe cine reprezentau.
Mergand pe alei am auzit un copilas care isi ruga mama sa il duca la animale. Am intrebat unde exista animale si mi-a fost indicat locul, cand o alta doamana m-a oprit spunandu-mi ca nu avem ce vedea acolo, in afara de mizerie si niste biete animale chinuite. Cum nu am vrut sa ne stricam ziua am renuntat sa mai cautam zoo.
Parcul este imens, aleile sunt bine ingrijite, exista o zona de joaca pentru copii cu leagane, si undeva in centru (sau asa mi s-a parut mie) exista un lac mare unde vara se pot face plimbari cu barca (am vazut debarcaderul).
Cu siguranta acest loc este apreciat de multa lume; am vazut multi tineri, familii cu copii si batrani; toti se plimbau, vorbeau si se vedea pe fetele lor ca se relaxeaza ca si noi delatfel. Mi-a placut. Aleile sunt mari si curate si in timp ce ne plimbam ne intrebam unii pe altii oare ce flori coloreaza parcul si ce combinatii de culori ii incanta pe craioveni vara?
Am cautat si noi o banca sa ne odihnim un pic dupa atata plimbare si pentru ca nicio banca nu era libera ne-am asezat langa o doamna singura. Dandu-si seama ca nu suntem localnici doamna a intrat in vorba cu noi si ne-a povestit in cateva cuvinte istoria orasului. Cica la inceput, pe la 1400 era o mare, foarte mare mosie a unei familii de boieri; Craiovesti. Datorita marii puteri economice ce o aveau, din randul lor, unii au ajuns pana pe tronul domnesc al Munteniei, dand mosiei pe langa rangul de oras si multe alte avantaje legislative si administrative. Un lucru era sigur; boierii din Craiova au prins gustul puterii, caci al banilor il aveau demult.
Dupa mica lectie de istorie ne-am ridicat, am parcurs tot traseul in sens invers si am plecat relaxati si cu o impresie foarte placuta sa luam masa in oras. Nu stiu pe cel loc este acest parc in Europa, dar dupa parerea mea este cel mai mare din tara... si foarte frumos.
Trimis de Diaura* in 17.02.10 15:21:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CRAIOVA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Diaura
Nu ştiu cum stai cu altele, dar de fantezie nu duci lipsă.
Până şi chestia asta, să te duci la o nuntă şi să ajungi într-un parc într-o zi de februarie, înainte de Lăsata Secului, că altfel nu mai era nuntă, ţine tot de o fantezie bogată.
Dar, ce-i drept, e drept, parcul Romanescu este frumos, pot spune asta pentru că eu l-am văzut de mai multe ori vara.
De la Bucureşti la Craiova se ajunge mai repede direct, prin Alexandria, drumul este excelent (cred că mai e, ultima dată când l-am parcurs a fost anul trecut, prin noiembrie).
Sa te sa te lamuresc;
1. Unde ai citit tu despre nunta si ce lagatura are cu Lasata Secului? Am spus ca s-au casatorit (nu religios).
2. Ce ti se pare anormal sa ma plimb printr-un parc atunci cand stau patru zile intr-un oras care este la 200 km. de Bucuresti. (deci nu imi trebuie nici bilet de avion si nici rezervare speciala sa ajung din Bucuresti la Craiova... heloooo... nu e la capatul lumii)? Unde e fantezia? La mine in nici un caz. Ca l-am vazut si ca mi-a placut asta numesti tu fabulatie? Iti spun ca este realitate. Sunt un om civilizat si sociabil, nu stau incuiata in casa si nici daca ma duc undeva si dau banii pe o cazare la hotel, "nu ma dezlipesc din camera... ca doar am platit". Ies si ma plimb si profit de timpul liber.
Diaura,
nu înţeleg de ce te-ai ofuscat aşa...
Cred că ai uitat ce ai scris:
"In prima zi ne-am cazat la hotel si am mers acasa la mire sa vedem unde se va desfasura evenimentul. Am facut cunostinta cu personajele principale ale nuntii, si cum nu aveau nevoie de ajutorul nostru, am plecat sa vizitam orasul. "
Oricum, dai prea multă importanţă unor amănunte nesemnificative.
Nu mi s-a părut anormal că te plimbi în parc, am spus doar că trebuie să ai multă fantezie pentru asta, în condiţiile precizate. Subliniez: fantezie, nu fabulaţie.
Să ştii că nu e de ruşine să ai fantezie.
Dar dacă tu zici că nu ai fantezie, fie ca tine ...
E drept că "tonul face muzica" şi în scris nu se aude acest ton, dar oricum, mă surprinde că ai interpretat în acest fel mesajul meu. În realitate era unul pozitiv.
Dar nu cumva reacţia ta este pentru că te-ai simţit cu musca pe căciulă?
Şi, în final, te rog să te hotărăşti: plimbarea a fost de o zi, cum scrii la datele de sejur, sau de patru zile, cum scrii în ecoul de mai sus?
Costi, Diaura a explicat destul de clar ca a stat in Craiova 4 zile, intr-una din zile alegand sa viziteze parcul, astfel ca nu iti inteleg nelamurirea cu privire la datele sejurului:
avand in vedere ca review-ul se refera la parcul Romanescu, era normal sa "seteze" o zi "durata sejului" ei!
Sper sa se fi lamurit tot ce era de lamurit (daca era si sa ne intoarcem la...parcul craiovenilor
Salut,
Ma bucur ca ai ajuns sa vizitezi Craiova, ce ai vazut in Parcul Romanescu este doar o fila din istoria orasului. Impresionante sunt si operele arhitecturale, constructiile din centrul istoric, desi, in prezent unele dintre ele ofera o imagine mai putin placuta, s-a inceput insa procesul de gentrificare, de restaurare, in viitorul apropiat aceste cladiri vor deveni adevarate atracti turistice. Si, de curand Parcului Romanescu i s-a alaturat Parcul Tineretului.
Nu stiu cat de mult apreciaza craiovenii Craiova, dar mie imi place sa merg incet pe strazile orasului si, avand la baza datele istorice, sa descriu Cetatea Baniei.
Atunci cand vei reveni in Craiova mai ai si alte lucruri de descoperit.
Ai povestit despre un parc frumos dintr-un oras care nu imi spunea mare lucru, macar acum il retin pentru acest obiectiv!
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Parcurile Craiovei» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2022 Trecutul unui om ce traieste prin mostenirea lasata pentru prezent si viitor – Parcul si gradina zoologica Nicolae Romanescu — scris în 13.12.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Parcul Romanescu iarna — scris în 04.12.22 de resita2009 din REșIțA - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Culorile verii în Grădina Botanică "Alexandru Buia" din Craiova — scris în 07.04.21 de Floria din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Parcul Romanescu – Emblema verde a Craiovei — scris în 23.09.18 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2010 Parcul Tineretului — scris în 29.01.10 de paunflorin din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Apr.2009 Parcul Romanescu - Parcul copilariei mele — scris în 26.04.09 de Cristian_h* din CRAIOVA - RECOMANDĂ