ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.10.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Palatul Şuţu – gazdă a Muzeului Municipiului Bucureşti, dar şi a unor festivaluri sau expoziţii

Ilustrație video-muzicală

Gica Petrescu - Bucuresti Bucuresti
TIPĂREȘTE

Putini stiu ca Muzeul Municipiului Bucuresti (site oficial: click aici ) este gazduit de catre Palatul Sutu, cladire denumita astfel dupa cel care l-a ridicat, respectiv postelnicul Costache Sutu, in 1834, o figura reprezentativa din punct de vedere politic si social a vremii sale, avand insa descendenta fanariota, ce a legat stranse relatii cu boierimea de atunci, palatul fiind conceput de catre arhitecti vienezi, in stil neogotic.

Desi atunci cand ne gandim la un palat ne putem inchipui o cladire impunatoare in exterior, Palatul Sutu are un aer cochet, elegant, simplist, delicat.

Impunatoare este oglinda de Murano imensa care se afla pe peretele din fata scarilor centrale si care reflecta bratele acestora atunci cand privesti dinspre ele. Holul din capatul scarilor impozante din care se intra in incaperile destinate muzeului este unul luxuriant, incarcat, in care si-a pus amprenta celebrul sculptor Stork, ce poate sa rivalizeze cu orice alte palate din lume, daca ne gandim si la imensul policandru cu sfesnice ce il lumineaza, executat tot de catre un mester austriac, ca si arhitectii care l-au conceput.

In 1959 devine muzeu si nu orice fel de muzeu, ci unul care se doreste a transmite informatii despre istoria capitalei, deschis cu ocazia sarbatoririi a o suta de ani de la Unirea Principatelor, reunind colectiile fostului Muzeu Comunal, imbogatindu-se continuu cu donatii si achizitii, in prezent numarand peste 400.000 de exponate prezentate numai in aripa dreapta a palatului, cea stanga fiind dezafectata.

Astfel, am vizitat mai intai incaperile in care se afla o expozitie temporara de pictura, avand ca tematica anotimpul iarna, intitulata fiind « Iarna – in pictura romaneasca », desfasurata pe perioada 5 octombrie – 3 noiembrie, prin urmare, doritorii de arta isi pot gasi un refugiu aici, expozitia fiind destul de bogata.

Printre tablourile expuse, realizate de pictori mai mult sau mai putin cunoscuti, am remarcat « Iarna la Odesa » (Eugen Ispir), « Iarna la Straulesti » (Teodor Raducanu), « Cartier din Paris » (Dimitrie Berca), « In drum spre Fagaras » (Marius Bunescu), « Iarna la munte » (Dumitru Ghiata), « Iarna » si « Vila Minovici » (Vitalie Butescu), « Postalionul » (Henri Trenk), « Iarna » (Arthur Verona), « Targoviste » (Corneliu Magan), « Iarna in Bucuresti » (Risa Kraid), « Casa de Mahala – Iasi » (Aurel Baesu), « Peisaj de Iarna » (George Catargi), « Iarna » (Nicolae Blei), « Iarna in Cismigiu » (Spin Vergulescu), « Peisaj de iarna » (Augustin Costinescu), « Iarna pe strada Lizeanu » (Ion Tuculescu) , care mi-a placut cel mai mult, acest pictor fiind unul dintre preferatii mei, datorita coloristicii pronuntatate a peisajelor pictate.

Dupa ce am admirat tablourile reprezentand iarna in diferite ipostaze, am iesit din expozitie intrand in celelalte saloane ale muzeului.

Ce mi-a ramas pregnant in minte este incaperea care vrea sa reconstituie salonul bucuresteanului de alta data, avand ca piesa de mobilier centrala o masa rotunda cu patru scaune din lemn tapisate, acest « tablou » fiind completat de cateva dulapuri cu intarsie si picturi, un ceas bunic cu pendula, o oglinda superba, care se incadreaza in stilurile Louis Philippe si Napoleon III, cateva picturi si personaje imbracate « de epoca », evocand membri ai familiei Sutu, care incearca sa ne aduca in prim plan atmosfera de atunci.

Mai intai am intrat insa intr-un salon expozitional de arheologie ce prezinta obiecte descoperite pe teritoriul orasului Bucuresti, ca: unelte paleolitice, vase din cultura Tei, Glina sau Gumelnita, un coif descoperit la Budesti (sec. IV), si alte obiecte din epoca geto-dacica si a Evului Mediu, astfel incercand sa ne faca o imagine despre vechimea orasului, ca fiind una dintre cele mai vechi asezari populate din Europa.

