EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Palace Bulevard Inn Hotel(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Hotel Palace Bulevard Inn Cluj (Târg de Craciun în Cluj)
La începutul lunii decembrie, dupa minivacanta de 1 Decembrie, am plecat într-o minivacanta la Cluj si la Sibiu pentru a colinda târgurile de Craciun, de a simti spiritul sarbatorilor de iarna si de pe alte meleaguri.
Am ales hotel Palace Bulevard din Cluj pentru proximitatea de centrul istoric si de târgul de Craciun din Piata Unirii. Adresa este str Baba Novac nr 19, o strada cu sens unic pentru ca o banda este ocupata cu parcarea masinilor. Am sunat direct la receptia hotelului si am facut rezervare la începutul lunii noiembrie, am primit retur pe mail ca rezervarea este facuta, am solicitat chiar si factura si am achitat anticipat asa eram de sigura ca mergem. Cazarea o noapte, 2 persoane cu mic dejun 230 lei, un pret excelent pentru conditiile primite si micul dejun bun. Odata cu factura am primit si alte informatii care m-au pus pe gânduri ca poate nu am facut cea mai buna alegere :
· Hotelul nu dispune de aer conditionat în camera, am gasit în camera un ventilator clasic, oricum afara fiind foarte frig nu a fost cazul de a folosi acest obiect
· Hotelul nu are lift, are doar 2 etaje
· Hotelul nu are parcare proprie si am primit indicatii unde putem parca :
1. str Baba Novac între orele 7-21 – 8 lei/h
2. str Stefan cel Mare între orele 7- 21 – 8 lei/h
3. parcarea Cipariu, tarif între 75-100 lei
Parcarea cu tariful de 8 lei/h nu era convenabila si am ales parcarea Cipariu care este destul de aproape de hotel. Am stat la coada pentru a intra efectiv în parcare, era destul de plina, mai pleca câte o masina se elibera unul-doua locuri, in fine am ajuns la bariera am luat tichetul si am parcat. Total pentru 22 de ore de parcare am platit 63 de lei, convenabil si sigur.
Ne-am deplasat înspre Piata Avram Iancu, am trecut de parcul Operei, am trecut prin fata cladirii Operei si a Teatrului o frumoasa cladire inclusa în patrimoniul UNESCO, direct în fata vedem statuia impunatoare a lui Avram Iancu si o catedrala ortodoxa Adormirea Maicii Domnului. De la teatru am trecut strada spre stânga si avem în fata hotelul Palace Bulevard, o cladire istorica reabilitata si transformata în hotel. Hotelul functioneaza de 4 luni si sclipeste de nou ce este. Intrarea în hotel este din str Novac nr 19 dupa coltul cladirii, imediat dupa magazinul Savon de la Marseille cu produse frantuzesti, sapunuri si produse din lavanda, exact ca un butic din centrul vechi din Aix-en-Provence. Hotelul are doua corpuri A si B si cu curte interioara între cele doua corpuri de cladire. Din strada se intra într-un hol, la stânga e receptia si la dreapta e intrarea în restaurantul Artezian Bar &Lounge pentru micul dejun.
La receptie totul a decurs rapid, prima impresie e ok, am primit cheia si indicatia ca camera se afla în corpul B, de la receptie facem stânga si iesim în curtea interioara prin ultima usa din stânga. Curtea interioara e dotata cu mese si scaune si umbrele pentru relaxare si pentru fumatori. În întreg spatiul al hotelului este interzis fumatul, amenda este de 100 de euro, e voie sa se fumeze doar în curtea interioara.
Se intra în corpul B, în holul de la parter direct în fata este o usa care da spre bulevard si teoretic se intra tastând un cod de interfon, din pacate nu era functional, dar am putut iesi din cladire direct într-o statie de autobuz. Alaturi este si un magazine Carrefour market, dupa, urmeaza niste patiserii.
Cladirea fiind una istorica nu s-a permis instalarea unui lift, doar 2 etaje, sau a aparatelor de aer conditionat, primul rând de ferestre este cel original, reconditionate, fiind dublate de un al doilea rând de ferestre moderne. In spatiile comune (receptie, holuri de acces, bar, curtea interioara) exista un sistem de înregistrare cu circuit închis destinat asigurarii securitatii oaspetilor.
