ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.10.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.07.14
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 1 zile
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Plimbare cu mașina în Pelopones

TIPĂREȘTE URM de aici

Bogdan ne-a promis o plimbare în afara Atenei, pe la Corint... pe la Epidaur... vom vedea cât ne permite timpul și vremea.

Timp am avut suficient cât să ne plimbăm pe unde făcuse Bogdan traseul iar vremea a fost numai bună de plimbare... se mai ascundea soarele după nori dar important este că nu ne-a plouat.

Așa cum stabilisem cu Bogdan când ne-am întâlnit la Restaurantul Tzitziras-Mitziras, a venit și ne-a luat de la hotel pe la 8,30 și am plecat la plimbare.

Până la urmă traseul nostru a fost:

Atena – Canalul Corint – Loutraki – Istmia – Epidavros – Galatas – Insula Poros

, de aproximativ 160 km.

Sunt în Atena agenții ce organizează excursii în Pelopones, aproximativ ca cel parcurs de noi sau puteți închiria o mașină și vă faceți propriul traseu.

Am ieșit din Atena pe autostrada A8 și după aproximativ 70 km am urmat indicatorul la dreapta spre Corint.

Pe distanța asta sunt două puncte de taxare de 1,8 euro și 2,10 euro. Trebuie să știți că la punctele de trecere există porți fără operator unde pui banii într-un ”coș”, primești automat rest dacă nu ai bani ficși și se ridică bariera.

Pe tot traseul sunt indicatoare cu obiectivele turistice din zonă.

Canalul Corint

Nici nu ne-am dezmeticit bine și am ajuns... pe canal...

Aglomerație... agitație... și pe stânga și pe dreapta, poporul asiatic ocupase tot spațiul :p...

Terase, restaurante, comercianți cu diverse suveniruri... și o parcare destul de mare, ocupată în mare parte de autocare.

Până am parcat noi mașina, parcă s-a mai aerisit puțin ”canalul”... zona...

Șoseaua ce-l traversează este mărginită de pasarele pietonale, așa ai o mai bună vizibilitate a canalului de pe fiecare parte. Ne-am plimbat și noi pe ambele părți și am admirat ”canalul” în toată splendoarea lui... și chiar am prins un vaporaș de agrement ce plimba turiști.

Canalul Corint este un canal artificial care leagă Marea Egee de Marea Ionică și are o lungime de 6 kilometri. Acum canalul este parcurs într-o oră.

În apropierea canalului există și un monument ridicat în memoria celor ce au contribuit la construcția canalului. Tot aici este un panou cu o poză panoramică a canalului, numai bun pentru a imortaliza momentul. Cât am stat noi acolo nu cred că a ieșit vreo poză fără un ”asiatic”... dar asta e... =))

Loutraki

Situată la aproximativ un kilometru de Canalul Corint în partea dreaptă, drumul fiind același cu ieșire din autostrada A8.

Loutraki este o stațiune renumită pentru izvoarele sale termale și pentru cazinoul din localitate. Este preferată de atenieni și nu numai.

A doua limbă scrisă și vorbită este rusa. Am remarcat pe faleză arborat steagul rusesc lângă cel grecesc.

Drumul principal parcă împarte stațiunea în două, blocuri cu maxim 4 etaje cu spații comerciale la parter iar pe partea cu marea sunt multe hoteluri cu vedere spre mare.

Am reușit să parcăm mașina pe o străduță laterală ce ieșea direct pe faleză.

Ne-am plimbat puțin pe faleză și am stat la o terasă unde am băut câte o cafea grecească.

Frumoasă imagine... marea cu plaja ei cu pietricele și muntele verde ce stă în coasta stațiunii.

Isthmia

Aici ne-am oprit special să vedem podul submersibil sau podul de lemn ce se scufundă la trecerea vapoarelor pe canal. La ambele capete ale canalului există asemenea poduri.

Isthmia este localitatea de la capătul canalului din Golful Saronic din Marea Egee.

Când am ajuns noi, bariera era coborâtă, semn că urma să treacă un vapor și un panou cu afișaj electronic anunța cât timp drumul este închis.

Am așteptat și noi trecerea vaporului și am urmărit tot procesul de ridicare a podului... o întreagă inginerie tot mecanismul acela, foarte interesant.

Podul permite circulația rutieră cu o bandă pe sens iar pe mijloc este pasarelă pietonală.

Epidavros

Din drumul principal în partea stângă este Nea Epidavros, o mică localitate cu ieșire la mare, înconjurată de livezi de portocali. Și aici există un mic site arheologic unde se găsește teatrul mic.