Una dintre legendele care circula insa despre formarea numelui capitalei este aceea care ne spune ca provine de la Ciobanul Bucur, in muzeu fiind inramata o marturie in acest sens, dedicata lui Bucur.

Faptul ca Bucuresti-ul a devenit un important centru comercial, stabilindu-se astfel aici capitala tarii, este relevat prin numeroase obiecte prezente in muzeu.

Am vazut podoabe de argint, fibule din bronz, tezaurul de la Herastrau, calimare, un binoclu de teatru de pe la 1881, ochelari din sec. XIX, vederi cu Bucuresti-ul de odinioara, medalii, sigiliul domnitorului Gh. Ghica al IV-lea, un tabel statistic al populatiei capitalei de la 1831, o tava de argint, un portmoneu, o mucarnita cu suport, un arzator de mirodeni, o farfurie cu stema Principatelor Unite si inscriptia « toti pentru unul », o lulea cu monograma domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o trusa de birou cu familia Rosetti, inele sigilare, o mistrie si un ciocan folosite la punerea temeliei Bisericii Domnita Balasa din 1881, executate din argint si inscriptionate « Maiestatea Sa Regele Carol I – rege al Romaniei », o trusa si un binoclu de campanie, un evantai cu stema orasului si portrete ale familiei regale in 1893, o sabie cu insemnele Regelui Ferdinand, dar si bustul acestuia, cateva cupe din argint, sabia lui C-tin Voda Brancoveanu, o ladita de breasla pictata, haine brodate, manusi, incaltari, care ma duceau cu gandul la o piesa de teatru, si nu degeaba, palatul fiind gazda a numeroase baluri mascate... , o pafta de argint aurit, inele, bratari, cercei, pandantive, papuci din lemn din sec. XVIII, o ladita de bijuterii, o narghilea de argint, pocale de argint, ceainice din alama, o cafetiera din bronz, fafurii orientale, pahare de argint, cantare de zaraf folosite la cantarirea monedelor de aur din sec. XVIII-XIX.

In afara de obiectele mentionate mai sus si de altele similare, pe pereti sunt expuse diverse tablouri, ilustratii, sau texte de ziar inramate, cum ar fi « Cauzele inecului Capitalei de raul Dambovita, 1864 », « Planul orasului Bucuresti », iar in alte incaperi am intalnit o mostra de pavaj din lemn, placute cu nume si numere de strazi, un indicator pentru masurarea nivelului apei, felinare de birja cu lumanari cu tot si ceea ce mi s-a parut inedit, o caseta cu cateva cutiute de medicamente aidoma mostrelor de parfum din care am desprins, pe langa aspirina, codeina, purgative si pastile stimulente cu cofeina...

Am mai vazut un bilet de vaccinare de la 1909, dar si o seringa cu doua ace din sec. XIX. O parte din aceste obiecte m-au dus cu gandul la o caseta a parintilor mei in care vazusem certificatele de casatorie ale bunicilor, decupaje din ziarele din perioada interbelica si bancnote de ordinul milioanelor pe vremea cand noi nu le percepeam...

Revenind la muzeu, pot spune ca daca intr-un birou de primar am calcat numai cu ocazia cununiilor civile, am avut acum oportunitatea sa mai intru intr-unul tipic din anii 1934-1938, unde este expusa si o tinuta oficiala purtata de primarul Al. Donescu, remarcand pantofii cu... toc si esarfa de primar!

Nu pot spune ca am fost foarte impresionata de acest muzeu, ma asteptam ca sa aflu aici cum s-a format orasul Bucuresti si evolutia acestuia altfel, informatiile erau insa disparate si trebuia sa creezi o conexiune inte ele, iar pentru un provincial cred ca este mai dificil.

Am pasit afara din cladirea Palatului Sutu in vacarmul din care am intrat, in totala disonanta cu ceea ce reprezinta el.

Daca acum ceva vreme am ajuns aici la un Festival al Ceaiului si al Cafelei, impropriu spus, dupa parerea mea “festival”, unde in curtea acestuia erau cateva tarabe cu cativa expozanti de cafea si ceai (printre care si celebra cafea Kopi Luwak, cea mai rara din lume), poate unde am venit la sfarsitul acestuia si nu am mai prins mare lucru, acum am fost martorii prezentarii unor produse traditionale: ciocolata de casa, covrigi, branza, cascaval, turta dulce, sunculita, sarmale cu mamaliguta... , dar si bomboane cu visine, prajituri diverse, ciocolata cu alune, bomboane de toate culorile. Pe langa aceste produse, mai puteam cumpara botosi, lumanari decorative de diferite forme si culori si altele... , pana si pe scarile din marchiza ce da eleganta palatului erau tarabe!