Se urca pe scari, din casa scarii la fiecare etaj se intra pe o usa grea pe culoarul/balcon si la distanta între ele sunt doua usi la fel de grele care dau la rândul lor într-un hol unde sunt 3 usi, stânga- dreapta aceeasi marime si în fata e o usa mare pentru un apartament cu vedere spre cladirea Operei.
Camera repartizata e rapsodie en blue, are o înaltime de vreo 3.5 m asa am apreciat eu, posibil sa fie chiar mai mult, peretii si tavanul colorate în albastru, pe jos e o mocheta pufoasa bleumarin cu model. Camera e mare si ca înaltime si ca lungime, când deschizi usa se vede patul înalt ca piesa centrala, e un suport înalt pentru salteaua de pat. Mobilierul e completat cu doua fotolii în nuanta de mustar ca si tablierul patului, masuta e un cadru metalic negru cu o piramida din lemn rasturnata cu baza în sus, în dreapta usii e un dulap cu usi glisante în care am gasit 2 perechi de papuci de unica folosinta, un ventilator manual lânga perete. Lânga dulap este un birou cu un TV mic, un aparat de cafea Dolce Gusto cu 2 capsule, pliculete de ceai si zahar, 2 cani si 2 pahare. Lânga usa un cuier metalic pe perete. Un minifrigider nou dotat cu produse si pe masa lista de preturi. Hotelul are un pliant disponibil la receptie si în camera si în care se atrage atentia, printre altele, ca utilizarea necorespunzatoare a aparatului de cafea si a minifrigiderului se amendeaza cu câte 50 de euro fiecare abatere.
Lânga patul înalt (m-am catarat efectiv pe el …) doua masute simple si 2 lustre spiralate alb negru întregea aspectul modern al încaperii. Cartela pentru curent era deja în camera, trebuia doar impinsa în locas, caloriferul are robinet thermostat pe care l-am folosit mai târziu pentru a micsora temperatura în camera, era foarte cald.
Baia moderna, e spatioasa, gel de dus, si doua cutii cu casca de dus. Peste tot e un parfum placut ambiental. Lenjeria si prosoapele de calitate.
Pe albastrul peretelui este un tablou cu fondul de culoare mustar si siluete negre feminine alungite, un contrast chic.
Micul dejun: se serveste de luni pâna sâmbata de la orele 7.30—>11 iar în weekend de la ora 8 pâna la 11, stil bufet. Am apreciat produsele facute în casa, de ex prajiturile, checul cu legume, foarte bune. O selectie de produse de buna calitate, salata cu icre, brânza Brie, humus, feta, chec cu legume, mezeluri de calitate, legume proaspete, omleta, ochiuri, carnaciori, mix de legume fierte, briose, cafea la expresor buna, iaurturi cu fructe, sucuri diverse.
Un hotel excelent cu mic dejun bun, singura obiectie a fost ca seara trebuia sa tragi draperia la fereastra, era posibil sa treaca cineva pe lânga fereastra pe culoarul exterior. Acest lucru nu m-a deranjat, eu oricum trag draperiile la ferestre si acasa.
Obiectivul meu a fost Târgul de Craciun -Planeta Craciun, relaxare si plimbare prin centrul vechi. Ca de obicei târgul se tine în Piata Unirii lânga biserica Sfântul Mihail, o biserica frumoasa în stil gotic, alaturi e statuia lui Matei Corvin, o roata panoramica si o perdea umbreluta de beculete si multe, multe casute cu bunatati si produse hand made. Al doilea târg de Craciun marca UNTOLD se tine pe platoul Salii Sporturilor Horia Demian, aici e si un patinoar, a ramas sa il vedem a doua zi de dimineata.
A doua zi am preferat sa vizitam Gradina Botanica Alexandru Borza si cum ne-am deplasat tot timpul cu taxiul, masina fiind bine plasata în parcarea Cipariu, a fost dificil sa mai includem in program si altceva, era foarte frig si circulatia haotica, ambuteiaje pe toate strazile, mi-am promis ca voi reveni când va fi mai cald si poate mai bine, fara concerte, sarbatori sau alte evenimente care sa aglomereze strazile orasului.
Trimis de Yolanda in 23.12.23 23:21:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CLUJ.
