ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.03.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Alba Iulia
ÎNSCRIS: 23.08.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAR-2024
DURATA: 2 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 954 lei
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 53 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

La Palace Hotel, acolo unde soarele se închiria cu ora

TIPĂREȘTE

Una dintre cele mai trainice forme de manifestare a frumosului este, cu siguranță,  arhitectura, iar una dintre cele mai frumoase clădiri în care mi-a fost dat să staționez, vremelnic,  este Palace Hotel din Băile Govora. În weekendul ce s-a scurs, am valorificat premiul câștigat pe AFA luna trecută. De mult timp îmi doream să ajung la Govora, la acest hotel, dar m-au descurajat în trecut recenziile negative și am tot amânat. Acum  am zis, de ce nu, hai să o facem, vedem ce și cum este, dacă nu ne place, nu murim noi două nopți!  

Drumul de la Alba Iulia spre Govora a fost rapid și destul de relaxant, am făcut o oprire pentru a lua masa la Taverna D Amici, apoi, la ceas de seară, când luminile se aprinseseră deja în unele camere, am lăsat mașina în parcarea largă din fața hotelului și pe o alee pietruită am urcat lin spre intrare. La o prima vedere a fațadei albe, cu aspect de palat luminat feeric, am avut impresia că mă reîntorc în trecut, pe vremuri strălucite, când la hotel se cazau doamne și domnițe gătite în rochii elegante, somptuase. În blugi și ghete, era rândul meu, o ardeleancă simplă, dornică de a descoperi cât de mult se poate din lumea aceasta mare,  să deschid ușa hotelului unde fusese cazat, printre alții, Mihail Sadoveanu.

Scurt istoric

Hotelul este așa cum am specificat deja un edificiu impunător, emblema Băilor Govora, stațiune înființată și dezvoltată de I. C. Brătianu, fost prim-ministru al României. Construit cu o destinație precisă, crema societății bucureștene și pariziene,  hotelul a fost dat în funcțiune în 1914, fiind pe vremea aceea singurul hotel din Romania și Europa cu baza de tratament proprie. În 1948 a fost naționalizat, iar aspectul de azi al hotelului cu 365 de uși și ferestre s-a obținut grație renovării realizate pe fonduri europene.   

Hotelul este dispus pe 7 etaje și numără 132 de spații de cazare, restaurant, zona Spa, zonă de tratament, săli de conferințe, camera de joacă, recepție largă și lobby bar.

„Pentru ca greutatea construcţiei să fie cât mai mică, pereţii despărţitori au fost confecţionaţi din plută. Primul nivel zidit în piatră cioplită, ridicat puţin deasupra solului, a fost înălţat pe o placă de plumb, aşezată pe o reţea de rulouri metalice pentru amortizarea mişcărilor seismice. Tehnica revoluţionară la începutul anilor 1900 este asemănătoare cu ce s-a făcut acum la Arcul de Triumf din Bucureşti.” (sursa: net)  

Noi am primit o camera la etajul 3, pe colț, camera 338, foarte largă. Accesul spre etajele superioare se poate face cu liftul – există două lifturi – sau pe scările albe, curate, de marmură. Camera este confortabilă, am rezervat twin, pentru că doar așa era, dar am unit paturile fără probleme, fără să deteriorăm nimic. Mobilier destul de nou, pat înalt, saltele foarte bune, lenjerie curată, chiar la intrare un dulap cu umerașe și etajere, apoi două fotolii tapisate, o măsuță, un birou deasupra căruia era postat tv-ul, încă un scaun în cameră, util și el. Pe jos, mochetă moale și pufoasă în nuanțe muștar. Ca un minus, veiozele nu erau dispuse pe cele două noptiere, ci deasupra patului, lumina lor fiind destul de anemică.  

Baia mare, cu cadă și duș în cadă,  protecția fiind asigurată de o perdea impermeabilă, albă. Gel de duș, săpun, obiecte de igienă, bețișoare de urechi, cască, hârtie igienică, prosoape albe și curate, tot ce este necesar unei șederi confortabile ne așteptau în baie. Din păcate, sistemul de scurgere al apei din vană este oarecum deficitar, apa s-a scurs și prin baie, dar am rezolvat problema cu prosopul pentru picioare. Izolarea fonică este și ea superficială.

Restaurantul și micul dejun

Am avut rezervare cu mic dejun inclus. Micul dejun este foarte gustos, variat, cu preparate reci și calde, legume și fructe, produse de patiserie, mezeluri, brânzeturi, iaurt, miere, dulcețuri, pâine, chifle și cornuri, unt, măsline, ouă omletă sau ochiuri. De la o zi la alta au apărut și alte preparate calde și reci: bulete de cașcaval, de pui, icre, etc. O cafea excelentă! Apa cu lămâie,   simplă, ceai, sucuri diverse, la dozator, lapte, într-un cuvânt, abundență.  Ambientul restaurantului este absolut senzațional, elegant, somptuos, cu mese largi și decoruri bogate, cu aspect luxos.  Chiar pe holul de acces spre restaurant ne-am admirat și am admirat oglinzi vechi, de cristal, superbe! Din restaurant se poate ieși pe terasă, dar vremea nu a fost destul de caldă pentru noi. Unii turiști fumau sau se bucurau de aroma cafelei pe terasa cu vedere la parc și piscină.