In spatele acestor tarabe nu am vazut decat cutii goale aruncate si multa mizerie. Si cand te gandesti ca in gradina ce inconjoara palatul, care era mai mare decat acum, puteau fi vazute pasari rare, precum paunii...

Nu stiu cat de mult se potriveste un astfel de targ in curtea unui palat care gazduieste un muzeu ce trateaza istoria capitalei noastre! Singura justificare este faptul ca doar 6 lei reprezinta costul unui bilet, iar cheltuielile generate de muzeu sunt mari, in lipsa vizitatorilor care sa aduca bani astfel incat sa acopere aceste costuri.

Am vazut in acest an atatea muzee in afara, cat sa imi ajunga o viata, dar asa ceva nu am intalnit, mai ales ca Palatul Sutu este o cladire istorica, in trecut avand si destinatie de resedinta a unui general german in timpul primului razboi mondial, sediu al primariei capitalei, sediu de banca, dar si a altor institutii, dar a fost si loc legendar de intalnire pentru protipendada capitalei, sau de petreceri la care participa insasi familia regala.

Cand am ajuns aici, cu scopul vadit de a vizita muzeul, am vrut sa bat in retragere, deoarece mi se parea inchis sau desfiintat, usile din lemn fiind destul de subrede si nimic nu parea sa ne invite inauntru.

Asa intelegem insa noi romanii sa ne expunem arta, cultura si istoria, iar multimea de afara zgomotoasa si pustiul din muzeu nu fac decat sa imi confirme inca o data ca in viata, la loc de mare cinste, sunt mediocritatea, bataia de joc si sfidarea fata de adevaratele valori.


[fb]
---
Trimis de magdalena in 27.10.10 15:48:10
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4102 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Palatul Şuţu – Muzeului Municipiului Bucureşti
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 3400 PMA (din 4 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

webmaster0
[27.10.10 15:59:18]
»

Retras PMA conform cu regulamentul, dar sunt sigur ca SB va compensa cat de repede asta...

catalinalupu
[27.10.10 15:59:30]
»

De la maretie la decadenta...

Am mai spus-o si ma repet, stiu, lasam sa moara valorile!

Lasam PREZENTUL infiorator sa mearga catre VIITOR fara TRECUT!

Copii nostrii vor fi si mai saraci, din pacate!

raoulp55
[27.10.10 16:03:31]
»

Excelent, mi se pare. Bucurestiul are multe secrete, nedescoperite inca, de chiar locuitorii lui...

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[27.10.10 16:08:28]
»

Putini stiu ca Muzeul Municipiului Bucuresti este gazduit de catre Palatul Sutu...

sac! io stiam! ba chiar l-am vizitat de cateva ori de-a lungul anilor. la "noaptea muzeelor" este unul din cele pe care mi le aleg intotdeauna. fiind mai mic, nu are nici asa mare afluenta de vizitatori...

Impunatoare este oglinda de Murano imensa care se afla pe peretele din fata scarilor centrale si care reflecta bratele acestora atunci cand privesti dinspre ele.

si... mai reflecta ceva! poate ti-a scapat, dar merita sa mai mergi odata acolo sa vezi chestia asta - pe mine m-a uimit si m-a incantat in egala masura: pe fata dinspre oglinda a planseului etajului superior se afla un ceas. acesta este realizat "in oglinda", astfel incat reflexia lui sa arate orele si sa se roteasca normal!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
dannek
[27.10.10 16:12:03]
»

De luat in seama!

sandu.53
[27.10.10 17:10:58]
»

un loc frumos aflat in plin centrul Capitalei, relativ usor de vizitat... recunosc sincer ca sunt foarte multi ani de cand am fost acolo, trec prin zona in pasi grabiti, dar acum mi-ai reamintit de acest loc si sigur il voi vizita! vot nr. 7 cu superbonus meritat!

valimi
[27.10.10 18:15:37]
»

Ai dreptate, mare pacat ca muzeele din Romania sunt la mila unor ministere sau consilii locale care au grija sa nu le faca nici o promovare si sa le tina sub-bugetate. Doar prin energia si grija unor oameni cu dragoste de meserie si de valorile pe care le simbolizeaza exponatele pe care le administreaza mai pot ramane deschise usile acestor institutii.