Era închis când am ajuns noi, prin plasa de sârmă ce-l înconjoară am văzut câteva ”pietre”.

Marele site arheologic Epidavros este la 10 kilometri din șoseaua principală în partea dreaptă.

Ghidurile turistice spun că aici este cel mai mare sait arheologic după Acropole.

Programul de vizitare este între orele 8,00 – 19,00 iar tariful de intrare este de 12 euro. Pentru persoanele peste 65 ani și studenții tariful este de 6 euro iar copii până la 18 au intrarea gratuită.

Este o parcare destul de încăpătoare iar pe aleea de intrare până la casa de bilete sunt terase cu diverse produse alimentare.

Site-ul se întinde pe o suprafață destul de mare. De la intrare se merge pe alei betonate printr-o pădure de pini spre teatru.

Teatrul Epidaur este atracția site-ului și te vei convinge când ajungi în fața lui. Este cel mai mare teatru antic, cel mai bine conservat și are cea mai bună acustică. Și astăzi se desfășoară diverse evenimente culturale. Este impresionant... Nu mă pricep să descriu un asemenea loc sper ca pozele să spună mai multe...

Există și un mic muzeu ce merită vizitat pentru statuile și replicile pe care le conține.

Și dacă nu ai obosit te poți plimba prin tot site-ul arheologic, dar trebuie să ai în vedere că mergi numai prin soare...

Pentru cei interesați mai mult de arheologie sunt și panouri informative în diferite puncte ale site-ului.

Da, a meritat să străbatem drumul până aici și să vedem acest site arheologic, este impresionant cum au fost conservate aceste ”pietroaie” și greci știu să le pună în valoare.

Galatas

Galatas este o mică stațiune cu ieșire la Marea Egee de unde se fac traversări spre Insula Poros.

Din mersul mașinii am văzut orășelul până am ajuns în micul port la Marea Egee. Aici, pe faleză am văzut câteva terase și magazine dar nu am reușit să le luăm pulsul... feribotul ne aștepta...

De aici am luat și noi feribotul spre Insula Poros, despre care voi scrie separat un articol.

Tot acest drum de la Canalul Corint până la Galatas este spectaculos... mărginit pe o parte de marea Egee și pe cealaltă parte de dealuri cu livezi de citrice și munți îmbrăcați în păduri de pin sau stânci golașe.

Trece prin localități cu ieșire la mare... pe lângă petice de plajă... prin golfuri cu livezi de citrice.

În micile golfuri se văd pe mare ferme de midii iar pe munte în vârfuri de stâncă se văd eolienele.

Drumul este foarte bun iar peisajele sunt foarte frumoase. În zona muntoasă șoseaua șerpuiește pe coasta muntelui iar marea se vede în toată splendoarea ei.

Am avut o zi perfectă, Bogdan ne-a plimbat prin locuri pe unde nu ne gândeam să ajungem în vacanța noastră la Atena și tare bine este când ești plimbat și nu ai nici o grijă. :)):*

Doar să admiri locurile pe unde treci și să te bucuri de frumusețea lor.

Recomand cu plăcere o plimbare prin Pelopones, fie organizat fie cu mașina personală sau închiriată. Avantajul cu mașina fiind că îți faci traseul și te oprești unde vrei.

Toate cele bune.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ANILU in 13.10.19 17:31:57
Validat / Publicat: 13.10.19 18:14:08
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 2218 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Canalul Corint - aici se vede cum A8 traversează canalul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43400 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

mecut
[15.10.19 15:53:19]
»

@ANILU

Loutraki este, poate, cea mai draga amintire a mea. Am fost acolo in 1993... in prima excursie cu masina, pe care am facut-o in Grecia. Pe vremea aceea aveai nevoie de viza si de invitatie pentru a o putea obtine… … M-a impresionat, pozitia pe care o are... mi-ar placea sa o revad…. multumesc pentru aduceri aminte si fotografii.

Toate cele bune!

ANILUAUTOR REVIEW
[15.10.19 17:45:16]
»

@mecut: Ooo... ce amintiri frumoase v-am trezit!

Și nouă ne-a plăcut Loutraki, atât cât am reușit să vedem. Noroc cu prietenul nostru care știe zona foarte bine și ne-a plimbat pe unde nici nu ne gândeam.

Mulțumesc pentru vizită și ecou.

Toate cele bune.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, mecut
Alte impresii din această RUBRICĂ'Opţionale' cu plecarea din Atena:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073666095733643 sec
    ecranul dvs: 1 x 1