Terasa este largă, decorata pe margini cu ghivece mari de flori, în apropiere câțiva copaci înfloriți ne mângăiau ochii și sufletul.

În curtea interioară este piscina exterioară,  cu apă caldă, dar care nu a fost caldă pe parcursul sejurului nostru, nu ne-am putut bucura de ea.  Ni s-a spus că tocmai ce s-a igienizat și se așteaptă încălzirea apei, dar de vineri seara până duminică pe la ora 11, tot rece a rămas. Poate am avut noi ghinion. Oricum, dacă era și piscina exterioară funcțională puteam spune cu  mână pe inimă, fără a fi îngăduitoare sau subiectivă că am avut parte de un sejur perfect. Așa că, în condițiile date, sejurul tot perfect a fost, pentru că am ales noi să luăm lucrurile așa cum sunt, să ne bucurăm de ceea ce ni se oferă, fără a mai băga nimic de vină. De revenit, vom reveni cu certitudine, și pentru că amplasarea hotelului este extraordinară, într-o zonă verde, vie. Când primăvara își va intra în drepturi, sunt sigură că împrejurimile sunt fabuloase. Oricum, în fiecare dimineață am fost treziți de triluri gureșe de păsărele și de razele dulci ale soarelui reflectate cald, prin draperiile cu irizări aurii.  

Zona SPA este situată la parter și curpinde o piscină încălzită destul de mare, cu formă de semiserc, o piscina pentru copii, cu apă foarte, foarte caldă și o piscină mai mică, cu apă foarte caldă și ea, prevăzută cu 5 duze pentru jeturi de hidromasaj. Aici vaporii de clor m-au deranjat și nu am putut sta prea mult. In piscina mare este o cădere laterală pentru hidromasaj. Pe lângă piscine, se mai pot folosi cele două saune, umedă și uscată, dușul cruzimii, găleata aceea cu apă rece ca gheață. Într-un vas se forma și cădea și gheață propriu-zisă, specifică zonelor spa. Cine dorește poate benefica de masaj contra cost. Prețurile sunt afișate în cameră și la recepție. Prosoapele se oferă la recepția zonei Spa. În camera se găsesc halate de baie și papuci de unică folosință. Intrarea în piscine se face pe scări, atât exterioare, cât și interioare.  

Recepția hotelului, sala care o cuprinde este superbă, bogat ornamentată, impresionează imediat prin statuete, mobilier, oglinzi, pardoseală de marmură.

Ar mai trebui să adaug că se poate servi cina la restaurant, iar costul se acumulează automat în contul camerei, iar la final se achită totul.  

Personalul este foarte amabil, aș face reclamă acestui hotel peste tot, pentru că în ciuda unor minusuri, merită a-i fi trecut pragul, din punctul meu de vedere, două fiind punctele lui forte: trecutul strălucitor, recreat rezonabil și amabilitatea personalului. Doamnele de la curățenie și de la restaurant sunt mereu cu zâmbetul pe buze, afabile.  

Ps:

Titlul nu este o glumă, ci consecința unui proiect revoluționar, prin care soarele lumina, pe rând, pe parcursul unei zile fiecare cameră.  

În concluzie, îl recomand cu căldură, iar noi, vom reveni, cu siguranță și în anotimpul estival.  


[fb]
---
Trimis de sunflower in 18.03.24 13:27:05
Validat / Publicat: 18.03.24 14:28:50
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GOVORA.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Ungaria toată ne place!

VIZUALIZĂRI: 2417 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sunflower); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Decorațini interioare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 53.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [18.03.24 18:49:19]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    sunflowerAUTOR REVIEW
    [18.03.24 20:43:14]
    »

    @webmaster: Mulțumesc, sunt onorată!

    crismisPHONE
    [19.03.24 08:50:21]
    »

    @sunflower: Am ajuns și noi la Palace acum câțiva ani, dar numai pentru un prânz și am fost foarte încântați de ceea ce am găsit, inclusiv de bucatele delicioase. Țin minte că Palace chiar fusese una dintre variantele de cazare pe care o luasem în calcul, până la urmă alegând Hotel Sofianu din Râmnicu Vâlcea datorită poziției mult mai bune în raport cu obiectivele pe care doream a le vizită. Dar, la fel ca voi, am zis că poate ne-om întoarce într-o zi la Palace!... Ceea ce vă dorim din inimă! 🙂

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crismis
    Alte impresii din această RUBRICĂPalace Hotel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056509971618652 sec
    ecranul dvs: 1 x 1