Totusi, unele muzee ale Bucurestiului se mai bucura de ceva grija si ceva promovare - vezi noaptea muzeelor - in provincie soarta acestora este mult mai cruda.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
Diaura*
[27.10.10 19:29:54]
»

@magdalena Ma alatur tie in orice vei mai scrie despre palatele din Bucuresti. Am facut-o si eu dar fara rezultat. Poate tu esti mai convingatoare. Important este ca bucurestenii sa intoarca privirea catre ele cand merg pe strada si sa intre sa le viziteze macar odata in viata. Daca nu avem puterea financiara sa ridicam altele, macar pe cele care mai stau in picioare sa le apreciem. Si sa le aratam si celor care ajung in Bucuresti.

georgiana
[27.10.10 20:23:08]
»

Impresionant si trist, mai ales fraza de la sfarsitul review-ului.

cosminp
[28.10.10 09:27:39]
»

cati dintre noi am fost plecati in afara tarii si am dat ghes la intrarile din muzee sau alte obiective turistice?

daca faci o statistica pe site, veti vedea ca suntem foarte multi cei care facem acest lucru. dar nu trebuie neaparat sa faci o statistica, ci este suficient sa fi cat de cat 'la zi' cu impresiile scrise.

cati, aceeasi dintre noi, avem acelasi interes pentru muzeele si obiectivele turistice din orasul in care locuim? 10%, 20%, 50%? raspunsul nu-l cunosc, dar poate incercam fiecare sa intelegem ca in aceste obiective sta cultura noastra, istoria noastra. de fapt, aici este originea noastra.

ii este cuiva rusine cu originea noastra, a romanilor? eu ma mandresc cu originea istorica a romanilor, ceea ce nu pot spune despre istoria contemporana.

stiu ca fiecare dintre noi are probleme, mai mici sau mai mari, in viata profesionala sau de familie, dar poate ca nu este prea tarziu sa ne aplecam putin si catre zona culturala.

si nu ma refer la acele vizite prin parcuri, cu toate ca si acestea contribuie la imbunatatirea starii generala de spirit, prin relaxare.

ce-ati zice daca o data pe luna ne facem timp cateva ore si mergem, intr-un muzeu? cate muzee sau obiective de acest gen sunt in Bucuresti? spun despre Bucuresti pentru ca aici m-am nascut si aici traiesc, si cred ca aici sunt cele mai multe obiective turistice dintr-un oras.

nu stiam nici eu, dar am numarat 48 de muzee si case memoriale. de unde? de aici click aici.

stiti voi vreunul neinclus? poveste despre el.

de cate luni sau poate de cati ani nu ai intrat intr-un muzeu din orasul tau? cat timp 'pierzi' vizitandu-l?

in Bucuresti, daca vizitam un muzeu pe luna, ajungem sa le vedem pe toate in cel putin 4 ani. pare mult, dar pana la urma merita.

este bine si frumos sa mergem in parcuri, in Gradina Botanica, la Gradina Zoologica sau in Herastrau ori in Cismigiu si apoi sa povestim ce frumos este orasul nostru.

da. pentru unii pare frumos, pentru alti nu. povestim despre pomi, flori, alei, apa lacului sau barcile de pe lac. sunt zone de atractie si de relaxare. dar cultural acestea nu reprezinta nimic.

colegul @creivean ne anunta cu ceva vreme in urma ca suntem 10000 de useri inregistrati. cati dintre noi am scris cel putin un rw despre un muzeu?

ganditi-va, cei care cititi aceste randuri si care nu ati scris pana acum despre existenta unui muzeu din orasul vostru,

ca noi nu stim, inca, nimic despre istoria sau cultura voastra locala.

hotarati-va, cei care nu ati fost pana acum, sa vizitati cel putin un muzeu despre care sa ne scrieti.

sa ne gandim ca acest aspect al vietii noastre dezvolta sufletul si spiritul. si poate incet, incet, vom schimba mentalitati.

p.s.: felicitari tuturor celor care au vizitat si ne-au scris despre cultura si istoria romanilor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
ascent
[28.10.10 10:39:30]
»

Interesanta povestirea ta si interesanta este si completarea facuta de @dragos in legatura cu ceasul.