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.77007877 N, 23.59628127 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte bună și această recomandare
Mutat în rubrica "Palace Bulevard Inn Hotel, CLUJ" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
Din punctul meu de vedere, dacă scopul a fost să vizitați Târgul de Crăciun, cred că ați cam luat țeapă. Din păcate nu e sezonul potrivit nici pentru Grădina botanică. În cazul în care veți vizita Clujul în sezonul călduros și în vacanța elevilor și a studenților, cred că veți fi mult mai mulțumită, chiar dacă, în opinia mea, Clujul nu este chiar un oraș turistic.
Tocmai am vizitat Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei, în București, și pot să spun că este mult mai frumos. Mă gândesc să vizitez și palmierii lui dom' primar Negoiță, de brazi m-am cam săturat.
P. S. Dom' primar din Cluj cred că își dorește numai turiști ca dvs. din moment ce 63 lei pentru 22 ore de parcare vi se pare un preț ok. 🙂
Sărbători fericite!
@Flaviu: Locurile de parcare sunt limitate cam peste tot, inclusiv în orasul meu, când esti turist te multumesti cu o solutie chiar daca e un pic piperata, fiecare dintre noi suntem nemultumiti de primarul orasului, de una sau alta facute si nefacute... la mine în cartier dau 2-3 ture de cartier în timpul zilei pt a gasi un loc de parcare (e in proximitatea pietii centrale si de centrul orasului... si primarul nu ne-a alocat locuri de parcare rezidentiale, da locuri de parcare platite gras firmelor care se deschid la parterul blocului... cum sa nu îl 'iubesti'?
Planeta Craciun a fost un pretext, am vizitat mai multe locuri frumoase în Cluj, Gradina Botanica este în hibernare, am avut un ghid tânar, un horticultor pasionat de munca lui si ne-a prezentat sera cu plante exotice. Gradina japoneza este în reamenajare samd.
Bucuresti... centura e in lucru, a durat 2 ore sa il traversez, astept vremuri mai bune...
Sarbatori fericite !
@webmasterX: da, coordonatele sunt ok. Multumesc.
Sarbatori fericite si linistite.
@Flaviu:
”Tocmai am vizitat Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei, în București, și pot să spun că este mult mai frumos. Mă gândesc să vizitez și palmierii lui dom' primar Negoiță, de brazi m-am cam săturat.
Poţi face o variaţie dacă te-ai plictisit de brazi, de ce nu? Mie vizita de acum două săptămâni (vezi impresii) la palmierii şi bananierii de Crăciun mi-a dat idei. Ai avea şi ocazia de a compara, cu obiectivitate, două din cele trei Târguri de Crăciun bucureştene.
Iar dacă eşti cu maşina poţi profita şi de parcarea subterană de la Laminorul la preţul de doar 10 lei/zi
Sărbători fericite!
@nicole33: Am vizitat și Târgul din Piața Constituției. Este frumos dar parcă aș pune pe primul loc Târgul din Drumul Taberei. Și ambele sunt mai interesante decât târgurile din Cluj, Sibiu, Alba-Iulia sau Târgu Mureș, cele văzute de mine.
Nu circul cu mașina, stă foarte bine în parcarea hotelului. Prefer plimbările per pedes sau folosesc metroul.
Sărbători fericite!
@Flaviu: am făcut schimbări în modalitatea de votare ecouri, încercând o simplificare
- de acum nu se mai face REFRESH pagină, după votare
Poate totuși ai votat, dar nu ai observat că s-a memorat votul (fără refresh pagină)
Poți verifica în „lista voturilor” , dacă apare sau nu votul tău la acel ecou
Dacă nu apare: încearcă CTRL+F5 (forțezi pagina să aducă cea mai recentă versiune a programului), apoi reînceracă să votezi
-
Am observat abia acum că ai scris de pe telefon... E mai greu cu „CTRL+F5” pe telefon (de fapt nu există CTRL+F%), dar încearcă totuși „refresh pagină” -- depinde de la telefon la telefon cum se face
-
[adăugat ulterior] am modificat programul „votare ecou” -- de-acum se afișează un mesaj EXPLICIT ( „votare ok” ) după fiecare vot acordat a unui ecou
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)