@cosminp - ai perfecta dreptate, insa deseori aceste muzee sunt inchise si sunt vizitabile doar de un grup organizat. Nu ma refer la Bucuresti, ci la orasele mai mici.

mariana.olaru
[28.10.10 14:58:08]
»

Finalul cu adevărat trist m-a făcut și pe mine să oftez... Chiar nu pot să cred că un muzeu de talia celui ce tocmai ni l-ai prezentat poate promova în prim plan un talcioc de produse mai mult sau mai puțin tradiționale și nu o fațadă primitoare, cu invitații pentru vizitarea unor expoziții tematice cu caracter permanent sau itinerant. Dacă ai avut prilejul să vezi și Muzeul de Istorie a Budapestei, cred că ai remarcat preocuparea vecinilor de hotar de a recrea atmosfera capitalei lor începând din antichitate (când ungurii nici nu ajunseseră în Panonia) și până astăzi. Și periodic, muzeul găzduiește expoziții tematice legate de istoria, arta și cultura Budapestei, tentând astfel publicul de pretutindeni să revină la muzeu, chiar dacă i-a mai trecut pragul cu alte ocazii.

Eu cred că această realitate tristă de la noi este efectul nefinanțării la nivel corespunzător a instituțiilor de cultură, în speță a muzeelor. În lipsă de fonduri, ce poate face administrația unui muzeu pentru a-i asigura funcționarea, decât să închirieze spațiile disponibile și să obțină niște venituri de completare? Consecința? Întreținerea exponatelor trece pe planul doi, muzeul capătă un aer ponosit și prăfuit, vizitatorii strâmbă din nas, povestesc și altora despre experiența neplăcută trăită, recomandând firește abandonarea unor proiecte similare de vizitare, apoi totul intră în uitare... Nu e de mirare astfel, că mergând în vizită la o casă memorială sau la un muzeu sătesc, poți să găsești porțile închise și lacătul pe ușă...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
magdalenaAUTOR REVIEW
[28.10.10 21:01:29]
»

Webm, as dori acest fond muzical: http://www.trilulilu.ro/EduardLupu/7a46b468cf728a

Multumesc!

webmasterXY*
[28.10.10 21:21:15]
»

Să cânte muzica, dar!

mishlin
[29.10.10 00:00:10]
»

Interesant. N-am apucat inca sa-l vizitez...

savastefania
[01.11.10 18:25:30]
»

Multe locuri frumoase nedescoperite in Bucuresti.

Felicitari pt cei care le descopera si ni le impartasesc si noua!

cosminp
[01.11.10 19:20:21]
»

web, imi transformi te rog linkul de mai sus, din ecou?

multumesc.

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[01.11.10 20:02:08]
»

Am tot scotocit pe net până am găsit 2 poze care arată ciudatul orologiu (mă rog, de fapt - reflexia acestuia); faceţi click aici şi click aici

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
ascent
[01.11.10 21:16:11]
»

@dragos - foarte interesant.

magdalenaAUTOR REVIEW
[02.07.11 22:34:54]
»

Pentru cei interesati, de saptamana viitoare are loc o expozitie de pictura interestanta:

"În perioada 4-14 iulie 2011, Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” Istanbul organizează la Bucureşti o expoziție de pictură dedicată orașului de pe Bosfor.

Vernisajul va avea loc luni, 4 iulie, ora 18.00, la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu – bd I. C. Brătianu 2) " (sursa click aici).

Intrarea este libera...

Expozitia ar trebui sa se desfasoare la etaj, in prima incapere pe stanga, unde au loc de obicei astfel de evenimente.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[03.07.11 00:22:16]
»

Bun pontul. A fost recent şi o expoziţie de fotografie (ceva cu titlul "Fotogeografica 2011") - unde a avut chiar şi fata mea selecţionată o fotografie (click aici). Am avut bucuria s-o admir, alături de alte câteva zeci de splendide lucrări tematice.

Astea erau la parter.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
magdalenaAUTOR REVIEW
[03.07.11 08:31:06]
»

Superba fotografie! Eee, si noi am avut un tablou expus intr-o expozitie de pictura, insa, la teatrul Odeon... Este excelent cand copiii se ocupa in timpul liber si de altceva in ziua de azi, decat de televizor si computer, chiar am mai citit de o actiune in acest sens, caut si postez.

(Scuze de off topic).

Asa ca, dupa ce urat e afara, merita o vizita la Palat maine! Inauntru nu ploua...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
webmaster26
[20.04.16 08:37:25]
»

@magdalena - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

===

Mutat în rubrica "Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București, BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ascent, catalinalupu, cosminp, dannek, Diaura*, georgiana, magdalena, mishlin, sandu.53, savastefania, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂPalatul Suțu - Muzeul Municipiului București:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.083594083786011 sec
    ecranul dvs: 1 x 1